אנבידיה (nvidia) הציגה בכנס מחשוב העל Supercomputing 2023 (להלן SC23) שנערך בימים אלו בארה”ב מגוון פתרונות ופיתוחים חדשים של החברה, בהם פלטפורמת מחשוב העל NVIDIA HGX H200, שתשלב את מאיץ ה-H200 בעבור תחום הבינה המלאכותית, ואת מחשב העל JUPITER האירופאי החזק בעולם, שיכלול כ~24 אלף סופר-שבבי GH200.
בנוסף, אנבידיה הכריזה על שיתוף פעולה חדש עם הסטארט-אפ הישראלי Classiq בתחום הקוונטי, במסגרתו יקימו מעבדת מחקר חדשה בתחום מדעי החיים בשיתוף פעולה עם בית החולים איכילוב.
פלטפורמת ה-NVIDIA DGX Quantum ההיברידית
בין ההכרזות השונות של אנבידיה ב-SC23 ניתן למצוא את פלטפורמת המחשוב הקוונטי ההיברידית NVIDIA DGX Quantum, המשלבת בין מעבדים, מאיצים גרפיים ויחידות QPU (ר”ת quantum processing units) קוונטיים.
הפלטפורמה תהיה בשימוש כחלק משיתוף פעולה חדש עם Classiq, חברת סטארט-אפ הישראלית בתחום המחשוב הקוונטי, שתקים מעבדת מחשוב קוונטי בתחום מדעי החיים בשיתוף פעולה עם אנבידיה והמרכז הרפואי תל אביב ע”ש סוראסקי (בי”ח איכילוב), בית החולים האוניברסיטאי הגדול בישראל.
מרכז המחקר החדש יאפשר למומחים וחוקרים בתחום מדעי החיים והבריאות לכתוב יישומי קוונטום שיוכלו בעתיד לסייע לרופאים לאבחן מחלות או להאיץ פיתוח וגילוי של תרופות חדשות.
ניר מינרבי, מנכ”ל ומייסד Classiq אמר:
ההזדמנויות עבור מחשוב קוונטי ובמיוחד התוכנה שמניעה אותו גדלות במהירות. המעבדה החדשה למחשוב הקוונטי במדעי החיים והבריאות שואפת לגשר על הפער בין תאוריה למעשה בתחום הקוונטי, עם יתרונות ברורים במדעי החיים, הבריאות ועוד.
טים קוסטה, מנהל תחום מחשוב מואץ ומחשוב קוונטי באנבידיה, אמר:
למחשוב קוונטי-קלאסי משולב יש פוטנציאל עצום להנעת מהלכים פורצי דרך במדעי החיים והבריאות, אך רבים מהאתגרים למימוש פוטנציאל זה נותרו עדיין ללא מענה. מעבדת המחשוב הקוונטי למדעי החיים והבריאות של Classiq, המושתתת על פלטפורמת CUDA Quantum של NVIDIA, שואפת לסייע לחוקרים להתמודד עם אתגרים אלו ולהרחיב את גבולות יישום המחשוב הקוונטי לפתרון בעיות בתחום חשוב זה.
רוני גמזו, מנהל המרכז הרפואי תל אביב סוראסקי, אמר:
הפעילות הקלינית והתפעולית בבית החולים איכילוב מנוהלת ברובה באמצעות מערכות חכמות ומבוססות-נתונים. אנו גאים בהישגינו אך במקביל מודעים היטב שהכלים הזמינים כיום אינם יעילים דיים לספק פתרונות למורכבות ההולכת וגדלה של מערכותינו. בדיוק מסיבה זו, אנו שמחים להודיע על פתיחת המעבדה הקוונטית הראשונה כאן באיכילוב. ביחד עם Classiq ו-NVIDIA, נשבור את גבולות מדע הנתונים לטובת הרפואה והמטופלים.
פלטפורמת ה-NVIDIA HGX H200
אנבידיה הציגה בכנס ה-SC23 את פלטפורמת ה-NVIDIA HGX H200 החדשה של החברה, המבוססת על פלטפורמת ה-NVIDIA Hopper, עם מאיצי H200 גרפיים חדשים המשתמשים לראשונה בעולם בזיכרון HBM3e, שיגיע בנפח של 141GB עם רוחב פס של 4.8 טרה-ביט בשניה, שיפור של כמעט פי 2.4 לעומת ל-NVIDIA A100 מהדור הקודם.
מערכות HGX H200 יגיעו בתצורה של 4 או 8 מאיצי H200 גרפיים המקושרים ביניהם בטכנולוגיות ה-NVIDIA NVLink ו-NVSwitch של החברה להתאמה טובה יותר.
המערכות מיועדות למשימות שונות, בהן אימון מודולי LLM של מעל 175 מיליארד פרמטרים עם מעל 32 פטה-פלופס ב-FP8 בתצורת 8 מאיצים.
מחשבי ה-NVIDIA HGX H200 צפויים להיות זמינים החל מהרבעון השני של 2024.
מחשב העל JUPITER
את “סופר השבב” NVIDIA GH200 Grace Hopper החדש יהיה ניתן למצוא במחשב העל JUPITER (צדק/יופטר) האירופאי, שיותקן ב-2024 במכון Forschungszentrum Jülich בגרמניה.
מחשב העל ממוקד ה-AI יתן פתרון למחקרים מורכבים בתחום האקלים, חקר חומרים, תרופות ועוד.
לכשיושלם, יופיטר צפוי לכלול כ~24 אלף שבבי GH200 המקושרים ביניהם באמצעות פלטפורמת ה-NVIDIA Quantum-2 InfiniBand שפותחה בישראל, תוך כדי שהוא יציע ביצועים של יותר מ-90 אקסה-פלופס (Exaflops) לאימון בינה מלאכותית ואקסה-פלופ נוסף עבור חישובי HPC, כל זאת בצריכה של 18.2 מגה-וואט בלבד.
סרטון האירוע המלא של אנבידיה ב-SC23:
הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג’טי לעדכונים שוטפים בנושאים טכנולוגים ולערוץ גאדג’טי דיל למבצעים. תוכלו גם להירשם לעדכונים מאיתנו דרך ערוץ האינסטגרם הרשמי, עמוד החדשות של גוגל או בעמוד הפייסבוק.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.