גאדג’טי מסקר: ASUS ROG ALLY – מי בכלל צריך קונסולה ניידת?

ASUS ROG ALLY (צילום: רונן מנדזיצקי) ASUS ROG ALLY (צילום: רונן מנדזיצקי)

שוק הגיימינג זורק עלינו לא מעט דברים, ובשנים האחרונות קיבלנו רכישות על ימין ועל שמאל של מפתחי ומפיצי משחקים גדולים, דגש הולך וגדל על משחקים על גבי הענן ולאחרונה מגמת התחדשות בתחום הקונסולות הניידות, שנדמה שנשכחו מעט מאחור.

תחום הגיימינג הוא לא דבר חדש עבור ASUS ולכן אין זה מפתיע שנמצא קונסולת משחקים ניידת מצידה. בחברה דאגו לשלב בתוך ה-ROG ALLY כל מה שהיו רק יכולים, כולל מעבד חזק מאוד, כמות זיכרון גדולה, מבנה שמראה מחשבה על איך השחקנים יאחזו בקונסולה (אני מסתכל עלייך סוני, עם שלטי ה-PS5 שהורסים לי את הידיים כל פעם מחדש!) והפתיחות המלאה של מערכת ההפעלה ווינדוס.

מי שכבר שם עין על קונסולה ניידת לא יזכה למגוון גדול, בטח שלא בישראל, כשהאופציות הן ה-Steam Deck, ה-ROG ALLY ובמידה מסוימת הנינטנדו סוויץ’, אם כי זו פונה לקהל שונה וספציפי יותר.

השאלה שנותרת פתוחה היא “האם אנחנו בכלל צריכים קונסולה ניידת”?

מפרט טכני: ASUS ROG ALLY

  • מערכת הפעלה – ווינדוס 11.
  • מעבד – Ryzen Z1 / Z1 Extreme.
  • זיכרון – 16GB LPDDR5
  • אחסון – SSD של 256/512GB
  • מסך – 7 אינץ’, פאנל IPS ברזולוציית Full HD, תדר רענון של 120Hz ובהירות של 500 ניט.
  • סוללה – 40Whr.
  • ממדים – 280.44×111.18×21.22 מ”מ.
  • משקל – 608 גרם.

עיצוב ומבנה

אני אוהב את קו המחשבה של ASUS בכל הנוגע לעיצוב המוצרים שלה, כמעט תמיד אהבתי. בחברה הוכיחו בעבר כי הם יודעים להסתכל על הקהל שלהם ולהתאים את המוצרים אליו, וזה עובד. זה עובד טוב בסדרת הטלפונים הקומפקטית “זנפון”, זה עובד במכשירי הגיימינג “ROG Phone” ובמוצרים נוספים שהחברה מפתחת.

עבור הקונסולה הניידת ניתן לראות את קו המחשבה הזה גם כן. הקונסולה אינה קטנה במיוחד, אבל העיצוב שלה מאפשר אחיזה נוחה למדי, כזו שלא מכאיבה בעצם האחיזה שלה, כשאפילו פתחי האיוורור המוצאים אוויר חם מאוד החוצה ממוקמים בחלק העליון, רחוק מהידיים, ולו רק כדי לא להפריע בזמן המשחק.

עיצוב הכפתורים בקונסולה מתחקה אחר זה של בקרי ה-Xbox של מיקרוסופט, וב-ASUS אף אומרים זאת באופן מפורש. מי ששיחק בקונסולה של מיקרוסופט ודאי ירגיש נוח למדי כבר בפעם הראשונה שיקח לידיו את ה-ROG ALLY, אך עלי לומר שכמשתמש פלייסטיישן התחברתי פחות לעיצוב, כלומר לעיצוב של בקרי השליטה של הפלייסטישיין – מה לעזאזל סוני חשבו כשהחליטו לא לחשוב על המשתמשים שלהם, ולמה לא עשו את העיצוב של בקרי המשחק נוחים כמו אלו של ה-ROG ALLY או ה-Xbox.

כמו בבקרי המשחק של ה-Xbox, גם ב-ROG ALLY תמצאו מצד שמאל את ארבעת כפתורי הפעולה (A,B,X,Y) יחד עם ג’וייסטיק לשליטה על תזוזה, כאשר בצד הימני ממוקמים כפתורי התזוזה (D-PAD) יחד עם ג’וייסטיק נוסף.

בשני הצדדים מוסיפה ASUS גם עוד כמה כפתורים, אשר מיועדים להקפצת תפריטים בזמן משחק, גישה מהירה ל-Armory Crate ועוד.

ASUS ROG ALLY (צילום: רונן מנדזיצקי)
ASUS ROG ALLY (צילום: רונן מנדזיצקי)

משחקים במשחקים בקונסולה ניידת

ביצועים

בכל הנוגע למשחקים הקונסולה הניידת של ASUS מצליחה לספק את הסחורה די בקלות, והיא מספקת גם יתרון חשוב בדמות קצב רענון שמגיע עד 120 הרץ, אבל אל תצפו לקבל את הקצב הזה בכל משחק. האמת, משחקים כבדים יותר בצד הגרפי הציגו ביצועים נמוכים משמעותית, שהגיעו לרמות של 10-30 פריימים בשנייה, מה שגם עשוי להקשות על המשחק וידרוש עליכם לוותר על משאבי משחק מסוימים, דוגמת Last of Us, Cyberpunk 2077 או Redfall.

בצד האודיו מספקת הקונסולה סאונד חזק ובאיכות טובה, אבל כמו בכל מכשיר נייד או טלוויזיה, האיכות תלויה בסופו של דבר באיכות של הדרייברים ובכל מקרה עדיף לחבר אוזניות בלוטות’ איכותיות (אם יש) וליהנות הרבה יותר.

ביצועי הסוללה לא מדהימים, אבל לא ציפיתי להרבה מקונסולה ניידת, והם גם לחלוטין תלויים באופי השימוש שלכם בקונסולה. במצב Performance, שהוא גם מצב ברירת המחדל בו מגיעה הקונסולה, קיבלתי קרוב לשעה וחצי במשחק כמו Redfall, אך יותר לכיוון 45-50 דקות במצב טורבו.

בחיבור לחשמל עם המטען שמגיע עם הקונסולה אפשר לקבל טעינה מהירה למדי, כך שגם אם הסוללה מתחילה להתרוקן תוכלו לחבר לחשמל ולקבל בוסט רציני של כ-50% תוך כ-45 דקות בזמן שאתם משחקים (ומהר יותר אם אתם לא).

נוחות שימוש

בנוסף לביצועים, ישנם כמה אלמנטים שהופכים את חווית השימוש ב-ROG ALLY לטובה יותר. ASUS תכננה את הקונסולה כך שהיא מרגישה כמו בקר XBOX גדול וחשבה על הכל בתכנון שלה.

הכפתורים ממוקמים במקומות נוחים לגישה והפינות לא מכאיבות בידיים כך שניתן לאחוז בקונסולה לזמן ממושך ללא הפרעה. לשם השוואה, בקרי ה-PS5 שלי הופכים לא נוחים ממש מהר למרות שהם קלים באופן משמעותי מהקונסולה, מה שמעיד על כך שתכנון טוב עולה על רצון להציג עיצוב נאה.

יחד עם זאת, המשקל של הקונסולה כן יכול להעיב אחרי זמן ממושך של משחק. בעוד ש-608 גרם לא נשמע יותר מידי כבד, כשמחזיקים את הקונסולה יותר מחצי שעה המשקל כבר נותן אותותיו.

חלק לא פחות חשוב הוא המיקום של פתחי האיוורור, אלה פונים כלפי מעלה, כך שלמרות שחום משמעותי יוצא מהם, הדבר לא מורגש בזמן שימוש בקונסולה, שנשארת קרירה וללא חום שמפריע לידיים.

ASUS ROG ALLY (צילום: רונן מנדזיצקי)
ASUS ROG ALLY (צילום: רונן מנדזיצקי)

סביב המשחק

נפח האחסון המובנה בדגם ה-Extreme של הקונסולה שבדקנו עומד על 512 גיגה-בייט, וזה מספיק להתקנה של כמה משחקים למרות נפחים גדולים שמגיעים כבר מעבר ל-100 גיגה-בייט לכל משחק כיום. ב-ASUS מאפשרים גם תוספת של זיכרון חיצוני דרך כרטיס microSD למי שצריך, פונקציה שלא בדקתי בזמן הסקירה.

ה-Armory Crate של ASUS הוא בהחלט כלי מרשים שחשבו עליו לא מעט וניתן למצוא בו לא מעט אפשרויות, והנה כמה מהן:

  • גישה לספריות המשחקים: Xbox, EA, GOG Galaxy, Ubisoft Connect, Steam, Epic Games.
  • אפשרויות הגדרה לבקרי השליטה: רמת הרטט, רגישות הטריגרים, key Mapping.
  • מעקב נתונים: שימוש ב-CPU, ב-GPU, בזיכרון ובאחסון ומעקב אחר מהירות המאווררים.
  • מצבי פעולה לפי שימוש: מצב שקט, מצב Performance (ברירת המחדל), מצב טורבו (לביצועים גבוהים), מצב ווינדוס (למי שרוצה לנוח מהמשחקים) ומצב ידני.
  • מצבי פעולה נוספים: הגדרות תצוגה מותאמות למשחקים שונים כמו מירוצים, FPS, שמירה על עיניים, מצב קולנוע ועוד, התאמת טמפרטורת צבע, שליטה ברזולוציה ובקצב הרענון ועוד.
ASUS ROG ALLY (צילום: רונן מנדזיצקי)
ASUS ROG ALLY (צילום: רונן מנדזיצקי)
  • שליטה בתאורת RGB: סוגי תאורה (סטטי, נושם, מהבהב ועוד) והגדרות בהירות, כיוון, צבעים ומהירות.
  • אפשרות הצגת נתונים באופן קבוע על המסך.
מעקב נתונים על המסך (צילום: רונן מנדזיצקי)
מעקב נתונים על המסך (צילום: רונן מנדזיצקי)

קונסולה ומחשב נייד במוצר אחד

השימוש בווינדוס 11 במקום הישענות על ממשק משתמש סגור ומותאם פותח לא מעט אפשרויות עבור הקונסולה הניידת של ASUS, וכאן גם עולה השאלה מה הוא בדיוק המוצר הזה? האם זה מחשב נייד שמיועד למשחקים או מכונת משחקים שניתן לעשות בה שימוש גם כמחשב נייד.

התשובה היא פשוטה – האפשרות השנייה היא הנכונה ולמרות שטכנית מדובר במחשב נייד לכל דבר בגלל החומרה המרשימה והיכולת להתחברה לאביזרים חיצוניים כמו מסך, מקלדת ועכבר בקלות, בסופו של דבר עבור המשתמש הממוצע מדובר בכלי למשחקים תחילה.

למרות כל האזהרות, אציין שכן שמתי בצד את המחשב הנייד במשך הזמן בו בדקתי את הקונסולה והשתמשתי בה לעבודה שוטפת עם מסך חיצוני, מקלדת ועכבר בלוטות’. זה דרש מתאם חיצוני כדי לחבר יחד את החשמל (כי אי אפשר לחיות רק על סוללה כל היום כמו במחשב נייד) ואת המסך החיצוני, אבל מתאם כזה היה לי מראש כי אני משתמש מק, ואפל.. נו.. באפל אוהבים מתאמים.

חיבור למסך חיצוני (צילום: רונן מנדזיצקי)
חיבור למסך חיצוני (צילום: רונן מנדזיצקי)

השורה התחתונה: מי בכלל צריך קונסולה ניידת?

שוק הגיימינג הוא אחד מהשווקים הגדולים והצומחים שקיימים וחברות רבות, בין אם מוכרות יותר או פחות, עטו אליו כמו ג’וני אייב על המילה “אלומיניום”. תמצאו בחנויות היום “מוצרי גיימינג” בכל תחום ופעמים רבות מדובר במוצרים שרק מותגו ככאלה ולא במוצרים שבאמת יתרמו לכם אם אתם גיימרים רציניים שבאמת צריכים את הציוד הזה.

פרט לנינטנדו סוויץ’, שמגיעה במבנה קל משקל אך מיועדת לקהל ספציפי מאוד עם משחקים ספציפיים מאוד, קונסולות ניידות הן לא מוצר זול, אבל הן כן יכולות להיות אטרקטיביות.

אם אתם רוצים לשחק במשחקים מלאים ולא להסתפק במשחקי מובייל בטלפון או בטאבלט, קונסולות ניידות יכולות לספק לכם מענה נייד יותר מזה שתקבלו ממחשב נייד, בין אם אתם מחוץ לבית, במטוס או סתם יושבים על המיטה ורוצים לשחק, ובמקרה של ה-ASUS ROG ALLY מדובר במכונת משחקים שמספקת גישה לשלל אדיר של משחקים (שתצטרכו לרכוש בנפרד או דרך מנוי חודשי לגיים פאס, לדוגמה).

אני כנראה אשאר עם הפלייסטיישן שלי (או אחליף לאקסבוקס) ואוותר על חווית המשחק בדרכים, אבל אם אתם באמת מסתכלים לכיוון של ה-ROG ALLY או קונסולות ניידות כמוה, אז לפני שאתם מוציאים עליהן סכומי עתק תחשבו מראש האם אתם באמת משחקים המון ולא רק בבית וצריכים קונסולה ניידת? האם אתם יכולים לנצל את היתרונות הנוספים שהיא מציעה עם מערכת ווינדוס 11 מלאה, או שעדיף להישאר עם מחשב וזהו?

מחיר: 3,499 ש”ח (גרסת Extreme של ROG ALLY)

זמינות: הקונסולה אמורה להיות זמינה לרכישה בישראל במהלך השבוע הקרוב ועד ה-25.6, זאת לאחר דחייה ממועד ההשקה המקורי אותו קבעה החברה בארץ.

מה אהבנו?

  • מערכת ווינדוס 11 מלאה
  • עיצוב ומיקום כפתורים
  • לא מתחמם (יש חום, אבל האיוורור פונה מעלה ולכן לא מפריע למשחק)
  • גישה לפלטפורמות משחקים מרובות (Xbox Game Pass, Steam, GOG ועוד)

ומה לא?

  • חיי סוללה (ארחיב ואומר שחיי הסוללה עבור משחקים בלבד מספקים, אך אם רוצים ליהנות מכל השימושים… פחות)
  • ממשק מעט מסורבל בגלל השימוש בווינדוס ולא בממשק סגור
  • מחיר (וגם תוספת גדולה לנרתיק נשיאה)


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים