וואטסאפ תאפשר לבחור אילו משתמשים לא יראו אתכם

אפליקציית וואטסאפ באנדרואיד (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי) אפליקציית וואטסאפ באנדרואיד (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)

עדכון בטא חדש מראה כי וואטסאפ (WhatsApp) צפויה להוסיף אפשרות פרטיות חדשה, כאשר צילום מסך מגרסת בטא שמציג אתר WABetaInfo מראה כי בנוסף לאפשרויות הקיימות של הצגת המידע ל”כל המשתמשים”, “אנשי הקשר” או ל”אף אחד”, משתמשים יוכלו לבחור ספציפית אילו אנשי קשר יוכלו לראות את המידע שלהם באפליקציה.

נושא הפרטיות תופס יותר ויותר דגש בעבור משתמשים, כאשר במקרה של וואטסאפ, החברה עובדת לפי הפרסום החדש על שדרוג פיצ’ר הפרטיות הקיים המאפשר למשתמשים לשלוט מי יוכל לראות את תמונות הפרופיל שלהם, סטטוס, אודות ומתי הם נראו לאחרונה. בצילום המסך מגרסת הבטא אנו רואים את האפשרות החדשה בתפריט הנראה לאחרונה (Last Seen) באפליקציה.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי

בעוד שכיום קיימות 3 אפשרויות לנגישות המידע בוואטסאפ: כולם, אנשים הקשר או אף אחד, צילום המסך מגרסת הבטא החדשה מראה אפשרות נוספת, “אנשי הקשר מלבד…”, שתאפשר למשתמשים באפליקציה להחריג חלק מאנשי הקשר מגישה לצפייה במידע שלהם בוואטסאפ במקום האפשרות הקיימת שחייבה אותם לתת גישה לכלל אנשי הקשר או לאף אחד מהם.

נראה לאחרונה למשתמשים “מלבד”(מקור WABetaInfo)

כמו בכל פיצ’ר בטא עליו עובדת וואטסאפ, לא ידוע מתי החברה תשלב אותו בצורה מלאה בגרסה הרגילה ולכלל המשתמשים. 

בעוד שאפשר לחשוב כי לא מדובר בשינוי גדול, בעולם בו לרובנו יש רשימות אנשי קשר גדולות במיוחד, שלא כולם אנשי קשר קרובים (מכרים מזדמנים, מכרים מהעבודה וכד’), האפשרות לבחור מי יוכל לדעת מתי היינו מחוברים או לראות את הפרטים האחרים צפוי להיות שימושי במיוחד.

השוואת מפרטים