גאדג'טי מסקר: Dyson V15 Detect – חזק וחכם

שואב אבק Dyson V15 (צילום: רונן מנדזיצקי)

בדיוק כשחשבנו שאין עוד הרבה לחדש בתחום שואבי האבק, מגיעה דייסון, שהובילה את מהפיכת השואבים ה"אלחוטיים" עם ה-Dyson V15 וטורפת זו פעם נוספת את הקלפים. שואב האבק החדש של החברה הוא עדיין מהיקרים בשוק, אך תמורת המחיר הגבוה שלו הוא מצליח לשפר את היכולות בהשוואה לדגמים קודמים ולהתעלות על רבים מהשואבים האחרים הקיימים בשוק.

כמו כל דגם של השואב, גם את ה-Dyson V15 Detect תוכלו למצוא במספר וריאציות, חלקן מגיעות עם יותר אביזרים וידיות ניקוי וחלקן עם פחות, כשקיימים שלושה דגמים, הבסיסי בהם הוא ה-Animal, שמוצע בישראל במחיר של כ-2900-3000 שקלים, דגם האמצע הוא ה-Total Clean, שמגיע עם סט אביזרים עשיר יותר ושיפור קל בעוצמה (240AW מול 230AW בדגם הבסיס) ובמחירים הנעים סביב 3300-3400 שקלים, ולבסוף ישנו ה-Absolute Extra, שמגיע עם חבילה עשירה של אביזרים וגם מעמד טעינה במחיר של כ-3500-3600 ש"ח, ולדגם זה נתייחס גם בסקירה הנוכחית.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי

להלן ההבדלים בין הדגמים השונים:

  • Dyson V15 Detect Animal – דגם הבסיס, המגיע ללא מברשת ה-Laser Slim Fluffy עם הלייזר המובנה, אלא עם חיישן ה-Piezo האקוסטי בלבד ו-6 אביזרים ומברשות.
  • Dyson V15 Detect Total Clean – דגם הביניים בסדרה החדשה, המגיע עם מברשת ה-Laser Slim Fluffy בנוסף לחיישן ה-Piezo ו-8 אביזרים ומברשות.
  • Dyson V15 Absolute Extra – דגם הפרימיום בסדרה החדשה, המגיע עם מברשת הלייזר וחיישן ה-Piezo, אך בנוסף משלב מערכת סינון HEPA לסינון מקסימלי של האוויר הנפלט משואב האבק, ובנוסף, 10 אביזרים ומברשות, כולל מעמד טעינה לשואב.

זיהוי אוטומטי של אבק ותצוגה עשירה

אחד מהשינויים הגדולים שמביאה דייסון לשואב ה-V15 Detect החדש הוא ראש הניקוי שזוכה לשם Laser Slim Fluffy. הוא מכיל לייזר מובנה בצבע ירוק שמאפשר לאתר אבק נסתר לניקוי טוב יותר. בנוסף, מציע ראש הניקוי החדש מערכת “חיישן עומס דינמי” (DLS), שהתפקיד שלה הוא לזהות את עוצמת ההתנגדות של ראש הניקוי בהתאם לכמות האבק המסתתרת בשטח הניקוי.

בפועל, ניתן להבחין כי באיזורים מלוכלכים מגביר השואב את עוצמת השאיבה שלו באופן אוטומטי באיזורים בהם נמצאה כמות גדולה יותר של אבק, וכאשר נחזור לאיזורים מלוכלכים פחות עוצמת השאיבה תרד. יש בשיטת הפעולה הזו שני יתרונות עיקריים, הראשון הוא טיפול טוב יותר באיזורים המלוכלכים יותר, והשני הוא ויסות נכון של אנרגיה, שגם עוזר לשמור על חיי הסוללה, שכן אם תבחרו לנקות תמיד בעוצמת השאיבה החזקה ביותר, הדבר יעלה לכם בזמן השימוש בשואב בין הטעינות. בדייסון פתרו את הבעיה הזו על ידי מעבר אוטומטי בין עוצמות השאיבה בהתאם ללכלוך שמזהה חיישן העומס הדינמי בראש הניקוי החדש.

מחוון עוצמה בשואב אבק Dyson V15 (צילום: רונן מנדזיצקי)
מחוון עוצמה בשואב אבק Dyson V15 (צילום: רונן מנדזיצקי)

עוצמת השאיבה של ה-V15 Detect גם היא גבוהה יותר בהשוואה לדגם הקודם בסדרה. השואב החדש משתמש במנוע ה-Dyson Hyperdymium, אשר פועל במהירות של 125,000 סל”ד ובעוצמת שאיבה של 240AW, זאת בהשוואה לנתונים של 125,000 סל"ד ו-185AW, בהתאמה, בשואב ה-V11 הקודם של החברה.

בדייסון טוענים גם לשיפור בשאיבת חלקיקי אבק קטנים במיוחד, עד לגודל של 0.3 מיקרון, ומוסיפים גם מחוון המציג את איסוף החלקיקים בגדלים השונים דרך צד המופיע בראשו השואב. צג ה-LCD המובנה מראה באופן ויזואלי את המעב אחר שאיבת חלקיקים בגדלים שונים, עם הפרדה לחלקיקים הקטנים מ-10, 60, 180 ו-500 מיקרון (μm), כאשר תוצר נלווה נוסף הוא שהאוויר שיוצא החוצה מהשואב הוא אוויר נקי, כך שריחות חזקים שנוטים לצאת החוצה משואבי אבק לא מצאנו כאן.

מחוון אבק וסוללה בשואב אבק Dyson V15 (צילום: רונן מנדזיצקי)
מחוון אבק וסוללה בשואב אבק Dyson V15 (צילום: רונן מנדזיצקי)

ידיות ניקוי מתקדמות יותר

מלבד זיהוי חלקיקי האבק והיכולת להגביר ולהחליש את עוצמת השאיבה בהישען על חיישן יעודי, ידיות הניקוי של שואב ה-V15 מציעות גם מבנה חדש שמאפשר להימנע מהסתבכות שיער במברשת. בכך מכוונת דייסון לבעלי חיות מחמד הנוטות להשאיר מאחוריהן שיער. את המבנה החדש מציעה החברה בידית השאיבה העיקרית, שגם משלבת את מנגנון הלייזר לזיהוי חלקיקים, בידית השאיבה הגדולה יותר המיועדת לשטיחים וגם בידית הניקוי הקטנה יותר, המאפשרת שאיבה של מיטות או ספות.

הידית היעודית לשאיבת שטיחים גם היא מקבלת יתרון יחד עם כפתור פיזי בקדמת הידית המאפשר את בחירת ההתנגדות בשאיבת שטיחים. אם ההתנגדות גדולה מידי, ניתן לשנות את מיקום הכפתור על מנת להפחיתה, אז פעולת השאיבה הופכת פשוטה יותר.

שימוש שוטף בשואב

ה-Dyson V15 Detect הוא ללא ספק השואב החזק והמוכשר ביותר שיצא לי לנסות, והוא הצליח להתעלות ולנקות גם את הלכלוך הרב שהתצבר במרפסת הבית לאחר ששואבים אחרים לא ממש יכלו לו (נתקעו בגלל עלים קטנים, איבדו עוצמה לאחר זמן מסוים של שאיבה). זיהוי כמות האבק באופן אוטומטי משמעותה שיכולתי לשמוע כאשר השואב הגביר את העוצמה שלו כדי לנקות מקומות מלוכלכים יותר, וזה אומר שלא צריך לשנות את עוצמת השאיבה כל פעם שמגיעים למקום כזה.

הלייזר שמזהה את גודל חלקיקי האבק, מה שמאפשר גם להציג את יכולות השואב על גבי צג ה-LCD הוא מעט גימיקי. מצד אחד הוא עושה את העבודה, ואפילו עוזר להאיר מקומות חשוכים, וממש לראות את האבק על הרצפה כשתשאבו באמצעותו (בעיקר כשהחדר חשוך), אך מן הצד השני התחושה היא שבדייסון יותר מבקשים פשוט להראות לנו למה הם מסוגלים, וזה אפילו קצת מטריד לראות את ניתוח החלקיקים הזה כששואבים את מזרון המיטה.

ידית לייזר לשואב אבק Dyson V15 (צילום: רונן מנדזיצקי)
ידית לייזר לשואב אבק Dyson V15 (צילום: רונן מנדזיצקי)

זמן הסוללה מגיע עד 60 דקות, אך תלוי כמובן בעוצמת השאיבה שתבחרו, כאשר העוצמה החזקה ביותר מספקת כ-10 דקות עבודה. בדייסון מנצלים את צג ה-LCD גם למעקב אחר זמן השימוש, וניתן לראות על הצג עוד כמה זמן תוכלו להשתמש בשואב (בדקות) לפני שתידרש טעינה חוזרת שלו. הדגם שנבדק מציע גם אפשרות לנתק את הסוללה מהשואב, כך שניתן להחליף אותה בקלות לאחת חדשה במידת הצורך.

מיכל האשפה הוא עדיין מהגדולים שנתקלתי בהם בשואבי אבק ניידים, וגם בנוי בצורה שמאפשרת ריקון נוח במיוחד שלו. מספיקה משיכה אחת של ידית כדי לרוקן את כל התכולה, ובדייסון דאגו גם לחלק נוסף בתוך מיכל האשפה שימשוך איתו לכלוך שנדבק על המסנן, כדי שלא ישאר שם יותר כלום. בכל זמן השימוש בשואב, הייתי זקוק למשיכה אחת, מקסימום שתיים, של הידית כדי לרוקן את מיכל האשפה במלואו.

חיסרון אחד גדול לטעמי של השואבים מבית דייסון הוא במשקל ואופן הפעולה שלהם, זה יכול להכביד על הידיים בשימוש ממושך. אמנם קיימת ידית זוויתית שמאפשרת שאיבה נוחה יותר מבלי להחזיק את היד למעלה כל הזמן, אך הצורך בהדק שדורש סחיטה ממושכת שלו כדי שהשואב יפעל באופן רציף עדיין לא מובנת לי.

מקום נוסף בו נתקלתי בבעיה קלה הוא בהזנה הראשונית של הידית. בדייסון שינו הפעם את הדרך בה מזינים את הידית הראשית, זו כעת מורכבת משני חלקים, והסיבה לכך היא שבניתוק המברשת הראשית ניתן להישאר עם מברשת קטנה יותר לסוגי ניקיון אחרים – זה נוח יותר בשימוש שוטף, אך ההרכבה הראשונית בדרך החדשה הוכיחה עצמה מאתגרת עבורי עד שהבנתי את שיטת החיבור החדשה.

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Dyson V15 Detect

שואב האבק החדש של דייסון מדגם V15 Detect הוא כנראה השואב החזק והמרשים ביותר שתמצאו בשוק ואת עבודת השאיבה הוא מבצע מצויין. הוא לא מציע יכולות ניקוי נוספות כמו ניגוב או שטיפה של רצפות, תכונה שזוכה לאחרונה לביקוש, אך בעבודת השאיבה אין לו הרבה מתחרים.

התוספות החדשות של זיהוי חלקיקים, ידיות חדשות ומשופרות שמאפשרות ניקיון נוח יותר, מניעת קשרים של שיער בתוך ידית השואב וצג שמאפשר מעקב אחר חיי הסוללה באופן רציף מוסיפות המון, והיכולת של השואב לווסת את עוצמת השאיבה לפי הצורך גם היא תוספת נחמדה, כאשר חיי הסוללה טובים מאוד, מגוון ידיות הניקוי עשיר ומיכל האשפה גדול ונוח מאוד לניקוי.

במחיר של החל מ-3,000 ש"ח מעט קשה להשוות אותו למתחרים, וגם אם הוא עולה על רוב השואבים בשוק די בקלות, בכ-1000 שקלים פחות אפשר למצוא כיום שואבים טובים מאוד, אם כי סביר שהם לא יספקו את אותה חווית ניקוי מלאה ועשירה שמספק החדש של דייסון.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים