אחרי שנתיים שבהן חיכינו לדגם המשך ל-Galaxy Buds 2 Pro (סקירה), סמסונג השיקה את אוזניות הפרימיום החדשות שלה – Galaxy Buds 3 Pro, המגיעות עם עיצוב חדש לחלוטין, סינון רעשים משופר, עמידות משופרת למים ואבק ויכולת שליטה חדשה באוזניות.
מפרט טכני: Galaxy Buds 3 Pro
- רמקולים: צמד דרייברים – וופר (10.5 מ”מ) וטוויטר (6.1 מ”מ). תמיכה בקודק SSC UHQ לשמע 24bit/96kHz.
- סינון רעשים: ANC משופר עד 33 דציבל + מערך של שלושה מיקרופונים.
- תכונות מיוחדות: Galaxy AI Interpreter, Auracast, פס לד על הרגלית.
- סוללה: עד 6 שעות עם ANC (עד 26 שעות עם הקופסה), עד 7 שעות ללא ANC (עד 30 שעות עם הקופסה).
- קישוריות: בלוטות’ 5.4, תמיכה בקודק SSC UHQ/HiFi.
- עמידות למים ואבק: תקן IP57.
- צבעים: לבן, כסף.
אוזניות Galaxy Buds 3 Pro: חווית השימוש
סמסונג הלכה מעט לאחור בכל הנוגע לעיצוב ובמקום השימוש בעיצוב קומפקטי הנסתר יותר באוזן בחרה לשלב בהן “רגלית” בתצורה משולשת, המשמשת הן לתפעול והן להצגת מידע באמצעות פס לד מובנה.
עיצוב זה נועד לא רק לצורך נראות, אלא משמש גם עבור תפעול האוזניות, כאשר ניתן להשתמש בצדדים השונים של עיצוב ה”משולש” של הרגלית לשם הפרדה בין שליטה בעוצמת הווליום ובין תפעול של פעולות שונות באוזניות, אשר מבוצע באמצעות סחיטה עם שתי אצבעות – בדומה לאופן בו מתופעלות אוזניות האיירפודס פרו 2 של אפל או דגמים שונים של אוזניות מבית Nothing.
התפעול בדרך החדשה הזו דרש ממני לא מעט זמן הסתגלות, אבל כן אוכל לומר לזכותה של סמסונג – לא ידעתי איך מתפעלים את האוזניות לפני שהתחלתי להשתמש בהן, ופשוט ניסיתי וזה היה אינטואיטיבי בשבילי. התגובתיות גם היא טובה.
קופסת הטעינה גם היא עברה שדרוג משמעותי בתחום העיצוב, עם חלק עליון שקוף למחצה דרכו ניתן לראות את האוזניות בתוך הקופסה.
האפליקציה
כפי שהיה גם בדור הקודם, כך גם הפעם לא מאפשרת האפליקציה לבצע שינויים רבים להגדרות של הפעולות המבוצעות באמצעות משטחי המגע, אך כן קיימות אפשרויות.
למשל, תוכלו לבחור האם להפעיל או לבטל את אפשרויות המגע לחלוטין וגם לבחור את הפעולה שתבוצע בצביטה ארוכה של אוזניה ימין ושמאל (בנפרד). ברירת המחדל היא לשינוי בין מצבי סינון רעשים, אך ניתן לבחור גם הפעלה של ביקסבי, כלי התרגום של סמסונג ב-AI (ה-Interpreter, שלא עובד בעברית) והפעלה מהירה של האפליקציות ספוטיפיי, סמסונג מיוזיק או אפליקציית Mindfulness.
מלבד זאת תוכלו למצוא באפליקציה לא מעט אפשרויות, ובהן:
- בחירה בין סינון רעשים או האזנה לסביבה, יחד עם מצב אדפטיבי (שהצליח לזהות עבורי רעש של אמבולנס וגם צפירה, והחליש כמעט לחלוטין את המוזיקה כדי שאוכל להתייחס לזה).
- אקוולייזר – עם הגדרות מוכנות מראש (כמו הגברת Bass ו-Treble) ואפשרות לשינוי ידני.
- הפעלה\כיבוי של אודיו ב-360 מעלות
- הפעלת זיהוי קול – מאפשר מעבר אוטומטי למצב האזנה לסביבה למשך 10 שניות.
- התאמת אטמי האוזניות לאוזניים לוידוא אטימה נכונה – כולל מבחן לבדיקה.
- שליטה קולית – פקודות בסיסיות באנגלית להפעלה או שימוש בביקסבי
- זיהוי אוטומטי של נוכחות האוזניות באוזן – להפעלה והפסקת מדיה
- מצב גיימינג – להפחתת השיהוי.
איכות השמע וסינון הרעשים
הדרייברים החדשים (10.5 מ”מ + 6.1 מ”מ) עובדים מצוין יחד עם הקודק החדש (SSC UHQ) כדי לספק איכות שמע גבוהה של עד 24bit/96kHz, אבל זה רק במכשירי גלקסי.
אז עשיתי השוואה מהירה בין ה-Galaxy S24 FE החדש מול מכשיר אייפון 16 פרו החדש, והתוצאה הייתה בעיקר בעוצמת הווליום – בעוד שבמכשיר הגלקסי קיבלתי עוצמות מטורפות (לא הצלחתי להגביר ל-90-100 אחוז כי היה לי חזק מידי), באייפון העוצמות היו נמוכות יותר. חזקות עדיין, אך נמוכות יותר.
לגבי האיכות? לא אוכל לומר שהבחנתי בהבדלים. אני לא אודיופיל, אז ייתכן שיש שם משהו, אבל הבחנתי בעיקר בעוצמת הווליום. אגב, בגלקסי גם בעוצמות גבוהות השמע היה מדויק עבורי.
באופן כללי, ומעבר לעוצמת השמע, האוזניות של סמסונג מספקות באסים חזקים ומדויקים למדי (וניתן להגביר עם האקוולייזר אם אתם רוצים עוד), כשגם הצלילים האחרים מספקים איכות טובה מאוד, בין אם מדובר בשירים המדגישים באסים או כאלה שדורשים את הדגשת הטרבל.
סינון הרעשים המשופר סיפק עבורי תוצאות טובות מאוד גם בסביבה רועשת ומצב ההאזנה לסביבה היה גם הוא מצוין ואיפשר לי לשוחח עם אנשים ללא הפרעה ובלי האפקט המעצבן שגורם לי לשמוע את עצמי כאילו אני באיזה אולם בזמן שאני מדבר כשהאוזניות באוזניים. הערת צד: JBL, תשתפרו בקטע הזה, אתם שייכים בעקיפין לסמסונג לא? (עוד על זה בסקירה הבאה).
בזמן שיחות קיבלתי תוצאות מרשימות גם כן, עם איכות שמע מצוינת מהצד שלי ועדויות על איכות ורמת עוצמת שמע טובה גם מן הצד השני, כולל במקומות רועשים יותר.
חיי סוללה וקישוריות
זמן הסוללה על הנייר השתפר עם 6 שעות שימוש רצוף עם סינון רעשים (ANC) מול 5 שעות בדור הקודם ועד 26 שעות עם קופסת הטעינה (מול 18 בדור הקודם). ללא ANC המספרים עולים ל-7 ו-30 שעות, בהתאמה.
לצד זאת, סמסונג הוסיפה קישוריות בלוטות’ 5.4 יחד עם Auracast, המאפשרת שיתוף שמע עם מספר משתמשים במקביל.
השורה התחתונה: מה חשבנו על ה-Galaxy Buds 3 Pro
עם ה-Galaxy Buds 3 Pro מנסה סמסונג לגעת בכל החלקים החשובים, בראשם איכות השמע הטובה והבאסים החזקים והמדויקים, אם כי הייתי שמח לו הן היו נשמעות אותו הדבר במכשיר גלקסי של החברה ובמכשיר האייפון, לדוגמה.
במחיר שנע בין 799-899 ש”ח הן עומדות מול הרף הגבוה יותר של האוזניות ותמורת מחיר זה תקבלו סינון רעשים מרשים עם מצב האזנה לסביבה באיכות תואמת, שליטה נוחה בהחלקה או צביטה של רגלית האוזניות (שדורשת זמן הסתגלות) והן נוחות מאוד כשהן באוזניים גם בשימוש ממושך.
מה אהבנו?
- סינון רעשים ומצב האזנה לסביבה
- באסים מדויקים
- עמידות למים ואבק (IP57)
- זמן סוללה
- אפליקציה, תפעול ונוחות באוזניים
ומה פחות?
- איכות השמע המקסימלית מוגבלת למכשירי גלקסי חדשים
- אין תמיכה בעברית ב-Interpreter
- עיצוב
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.