ממשלת אנגליה רוצה לרגל אחרי כלל משתמשי אפל ברחבי העולם, כך על פי דיווח חדש של הוושינגטון פוסט, ממנו עולה כי הממשלה הבריטית דרשה באמצעות צו סודי לקבל גישה למידע המוצפן של כלל המשתמשים המאוחסן ב-iCloud, שירות הענן של אפל, דרישה חסרת תקדים בהיקף שלה, שאינה מוגבלת רק למשתמשים בריטיים.
בעולם של היום, המכשיר הסלולרי בו רובנו מחזיקים הפך מכלי תקשורת בסיסי ל"אולר שוויצרי" המסוגל לבצע מגוון רחב של פעולות – גלישה ברשת, אחסון מידע בענן ועוד.
אך לצד כל השימושים החיוביים יש לא מעט מקרים בהם המכשיר ושלל השירותים אליהם ניתן לגשת דרכו מנוצלים לביצוע פשעים שונים ואף ככלי עזר לביצוע פעולות טרור.
ממשלות וסוכנויות אכיפת חוק שונות ברחבי העולם פונות לא פעם לחברות על מנת לדרוש מהן גישה למידע של משתמשים כחלק מחקירות פשעים שונות, דבר שהפך להיות הרבה יותר בעייתי עם העליה בשימוש בהצפנה של המידע, בין אם מדובר על מידע המאוחסן בענן או תקשורת המבוצעת בין אנשים באמצעות אפליקציות כמו וואטסאפ ועוד.
בעוד שרובנו נוכל להבין דרישה ספציפית לקבלת מידע השייך לחשוד בביצוע פשע, על פי הדיווח החדש, ממשלת אנגליה בחרה בצעד חסר תקדים עם דרישה לקבל גישה מלאה למידע המוצפן של כלל המשתמשים ברחבי העולם המאוחסן ב-iCloud, מידע אליו לאפל עצמה לא אמורה להיות גישה כלל לאור השימוש בהצפנה מקצה-לקצה ( E2EE), הצפנה אותה משתמשים צריכים להפעיל באופן יזום במכשיריהם.
Exclusive: Security officials in the United Kingdom have demanded that Apple create a back door allowing them to retrieve all the content any Apple user worldwide has uploaded to the cloud. https://t.co/t80MaADTQc
— The Washington Post (@washingtonpost) February 8, 2025
על מנת להפוך את הנושא למעניין אף יותר, הדרישה של הממשל הבריטי מאפל הגיע כ"הודעת יכולת טכנית" TCN (ר"ת Technical Capability Notice) כחלק מ"חוק סמכויות החקירה" IPA (ר"ת Investigatory Powers Act), המאפשר לה לדרוש מכל "מפעיל" גישה למידע הדרוש לה.
חשיפה של המפעיל על עצם קיום הדרישה היא עבירה פלילית ואף יותר מכך, עליו לציית לדרישה גם אם בכוונתו לערער על כך, עד שתתקבל החלטה משפטית לבטל את הבקשה.
הצעד החדש של הממשל הבריטי אמור לעורר דאגה בקרב כלל משתמשי אפל ברחבי העולם ולא רק באנגליה. באם יתממש מדובר בפגיעה חסרת תקדים בפרטיות המשתמשים, כאשר הממשל הבריטי דורש למעשה מאפל לספק להם "דלת אחורית" למידע המוצפן של המשתמשים הנמצא בשרתים שלה, וסביר למדי שבמידה שהממשל הבריטי יצליח להשיג גישה שכזו, ממשלות רבות אחרות ילכו בעקבותיו.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.