מודלי ה-PaliGemma 2 ו-GenCast של גוגל מבינים רגשות בתמונות וחוזים את מזג האוויר

מודל ה-PaliGemma2 (מקור גוגל) מודל ה-PaliGemma2 (מקור גוגל)

גוגל (Google) ממשיכה לפתח מודלי AI חדשים, כאשר הפעם היא מציגה את PaliGemma 2, מודל ממשפחת מודלי ה-Gemma הפתוחים של החברה, המציע יכולת הבנה טובה יותר של תוכן ויזואלי עם היכולת לזהות פעולות ואף רגשות בתמונות.

בנוסף, החברה הציגה את מודל חיזוי מזג האוויר GenCast, המסוגל לחזות בצורה טובה יותר את התנהגות מזג האוויר בהשוואה למודלים הנמצאים בשימוש כיום, גם בחיזוי רגיל וגם במקרי מזג אוויר חריגים כמו טייפון ועוד.

PaliGemma 2

מודל ה-PaliGemma 2 החדש מגיע כשיפור למודל ה-PaliGemma שהוצג מוקדם יותר השנה כמודל שפה-ויזואלי (vision-language) במשפחת ה-Gemma.

למודל יש יכולת לראות, להבין ולהגיב לתוכן ויזואלי והוא מגיע בגרסתו החדשה בגודל של 3B, 10B ו-28B פרמטרים, גודל המשפיע גם על רזולוציית התמונות בה המודל תומך, מ-224 פיקסלים בגרסת ה-3B ועד 448 ו-896 פיקסלים בגרסאות ה-10B ו-28B, בהתאמה.

השדרוג החשוב ביותר של מודל ה-PaliGemma 2 הוא ביכולת ההבנה הויזואלית שלו, כך שבמקום תיאור של האובייקטים בתמונה בלבד, המודל החדש מסוגל לתאר פעולות, רגשות ואף את הנרטיב של התמונה כולה.

היכולות הויזואליות אינן מוגבלות רק לכך, כאשר לפי החברה המודל החדש מסוגל לזהות פורמולות כימיות, תווים מוזיקליים, חשיבה מרחבית (spatial reasoning) ואף ניתוח צילומי חזה ברנטגן, דבר המאפשר למודל החינמי להפוך להיות שימושי בעבור פיתוחים שונים.

מודל ה-PaliGemma 2 זמין להורד מ-Hugging Face.

מודל ה-GenCast (מקור deepmind)
מודל ה-GenCast (מקור deepmind)

GenCast

מודל AI נוסף אותו הציגה DeepMind, חטיבת מחקר ה-AI של גוגל, הוא GenCast, מודל בינה מלאכותית חדש לניתוח וחיזוי מזג אוויר עם דיוק גבוה של 0.25 מעלות, שאומן על מידע מזג אוויר היסטורי עד 2018.

הוא מסוגל להציג תחזית לטווח של עד 15 ימים למצבי מזג אוויר רגילים, אך גם למזג אוויר חריג כמו ציקלון. בתמונה מעלה ניתן לראות את החיזוי של המודל לתנועת ציקלון מ-2019 (קו אדום), בהשוואה לחיזוי התנועה שלו עם המודל החדש (קווים כחולים).

בניגוד למודלי חיזוי קודמים, המודל החדש לא מספק תשובה חד-ערכית לחיזוי שלו, אלא טווח של 50 ומעלה אפשרויות שונות לאופן בו המזג אוויר צפוי לפעול על מנת לתת מידע נוסף למשתמשים בו.

בהשוואה בין GenCast למודל ה-ECMWF-ENS, אחד משני מודלי חיזוי מזג האוויר הגדולים הנמצאים בשימוש היום בהתבסס על 1320 שילובי מזג אוויר שונים, מודל ה-GenCast היה מדוייק יותר ממנו ב-97.2% מהמקרים, דיוק שעלה ל-99.8% בתחזית של מעל 36 שעות.

עבודת המחקר על מודל ה-GenCast ניתן למצוא בכתב העת Nature.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים