ICO לכל דורש: טלגרם וקודאק יפתחו מטבעות עצמאיים ומגייסות מיליונים

אפליקציית טלגרם (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי) אפליקציית טלגרם (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)

לאחר תקופה של הפוגה בגיוסי ה-ICO (גיוס מימון דרך הנפקת מטבעות לציבור) גל חדש של גיוסים מסוג זה מתחיל לקבל תאוצה. אולם אם בגל הקודם גייסו ב-ICO חברות טכנולוגיה שהציבור הרחב פחות מבין מה הן בדיוק עושות (חברות פינטק דוגמת Bancor הישראלית), הרי שעכשיו גם אפליקציות וחברות אותן הציבור מכיר בוחרות בדרך זו.

אחת מהן מאלו שהודיעו על גיוס ICO בימים האחרונים היא אפליקציית Telegram. החברה מתכננת לבנות פלטפורמת בלוקצ’יין שתשרת מטבע דיגיטלי משלה. המטרה היא שהמשתמשים שעושים שימוש באפליקציה מטעמי אנונימיות, גם יעבירו כספים בתוך האפליקציה. על פי Techcrunch, החברה שתיקרא Telegram Open Network או בקיצור TON, תהיה דור שלישי של תשתית בלוקצ’יין עם יכולות משופרות מאלו של הביטקוין ושל האת’ריום.

בהתאם לפרוייקט שאפתני שכזה, מימון אמור להיות בסדר גודל עצום. גיוס ה-ICO צפוי לעמוד על מאות מיליוני דולרים, מה שיציב אותו בשורה אחת עם גיוסי ה-ICO הגדולים ביותר. הערכה ראשונית מדברת על גיוס של 500 מיליון דולר לפי סך שווי שוק כללי של 3-5 מיליארד דולר. המטבע יקרא “Gram“.

הפופולריות של טלגרם בקרב קהילות מסוימות עשויה להקל על הגיוס. לא רק פעילי מטבעות דיגיטליים וחובבי עישון רואים בו כלי שימוש, אלא גם עבריינים בינלאומיים ופעילי טרור. כפי שאלו יש בכוחם להעלות ולהוריד את מטבעות האלטים (המטבעות הקטנים שמתחרים בביטקוין), כך יש לשער שיהיה בכוחם להשלים את ה-ICO במהירות ובקלות.

יתכן שמייסד טלגרם, פאבל דורוב (Pavel Durov) יחייב משקיעים ב-ICO למינימום הזמנה מוקדמת בסך 20 מיליון דולר ומשקיעים גדולים מהסוג הזה מקבלים בד”כ הנחה מסוימת במחיר. אגב, את הכסף הוא דורש בכסף אמיתי כמו דולרים ואירו ולא בביטקוינים ואת’ריום.

פאבל דורוב ואחיו ניקולאי דורוב, שהוא גאון מתמטי, יצרו את אתר VK שמכונה “פייסבוק הרוסית”, ככל הנראה בסיוע מימוני של משפחת מיריאשווילי (מיכאל מיריאשווילי הוא איש עסקים ישראלי-גיאורגי ובעל כמה חברות בארץ). על פי דיווחים, האחים דורוב נאלצו למכור את אחזקותיהם לשותפים בעקבות לחץ מממשל פוטין. ההערכות הן שפאבל עזב את רוסיה כשבכיסו 300 מיליון דולר ו-2,000 מטבעות ביטקוין.

כיתוב Kodak One (תמונה: Kodak)
תמונה: Kodak

קודאק

חברת קודאק, אשר שייכת לתעשייה ה”ישנה”, כבר איחרה את הרכבת פעם כשלא הבינה איך להשתלב היטב בעידן הדיגיטלי. עכשיו היא מנסה שוב. החברה הודיעה על שיתוף פעולה עם סוכנות הצילומים WENN Media ליצירת מטבע דיגיטלי חדש. היא מגדירה אותו כך: “Photo-Centric Cryptocurrency” שמטרתו לעזור לצלמים וסוכנויות צילומים לנהל טוב יותר את הזכויות על התמונות שלהם.

למעשה, בעזרת טכנולוגיית הבלוקצ’יין הרישום הציבורי יכלול את בעלי הזכויות הדיגיטליות בעבר ובהווה על התמונות. וכמובן שאי אפשר בלי מטבע נלווה, זה יקרא KodakCoin ובעזרתו יוכלו הצלמים למכור את עבודתם בקלות ובמהירות.

ואם זה לא מספיק אז החברה גם מתיימרת להפעיל אלגוריתם (kodakOne) שירוץ ברחבי הרשת ויתריע כשמתבצע שימוש לא מאושר בתמונה והמערכת תדע לאשר בדיעבד את השימוש, לגבות בהתאם ולשלוח את התמורה לצלם. הגיוס יחל בסוף החודש הזה.

בתגובה למהלך, זינקה אתמול מניית קודאק ב-117%! ומוסיפה עם תחילת המסחר היום עוד כ-60%. למרות המספרים המרשימים זהו רק פיצוי קטן על מחיקה של כמעט 90% מאז מניותיה הונפקו מחדש ב-2013 לאחר פשיטת הרגל ב-2012.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים