גאדג'טי מסקר: Roborock Saros 10 – יותר טוב הודות לכמה שיפורים נחוצים

Roborock Saros 10 (צילום: רונן מנדזיצקי) Roborock Saros 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)

בחודש ינואר האחרון, במסגרת CES 2025, הציגה חברת רובורוק (Roborock) מגוון חדש של שואבים תחת סדרת שמות חדשה – Saros, זו מחליפה את דגמי ה-Roborock S שהכרנו עד כה, האחרון בהם שהגיע לישראל היה ה-Roborock S8 MaxV Ultra, אותו סקרנו בגאדג'טי לאחרונה גם כן.

ממשיך דרכו הוא ה-Roborock Saros 10, שנחת על רצפתנו רגע לפני הגעתו לישראל, כדי שנוכל לבחון את העדכונים שנעשו מדור לדור, ואכן יש כאלה, ולא רק זאת, אלא שגם מדובר בשינויים שממש ביקשתי משואבים רובוטים בכלל ומאלו של רובורוק בפרט, כמו זיהוי טוב יותר של איזורים בעיתיים, הנמכת הגובה של הרובוט ועוד, אז היה בהחלט נחמד למצוא אותם כאן.

מפרט טכני: Roborock Saros 10

  • עוצמת שאיבה של 22000Pa
  • מערכת VibraRise 3.0 הכוללת:
    • מודולי רטט כפולים ברמה של 4,000 פעמים לדקה
    • יכולת הרמה עד 40 מ"מ מעל הקרקע (פי 2 מהדור הקודם)
    • שטיפה במים חמים עד 80° מעלות (במקום 60 מעלות בדור הקודם)
  • מערכת ReactiveAI 3.0 לזיהוי מכשולים, מערכת ניווט מבוססת LiDAR
  • מיכל אבק בקיבולת 270 מ"ל
  • מיכל מים (בתוך השואב) בקיבולת 70 מ"ל (ב-S8 MaxV Ultra זה היה 100 מ"ל)
  • מיכל חומר ניקוי נפרד (בעמדת הטעינה) – חומר ניקוי נמכר בנפרד.
  • מיכל מים מלוכלכים בקיבולת 3.5 ליטר + מיכל מים נקיים בקיבולת 4 ליטר (בעמדת הטעינה)
  • סוללת 6400mAh, הספק טעינה 65W
  • עוזרת קולית מובנה (דיבור של הרובוט בעברית)
Roborock Saros 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)
Roborock Saros 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)

כמה דברים חדשים

מעבר לשינויים במפרט הטכני מדור לדור, שהם די משמעותיים כמו הכפלת עוצמת השאיבה, ישנם כמה עדכונים משמעותיים שחשבתי לציין כבר עם הפתיחה, כי קשה היה לי שלא לשים אליהם לב:

חיישן LiDAR מתקפל

זה כנראה אחד העדכונים המשמעותיים עבורי ברובוט השואב (והשוטף!) החדש של רובורוק, שכן בדורות קודמים חיישן ה-LiDAR ממש הפריע לרובוט לעבור מתחת לכמה רהיטים אצלי בבית, בדגש על השולחן בסלון והמיטה בחדר השינה (שניהם נמוכים יחסית).

החיישן מסוגל כעת לזהות מתי הוא עשוי להיתקל במכשול בדרך ונכנס לתוך גוף השואב כדי לאפשר לו להמשיך לנוע ללא הפרעה. מתחת לשולחן שלי למשל, שהוא בגובה של כ-10 ס"מ מהרצפה, הרובוט הצליח להיכנס רק לאחר שהנמיך את חיישן ה-LiDAR פנימה, כך שגובהו עמד על בערך 8 ס"מ.

וכדי לתפקד גם כשחיישן ה-LiDAR העליון מנוטרל ונמצא בתוך גוף השואב, רובורוק הוסיפה חיישן קדמי נוסף שמסוגל לראות בזווית של עד 100 מעלות.

f

סוף סוף חכם מספיק

אחת הטענות החוזרות שלי בעבר לגבי רבים מהשואבים הרובוטים, ואלו של רובורוק בפרט, הייתה לגבי איזורים מסוימים בבית בהם יש מכשולים שהם פשוט לא מסוגלים להם. הרובוטים היו חוזרים ומנסים לעבור אותם שוב ושוב, בכל ניקיון מחדש, עד שהייתי צריך להגדיר איזורי "אל תנקה פה".

רובורוק עשו עבודה די טובה עם זה עוד בדור הקודם, כך שהשואב לא נתקע ופרש באמצע העבודה, אבל הוא עדיין בילה די הרבה זמן סביב מכשולים בעיתיים אלו, שכבר למדתי להכיר היטב אצלי בבית. עם ה-Saros 10 ברובורוק כנראה הקשיבו ושיפרו עוד יותר את המנגנון החכם, כך שכל האיזורים הבעיתיים בבית מזוהים כמו שצריך והרובוט מנקה עד אליהם, במקום לנסות לטפס עליהם שוב ושוב ושוב (ושוב!).

מיכלי מים בעיצוב חדש

זה אולי נשמע כמו שטות כשקוראים כותרת כזו, אבל עיצוב מיכלי המים (נקיים ומלוכלכים) בדור הקודם היה ממש רע. היה לי קשה גם למלא מים ויותר מכך לרוקן את המים המלוכלכים בשל פתח עליון קטן למדי, עם שוליים שהזכירו לי סמארטפונים מ-2010.

אז עכשיו המיכלים מעוצבים כמו שצריך, נוח מאוד לעבוד איתם ולמרות שלא צריך לרוקן או למלא כל יום (תלוי בגודל הבית שלכם כמובן) – יש בשינוי העיצובי הזה ערך גבוה מאוד מבחינתי.

Roborock Saros 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)

סוללה גדולה, טעינה מהירה

אני מודה שהחלק הזה מעט פחות חשוב לי כשמדובר בשואב אבק, אך סוללה וטעינה של מוצרים חשמליים הם תמיד שני אספקטים שחשובים, ובמקרה של שואבים החלק הזה רלוונטי כנראה בעיקר עבור מי שיש להם איזורים גדולים יותר לנקות בבית.

הסוללה בדגם החדשה גדולה יותר בכ-23% בהשוואה לדור הקודם (6400mAh מול 5200mAh) וגם הטעינה מהירה יותר (65W), כך שתוכלו לקבל יותר זמן פעולה בכל ניקיון לפני הצורך של השואב לחזור לעמדה ולהיטען מחדש. הטעינה מהירה יותר, אך עדיין תיאלצו להמתין שעתיים וחצי במידה שהסוללה ריקה לגמרי.

Roborock Saros 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)
Roborock Saros 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)

שימוש שוטף

השואבים הרובוטיים של רובורוק מצליחים להתמודד היטב עם מכשולים בדרך, כפי שראינו בדגם ה-S8 Ultra MaxV הקודם וגם בדגמים לפניו, החברה מקדישה לא מעט זמן במחשבה על דרכי זיהוי עצמים שיכולים להפריע בזמן פעולה ומצליחה לזהות אותם ברמת זיהוי טובה למדי גם כן, כך שהרובוט לא רק יודע לשאוב סביב ההפרעות, אלא גם ממש מזהה אם מדובר בנעל או בכבלים (ומאפשר גם לצלם אותם אם תרצו).

הדגם החדש גם מאפשר שאיבה קרוב יותר למכשולים שבדרך ונתקע באופן כללי סביב איזורים בעיתיים יותר לניקוי, גם הודות לשיטת עבודה עדכנית יותר שמאפשרת לו לעלות על מכשולים גבוהים יותר וגם בגלל שיפורים כלליים בזיהוי מכשולים, מה שהופך אותו לטוב אף יותר מדגם ה-S8 Ultra MaxV הקודם שבדקתי, שכבר היה לא רע כלל בתחומים אלו.

ניתן למצוא כאן גם זיהוי אוטומטי של שטיחים (שהיה זמין גם בדורות קודמים), שמאפשר לשואב להרים את מטליות הניגוב כדי לא להרטיב את השטיח בזמן שאיבה וישנה גם אפשרות להשאיר את המטלית בעמדת הטעינה במידה שאתם לא משתמשים בה – השואב פשוט יודע להסיר אותה באופן מכאני בתוך עמדת הטעינה ולהחזיר כשצריך, כך שתוכלו לתת לו לצאת לשאיבת שטיחים בלבד בלעדיה.

גם הגלגלים יכולים לעלות ולרדת, מה שעוזר לשואב לנוע בחופשיות רבה יותר בבית ולטפס על מכשולים גבוהים.

f

אחד היתרונות הגדולים עבורי בשואבים הרובוטים של רובורוק (ולא רק ספציפית בדגם זה) הוא מיפוי טוב של הבית. ה-Roborock Saros 10 ביצע את המיפוי במהירות וגם ידע לפצל את החדרים השונים לבד, כך שנדרשה פחות עבודה בעריכת המפה לאחר מכן. בסקירה של הדגם הקודם בסדרה אמרתי שאולי התמזל מזלי והמיפוי פשוט הלך טוב במקרה, אבל כשזה קורה שוב גם עם הדגם החדש, זה כבר לא מרגיש כמו צירוף מקרים.

את מברשות הגומי בתחתית השואב שינתה מעט החברה בדור החדש. היא עדיין בנויה משני פסי גומי, אך הם כעת לא מקבילים זה לזה, אלא יושבים זה לצד זה, זאת כדי לשפר את יכולת השואב להימנע מהתלפפות של שיער סביב המברשות. עוד בדור הקודם עשה עבורי השואב עבודה מספיק טובה בהימנעות מליפוף של שערות סביב המברשות, והפעם זה אמור להשתפר. לא נתקלתי בשיער שהתלפף גם כשהצבתי לשואב מעט אתגר, אבל אציין גם הפעם כי אין לי בעלי חיים.

Roborock Saros 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)
Roborock Saros 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)

השאיבה והשטיפה לא הרגישו לי שונים באופן מהותי בהשוואה לדור הקודם, שביצע את העבודות על הרצפה והשטיחים היטב. כעת ישנה עוצמה גדולה יותר של שאיבה ושיפורים גם למנגנון השטיפה, הבולט בהם היא היכולת להזין לתוך השואב מים חמימים במקום קרים, מה שאמור לשפר את פעולתו. בפועל הוא עושה עבודה טובה למדי, אם כי לעיתים נדרש לחזור על איזורים מספר פעמים – משהו שהרובוט מזהה לבד כשצריך ומבצע את הפעולה באופן אוטומטי.

עמדת הטעינה

תחנות העגינה והטעינה של הרובוטים השואבים הפכו לכלים משמעותיים יותר בדורות האחרונים, כשהן משמשות לא רק לטעינה, אלא גם למילוי מים ברובוט, ריקון הלכלוך (יבש ורטוב) וניקוי עצמי של הרובוט. בדומה לדגם הקודם, גם כאן כוללת העמידה שני מיכלים, האחד בקיבולת של 4 ליטר עבור מים נקיים והשני בקיבולת של 3.5 ליטר, אליו מרוקן השואב את המים המלוכלכים.

בנוסף, קיים בשואב גם מיקום ייעודי לשקית אשפה גדולה עבור לכלוך יבש וכן מיקום נוסף לצד שקית האשפה בו ניתן להזין חומר ניקוי, אותו יוסיף השואב באופן אוטומטי על פי הצורך כדי לנקות את המטלית בתחתית. אם אתם רוצים להשתמש בנוזל הניקוי עבור פעולת השטיפה של הרצפה – יש לשפוך פקק לתוך מיכל המים הנקיים.

Roborock Saros 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)
Roborock Saros 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)

שינוי מעניין בדור החדש הוא השימוש במיכל מים קטן יותר בשואב עצמו (70 מ"מ במקום 100 מ"מ) – בפועל זה אומר שנפח המים שתוכלו להשתמש בו לפני הצורך בחזרה לעמדת הטעינה קטן יותר, אך בשל העובדה שמיכלי המים בעמדת הטעינה כה גדולים, זה לא אמור להפריע. ניתן גם לבחור את כמות המים בה תשתמשו לניקוי הרצפות, ובכל מקרה ברגע שהשואב ריק ממים, הוא יחזור בעצמו לעמדה.

לגבי הניקוי של עמדת הטעינה עצמה, אני תמיד מעדיף לרוקן את מיכל המים המלוכלכים לאחר כל שטיפה או שתיים כדי להימנע מריחות כשאני מנקה את המיכל, אבל זו בחירה אישית שלי ובפועל אין בכך צורך אמיתי – אפשר גם סתם לסתום את האף ולשטוף את המיכל רק כשמתמלא.

עמדת העגינה אחראית גם על ניקוי המטליות של השואב בסיום הניקוי של הרצפות בבית ומייבשת אותן באמצעות חימום, זה הפעם חם יותר ומגיע עד לטמפרטורה של 80 מעלות, מה שעשוי לעזור במניעת הצטברות של בקטריות.

Roborock Saros 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)
Roborock Saros 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)

האפליקציה

האפליקציה של שואבי רובורוק בנויה היטב ומציעה מגוון רחב מאוד של אפשרויות, החל מפעולה בקליק ועד הגדרות פרטניות של השאיבה, השטיפה, שאיבה ספציפית של שטיחים ופעולות משולבות, בנוסף לבניית מפות. אני ממליץ בחום לחרוש על התרפיטים השונים באפליקציה כשאתם יוצאים לדרך, תגלו שם הרבה מאוד דברים ואני לא אזכיר כל פרט קטן שזמין בסקירות שלי.

בעוד שהאפליקציה מקבלת עדכונים שוטפים, חלקים נרחבים בה דומים למה שראינו גם קודם לכן, כך שתוכלו לקרוא יותר בהרחבה בסקירה הקודמת (כאן), כשבאופן כללי תוכלו למצוא בה אפשרויות כמו:

  • תמיכה מלאה בשפה העברית עבור התפריטים (העוזר הקולי מקבל פקודות רק באנגלית כרגע)
  • תצוגת מפות (בדו או תלת ממד), כולל אפשרות להוספת רהיטים – חלק מהם השואב זיהה עבורי אוטומטית.
  • שלל אפשרויות פעולה: שאיבה בלבד, שטיפה בלבד, שאיבה + שטיפה, ניקוי שטיחים והגדרה של עוצמת השאיבה והשטיפה (כלומר, בכמה מים להשתמש), אילו חדרים או איזורים לנקות ועוד.
  • פעולות בעמדת העגינה: ייבוש ושטיפת המגב וריקון המיכל
  • תצוגות מידע: מחוון הסוללה, זמן הפעולה של הניקוי האחרון והשטח שנוקה
  • מצלמת אבטחה: מעקב וידאו בזמן אמת – בפעם הראשונה יש להפעיל ידנית ולאחר מכן להזין סיסמה ייעודית לגישה לצפייה בוידאו מרחוק לשמירה על הפרטיות.

לפניכם תמונות מעודכנות מהשימוש שלי באפליקציית רובורוק עם ה-Saros 10:

מעבר להגדרות הנוגעות לפעולות הניקוי עצמן, ישנן גם הגדרות רבות נוספות בתפריט ההגדרות הייעודי, לדוגמה:

  • תזמון שאיבה\שטיפה
  • בחירת סוג רצפה (לפי חדר)
  • הוספת שטיחים (במידה ולא זוהה אוטומטית) והגדרת ניקוי שלהם (נניח לצורך הגבהה במעבר על שטיח בזמן תהליך שטיפה)
  • הגדרות הימנעות ממכשולים – כולל הגדרה ייעודית לחיות מחמד
  • הדלקת אור באיזורים חשוכים לזיהוי מכשולים
  • ניטור מסננים, מסנן מים, שקית אבק ומברשות לצורך תחזוקה
  • שליטה ידנית מרחוק
Roborock Saros 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)
Roborock Saros 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)

השורה התחתונה – מה חשבנו על Roborock Saros 10

מדור לדור עושה רושם כי רובורוק מנסה למצב עצמה כמובילה הטכנולוגית בתחום השואבים הרובוטים השוטפים, ומהזמן בו ביליתי עם ה-Roborock Saros 10 עושה רושם שהיא מצליחה. למרות שעברה שנה בלבד מאז הוצג הדור הקודם (Roborock S8 MaxV), הצליחה החברה להציג לא מעט עדכונים, חלקם אף משמעותיים יותר ותורמים לעבודה השוטפת עם השואב הרובוטי השוטף ועמדת הטעינה והעגינה שלו.

עם יכולת שאיבה חזקה מאוד, שימוש באפשרויות חדשות לשאיבה מתחת לאיזורים נמוכים יותר (כמו שולחנות, מיטות) ושטיפה קרובה יותר למשקופים בעזרת גלגל עזר קטן, השואב החדש של רובורוק מצליח לעשות עבודה טובה מאוד בשמירה על ניקיון שוטף של הבית.

עמדת הטעינה מספקת ערך מוסף בכך שהיא ממלאה ומרוקנת את הרובוט ממים ואבק באופן אוטומטי, מה שדורש מאיתנו לבצע פעולות של מילוי מים וריקון מים מלוכלכים רק כשמיכלי הענק מתמלאים (או מתרוקנים במקרה של מיכל המים הנקיים).

במחיר של 6,199 ש"ח מדובר בשואב יקר במיוחד, כאשר ההצדקה למחיר אולי מגיעה הודות לתמיכה האקסטנסיבית של רובורוק לאחור, הן דרך האפליקציה שלה והן בחלפים זמינים שנים קדימה (לפחות זה המצב עד כה).

ישנן כמובן גם אפשרויות נוספות מרובורוק עצמה, כמו דגמי ה-Qrevo (החברה גם השיקה את דגם ה-Curv לצד ה-Saros 10 במחיר של כ-5,600 ש"ח – עדיין יקר, אך מעט פחות), ויש לזכור כי למרות העדכונים בדגם החדש, דגם ה-S8 MaxV Ultra שזמין כיום במחיר של 5,000 ש"ח ומטה, ואף קודמיו, עושים את העבודה היטב גם כעת.

מחיר: 6,190 ש"ח (אחריות: שנה, באג)


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים