מטא (Meta) הכריזה במהלך אירוע ה-Meta Connect שנערך הערב (ד’, 25.9) על ה-Meta Quest 3S, משקפי מציאות רבודה המתבססים על פלטפורמת ה-Snapdragon XR2 Gen 2 העדכנית של קוואלקום ומגיעים עם תג מחיר נמוך של 300 דולר בלבד.
בנוסף, מטא הציגה את Orion, אב-טיפוס בר-קיימא של משקפי מציאות רבודה (AR) מתקדמים במיוחד שאינם צפויים להגיע לשוק בשלב זה.
Meta Quest 3S
לאחר לא מעט ציפיה והדלפות, מטא משיקה רשמית את משקפי ה-Quest 3S כגרסה הזולה יותר של משקפי ה-Quest 3 שהוכרזו בשנה הקודמת, תג מחיר שנועד להפוך אותם לפתרון פופולרי במיוחד בעבור משתמשים המחפשים את משקפי המציאות המדומה הראשונים שלהם.
דגם ה-3S החדש גדול במעט מדגם ה-3, אך ההבדל הויזואלי הניכר ביותר בין שני הדגמים קשור למערך החיישנים הקדמי שלהם.
בניגוד למערך החיישנים בדגם ה-Quest 3 שסודר בתצורה של שלוש “גלולות” אנכיות, משקפי ה-Quest 3S מגיעים ללא חיישן עומק מובנה עם חיישנים המסודרים כצמד “משולשים” הכולל 3 חיישנים כל אחד.
שני הדגמים מתבססים על פלטפורמת ה-Snapdragon XR2 Gen2 של קוואלקום יחד עם 8GB זיכרון ואחסון של החל מ-128GB.
ההוזלה של דגם ה-Quest 3S החדש מגיעה בזכות שימוש במסכים ברזולוציה נמוכה יותר של 1832×1920 פיקסלים לעומת 2064×2208 פיקסלים בדגם הרגיל. המסכים מגיעים עם תדר רענון דומה של עד 120Hz, אך עם תמיכה בזוויות צפיה נמוכות יותר, עם זווית ראיה אופקית של 96 מעלות וזווית אנכית של 90 מעלות.
באופן מעט מפתיע, בעוד שדגם ה-3S מגיע עם סוללת 4324mAh, הקטנה יותר בהשוואה לסוללת ה-5060mAh בדגם ה-3 הרגיל, לפי החברה המשקפיים החדשים יציעו זמן שימוש ארוך יותר של עד 2.5 שעות, בהשוואה ל-2.2 שעות בדגם הרגיל.
משקפי ה-Meta Quest 3S החדשים של מטא יהיו זמינים למכירה החל מה-15 באוקטובר ובמחיר של החל מ-300 דולר (כ~1122 ש”ח).
משקפי המציאות הרבודה Orion – אב טיפוס שלא יגיע לשוק
לצד משקפי המציאות המדומה החדשים, מטא הציגה במהלך אירוע ה-Connect את אב-הטיפוס של משקפי המציאות הרבודה (AR) Orion (“אוריון”), אותם החברה פיתחה במהלך העשור האחרון תחת שם הקוד Nazare, משקפי המציאות הרבודה המתקדמים ביותר שהוצגו עד היום.
בניגוד למשקפי ה-Quest המגיעים כ”קסדה”, ה-Orion מגיעים בתצורה של משקפיים רגילים ללא צורך בכבלים מיוחדים, כאשר הם שוקלים פחות מ-100 גרם.
המשקפיים משלבים מגוון טכנולוגיות חדשות, בהן שבבי סיליקון מותאמים אישית, ארכיטקטורת תצוגה חדשה, צמיד הולכה עצבית (EMG) ועוד.
מדובר על מוצר מוגמר ובר-קיימא שאיננו מגיע לשוק רק לאור המורכבות הגבוהה של הייצור ותג המחיר הגבוה לא פחות שהיה מתווסף אליהם.
בעוד שמטא לא תשיק את משקפי ה-Orion בעת זו, ניתן להניח כי החברה תנצל את שלל הפיתוחים הטכנולוגיים שנוצרו במהלך תהליך הפיתוח על מנת לשדרג את היכולות של מוצרים אחרים דוגמת סדרת משקפי ה-Quest.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.