“דדפול” (Deadpool) שיצא ב-2016 היה לסרט המצליח ביותר בכל הזמנים בקטגוריית R, כלומר למבוגרים בלבד. חוץ מבארצות הברית, שבה עדיין “הפסיון של ישו” היה יותר מכניס. כנראה שאמריקאים עדיין אוהבים את ישו יותר מאשר את דדפול… לכו תבינו. אחרי הצלחה כה מסחררת בקופות, אהבה אין סופית של הקהל, וזכיה בפרס מבקרי הקולנוע הטלוויזיונים בקטגוריית הקומדיה הטובה ביותר (פרס חשוב מאוד שכולנו שמענו עליו ומעריכים מאוד), הציפיות לסרט ההמשך היו מאוד גבוהות.
מפה לשם ראיין ריינולדס (Ryan Reynolds), שמשחק את דדפול והיה אחד ממפיקי הסרט הראשון, הבריג את עצמו לכאן גם כתסריטאי, וכנראה במאי בסתר, כי הוא וטים מילר, במאי הסרט הראשון, לא הסתדרו בכלל. למרות הסקנדל הקטן-אך-מדאיג ההייפ לא ירד, במיוחד כשהתחילו לצוץ הפוסטרים והטריילרים והסרטונים של דדפול עם כל מיני סלבס. אבל מאחורי כל מסך העשן הנפלא והמבדר הזה, מה קיבלנו כאן בעצם?
העלילה
וויד ווילסון AKA דדפול נמצא בצומת בחיים – עכשיו שהוא נקם באלה שעיוותו אותו והפכו אותו למי שהוא, אין לו ממש כיוון בחיים. הוא מנסה להצטרף אל האקס-מן, אבל זה לא ממש עובד לו – סוג של אי-התאמה, אפשר לומר. במקום זה הוא מחליט להציל את נשמתו של ילד מוטאנט עם כוחות על הרסניים, שלא טוב בלרסן אותם. ההחלטה להציל אותו נהיית קשה במיוחד כאשר קייבל, מוטאנט מהעתיד אותו משחק ג’וש ברולין (Josh Brolin), מנסה לחסל את הילד על פשע שהוא עדיין לא ביצע.
זהו.
מה, ציפיתם לעוד?
הרבה דמויות חדשות שלא עושות הרבה
האמת היא שיש עוד, אבל חלק גדול מזה הוא ספוילרים. אם אספר לכם על תפקידה של דומינו, אותו משחקת זאזי ביטס (Zezie Beetz), למשל, או בדלאם בגילומו של טרי קרוז (Terry Crews), אאלץ לחשוף פרטים מהעלילה שאולי תעדיפו לגלות בעצמכם. הנה משהו שכן אוכל לומר – הם כולם מיותרים.
יש שלוש דמויות מאוד משמעותיות ב”דדפול 2″ – דדפול, הילד, אותו משחק ג’וליאן דניסון (Julian Dennison) הניו-זילנדי, וקייבל. מתוך שלושתם, קייבל קצת כבוי ביחס לשניים האחרים. לא כי ג’וש ברולין לא מנסה להיות מעניין – הוא מנסה ואפילו מצליח. הוא פשוט יותר כלי להנעת העלילה מאשר שחקן פעיל בה. שאר הדמויות בסרט? יכלו גם לא להיות בו.
אי אפשר לומר שזו בעיה גדולה. הרי בסופו של דבר באנו לראות את דדפול, ואם זה כל מה שאנחנו מקבלים אז יש תמורה לאגרה. אבל זה גם מרגיש כמו הזדמנות מפוספסת – במיוחד כי התקשורת בין דדפול לקייבל, כשזו מתקיימת, היא מבין החלקים היותר טובים בסרט. כל הדינמיקה בין השניים עובדת טוב בגלל הניגודיות החדה ביניהם. מצד אחד ישנו דדפול, הליצן שלא סותם את הפה, מדבר למצלמה ונלחם בשביל שיסתכלו, ומנגד יש את קייבל הקודר והקשוח, היעיל והשקט.
ואל תחשבו לרגע שקייבל הוא עוד קולוסוס – גם קולוסוס חוזר לעוד הופעה, אגב, וההבדל ביניהם מורגש מאוד. קולוסוס שם כדי להיות הדוגמה הקיצונית לגיבור-על טוב שפועל לפי הספר, הניגוד המוחלט לווייד ווילסון \ דדפול. קייבל לעומתו אלים, רצחני וגס. הוא לא מהסס לקלל, להשפיל ולהעליב, במיוחד כשזה מגיע למישהו. ובואו נודה באמת – לדדפול כמעט תמיד מגיע. ובגלל שזה מוצלח גם מורגש כמה זה חסר, כמה מעט יש מזה בסרט.
ודומינו? היא אולי הפספוס הכי גדול. בתור אחד הליהוקים הראשונים שנחשפו, בתור דמות שהוצבה בקדמת רוב הפוסטרים, היא הדמות שהכי קל להסיר מהסרט. ושוב זה מרגיש כמו פספוס כפול כי זאזי ביטס משחקת אותה מצוין, בנון-שלנטיות שמביאה הרבה הומור שנון ששוב עושה קונטרסט מצוין מול דדפול, וגם כי כוח העל שלה, ה”מזל” שלה, יכל לקבל ביטוי גדול יותר בסרט – או לחלופין לא להיות בו בכלל, כי למה להוסיף לסרט משהו שלא תורם שום דבר?
כן, “דדפול” ו”דדפול 2″ הם סרטי דאחקות, ואם יש עוד דאחקה להכניס, אז למה לא? עם זה אני מסכים, אלא שלהקדיש דמות שלמה לדאחקה וחצי זה ממש לא מספק.
מסתפק בלהיות בינוני וסביר
יודעים מה עוד לא מספק? העצלנות של התסריטאים. מדובר בפול ורניק ורט ריס, התסריטאים של הסרט הראשון ושל “זומבילנד” המופתי. ברור שהם היו יכולים לספר סיפור יותר טוב, אבל נדמה שהם פשוט לא ניסו. ואולי גם ריינולדס לא נתן להם. את זה כבר לא נדע.
כדי להבין מה הבעיה בסיפור של “דדפול 2″ בלי לספיילר אותו, בואו נזכר רגע ב”דדפול” הראשון. כן, אקשן מטורף, כן, הומור וולגרי וחריף, אבל כל זה היה מעטפת מאוד מוצלחת לסיפור גיבורים מאוד, מאוד בנאלי ופשוט – איש פשוט הולך למות, איש פשוט מקבל טיפול סודי, איש פשוט מקבל כוחות על בטעות, איש עם כוחות על כועס, אנשים רעים חוטפים את בת הזוג שלו, והוא הולך ומחלץ אותה.
וזה במקום מסוים הרגיש כמו סוג של אמירה – הנה תראו איך אנחנו לוקחים את הסיפור הכי משעמם שאפשר לספר על גיבור על, ועושים אותו מלהיב פשוט בעזרת המסגור. זה עבד וזה היה כיף ונהדר. עכשיו הגיע הזמן לספר סיפור מוצלח יותר, או כך קיוויתי.
בפועל אנחנו מקבלים שוב סיפור מאוד פשוט – הפעם על חברות ומשפחה. טוב, אתם אומרים, בטח דדפול צוחק על חברות ומשפחה והופך את הנוסחה כולה על פיה, לא? אז זהו, שבכלל לא. כלומר, הוא כמובן צוחק על זה שוב ושוב לאורך כל הסרט, אבל בסוף המסר של הסרט הוא שטוב שיש לך חברים, ושמשפחה אפשר לבחור, וכיף לעבוד ביחד. סלחו לי, אבל מה זה החרא הזה?
ברצינות. חוץ מהומור פיפי-קקי-בולבולים, אפשר גם לקחת את הצד הפארודי של הסרט עוד צעד קדימה? אפשר לצאת עם אמירה מעניינת מהסיפור? ואל תגידו לי שזאת לא הפואנטה – תקנו אותי אם אני טועה, אבל נדמה לי שיש חפיפה די רצינית בין קהל היעד של “דדפול 2”, לבין צופי “ריק ומורטי”, לא?
אז “ריק ומורטי” שכולנו מיררים עליה כל כך, מצליחה בו זמנית להיות גם מצחיקה, גם מרגשת, וגם לגרום לנו להרגיש לא נעים עם זה שאנחנו צוחקים ומתרגשים בו זמנית. והיא מצליחה להחזיק את עצמה ברמה מאוד גבוהה בכל המישורים האלה. והבעיה עם “דדפול 2” זה לא שהוא לא מצליח לשמור על רמה דומה, הוא אפילו לא מנסה.
אבל מה אם זה לא חשוב, אתם אומרים? מה אם כל מה שרציתם זה רק האלימות והבדיחות? סבבה, אז קודם כל תתכוננו לסצנות “מרגשות” מאוד מביכות ועשויות ממש, ממש רע, בלי שום ערך לא רגשי ולא הומוריסטי. אתם לא באתם בשבילן אבל אתם תקבלו אותן, אין מה לעשות. שנית, לא נעים לומר אבל האקשן פה פחות טוב. משמעותית.
חוץ מקייבל. כל מה שקייבל עושה מגניב ומושלם ונהדר. פשוט אין בסרט הזה מספיק קיייבל בכלל.
בשורה התחתונה
לאלו מכם שלא אוהבים לקרוא וירדו לכאן רק כדי לקבל גרסת אמ;לק – אנחנו מסתכלים עלייך, כן כן:
“דדפול 2” הוא עוד מאותו דבר, רק בגדול יותר. יותר דמויות, יותר פיצוצים, יותר תקציב (למרות שלא הרבה), אבל בתכלס זה הכל אותו דבר. אם ראיתם את “דדפול” הראשון ארבע פעמים והוא עדיין מצחיק וכיפי, כנראה שאת הסרט החדש תאהבו עוד יותר. אם לא ראיתם את “דדפול” בכלל תתחילו כבר מהשני, כי הוא פשוט טוב יותר. אבל אם את הסרט הראשון מיציתם בצפיה הראשונה, אז כאן לא תקבלו משהו חדש. במקום מסוים תרגישו שאתם סתם צועדים במקום בלי מטרה.
אה, וקייבל מגניב. אני רוצה עוד קייבל.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.