מכשירי דגל הפכו פחות ופחות נגישים הודות למחירים הגבוהים שלהם, אך בשוק הסמארטפונים יש מגוון רחב של אלטרנטיבות במגוון רחב עוד יותר של מחירים. סדרת ה-FE של סמסונג לוקחת חלק משני העולמות, כשהחברה מציגה שילוב בין כמה יתרונות גדולים המגיעים מסדרת הדגל שלה יחד עם כמה ויתורים כדי לקבל מכשיר שהתמורה שלו למחיר היא גבוהה.
ה-Galaxy S24 FE לא שונה בכך, הוא משלב את המסך האיכותי והגדול של סמסונג יחד עם מערך צילום שמפיק תוצאות מרשימות ומוותר מן הצד השני על תכונות שאולי לא חייבים כמו טעינה מהירה או זום אופטי גבוה במיוחד. והתוצאה? סמארטפון מרשים במחיר שנע סביב 2,500 ש"ח.
מה בקופסה?
- מכשיר Galaxy S24 FE בצבע כחול
- כבל טעינה USB-C ל-USB-C
- מטען מהיר: אין, וגם אין מטען באריזה בכלל
- סיכה לשליפת מגירת הסים
מפרט טכני: Galaxy S24 FE
- מסך: Dynamic AMOLED 2X בגודל 6.7 אינץ' (6.5 אינץ' בפועל בשל הפינות המעוגלות), רזולוציית +FHD, קצב רענון דינמי 60-120 הרץ
- מערכת שבבים: Exynos 2400e
- זיכרון: 8GB RAM
- אחסון: 128/256/512GB
- סוללה: 4700mAh, טעינה בהספק מירבי של 25 וואט, תמיכה בטעינה אלחוטית והפוכה
- מערכת הפעלה: אנדרואיד 14, OneUI 6.1
- קישוריות: 5G, בלוטות' 5.3, WiFi 6E
- אחר: עמידות במים ואבק בתקן IP68
מבנה ותצוגה
ה-Galaxy S24 FE מגיע במבנה מעט שונה מקודמו, כאשר סמסונג הגדילה את המסך ל-6.7 אינץ' (לעומת 6.4 אינץ' ב-S23 FE). המכשיר מציע מידות של 162 מ"מ לגובה, 77.3 מ"מ לרוחב ו-8 מ"מ בעובי, עם משקל של 213 גרם, שהיה לי כבד לאחיזה לזמן ממושך. למרות שמדובר בגרסת ה-FE, סמסונג לא ויתרה על איכות הבנייה והמכשיר מגיע עם תקן IP68 לעמידות בפני מים ואבק.
מסגרת המכשיר עשויה מתכת ומספקת תחושה יוקרתית יותר, כאשר על גבי המסגרת הימנית ניתן למצוא את כפתור הנעילה ואת כפתורי ויסות השמע, אלו נמצאים מעט גבוה מידי לטעמי ונוחים פחות לגישה.
על גבי המסגרת העליונה ניתן למצוא את החריץ להזנת כרטיס ה-SIM (וכאן אציין שזה המכשיר הראשון שבדקתי ללא סים ובשימוש ב-eSIM בלבד, וזה עבד ללא הפרעות), כאשר על גבי המסגרת התחתונה ממוקם חריץ USB-C לטעינה והעברת נתונים.
בצד התצוגה עושה רושם שסמסונג לא ויתרה על הרבה. מלבד המגבלה של מעבר רק בין מצבי 60 ו-120 הרץ (ללא קשת רחבה יותר למעבר דינמי על פי השימוש), המסך סיפק תוצאות טובות. הבהירות גבוהה דיה כדי להשתמש במכשיר מחוץ לבית, הצבעים מדויקים והמסך גדול מספיק כדי ליהנות על גביו ממשחקים וצפייה בסרטים, כשלכך מצטרף גם מערך של רמקולים שמספק צלילים שנשמעים לא רע בכלל ובעוצמה גבוהה (אם כי הרמקול התחתון חזק בהרבה מהעליון).
ביצועים וסוללה
ה-Exynos 2400e לא הופיע בגרסאות האחרות של סדרת הגלקסי S24, אך מדובר במערכת שבבים שאינה כה שונה מה-Exynos 2400 שזמינה בדגמי ה-S24 וה-S24 פלוס, כאשר ההבדל לרעתה הוא ירידה קלה של 100MHz במהירות השעון של ליבת הביצועים העיקרית, זו פועלת ב-3.1GHz במקום 3.2GHz.
בשימוש שוטף במכשיר לא הרגשתי פגיעה בביצועים בהפעלת אפליקציות או במעבר ביניהן וגם לא בזמן משחק, ולא נראה כי יש משמעות להבדלים הללו, אך עדיין שווה לציין אותם.
בצד הסוללה אנו מוצאים קיבולת של 4700mAh, משהו בין סוללת ה-4000mAh של דגם הגלקסי S24 הקטן יותר (מסך 6.2 אינץ') וסוללת ה-4900mAh של דגם הגקלסי S24 פלוס (מסך 6.7 אינץ'), כאשר קצב הטעינה עומד על 25W, בדומה לדגם הקטן יותר בסדרה.
הסוללה החזיקה מעמד ליום עבודה מלא וגם בביצוע משימות תובעניות יותר במהלך היום (צילום, משחקים) הצלחתי לסחוט ממנה כמעט יום עבודה מלא, אך הבחנתי בריקון סוללה איטי גם כאשר המכשיר לא היה בשימוש (Standby), מה שמשפיע על התוצאה הסופית (ייתכן כי יתוקן בהמשך עם עדכון תוכנה, אבל כרגע זה מה שחוויתי).
מערכת ההפעלה ותכונות ה-AI
אחד היתרונות הגדולים בדגם ה-S24 FE הוא השילוב של מערכת ההפעלה One UI 6.1, אותה ניתן למצוא גם בדגמי הדגל האחרים של סמסונג, כאשר על פי סמסונג מכשיר זה גם יזכה לקבל 7 שנות עדכונים עתידיים, יתרון חשוב ומשמעותי אל מול דגמי אנדרואיד רבים שקיימים בשוק כיום.
בדומה לדגמים האחרים בסדרה, כך גם הגלקסי S24 FE מגיע עם מגוון יכולות AI, ביניהם אפשר למצוא אפשרויות עריכה גנרטיבית לתמונות לצד תכונות נוספות, ובהן:
- הקפה וחיפוש (Circle to Search) – בשיתוף עם Google, מאפשר חיפוש ויזואלי על ידי הקפת אלמנטים במסך.
- מתורגמן (Interpreter) – מספק תרגום מיידי של שיחות אישיות, גם ללא חיבור לאינטרנט (לא תומך בעברית).
- תרגום חי (Live Translate) – לשיחות טלפוניות (לא תומך בעברית).
- עזרה בהערות (Chat Assist) – לשיפור וסגנון כתיבה בהודעות טקסט.
- סיוע בדפדוף (Browsing Assist) – יוצר סיכומים ותרגומים של דפי אינטרנט בדפדפן Samsung Internet.
בשלב זה אני עדיין לא יכול לומר כי יש ערך גדול בתכונות ה-AI במכשיריה של סמסונג. הקפה וחיפוש הוא כלי נוח למדי ואם אתם משתמשים בכלי עריכה לטקסט על הטלפון יש ערך מסוים עבור חיסכון בזמן בתוספות שמציעה הבינה המלאכותית, אם כי זה רחוק מלהחליף טקסטים שבני אדם כותבים לטעמי, אבל מעבר לזה אנחנו עדיין לא ממש שם.
הרכב המצלמות
מערך הצילום של ה-Galaxy S24 FE מורכב מהחיישנים הבאים:
- מצלמה ראשית: חיישן ברזולוציית 50 מגה-פיקסל, עם מפתח צמצם f/1.8, ייצוב אופטי מובנה (OIS) וזווית צילום של 84 מעלות. תמיכה בצילום וידאו עד 8K ב-30fps.
- מצלמה משנית: חיישן ברזולוציית 12 מגה-פיקסל לצילום בזווית רחבה של 123 מעלות, עם מפתח צמצם f/2.2.
- מצלמת טלפוטו: חיישן ברזולוציית 8 מגה-פיקסל, עם מפתח צמצם f/2.4 ואפשרות לביצוע זום אופטי עד פי 3.
- מצלמת סלפי: חיישן ברזולוציית 10 מגה-פיקסל, עם מפתח צמצם f/2.4 וזווית צילום של 80 מעלות.
ביצועי המצלמות
המצלמה הראשית שומרת על רמה גבוהה מאוד, כזו שאפשר לייחס בקלות לסדרת דגל של סמסונג. זו אמנם לא אותה מצלמה שתמצאו בדגם ה-S24 אולטרה, אך בצילומי אור יום קיבלתי תמונות מרשימות מאוד, עם ביצועים טובים גם בצילום מול תאורה חזקה.
מצלמת הזווית הרחבה מספקת גם היא תוצאות טובות למדי בתנאי תאורה טובים, אך ההבדלים בהשוואה למצלמה הראשית מורגשים הן בייצוג הצבעים והן בפרטים.
בצילום לילה המצלמה של ה-S24 FE מאפשרת זיהוי אוטומטי ומפעילה את מצב הלילה גם בלי בחירה בו באופן פרטני. התוצאות בגדול נוטות לכיוון השימוש בעיבוד הייעודי עבור מצב הלילה, זה מגביר את התאורה במקומות החשוכים יותר ומוסיף פרטים, מה שהופך את התמונה הסופית לטובה באופן משמעותי:
מצלמת הזום היא אחד היתרונות הגדולים של סמסונג בדגם הגלקסי S24 אולטרה, אך גם בדגם ה-S24 FE ניתן למצוא אחת שמספקת תוצאות טובות למדי:
עם תמונות הסלפי עושה המכשיר עבודה טובה בתמונות עם אפקט הבוקה (תמונות פורטרט), כאשר הפרטים בתמונות וגם ייצוב הצבעים די טובים, אם כי הבחנתי באיזורים "שרופים" בצילום מול תאורה חזקה.
ואגב, מצב ה-AI בתמונות "מאוד" ""אמין"" ו"""קשה""" להבחין כי לא מדובר בצילום אמיתי:
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Galaxy S24 FE?
ה-Galaxy S24 FE מציג איזון טוב בין הביצועים לתמורה למחיר. בעוד שהוא מוותר על חלק מהתכונות היוקרתיות של ה-S24 Ultra, הוא עדיין מציע חבילה מרשימה הכוללת את רוב יכולות ה-AI החדשות של סמסונג, מסך איכותי, מערך צילום טוב ותמיכה ארוכת טווח של 7 שנות עדכוני תוכנה ואבטחה.
- תמורה למחיר
- 7 שנות עדכוני תוכנה
- מצלמה ראשית
- יכולות AI זהות לסדרת S24
- טעינה איטית יחסית של 25W
- מערך מצלמות בסיסי יותר
- יבואן רשמי: החל מ-2,499 שקלים
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.