אנבידיה (nvidia) מנהלת מגעים עם סמסונג (Samsung) ו-SK Hynix, צמד יצרניות שבבי הזיכרון הגדולות בעולם, במטרה לדחוף ולפתח את תקן זכרונות ה-SOCAMM (ר"ת system on chip advanced memory module), תקן זיכרון חדש שיהיה מיועד לשימוש בדור הבא של שרתי ה-AI האישיים של אנבידיה אליהם מתייחסים כדור הבא של ה-HBM כך על פי דיווחים של אתרי Business Korea ו-EBN הקוריאנים.
שוק הבינה המלאכותית העולמי נשלט כיום בעיקר על ידי אנבידיה עם מאיצי ה-AI שלה, כאשר לא מעט חברות בהן גם OpenAI מנסות לייצר חלופות משלהן למאיצים של אנבידיה.
אך בעוד שהמאיצים הם חלק מהותי בשרתים, חלק לא פחות חשוב הוא זכרונות ה-HBM (ר"ת High Bandwidth Memory) הנמצאים בשימוש בשרתים ומציעים רוחב פס גבוה הדרוש לבינה מלאכותית.
כעת נראה כי אנבידיה מעוניינת ליצור חלופה לזכרונות ה-HBM הרגילים לשימוש "ביתי" עם קידום תקן ה-SOCAMM בעבור פתרונות AI אישיים דוגמת פרויקט DIGITS של החברה.
מדובר למעשה על גרסה בעלת רוחב פס גבוה יותר מתקן זכרונות ה-LPCAMM (ר"ת Low Power Compression Attached Memory Module), המיועד להחליף את מודלי הזיכרונות SO-DIMM הנמצאים בשימוש במחשבים ניידים.
לפי הדיווחים החדשים, אנבידיה דוחפת את האימוץ של תקן ה-SOCAMM והפיכתו לפתרון מסחרי כבר במהלך שנת 2025 על מנת שתוכל לשלב ולהשתמש בזכרונות החדשים בדור הבא של שרתי הבינה המלאכותית האישיים של החברה, זכרונות שיוכלו להציע רוחב פס גדול יותר ולמנוע מצבים של "צוואר בקבוק" בו הזיכרון ורוחב הפס שלו פוגעים בביצועים.
מדובר בצעד מעניין למדי מאחר ואנבידיה מנסה למעשה ליצור תקן יעודי לשימוש עצמי של החברה עצמה, תקן שיאומץ סביר למדי גם על ידי חברות אחרות, זאת בניגוד למקרה הנפוץ והקלאסי יותר בו יצרני הזכרונות עצמם מקדמים תקנים כאלו דרך ארגון ה-JEDEC.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.