גוגל (Google) משפרת את האבטחה של מכשירי האנדרואיד עם פיצ'רי ה-Theft Detection Lock ("נעילת בזיהוי גניבה") ו-Offline Device Lock ("נעילת מכשיר במצב לא מקוון"), פיצ'רי אבטחה חדשים למכשירי אנדרואיד שנועדו לנעול באופן אוטומטי את המסך ולהגן על המידע של המשתמש במידה ובינה מלאכותית מזהה פעילות הדומה לגניבה של המכשיר או במידה שהמכשיר הופך להיות לא מקוון באופן פתאומי.
מכשירי סלולר רבים נגנבים מיותר מאנשים, והגניבות הפכו מתוחכמות יותר ומבוצעות לאחר שהמשתמש פתח את נעילת המסך של המכשיר שלו, דבר המאפשר לגנב לעקוף את הגנות המכשיר ואף לגשת למידע האישי של המשתמש. במטרה לפתור את הבעיה הציגה גוגל מוקדם יותר השנה אוסף פיצ'רי אבטחה הדומה לפיצ’ר ה-Stolen Device Protection של אפל.
בעוד שהחברה הציגה את הפיצ'רים עוד בחודש מאי, הם לא היו זמינים בצורה רחבה, דבר שעומד להשתנות בקרוב, זאת לאחר שמשתמש בשם Mishaal Rahman פרסם באתר רדיט סט צילומי מסך ממכשיר ה-Xiaomi 14T Pro שלו עם צילומי מסך מתפריט ההפעלה של הפיצ'רים החדשים:
- Theft Detection Lock – פיצ'ר מבוסס AI המשתמש בחיישני התנועה המובנים במכשיר הסלולרי על מנת לזהות תנועות המקושרות לגניבה אפשרית של המכשיר מידי המשתמש ונעילה אוטומטית של המסך.
- Offline Device Lock – פיצ'ר הנועל את המסך באופן אוטומטי במידה שהמכשיר הופך להיות לא מקוון, פעולה אותה מבצעים גנבים רבים לאחר גניבת המכשיר על מנת למנוע מעקב אחר מיקום המכשיר.
שני הפיצ'רים מצטרפים לאפשרות ה-Remote Lock ("נעילה מרחוק") הקיימת דרך אתר "איפה המכשיר שלי" של גוגל במידה שהוא מקוון, אפשרות שקיבלה גם היא עדכון עם היכולת לנעול מכשיר באמצעות מספר הטלפון בלבד במידה שהמשתמש לא מסוגל להשתמש בסיסמה לחשבון הגוגל שלו.
פיצ'רי האבטחה החדשים עדיין אינם זמינים בצורה רחבה, דבר הצפוי להשתנות בתקופה הקרובה לאור הגעת הפיצ'רים לחלק מהמשתמשים כבר כעת.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.