אסוס (ASUS) חשפה היום (ג’, 19.11) את סמארטפון הגיימינג החדש שלה עם סדרת ה-ROG Phone 9, זו מגיעה במספר וריאציות, בהן דגם ה-ROG Phone 9 Pro Edition, שמציע זיכרון בנפח גבוה של עד 24GB RAM ועד 1TB של אחסון.
מידי שנה מעדכנת ASUS את סדרת הגיימינג שלה עם מעבד חדש ומערכת קירור מעודכנת שתתאים לו, כאשר בשנה שעברה עם ה-ROG Phone 8 ביצעה החברה שינויים המעידים על רצונה להנגיש את מכשירי הגיימינג שלה גם עבור מי שרוצים לעשות במכשירים שלהם יותר, כך שהדגש עכשיו הוא לא רק על ביצועים, אלא גם על תחום הצילום וכמובן על הנראות, שהופכת פחות מנקרת עיניים עם צבעים עזים ותאורה מוגזמת ושמה דגש על פשטות תוך שילוב המאפיינים שמקנים לסדרה את הייצוג שלה בתחום הגיימינג.
דגמים, זמינות ומחירים בישראל
טרם הציגה החברה לראשונה את סדרת ה-ROG 9, קיבלנו לידנו את הדגם המתקדם ביותר בה, ה-ROG Phone 9 Pro Edition, שמגיע עם זיכרון בנפח 24GB RAM מסוג LPDDR5X, אחסון UFS 4.0 בנפח 1TB ויוצע בישראל במחיר של 6,699 ש”ח.
לצד דגם זה, שיושק בהמשך ואחרי דגם ה-“פרו” הרגיל, צפויים להגיע לישראל עוד 3 נוספים:
- ROG Phone 9 Pro עם 16GB RAM ו-512GB אחסון – יגיע ראשון לישראל, החל מינואר 2025, במחיר של 5,699 ש”ח.
- ROG Phone 9 עם 12GB RAM ו-512GB אחסון – בשלב זה לא ידוע אם או מתי יגיע לישראל, יוצע במחיר של 4,899 ש”ח (ללא מטען בקופסה).
- ROG Phone 9 עם 12GB RAM ו-256GB אחסון – בשלב זה לא ידוע אם או מתי יגיע לישראל, יוצע במחיר של 4,699 ש”ח (ללא מטען בקופסה).
מה בקופסה?
הקופסה של דגם ה”Pro Edition” גדולה מזו שתהיה זמינה עבור יתר הדגמים, והיא כוללת בתוכה גם את רכיב הקירור החיצוני של ASUS ושני כיסויים בסיסיים (ראו תמונה מטה).
תכולת הקופסה:
- מכשיר ROG Phone 9 Pro Edition
- מטען HyperCharge בהספק 65W
- כבל USB-C ל-USB-C
- תוסף קירור AeroActive Cooler X Pro + קייס
- 2 כיסויי מגן לגב המכשיר
- סיכה לשליפת מגירת ה-SIM
מפרט טכני מלא
- מסך: 6.78 אינץ’, Samsung E6 AMOLED
- רזולוציה: 2400×1080 פיקסלים
- קצב רענון: עד 185 הרץ (דינמי 1-185Hz)
- בהירות: HBM 1600nits, שיא עד 2500nits
- זכוכית מגן Corning Gorilla Glass Victus 2
- מעבד: Snapdragon 8 Elite מבית קוואלקום
- זיכרון:
- דגם רגיל: עד 16GB LPDDR5X RAM / 512GB UFS 4.0
- דגם פרו: 16GB/512GB או 24GB/1TB
- מערך צילום:
- מצלמה ראשית: 50MP Sony Lytia 700 עם ייצוב גימבל 6 צירים (±5°)
- מצלמת זווית רחבה: 13MP עם עדשת Free-form
- מצלמת מאקרו: 5MP
- מצלמת סלפי: 32MP RGBW עם זווית 90 מעלות (22mm)
- סוללה: קיבולת: 5800mAh, טעינת 65W מהירה דרך USB-C, טעינה אלחוטית: 1.5W (Qi 1.3)
- תכונות מיוחדות:
- AniMe Vision:
- דגם רגיל: 85 נקודות LED
- דגם פרו: 648 נקודות LED
- מערכת קירור: GameCool 9 עם מבנה 5 שכבות
- שמע: Spatial Sound מבית Dirac Virtuo, חיבור 3.5 מ”מ
- AniMe Vision:
- עמידות במים ואבק: תקן IP68
- מימדים: 163.8×76.8×8.9 מ”מ
- משקל: 227 גרם
מבנה ועיצוב: ROG Phone 9 Pro
חברת ASUS ממשיכה במגמה אותה החלה עם הדגם הקודם בסדרה ומצניעה מעט את עיצוב הגיימינג הספורטיבי לטובת תאורת מיני-לד צבעונית המשולבת היטב בתוך גב המכשיר ומאפשרת הצגה של אלמנטים שונים גם עבור שימושים יומיומיים כמו מחוון הסוללה.
סביב המכשיר עדיין ניתן למצוא שני חיבורי USB-C לטעינה, האחד בחלקו התחתון והשני על גבי המסגרת, כאשר החיבור הצידי מאפשר להצמיד אליו את מערכת הקירור החיצונית, זו מצוידת בחיבור USB-C גם כן ובחיבור 3.5 מ”מ לאוזניות בנוסף, כאשר בצד המימדים שלו לא מצאתי שינוי מול הדור הקודם, מלבד משקל הגבוה ב-2 גרם (סה”כ 227 גרם). את העמידות בפני מים בתקן IP68 שומרת ASUS גם בדור הנוכחי.
חווית השימוש והמשחק
ASUS עושה עבודה מצוינת בכל הנוגע ליכולות המשחק במכשירי ה-ROG Phone שלה והדגם הנוכחי לא שונה בכך. הוא מקבל עדכון למערכת השבבים החדשה ביותר של קוואלקום (Snapdragon 8 Elite), המשולבת יחד עם רכיב זיכרון מהיר ומאוד גדול (24GB) במקרה של המכשיר שבדקנו הפעם, לצד תוספת של “כפתורי כתף” (Air Triggers) שמגיבים מצוין ומעל לכל את התמיכה מצד התוכנה עם סט כלים שנגיש במשיכת אצבע גם במהלך המשחק.
השינויים המשנה לשנה טובים, אך גם שני הדגמים הקודמים שהציגה ASUS היו מצוינים בכל הנוגע לתחום הגיימינג, כך שהעדכון של הדגמים מידי שנה מתחיל להרגיש מעט מהיר מידי.
יחד עם זאת, ישנה תוספת של תכונות AI חדשות, אלו לא היו קיימות קודם לכן, ובהן:
תכונות AI לגיימינג:
- שדרוג כישורים אוטומטי – במשחקי זירה מרובי משתתפים (כמו PUBG או פורטנייט) המערכת מזהה אוטומטית מתי הדמות מקבלת כישור חדש וממפה אותו אוטומטית לכפתורי הכישורים המתאימים, כך שלא צריך להתעסק עם הגדרות באופן ידני.
- זיהוי חפצים אוטומטי – ברגע שזוהה חפץ במשחק באמצעות מנגנון זיהוי תמונה, מערכת ה-AI תדע לבצע לחיצה וירטואלית כדי לאסוף אותו.
- הקלטת רגעי משחק אוטומטית
- AI Grabber לחיפוש טיפים ותרגום
תכונות AI יומיומיות:
- תרגום שיחות בזמן אמת (ללא תמיכה בעברית)
- תמלול חכם (ללא תמיכה בעברית)
- יצירת טפטים ב-AI
- חיפוש סמנטי בגלריה והגדרות
עדכון נוסף מגיע בצד מסך ה-AMOLED, זה שומר על מרבית מאפייניו (גודל, בהירות, רזולוציה) מול הדור הקודם, אך מעדכן את קצב הרענון מ-165 הרץ ל-185 הרץ.
באופן לא מפתיע, המכשיר מצליח להתמודד היטב עם משחקים קלים ככבדים, גם לסשנים ארוכים (בשבילי ארוך זה שעה), בהם הוא גם כמעט לא מתחמם. מדובר במסקנה דומה לזו שהגעתי אליה גם בשנה הקודמת, כך שאני לא מאוד מבין את הצורך בתוסף הקירור החיצוני AeroActive Cooler X Pro, אבל תחושת הצינון הזו בידיים בסשנים הארוכים היא די נחמדה.
בצד הסוללה שומרת ASUS על התמיכה בטעינת 65W מהירה, עם מטען שהגיע באריזה, כשבנוסף קיימת גם השנהתמיכה גם בטעינה אלחוטית למכשיר.
בכל הנוגע לסוללה, בניגוד לשנה שעברה, אז עדכון תוכנה לא הגיע בזמן כדי לטפל בבעיית סוללה זמנית שהייתה לי לפני פרסום הסקירה, הפעם לא היו בעיות (וגם הרבה עדכונים הגיעו בזמן הסקירה), כך שאוכל להעיד על חיי סוללה מצוינים! כאלה שהחזיקו לי היטב במשחקים (ריקון של כ-7% בשעה ב-PUGB בהגדרות הגבוהות ביותר, לדוגמה), כשהסוללה החזיקה לי גם כמעט יומיים בשימושים יומיומיים רגילים (בלי גיימינג).
המצלמות ב-ROG Phone 9 Pro
הרכב המצלמות:
- מצלמה ראשית: חיישן Sony Lytia 700 ברזולוציית 50 מגה-פיקסל, גודל חיישן 1/1.56 אינץ’, ייצוב אופטי Hybrid Gimbal 4.0 עם תיקון תנועה של עד ±5 מעלות, זווית צילום של 24mm. וידאו: עד 8K ב-30fps ועד 4K ב-30/60fps.
- מצלמה משנית: חיישן 13 מגה-פיקסל אולטרה רחב עם עדשת Free-form למניעת עיוותים בצילום רחב, זווית צילום 0.7x.
- מצלמת טלפוטו: חיישן 32 מגה-פיקסל עם זום אופטי x3, תמיכה בטכנולוגיית HyperClarity לשיפור איכות בזום 10x-30x, ייצוב אופטי מובנה OIS.
- מצלמת סלפי: חיישן RGBW ברזולוציית 32 מגה-פיקסל עם זווית רחבה של 90 מעלות (22mm), תמיכה בצילום בזווית רגילה (1x) או רחבה (0.7x). וידאו: עד 1080P ב-30fps.
דרך המצלמה הראשית בתנאי תאורה טובים התוצאות די מרשימות, וכך גם ניתן לומר על מצלמת הזום, עם דיוק בצבעים ותוצאות טובות בצילום מול תאורה חזקה (אציין כי כמות התמונות מועטת מאחר שבימים האחרונים השיקה ASUS עדכון למצלמות שתיקן בעיה ב-HDR).
בתנאי תאורה פחות טובים ניתן כבר לשים לב לירידה באיכות הכללית, כאשר התמונות נראות מעט חשוכות יותר ובצילומים עם מצב לילה ייעודי ניתן להבחין באפקט זליגת אור סביב מקורות תאורה חזקים יותר.
מצלמת הזווית הרחבה מספקת חוויה שונה לחלוטין בהשוואה למצלמה הראשית, עם שינויים בצבעים בדגש על כמות תאורה מעט מוגזמת וירידה משמעותית בפרטים. לא נראה שהיה כאן שיפור מול השנה הקודמת.
תמונות הסלפי מציגות רמת פרטים גבוהה וצבעים מדויקים בתנאי תאורה טובים, אך כמו יתר המצלמות, גם כאן השימוש במצבי תאורה נמוכים לא מפיק תוצאות טובות כלל. את אפקט הבוקה עם זאת מייצגת ASUS היטב, עם רמת טשטוש שאינה מוגזמת.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-ASUS ROG Phone 9 Pro?
ה-ROG Phone 9 Pro Edition מגיע עם לא מעט עדכונים. יש לו תמיכה בקצב רענון גבוה יותר מבעבר, מעבד חדש והחזק ביותר שקוואלקום מציעה כיום, סוללה גדולה שמצליחה להחזיק הרבה זמן במשחקים ובשימושים יומיומיים ומצלמות סבירות, שיספקו את הצורך הזה, אך כנראה לא יתחרו במצלמות של מכשירי דגל מובילים בשוק.
היתרון הגדול ביותר של ASUS הוא בצד התוכנה, עם שילוב של יכולות המתאימות את המכשיר לגיימינג, בין אם להסרת הפרעות, לקירור או לשמירה על חיי הסוללה, כאשר השנה הוסיפה החברה גם כמה יכולות AI בסיסיות, כאלה שבאמת פונות לצרכים בסיסיים של גיימרים ואומרות להם – תנו לי לעשות את זה בשבילכם.
יחד עם זאת, עם עדכון גרסה ל-ROG Phone מידי שנה, די קשה להצדיק את העדכון האחרון. שינויים ותוספות יש, אך לא כאלה שגורמים לי לחשוב כי יש כאן תוספת משמעותית מול המכשירים שהוצגו לפני שנה או שנתיים (אולי מלבד המצלמה ששופרה החל מדגם ה-ROG Phone 8 Pro באופן משמעותי יותר).
במחיר של 6,699 ש”ח מדובר באחד מהמכשירים היקרים בשוק, אך בשלב הראשון יושק דווקא הדגם המעט צנוע יותר (בצד הזיכרון והאחסון), זה יעלה 1,000 שקלים פחות.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.