כמו שחקניות רבות אחרות בתחום הטלפונים, כך גם חברת נוביה (nubia) מבית ZTE עידכנה את מכשיר הדגל שלה המיועד לגיימרים לגרסה חדשה המגיעה עם חומרה משודרגת, את זו מובילה מערכת השבבים Snapdragon 8+ Gen 1 של קוואלקום.
ה-Red Magic 7S Pro מקבל עיצוב דומה לזה אותו ראינו בדגם ה-7 פרו לפניו, אם כי הפעם נחת על השולחן של גאדג’טי דגם ה-Supernova שמגיע עם זיכרון של 18GB RAM, אחסון של 512GB וגב בעל חלקים שקופים המאפשרים להציץ להציץ פנימה כדי שנוכל לראות את המאוורר שלו מסתובב יחד עם תאורת RGB המקיפה אותו. אך בכל מקרה, עדיין מדובר במכשיר במבנה גדול וכבד.
השאלה העיקרית שעלינו לשאול בכל הנוגע לדגם החדש היא האם מדובר בשדרוג משמעותי אל מול ה-7 פרו והאם הוא מצדיק את המחיר. החדשות הטובות הן שגרסאות הבסיס של ה-7S פרו וה-7 פרו מגיעות במחיר זהה של 729 דולר, אם כי דגם ה-7 פרו מציע 16GB RAM בעוד דגם ה-7S Pro מציע “רק” 12GB RAM.
ועדיין השדרוג לגרסת המעבד החדשה מרגישה מוצדקת לצורך השדרוג, אך לצערנו כשמטפסים מעלה לגרסאות היקרות יותר הבדל המחירים כבר משמעותי, כאשר גרסת ה-Supernova אותה בדקנו מגיעה במחיר של 899 דולר, זאת לעומת מחיר של 799 דולר לגרסה זו בדגם ה-7 פרו שהגיע קודם לכן.
Red Magic 7S Pro – מה בקופסה?
הקופסה של הדגם החדש אינה שונה בהרבה מזו של הדגם הקודם, כשגם כאן בוחרים ב-nubia ללכת על קופסה גדולה עם הרבה ציורים שמנסים להמחיש כי מדובר במכשיר גיימינג.
תכולת הקופסה:
- מכשיר Red Magic 7S Pro בגרסת Supernova
- מטען מהיר תומך 65W
- כבל טעינה והעברת נתונים בצבע אדום
- סיכה להוצאת מגירת הסים
- כיסוי גב שקוף (כהה) וגמיש
מסך ומולטימדיה
לא הרבה השתנה במסך של ה-Red Magic 7S Pro לעומת קודמו וגם כאן תוכלו למצוא פאנל AMOLED בגודל 6.8 אינץ’, ברזולוציית +Full HD, ועם קצב רענון של עד 120 הרץ, קלט מגע של עד 960 הרץ, בהירות המסתכמת ב-600 ניטים (Nits) וזכוכית מסוג גורילה גלאס 5 שתנסה לשמור על המכשיר בנפילות ומשריטות.
אף שמדובר בנתונים מספקים עבור מכשיר דגל ואף עבור סמארטפון גיימינג, אם בדגם ה-7 פרו התאכזבתי מעט שלא קיבלנו רזולוציה גבוהה יותר, קצב רענון גבוה יותר (שזמין בגרסה הרגילה שנמכרת בסין, אך לא בגרסת הפרו לשוק הבינלאומי) ובהירות גבוהה יותר, הרי שבדגם העדכני יותר (7S Pro) יצאתי מאוכזב מכך שבחברה לא דאגו לעדכן ולו במעט את המפרט של תצוגת המסך (אולי בדור הבא, מי יודע?).
עדיין מדובר במסך ענק ואיכותי, וגם הבהירות שלו סיפקה אותי בשימוש השוטף, כאשר גם בדגם ה-7S Pro החדש תוכלו למצוא מגוון הגדרות בתפריטי התצוגה, עם אפשרות מעבר בין 5 מצבי צבע ובחירה בין רמות שונות של קצב רענון (60, 90 או 120 הרץ).
גם בצד הרמקולים לא השתנה שום דבר לעומת ה-7 פרו. זוג הרמקולים הממוקמים על גבי המסגרות בחלק העליון והתחתון של המכשיר עדיין מפיקים צלילים חזקים למדי, אך צורמים ברמות הגבוהות. במכשיר תמצאו חריץ בגודל 3.5 מ”מ לאוזניות, שיעזור לקבל סאונד טוב יותר דרך האוזניות.
סורק טביעות האצבע הביומטרי הממוקם מתחת לתצוגה מספק תוצאות מאכזבות למדי, ומצאתי את עצמי נדרש לפתוח את המכשיר באמצעות הקוד לא מעט פעמים לאחר שהזיהוי לא צלח.
יתרון אחד במסך הוא בהסתרת מצלמת הסלפי. בנוביה הצליחו להסתיר אותה טובה למדי, כך שהיא איננה מפריעה כלל במהלך השימוש השוטף במכשיר וגם לא בצפייה בסרטים ובגיימינג, אך מן הצד השני תקבלו גם תוצאות נמוכות מאוד אם תבחרו לצלם איתה תמונות סלפי.
ביצועים, ממשק וסוללה
ה-Red Magic 7S Pro מגיע עם מערכת השבבים Snapdragon 8+ Gen 1, יחד עם 18 גיגה-בייט של זיכרון עבודה מסוג LPDDR5 ו-512 גיגה-בייט של נפח אחסון מסוג UFS 3.1 בגרסה שנבדקה (קיימת גם גרסת 12/256GB שתעלה לכם 170 דולר פחות). מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 12, כשעליה מתלבש ממשק המשתמש RedMagic OS 5.5, ובצד הסוללה ניתן למצוא קיבולת גבוהה של 5000mAh ותמיכה בטעינה מהירה בהספק 65 וואט באמצעות מטען המגיע באריזה.
כמו בדגם הקודם, כך גם כאן מצאתי את צד הביצועים כחלק המרשים ביותר במכשיר, כשהוא מצליח לעמוד בהצלחה מול כל משחק וללא לאגים או תקיעות.
קצב הרענון של 120 הרץ הוא אמנם לא הגבוה שקיים כיום בשוק מכשירי הגיימינג, וגם לא עבור נוביה ומכשירי ה-Red Magic שלה, אך הוא מספק בזמן משחק. אזכיר גם שבדגמים קודמים של החברה שבדקנו שהציעו קצבי רענון גבוהים יותר (עד 165 הרץ), לא מצאנו הרבה משחקים שתומכים באופציה, מה שהפך אותה למעט מיותרת.
כפתורי הכתף שמוסיפה החברה לטלפונים שלה תורמים רבות למהלך המשחק ומשאירים את המסך נקי מהפרעות בזמן המשחק. בחברה דאגו גם לשלל תכונות נוספות שמגיעות בצד הממשק ותורמות לחווית גיימינג טובה יותר, עם כלי ניהול שמאפשרים להסיר הסחות דעת בזמן משחק, גישה מהירה למשחקים דרך פורטל ייעודי ואפילו אפשרות להקרנה על מסך חיצוני, אם כי פונקציה זו הראתה קושי רב בסטרימינג חלק לטלוויזיה למרות רשת אלחוטית מהירה ויציבה מאוד שיש לי בבית.
יתר הממשק ממשיך להראות אי תאימות לשוק הישראלי, ובעוד שהשפה העברית נתמכת במכשיר, מרבית התפריטים עדיין מופיעים באנגלית, מה שהופך את תפריטי ההגדרות לבליל של עברית ואנגלית שקשה להסתדר איתו.
בצד הסוללה זמינה קיבולת של 5,000mAh, עם תמיכה בטעינה מהירה בהספק של עד 65 וואט, וגם כאן ניתן לראות את יתרונות המכשיר בצד הגיימינג, עם התרוקנות נמוכה יחסית בזמן משחק (על 120 הרץ) שלא עברה את ה-10% לשעת משחק. עם זאת, ובדומה למה שראיתי בדגם ה-7 פרו, גם כאן קיימת חולשה לסוללה בשימוש השוטף, כאשר היא מתרוקנת יחסית במהירות גם במצב סטנד-ביי וללא שימוש במכשיר.
הטעינה המהירה מגיעה בהתאם לציפיות, גם כאן ללא שינוי אמיתי לעומת הדגם הקודם, כאשר טעינה מלאה אורכת פחות מחצי שעה ותוך כ-10 דקות הצלחתי לקבל טעינה של כ-50% מהסוללה.
המצלמות
מערך הצילום האחורי זהה לזה שמצאנו בדגם ה-7 פרו ומורכב מחיישן ראשי ברזולוציית 64 מגה-פיקסל מבית סמסונג עם מפתח צמצם f/1.79, לצד חיישן משני ברזולוציית 8 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם f/2.2 לצילום בזווית רחבה של 120 מעלות וחיישן שלישי ברזולוציית 2 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם f/2.4 לצילום מאקרו.
מצלמת הסלפי שממוקמת בחלק הקדמי מתיישבת מתחת לפני התצוגה, וזו מציעה רזולוציה של 16 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם f/2.0.
מאחר שמדובר במערך צילום הזהה לזה שקיבלנו בדגם ה-7 פרו, לא ניתן היה לצפות לשינויים גדולים, כך שהמצלמות הן עדיין החולשה הגדולה ביותר במכשיר ה-Red Magic 7S Pro.
רמת הפרטים נמוכה למדי, התאורה מרגישה מאוד לא נכונה ובצילומי לילה תוכלו לראות הבזקים גדולים סביב מקורות תאורה חזקים, את אלו ממגר מעט מצב הלילה היעודי, כאשר מצלמת הסלפי הנסתרת מתחת לתצוגה מציגה ביצועים נמוכים מאוד, זאת למרות הניסיון של נוביה להשתמש במצלמה עם כמות גדולה יותר של פיקסלים.
זווית רגילה מול זווית רחבה:
צילום לילה מול מצב לילה יעודי:
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Red Magic 7S
מכשיר הגיימינג של נוביה מיועד במיוחד לדבר אחד – משחקים, אך מעבר לכך קשה מאוד לקרוא לו מכשיר דגל. המסך שלו גדול ונראה טוב, הביצועים שלו מרשימים וניכר כי הייתה מחשבה עמוקה על צד הגיימינג בבניית החומרה וצד התוכנה במכשיר, אך המצלמות שלו רחוקות בביצועים שלהן גם ממכשירים זולים מאוד שקיימים בשוק כיום, התרוקנות הסוללה בזמן שלא משתמשים במכשיר מדאיגה והרמקולים שצורמים ברמות הגבוהות לא מוסיפים הרבה.
אם קיימת התלבטות בין דגם ה-7S פרו ודגם ה-7 פרו כנראה שכדאי יותר לבחור בדגם החדש יותר, כל עוד מדובר בגרסת הבסיס שלו, זו מוצעת במחיר דומה עבור שני הדגמים (729 דולר), אך בגרסאות היקרות יותר הבדל המחירים לא בהכרח מצדיק את השדרוג למעבד החדש יותר של קוואלקום.
מחיר: החל מ-729 דולר* (גרסת 256GB) >> לחצו כאן למידע נוסף ולרכישה
*מחיר לפני תוספת מע”מ הדרושה ביבוא אישי.
- ביצועים גבוהים
- טעינה מהירה
- תכונות גיימינג
- מסך
- רמקולים חזקים
- רמקולים צורמים ברמות גבוהות
- התרוקנות סוללה מהירה בסטנד-ביי
- גדול וכבד
- מצלמות
- אתר nubia רשמי: החל מ-729 דולר
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.