מיקרוסופט לא תרכוש את טיקטוק, אורקל עשויה לתפוס את מקומה

אפליקציית TikTok (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי) אפליקציית TikTok (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)

מיקרוסופט אישרה היום (ב', 14.9) באופן רשמי כי חברת ByteDace, אשר בבעלותה אפליקציית טיקטוק (TikTok), הודיעה לה כי היא מסרבת להצעת הרכש הנוגעת להעברת פעילותה של טיקטוק למיקרוסופט בארה"ב, ובשווקים נוספים בעולם, בהם אוסטרליה, קנדה וניו-זילנד. על רקע הסירוב לרכישה של הפעילות על ידי מיקרוסופט, החלו להגיע דיווחים על כך שחברת אורקל (Oracle) האמריקנית תהפוך לשותפה טכנולוגית עבור טיקטוק, מה שעשוי לעזור לחברה לחמוק מהפסקת פעילותה בשוק האמריקני.

"ByteDance הודיעה לנו היום כי לא תמכור את פעילות טיקטוק בארה"ב למיקרוסופט", כך רשמה מיקרוסופט בהצהרה שפירסמה באתר האינטרנט שלה. "אנו משוכנעים כי ההצעה שלנו הייתה יכולה להיות טובה מאוד עבור המשתמשים של טיקטוק, תוך שמירה על ביטחון הפנים, כשלצורך זה ביצענו שינויים שהיו מאפשרים לשירות לעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר של האבטחה והפרטיות, ולהילחם בדיסאינפורמציה."

מייד לאחר הדיווח הרשמי של מיקרוסופט בנושא, יצא הוול סטריט ג'ורנל בדיווח משלו, לפיו אורקל היא הזוכה במכרז על הפעלת הפעילות של טיקטוק בארה"ב, אולם בדיווח מצויין כי אורקל תהפוך ל"שותפה טכנולוגית" של טיקטוק בארה"ב, ולא על כך שתרכוש את פעילותה.

המשמעות לכך עשויה להעיד על שימוש בפלטפורמת הענן של אורקל עבור הפעילות של טיקטוק בארה"ב, מהלך שעשוי לרצות את הדרישה של הממשל האמריקני להסיר את המעורבות של החברה הסינית ByteDance מהמשוואה בכל הנוגע להפעלתה של טיקטוק בארה"ב. כעת נותר לראות האם המהלך ירצה את ממשל טראמפ, שהפיק באוגוסט צו (PDF) שסיפק לחברה 90 יום (לאחר הארכה) לטיפול ב"בעיה", צו שבשלב זה ייושם עד ה-12 בנובמבר, 2020.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים