מעט יותר משנה מאז הבטיחה להוציא את דפדפן האינטרנט אקספלורר (Internet Explorer) הוותיק לגמלאות, מממשת כעת מיקרוסופט את הבטחתה, והחל ממחר, יום רביעי, ה-15 ביוני, ייצא הדפדפן משימוש והתמיכה בו תופסק.
את האקספלורר השיקה מיקרוסופט במקור לצד מערכת ההפעלה Windows 85 ובשנים האחרונות כבר הספיקה להחליף אותו בדפדפן ה-Edge החדש, אשר מבוסס כיום על מנוע הכרומיום (Chromium), בדומה לדפדפן הכרום הפופולרי של גוגל.
משתמשים שיכנסו לאתר ההורדות הבינלאומי של ה"אינטרנט אקספלורר" ימצאו המלצה והפניה להורדת ה-Microsoft Edge, אם כי בשלוחה הישראלית של מיקרוסופט עדיין תוכלו להוריד את האקספלורר אם ברשותכם מערכת ההפעלה Windows 7, אך זו תגיע לצד אזהרות כי התמיכה בו תופסק ב-15.6.
בעוד שדפדפן האקספלורר יוצא רשמית מסדר היום של מיקרוסופט עבור השוק הפרטי עבור החלק הארי של המשתמשים (פרט לגרסאות IE11 בווינדוס 8.1 ובווינדוס 7, שימשיכו לקבל עדכוני אבטחה), הדפדפן ימשיך להיתמך בגרסאות העסקיות השונות עד 2023, ובמקרה של גרסאות ה-LTSC (ר”ת Long Term Servicing Channel), המיועדות לתמיכה לטווח ארוך, אף עד 2029.
עבור מי שלא מסוגלים להתנתק, במיקרוסופט ציינו כי אפשרות ה-IE Mode בדפדפן ה-Edge תמשיך להיתמך גם היא עד 2029, אם כי אפשרות זו נועדה בעיקר עבור מפתחים, כדי להרשות להם לבצע התאמות לתוכנות שלהם בהדרגה לדפדפנים חדשים יותר.
נתח השוק של דפדפני מחשבים בישראל ובעולם
על פי נתוני אתר statcounter מחודש מאי, דפדפן ה-Edge של מיקרוסופט כבר הצליח להשיג נתח שוק העולה על 10% במחשבים, לעומת 1.65% של משתמשים בדפדפן האינטרנט אקספלורר.
גוגל עדיין שולטת בתחום ועומדת בראש עם נתח של כ-66%. דפדפן הספארי של אפל תופס נתח של כ-9%, פיירפוקס כ-7.6% ואופרה כ-3%.
בישראל היתרון של גוגל משמעותי הרבה יותר, עם קרוב ל-80% מהשוק שמשתמשים בדפדפן הכרום ורק 6.73% ב-Edge של מיקרוסופט. פיירפוקס וספארי תופסים נתח של 4.67% כל אחד ואופרה קרוב ל-2%.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.