פיפ"א 18 אמנם יוצא באופן רשמי רק ביום שישי (עם גישה מוקדמת לחלק מהשחקנים שיעשו הזמנה מוקדמת או בעלי גישה ל-EA Access), אבל הביקורות שלו כבר צצות ברחבי הרשת. הנה חלק מהרשמים שהמבקרים כתבו על FIFA, על חווית המשחק והמצבים אותם הוא מציע.
עיקר הביקורות חיוביות, ומציינות כי ישנו שיפור מהשנה שעברה. אלכס האנט חוזר להמשך הסיפור שלו – אחרי שבשנה שעברה הוא התחיל בתור אנדרדוג גמור, עכשיו הוא מכוון לנצחונות הגדולים ביותר. בנוגע למצבי המשחק של FIFA, הוא שוב מצטיין במולטיפלייר, בחבילה נוצצת המחוברת לעדכונים אקטואליים מהמציאות, ובזכיונות העדכניים ביותר.
עולים להתקפה
אחד האלמנטים שחוזרים שוב ושוב בביקורות הוא דגש על התקפות מרשימות, שערים דרמטיים, ומשחק מהיר עם הבקעות ללא הפסקה, ומאידך אפשרויות מצומצמות מאוד להגנה. כתוצאה, תראו משחקים מרהיבים עם שערים מרשימים, אבל המשחק מאבד משהו מהעומק שיש בכדורגל אמיתי. המבקרים מציינים כי התוצאות הגבוהות בכל משחק אינן ריאליסטיות, אבל מצד שני, לא נראה שזה מפריע יותר מדי – ואולי אף תורם. FIFA 18 מצטייר כמשחק נגיש שכל אחד יכול להיכנס אליו.
Forbes – "באמצעות שימת דגש על החלקים הטובים שכבר היו בסדרה ושיפורים מוחשיים ואמיתיים למשחקיות, פיפ"א 18 מצליח להצטיין ולהוות שיפור קל למשחק הקודם, אשר סיפק בעצמו חוויה מוצקה למדי".
IGN.COM – "פיפ"א 18 מציג מספיק רעיונות חדשים כדי להראות שהוא לא יושב על זרי הדפנה. עם זאת, החוויה היא פשטנית ולא מצליחה להעביר את המורכבות של הכדורגל ברמתו הגבוהה ביותר".
Game Revolution – "אף על פי שכמה מצבי משחק נשארו בעייתיים, פיפ"א 18 מצדיק את עצמו כחבילה הטובה ביותר עבור הכסף שלי עד כה מאז המהפך של הסדרה עם פיפ"א 12".
עדיין לא Pro Evolution Soccer
עם זאת, לא הכל מושלם. חלק מהמבקרים מציינים כי הסיפור של אלכס מעניין, אך ההשפעה שלנו על הסיפור למעשה זניחה, והמשחק רק מציג לנו אשליה של בחירה. עם זאת, כפי שמציינים ב-Digital Trends, המשחקיות מחפה על הכתיבה הבינונית. ב-GameSpot לא התביישו להודות כי Pro Evolution Soccer מציע כדורגל טוב ומתוחכם יותר.
Digital Trends – "פיפ"א 18 נשען קצת יותר מדי על ניסיון ללטף את השחקן והאשליה של בחירה במצב הסיפור שלו, אבל האופן שבו EA הצליחה לספר את הסיפור של אלכס האנטר ומשפחתו עדיין מרשים. הכדורגל על המגרש יותר ממחפה על הכתיבה, עם משחקיות מתגלמת שיכולה לבדר גם את אלו שבדרך כלל שונאים את הספורט הזה. רק תהיו בטוחים שאתם מצליחים לפנות הרבה זמן ותגידו שלום לבני המשפחה שלכם לעתיד הנראה לעין".
GameSpot – "ההצטיינות של EA היא דווקא בכל מה שקורה מחוץ למגרש: החל ממגוון מצבי המשחק ואיך הכול מוצג, דרך העדכונים השבועיים, מצב הקבוצה האולטימטיבית (FUT), יעדים יומיים ועד האזכורים של אירועים מהעולם האמיתי בפרשנות. FIFA 18 מצליח לתפוס את עולם הכדורגל ולתרגם אותו למשחק וידאו. לעומת זאת, במגרש עצמו, סדרת הכדורגל של EA עדיין נשרכת מאחורי חווית הכדורגל הזורמת ומספקת של PES 2018".
לסיכום
על פי אתר ריכוז הביקורות Metacritic, הציון המשוקלל של המשחק עד כה הוא 84. בהשוואה לפיפא, המשחק PES 2018 שיצא ב-12 בספטמבר זכה לציון ממוצע של 83. בכל אופן, אם אין לכם סבלנות ואתם רוצים לחוות את פיפ"א 18 בעצמכם כבר היום, תוכלו לקבל את הקישורים לדמו כאן (גרסת המחשב דורשת את פלטפורמת ההפצה של אלקטרוניק ארטס, Origin).