טים קוק הרוויח השנה 102 מיליון דולר וטס רק במטוס פרטי; ואיך היתה השנה שלכם?

האמריקנים שעובדים בתאגידים הגדולים אוהבים מאוד את סוף השנה, בגלל הבונוסים של סוף השנה כמובן. ואם היתה זו שנה מעולה לעסקים, כמו אצל חברת אפל, השמחה כפולה ומכופלת. מעל כולם ניצב טים קוק שזכה השנה לתוספת של 74% בבונוס השנתי שלו.

עבור השנה (הפיסקאלית שמסתיימת ב-30 בספטמבר) קיבל קוק שכר בסיס של 3 מיליון דולר ובונוס תמריצי של עוד 9.3 מיליון דולר (74% יותר משנה שעברה שהיתה יחסית קשה לאפל). בתוספת כיסוי הוצאת והטבות שונות, קיבל קוק 12.8 מיליון דולר עבור תפקידו כמנכ”ל אפל.

אלא שכל זה מתגמד לעומת חבילת המניות שהוא מקבל השנה במסגרת חוזה ההעסקה שלו שנחתם עם כניסתו לתפקיד ב-2011. בחודש ספטמבר קיבל קוק 560,000 מניות אפל בגלל שמניית אפל היתה בשליש העליון של תשואות המניות הטובות במדד ה-S&P500. בסך הכל, בשנה הפיסקלית 2017 קיבל קוק מניות בשווי 89.2 מיליון דולר. בתוספת השכר השנתי הנ”ל, מגיע סך שכרו ל-102 מיליון דולר!

הדו”ח לבעלי המניות של אפל מעלה שב-2017 בפעם ראשונה קיבל טים קוק הטבה בגובה 93 אלף דולר עבור טיסות פרטיות במטוס הפרטי של חברת אפל. דירקטוריון החברה אישר השנה לקוק להשתמש במטוס החברה לשימושיו הפרטיים מטעמי אבטחה. הערך שלו לבעלי המניות של החברה גבוה מדי מכדי לחשוף אותו לסיכוני אבטחה בטיסות מסחריות. עלויות האבטחה האישיות של קוק עלו חברה עוד 224 אלף דולר.

אף אחד לא מקופח באפל

גם מנהלי אפל הבכירים לא מקופחים במסגרת חלוקת הבונוסים השנתית. כל אחד מ-5 סגניו הבכירים של קוק קיבל שכר בסיסי של מיליון דולר ובונוס של 3.1 מיליון דולר. בתוספת הטבות שונות היתה זו אנג’לה ארדנט, מנהלת חטיבת הקמעונאות, שקיבלה את השכר הגבוה מבין הסגנים – 24.2 מיליון דולר. מיד אחריה עם 24.16 מיליון דולר עומד ג’וני סרוג’י, הישראלי הבכיר באפל שאחראי על חטיבת טכנולוגיות חומרה.

העלייה הגדולה בשכר+בונוס של קוק (78%) ואחרים (עוד 2 מיליון לעומת שנה שעברה) היא תוצאה של העלייה במחיר המניה. מחיר מניית אפל זינק ב-36% בשנה הפיסקלית 2017 ועוד 11% מסוף ספטמבר עד עכשיו. העלייה הגדולה במניה באה לאחר כמה רבעונים קשים של קיטון במכירות האייפונים ב-2016.

הקריטריונים לבונוס וחבילת האופציות אמנם כוללים עמידה ביעדים מסוימים שקשורים להוצאות מכשירים ושאר הגדרות ניהוליות, אך בסופו של דבר הצלחה בניהול ובמכירות אמורה להתבטא במחיר המניה, מרכיב מהותי בקביעת הבונוס ואף יותר בהטבות המנייתיות למנהלים הבכירים.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים