גאדג'טי מסקר: JBL Club Pro Plus – חבילה עשירה של תכונות

אוזניות JBL Club Pro Plus (צילום: רונן מנדזיצקי) אוזניות JBL Club Pro Plus (צילום: רונן מנדזיצקי)

בספטמבר 2020 הציגה JBL כמה אוזניות True Wireless חדשות, ביניהן ניתן היה למצוא גם את דגם ה-Club Pro Plus, שהבטיח חיי סוללה טובים, סינון רעשים אדפטיבי, מצב האזנה לסביבה ואיכות אודיו גבוהה. מדובר באוזניות פרימיום של החברה, ובמחיר של 799 ש"ח הן עומדות ברף של אוזניות כמו ה-Buds Pro החדשות של סמסונג או ה-AirPods Pro של אפל.

מה בקופסה?

הקופסה של ה-JBL Club Pro Plus לא גדולה במיוחד, אך כשפותחים אותה מגלים כי את מרבית הנפח תוספות חוברות ההדרכה הרבות והמגוונות (אין בעברית), כשעזרים כמו המתאמים לאוזניים וכבל הטעינה הם חלק קטנטן מתוך האריזה. בקופסה נמצא:

  • אוזניות TWS מדגם JBL Club Pro Plus
  • קופסה נטענת לאחסון וטעינה של האוזניות עם חיבור USB-C ותמיכה בטעינה אלחוטית
  • כבל USB-C ל-USB A לטעינה
  • מתאמי סיליקון לאוזניים בשני גדלים (נוסף על המתאם שקיים על האוזניות)
  • חוברות הדרכה: לאוזניות, להפעלת עוזרות דיגיטליות (גוגל ואמזון)
אוזניות JBL Club Pro Plus (צילום: רונן מנדזיצקי)
אוזניות JBL Club Pro Plus (צילום: רונן מנדזיצקי)

הפעלה ראשונה ושימוש שוטף

הקופסה הנטענת של האוזניות בנוי כך שהגב שלה שטוח ונוח להשכיב אותה על השולחן, אך ניתן גם להעמיד אותה כך שפתח הגישה לאוזניות יהיה כלפי מעלה ללא מאמץ גדול. הקופסה עצמה נטענת באופן אלחוטי עם מטען תומך (שכמובן אינו מסופק עם האוזניות) או באמצעות כבל USB-C (זה כן מסופק עם האוזניות) דרך חיבור בחלקה התחתון, לצידו תמצאו גם נורת LED קטנה שתעיד על הטעינה של האוזניות, כאשר עם פתיחת הקופסה נגלה עוד זוג נורות LED שמעידות על כך שהאוזניות נטענות בפועל, כל אחת בנפרד.

ההפעלה הראשונית של האוזניות פשוטה למדי ובאמצעות האפליקציה של JBL (אנדרואיד \ iOS) ניתן לקבל גם הדרכה על התהליך, שבמהותו כולל הפעלת הבלוטות' במכשיר ובחירת האוזניות מהתפריט. האפליקציה תוסיף גם אפשרות נוספת שתעזור לכם למקם את האוזניות באזניים טוב יותר בפעם הראשונה, כשהטענה של JBL היא כי במסגרת התהליך נבדק האם ישנה אטימה טובה של האוזניות בעת הפעלת האודיו. התהליך קצרצר ועוזר בהבנה של כיצד למקם את האוזניות באזניים בפעם הראשונה.

הגדרה ראשונית באוזניות JBL Club Pro Plus (תמונת מסך)
הגדרה ראשונית באוזניות JBL Club Pro Plus (תמונת מסך)

לאחר חיבור האוזניות והזיהוי שלהן באפליקציה, תוכלו לראות מחוון של רמת הסוללה דרך הטלפון. המחוון מציג את רמת הסוללה של כל אוזניה בנפרד וגם את רמת הסוללה של קופסת הטעינה.

הפעלת האזניות מתבצעת באמצעות מחוות נגיעה באוזניות עצמן, כאשר המחוות ניתנות להגדרה ידנית עבור כל אזנייה בנפרד דרך האפליקציה. בברירת המחדל, אפשרות ניגון השירים מופעלת על ידי נגיעה בודדת באוזנייה הימנית, כשנגיעה כפולה תקפיץ שיר קדימה ונגיעה משולשת תעבור לאחור. בזמן קבלת שיחה, נגיעה כפולה מאפשרת מענה וניתוק ונגיעה והחזקה תדחה את השיחה או תשתיק אותה.

ב-JBL לא מאפשרים לשנות כל פקודה בנפרד, אך כן ניתן להגדיר סט של מחוות עבור כל אזנייה, כך שתוכלו לשנות את השליטה בעוזרות הקוליות באוזנייה השמאלית, לשליטה על הווליום דרך האוזניה. אני המרתי את האוזניה השמאלית לשימוש בשליטה במצב סינון הרעשים, כך שניתן יהיה לעבור בקלות בין סינון הרעשים האדפטיבי ובין מצב ההאזנה לסביבה בקלות.

פעולת המחוות מגיבה די טוב לנגיעות, אבל היא לא מושלמת, כשלעיתים נאלצתי לבצע נגיעה חוזרת באוזניה על מנת לקבל את הפעולה הרצויה.

אוזניות JBL Club Pro Plus (צילום: רונן מנדזיצקי)
אוזניות JBL Club Pro Plus (צילום: רונן מנדזיצקי)

האפליקציה

האפליקציה מציגה תכונות זהות עבור מכשירי אנדרואיד ואייפון, ודרך האפליקציה ניתן לעשות לא מעט. פרט לאפשרות להגדרה ידנית של המחוות באוזניות עצמן לביצוע פעולות שונות כרצונכם, תוכלו לצפות בנתוני הסוללה של כל אוזניה בנפרד וגם ברמת הסוללה של קופסת הטעינה, זו תעודכן כל פעם שתכניסו את האוזניות חזרה לקופסה.

האפליקציה מאפשרת עדכון קושחה וגם שליטה במצב סינון הרעשים האקטיבי וניתן באמצעותה לעבור בין זה ובין מצב ההאזנה לסביבה, או לכבות את שתי האפשרויות להאזנה רגילה. מסיבה שאינה ברורה, כשתשתמשו בממשק בשפה העברית במכשירי אנדרואיד, אפשרות הגדרת סינון הרעשים באפליקציה נעלמת, אך היא זמינה בממשק בשפה האנגלית. עדיין ניתן להגדיר הפעלה וכיבוי של האפשרות באוזניות עצמן דרך שינוי הגדרות המחוות באוזניות.

הצגת נתוני סוללה אוזניות JBL Club Pro Plus (תמונת מסך)
הצגת נתוני סוללה אוזניות JBL Club Pro Plus (תמונת מסך)

האפליקציה מאפשרת גם הגדרה של מספר מצבי אודיו להתאמה טובה יותר לדרך בה תרצו להאזין למוסיקה דרך ה-JBL Club Pro Plus. האפשרות הראשונה נקראת Smart Audio Modes, וכאן תמצאו אפשרות למעבר בין 3 הגדרות:

  • מצב נורמלי – איזון בין כל אפשרויות השמע
  • מצב אודיו – התאמה להאזנה למוסיקה
  • מצב וידאו – התאמה להאזנה בזמן צפייה בוידאו, להתאמה טובה יותר של שפתי המדבר לצלילים הנשמעים באוזניות.

למרות שלא ראיתי בסנכרון בין הוידאו לאודיו הנשמע דרך האוזניות במצב הנורמלי גורם מפריע, כן הצלחתי להבחין בשינוי משמעותי בזמן המעבר למצב הוידאו, גם בטלפון, ובעיקר בזמן השימוש באוזניות בחיבור לטלוויזיה.

האפשרות השנייה היא גם הרחבה יותר והיא נקראת +Stage, ומאפשרת לבחור בין שתי הגדרות שמע – האחת היא ידנית לחלוטין – אקוולייזר שמאפשר לכם לבחור בין מספר מצבים שהוגדרו מראש, אך גם להגדיר מצבים משלכם באופן ידני, את אלו תוכלו לשמור באפליקציה. החלק השני של +Stage מאפשר לכם לבחור הגדרות שמע מטעם DJs נבחרים, כל אחד מהם מציע צליל שונה.

הגדרות Stage Plus באוזניות JBL Club Pro Plus (תמונת מסך)
הגדרות Stage Plus באוזניות JBL Club Pro Plus (תמונת מסך)

דרך האפליקציה תוכלו גם להגדיר את האפשרות להפסיק את המוסיקה בעת שתוציאו את האוזניות מהאזניים (פעילה כברירת מחדל, אך ניתנת לביטול). תוכלו גם לבצע איתור לאוזניות, אשר ישמיעו צליל חזק ולכן אין לנסות זאת בזמן שהאוזניות באזניים, ולא רק כי אתם כבר יודעים איפה הן במצב זה.

טעינה וחיי סוללה

חיי הסוללה המוצהרים של אוזניות ה-JBL Club Pro Plus עומדים על 8 שעות עבור האוזניות וסך של 24 שעות עם קופסת הטעינה, כשבהפעלת מצב ה-ANC מעידה החברה על עד 6 שעות שימוש ו-18 שעות שימוש בהתאמה. בפועל, כשבחלק הארי של הזמן השתמשתי במצב ה-AND, קיבלתי בין 5-5.5 שעות בממוצע, והצלחתי להפיק עוד 3 טעינות נוספות באמצעות קופסת הטעינה. ב"מצבי חירום" קופסת הטעינה תומכת בטעינה "מהירה" בת 10 דקות של האוזניות שתאפשר שימוש של כשעה.

איכות השמע

ב-JBL מספקים את כל הכלים האפשריים כדי שנוכל להתאים את איכות השמע הרצויה לנו לא רק באופן כללי, אלא גם עבור כל ז'אנר מוסיקלי ואפילו כל שיר (אם כי זה יהיה מעט מעצבן לשנות את הגדרות האקוולייזר עבור כל שיר בנפרד). ואיכות השמע אכן טובה עבור מגוון רחב מאוד של ז'אנרים, עם רמה גבוהה של בסים עוד לפני שתשחקו איתה באוולייזר או מצבי השמע המוגדרים של ה-DJs.

הרגשתי חוסר מסויים בעוצמת השמע, אך אבהיר שלא מדובר בעוצמת שמע נמוכה כלל וכלל והמוסיקה נשמעת חזק מאוד, וכך גם הבאסים, כשאפשר להגביר את הצלילים השונים עוד באמצעות האקוולייזר. הסיבה בגינה הרגשתי בחוסר מסוים היא כי אני לא רגיל להאזין לרוב למוסיקה בעוצמה הגבוהה ביותר, שכן גם עוצמות נמוכות יותר מספקות, אך עם האוזניות של JBL השתמשתי לרוב בעוצמה הגבוהה ביותר, מה שככל הנראה הוביל לירידה הקלה בחיי הסוללה אל מול ההצהרה הרשמית של JBL.

אוזניות JBL Club Pro Plus (צילום: רונן מנדזיצקי)
אוזניות JBL Club Pro Plus (צילום: רונן מנדזיצקי)

השיחות באמצעות האוזניות נשמעו היטב מהצד שלי, כשמהצד השני קיבלתי פידבקים חיוביים גם כן. לאוזניות קיים סינון רעשים אדפטיבי המשתמש במיקרופונים לזיהוי רעשי סביבה ולנווט לסינון טוב יותר של רעשים מבחוץ, וזה עזר בביצוע שיחות במקומות רועשים יותר, אך רק עד רמה מסוימת. בניגוד לאוזניות רבות עם סינון רעשים ANC, במקרה של ה-Club Pro Plus הצלחתי להרגיש בשינוי בין הסינון הפסיבי ובין הסינון האקטיבי-אדפטיבי, אך רעשי רקע חזקים יותר ברחוב, בסופר, עדיין הצליחו להפריע.

השורה התחתונה – מה חשבנו על JBL Club Pro Plus

האוזניות מדגם Club Pro Plus של JBL עשירות במגוון רחב מאוד של אפשרויות, בעיקר הודות לאפליקציה שלהן, המאפשרת קסטומיזציה לאפשרויות ההפעלה של האוזניות באמצעות מחוות, כמו גם שליטה על אקוולייזר, עם אפשרויות מוגדרות מראש או באופן ידני.

פרט לפיצ'רים הנלווים, האוזניות מספקות גם איכות שמע ברמה גבוהה, עם באסים חזקים ועוצמת שמע גבוהה, אך הייתי שמח לשיפורים נוספים בתחום זה בדגמים עתידיים. סינון הרעשים מוסיף לחווית ההאזנה, וכן לחווית ביצוע השיחות באמצעות האוזניות, כשמצב ההאזנה לסביבה עובד היטב ומאפשר להאזין לקולות מסביב גם בלי להוציא את האוזניות מהאזניים.

האוזניות אינן תומכות בתקן גבוה לעמידות בפני מים, כשהתקן המוצע הוא IPX4 בלבד, אשר מאפשר הגנה מפני טיפות קלות, כך שהן אינן מותאמות לפעילות ספורטיבית. האוזניות נוחות למדי ולא הציקו לי באוזן בזמן השימוש בהן, גם בטווחי זמן ארוכים יותר, אך לא מדובר באוזניות קטנות והן מורגשות באזניים בהשוואה לאזניות קומפקטיות יותר.

במחיר של 799 שקלים (שנה אחריות, יבואן רשמי באג) מדובר בחבילה שלמה למדי, עם איכויות אודיו מרשימות,  ושליטה מצויינת באמצעות האפליקציה.

מה אהבנו?

  • איכות שמע מצויינת
  • אקוולייזר עם מגוון אפשרויות דרך האפליקציה
  • יושבות טוב באוזן בצורה נוחה
  • טעינה אלחוטית לקופסת הטעינה
  • חיי סוללה ארוכים
  • סינון רעשים אדפטיבי-אקטיבי (ANC)
  • בלוטות' 5.1

ומה לא?

  • מעט מתאמים
  • תמיכה בתקן IPX4 בלבד
  • ללא תמיכה ב-AptX


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים