במסגרת אירוע שערכה אמש (ב’, 26.7) בתל אביב ניסתה חברת סטארטאפ הפוד-טק הישראלית Redefine Meat להוכיח לנו שאפשר להחליף את הבשר בתחליפים מן הצומח ולהגיע לתוצאה שתוכל בעתיד להגיע למסעדות, מעדניות ואולי אפילו לסופרמקרטים ברחבי הארץ והעולם. כדי להוכיח כי ה”בשר” שיצרה עומד במבחן הטעם, בחרו בחברה לתת את הפיתוח החדש למגוון שפים, שבנו על בסיסו מנות בסגנונות שונים, ונתנו לכולנו לטעום ולהחליט.
מנכ”ל Redefine Meat ואחד ממייסדיה, אשחר בן שטרית, סיפר לגאדג’טי במהלך האירוע כי מטרת החברה היא להביא את מוצריה לכמה שיותר אנשים סביב העולם, ובתוך כך נמצאת השאיפה של החברה להתחרות בשוק הבשר ולא רק בשוק תחליפי הבשר המספקים אלטרנטיבות לצמחוניים וטבעוניים. כדי לעשות זאת, בנו בחברה את המוצר על מנת שיוכל לספק טעם, מרקם ועסיסיות שיתקבלו על ידי הציבור הרחב כאלטרנטיבה הקרובה ככל האפשר לדבר האמיתי, כשהמטרה הסופית היא להפוך לחברת הבשר הגדולה בעולם, לדבריו של בן שטרית.
>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי
בחברה פיתחו מתכונים לסוגים שונים של תחליפי בשר, כולם מיוצרים מחומרים מהצומח ומודפסים בתהליך הדפסה תלת ממדי ומורכבים בצורה המזכירה את זו של הדבר האמיתי. את ההרכבים התזונתיים של המוצרים השונים תוכלו למצוא באתר החברה.
Redefine Meat: מבחן הנראות והטעם
ב-Redefine Meat כבר פיתחו חלופות לבשר במגוון תצורות וכחלק ממבחן הטעימה קיבלנו גישה לבשרים בבישול ארוך וקצר, המבורגרים, קבב “טלה” ובשרים טחונים, ויש גם תחליפים לנקניקיות ולסיגרים, האחרונים פותחו כמענה למטבחים גדולים המגישים סיגרים כחלק מהמנות שלהם באופן קבוע, כמו מטבחים של מלונות, קייטרינג ועוד, כשבעתיד מתכננים בחברה להציג פתרונות נוספים שינסו להחליף בשרים מסוגים שונים.
האם זה דומה לבשר?
במבחן הנראות תחליפי הבשר של Redefine Meat בהחלט הצליחו לעמוד במבחן התוצאה. תוכלו להחליט אם זה נראה כמו בשר או לא דרך התמונות שצילמנו בעצמכם, אבל לפחות עבורי, לו הייתי רואה את ה”בשרים” האלה ללא ידיעה מוקדמת באשר למה שנמצא בתוכם, הייתי מניח שמדובר בדבר האמיתי. זה נכון לטעמי גם לפני הבישול, גם במהלכו וגם בתוצאה הסופית שהתקבלה עבור הבשרים השונים.
כל אחת מעמדות הטעימה ניסתה להציג מאכלי שף בסגנון אחר. היו שם “בשרים” בסגנון מקסיקני (צ’ילי קון קרנה), בסגנון אסייתי, המבורגר, קבב, בשרים בבישול ארוך וקצר, כולם עשויים מתחליפי הבשר של החברה. מי שהיה אחראי על כל זה היה דן הולנדר, בעל הקייטרינג המוכר “דרך הגריל” המתמחה בבשרים (אמיתיים), שגם נתן בעבר גיחה למשחקי השף. בשיחה עם הולנדר למדנו גם על התהליכים של בישול התחליף לבשר של Redefine Meat, וזכינו לראות זאת מבוצע בעמדות השונות בזמן אמת.
הולנדר ציין כי בישול הבשר החלופי נעשה באותה דרך בה הוא רגיל לבשל בשרים אמיתיים, כשלדבריו המרקם, העסיסיות ותחושת העבודה של הבשר החלופי היו מדויקות מאוד ולא דרשו דרך עבודה השונה מזו בה הוא מטפל בבשר באופן שוטף. התייחסות ספציפית קיבל קבב ה”טלה” של החברה, אשר לפי הולנדר לא התפרק על הגריל כמו שלעיתים נוהג בשר הקבבים לעשות.
בצד העסיסיות עמדו תחליפי הבשר של Redefine במבחן לטעמי. ניתן היה להרגיש את העסיסיות בכל ביס, והטקסטורה מדמה את התחושה של מיצי הבשר באופן קרוב למושלם, אך הרגשתי שעדיין יש לחברה מעט דרך לעבור. במקרה של הקבב והבשרים בבישול ארוך המרקם היה קרוב מאוד לדברים האמיתיים, אך ביתר ה”בשרים” יכולתי להרגיש את השוני בהשוואה לבשרים אמיתיים.
טוב, אז טעים או לא טעים?
אתחיל בלומר שמעולם לא טעמתי את אחד מהמוצרים המתיימרים להחליף את הבשרים האמיתיים, אבל לפחות עבור המוצרים של Redefine Meat אוכל להעיד כי מדובר במוצרים עם טעם מצויין, כאלה שמצליחים לספק טעם טוב גם בנפרד, ובטח ובטח בתוך מנות שף עם אנסמבל של טעמים מיוחדים. אחרי שאכלתי המבורגר מבוסס Beyond Meat (של מוזס שופ) כדי להשוות את החוויה אוכל לומר שהרגשתי כי יש יתרון ל-Redefine Meat בכל הנוגע לטעם. בעוד שתחליף הבשר של Redefine מציג מרקם ברמה טובה, עסיסיות וטעמים טובים מאוד, המבורגר Beyond לוקה מאוד בטעמים מולו, אם כי מציג עסיסיות וטקסטורה ברמה גבוהה.
אם אני צריך להשוות את התחושה באכילת תחליפי הבשר של Redefine לאלו של בשרים אמיתיים הרי שברוב הטעימות לא אוכל לומר ששני הדברים דומים, אם כי תחליפי הקבב והבשרים בבישול ארוך היו קרובים לזה. הביסים של יתר המוצרים הרגישו שונים, אבל אם לא הייתי יודע מראש שמדובר בתחליפים, ייתכן והתגובה שלי הייתה מעט שונה.
בשורה התחתונה מדובר במוצרים טעימים, וזה החלק שהיה החשוב מכל עבורי. ב-Redefine מחפשים ליצור תחליף בשר שדומה בכל אספקט לדבר האמיתי, ואני אומר – אם זה טעים, אם זה משתלב מצויין, באמת מצויין במנות, אז גם כחובב בשר אני לא צריך שזה יהיה מושלם כדי לאכול את זה באופן שוטף.
מה המחיר ומתי זה זמין בסופר?
ב-Redefine עדיין עובדים על המתכונים ומנסים לשפר אותם כל הזמן, והאירוע אתמול היה חלק מזה, כשאליו הוזמנו אורחים מתעשיית המזון, שפים, בעלי מסעדות ועוד, כדי לטעום, לחוות דעתם, ואולי גם להכניס את תחליפי הבשר לתפריט שלהם במסעדות. עדיין חסרים מספר דברים “תואמי בשר” לתחליפים של החברה, כמו הוספת ויטמנים שונים הזמינים בבשרים, את אלו ציין בפני גאדג’טי מנכ”ל החברה אשחר בן שטרית, כי ניתן להוסיף ללא קושי מסויים בהמשך.
מחיר של המוצרים לא קיבלנו, אך בשיחה עם בן שטרית נאמר לנו כי בחברה מכוונים להעלות את רף האיכות תוך ניסיון להוריד את רף המחיר. במצב הנוכחי, הודה בפנינו בן שטרית, כי המחירים מעט גבוהים יותר בהשוואה למחירי מנות בשר רגילות, אך המטרה היא להוריד את המחירים אולי אף מתחת לרף זה בהמשך הדרך.
בעת זו מציין המנכ”ל כי עדיין אין כוונה להביא את תחליפי הבשר של Redefine Meat לסופרמרקט הקרוב לביתכם. הבשרים זמינים כבר היום בכמה מסעדות נבחרות ובחברה מנסים להביא אותם למקומות אלה, בהם הטיפול בבשרים (ותחליפי בשרים) נעשה בהקפדה, ולו רק על מנת שיוכלו להוכיח כי ניתן לשלב את המוצרים שלהם כחלק מהתפריט גם במקומות שמקפידים יותר מאחרים על אוכל. מטבחים של בתי מלון וקייטרינג גם הם על הכוונת, אבל אם רציתם לקפוץ לסופר כדי לקנות ולעשות לכם משהו בבית – כרגע זה עדיין לא אפשרי.
המוצרים החדשים של החברה יהיו זמינים בשוק האירופי החל מהרבעון האחרון של השנה (2021) ובארה”ב במהלך 2022. כדי להביא את המוצרים שלה אל השוק, גייסה החברה 29 מיליון דולר בסבב A.
כמה מסעדות בהן זמינים מוצריה של Redefine Meat:
- הדסון
- נאם
- אסיף (Asif Center: Culinary Institute)
- המחבוא של אדי באילת (Eddi’s Hideout)
- The Lounge
- סינטה בר חיפה (Sinta Bar)
- C2 בעזריאלי
- גסטה (Guesta), מסעדה איטלקית בכרמיאל
- גוז’ ודניאל (בבני ציון)
- בודגה מטבח אמריקאי (Budega American Kitchen) ב-Fashion Mall בתל אביב
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.