לפני שנה הציגה חברת Nothing את אחד המכשירים המעניינים ביותר שלה, וזה לא היה מכשיר דגל. ה-Phone 2a איזן בצורה טובה מאוד בין המפרט והמחיר שלו, ובעלות נמוכה למדי הציע חווית שימוש שבקלות הפכה אותו לאחד מהמכשירים המשתלמים של 2024.
מוקדם יותר החודש הציגה החברה את הדור החדש בסדרה, ה-Nothing Phone 3a, עימו היא מנסה לשמור על המשוואה הזו, כאשר הדגם החדש שומר על גישת הגב השקוף עם תאורת ה-Glyph מבוססת נורות ה-LED ומוסיף גם כפתור חדש שמספק גישה ל"יומן" בו תוכלו לשמור פתקים, צילומי מסך ואפילו הערות קוליות.
ה-Nothing Phone 3a יהיה זמין בישראל באופן רשמי החל מה-25 במרץ בשני דגמים המציעים זיכרון בנפח של 8 או 12 גיגה-בייט ואחסון בנפחים של 128 או 256 גיגה-בייט, ובדומה לדגמים הקודמים בסדרה, גם הפעם המחירים עומדים על 1,349 ש"ח ו-1,599 ש"ח, בהתאמה.
מה בקופסה?
חברת Nothing לא מציעה הרבה בקופסה, ומלבד כבל לטעינה תוכלו למצוא בה רק את הסיכה לשליפת מגירת ה-SIM.
מה יש בפנים:
- טלפון Nothing Phone 3a
- סיכה (שקופה) לשליפת מגירת ה-SIM
- כבל USB-C ל-USB-C (בצע לבן)
- חוברות הפעלה וכתב אחריות
מפרט טכני
- מסך: AMOLED, רזולוציית +FHD, קצב רענון דינמי עד 120 הרץ, בהירות שיא 3000nits
- מעבד: Snapdragon 7s Gen 3
- זיכרון ואחסון: 8/12GB RAM, אחסון 256/128 גיגה-בייט
- סוללה וטעינה: 5,000mAh, טעינת 50W דרך USB-C (מטען לא זמין בקופסה)
- קישוריות: WiFi 6 / בלוטות' 5.4, NFC
- מערכת הפעלה: אנדרואיד 15, Nothing OS 3.1
- אחר: רמקולים סטריאופוניים, תאורת Glyph בגב המכשיר
חווית השימוש ב-Nothing Phone 3a
אחד הדברים שעושים נכון ב-Nothing זה חווית משתמש. הממשק הוא אחד הזריזים ונשען על אנדרואיד 15, מה שב-2025 ציפינו למצוא בכל טלפון, אבל מערכת ההפעלה העדכנית ביותר של גוגל כיום עדיין לא זמינה במכשירים רבים, כולל אלו של סמסונג.
הנראות של הממשק שונה מזו לה אנו רגילים ממכשירי אנדרואיד אחרים, אך ניכר שב-Nothing חשבו על כך לא מעט, ובמידה שאתם מתחברים פחות למראה המונוטוני יותר, אפשר תמיד לבחור באפשרות להצגת האייקונים בצבע, ממש כמו במכשיר אנדרואיד אחר.
וידג'טים הם חלק חשוב בחוויה, ולמרות שהמגוון רחב יותר על מסכי הבית, הרשימו אותי יותר הוידג'טים על גבי מסך הנעילה, שנראים הרבה יותר טוב ממה שמצאתי במכשירי אנדרואיד אחרים וגם מאלו שבאייפון.
המסך היה מרשים מספיק גם בדור הקודם, אך כאן הוא זוכה לעדכון בצד בהירות השיא, מה שתורם לעבודה מחוץ לבית עוד יותר. עבורי הספיקה גם הבהירות של הדור הקודם (1300nits בשיא), אך זו מזנקת כעת ל-3000nits במצב HDR, בעוד בהירות השיא במצב האוטומטי נשמרת על 1300nits.
קיבולת הסוללה לא השתנתה מהדור הקודם ונותרת על 5,000mAh, מה שהספיק לי ליום עבודה מלא עם כ-25% שנותרו בסוף היום. בנוסף, ניכר כי ב-Nothing עושים משהו נכון בניהול הסוללה במכשיר, שכן במצב סטנד-ביי (Standby), גם כאשר פונקציית המסך שפועל תמיד פעילה, המכשיר לא מאבד הרבה מהסוללה והביצועים שלו באספקט הזה טובים בהרבה מהאייפון 16 פרו ומהגלקסי S25 אולטרה.
הטעינה המהירה קיבלה עדכון קל להספק של 50 וואט (במקום 45W) דרך חיבור USB-C, שאיפשרה לי לטעון כ-70% מהסוללה תוך כחצי שעה ולהשלים טעינה מלאה תוך כשעה.
דבר שהבחנתי שלא תוקן אל מול הדור הקודם הם הרמקולים, אלו עדיין מציגים עוצמה שונה של שמע ביניהם, כך שחוויית הסטריאו פחותה כאן, ולמרות שעוצמת השמע גבוהה מאוד, הצלילים צורמים ברמות הגבוהות, מה שהופך את החוויה ללא נעימה.
ניהול יומן (Essential Space)
כלי חדש שהוסיפה השנה Nothing למכשיר שלה מגיע בדמות כפתור צידי המאפשר לשמור מעין יומן, עם אפשרות גישה מהירה בלחיצה כפולה ושמירת תכנים מהירה על ידי צילומי מסך מכל מקום במכשיר, אליהם ניתן להוסיף הערה כתובה או קולית. בנוסף, ניתן להקליט גם הקלטות קוליות לשמירה, אלו מקבלות גם תמלול במידה שאתם מדברים באנגלית (בעברית זה לא עובד).
התכונה החדשה הזו לא ממש ברורה לי, אבל זה משהו שראיתי גם מאפל, שמציפה באייפון אפשרויות לניהול יומן דרך אפליקציה, כך שמשתמשים מקבלים התראות לאחר ביצוע פעילויות ונשאלים – "תרצה לכתוב על זה משהו"?
בעוד שיש מי שיוכלו להפיק ערך מתכונה כזו, נשמע ששמירה של פרטים ליומן שיהיו זמינים רק על המכשיר הספציפי בו אני משתמש כטלפון היא מאוד מגבילה.
עיצוב
בשנה שעברה ניסתה Nothing לתת למכשיר ה-Phone 2a תחושה של מכשיר פרימיום, ולמרות שעיצובו, כמו עיצובם של יתר המכשירים של החברה, מספק לו יתרון קל בתחום זה, גוף הפלסטיק מעט העיב על החוויה. הפעם שדרגה החברה את החומרים ומשתמשת גם באלומיניום ומחזקת את הגב עם זכוכית, מה שמקנה לו תחושה כללית טובה יותר.
השינוי ככל הנראה היה אחד מהגורמים שהובילו לכך שגם משקלו של המכשיר עלה מעט, מכ-190 גרם לקצת מעבר ל-200 גרם, שיקול שיש לקחת בחשבון, שכן מדובר במכשיר שאינו קל (כמו רבים מהמכשירים בשוק עם מסכים בגודל 6.7-6.8 אינץ').
תאורת ה-Glyph היא עדיין חלק די מרכזי בגב המכשיר ומאפשרת הגדרה של מגוון אפשרויות הפעלה, בין אם בבחירת אפקט לצלצולים, מעקב אחר טעינה, טיימר, מוסיקה, פלאש למצלמה ועוד, אך ניתן גם לשים את התאורה הזו בצד ולא להשתמש בה אם אתם לא מעוניינים.
מערכת ההפעלה Nothing OS 3.1 המגיעה עם המכשיר מבוססת על אנדרואיד 15 ומשלבת את העיצוב של החברה, כשגם כאן ניתן לבחור בין העיצוב הקלאסי שקיים בטלפונים ובין העיצוב הייעודי עם האייקונים של החברה.
באופן כללי היתרון שמצאתי בעיצוב של Nothing OS נוגע לסידור הנוח על מסכי הבית, המאפשר שימוש באלמנטים גדולים יותר עבור הספריות והוידג'טים, כולל גם אפשרויות מסוימות במסך הנעילה שאהבתי.
הרכב המצלמות
- מצלמה ראשית: חיישן Samsung בגודל 1/1.57 אינץ' ברזולוציית 50MP, מפתח צמצם f/1.88 וייצוב אופטי (OIS)
- מצלמת טלפוטו: חיישן Samsung ברזולוציית 50MP, מפתח צמצם f/2.0, זום אופטי x2 וזום בחיישן עד x4
- מצלמת זווית רחבה: חיישן Sony 8MP עם זווית צילום של 120 מעלות
- מצלמת סלפי: 32MP מבית Samsung
ביצועי המצלמות
התוצאות בפועל זכו לשיפור אל מול הקודם, אז התלוננתי בעיקר על שימוש יתר בעיבוד תמונה. כעת נדמה כי ב-Nothing הפחיתו מעט את המאמץ הזה, כך שהתמונות טבעיות יותר ככל שזה נוגע לצבעים המופיעים בהן.
עבור מכשיר שוק ביניים מדובר בתוצאות טובות גם השנה, אך ניכר כי באיזורים חשוכים יותר או בזמן צילום תחת תנאי תאורה טובים פחות קיים איבוד של פרטים. ניתן לשים לכך לב גם בזמן שימוש בזום x4 הזמין בממשק המצלמה, באמצעותו כמות הפרטים ירדה המון בזמן הצילום לעומת שימוש במצב הזום x2, אבל אני יכול להבין את הצורך לצלם עם קצת יותר זום לפעמים – כל עוד שזה נראה טוב על מסך הטלפון, אני מניח שזה מספיק.
תמונות סלפי מציגות איכות די מרשימה, עם יכולת לבודד היטב את מושא הצילום בזמן שימוש במצב 'פורטרט' לצילום תמונות עם אפקט הבוקה. אני מרגיש שהאפקט מעט מוגזם, גם לאחר עדכון שהחברה שלחה בנושא, אך ניתן לשחק עם כמות הטשטוש בזמן אמת דרך ממשק המצלמה (בין f/1-f/16) – ואיפה שיש יכולת להתאמה אישית, אני תמיד שמח.
לפניכם מספר תמונות שצולמו עם ה-Nothing Phone 3a:







זום:
זווית רחבה:




סלפי:




השורה התחתונה: מה חשבנו על ה-Nothing Phone 3a?
ב-Nothing מציעים לא מעט עבור המחיר הנמוך שבו מוצע המכשיר החדש שלהם, בדגש על מסך גדול ומרשים, סוללה גדולה עם טעינה מהירה שמספקת גם זמן המתנה שמאוד מפתיע לטובה, אבל יותר מכל ניתן לשבח את התוכנה.
ב-Nothing אולי לוקחים קצת יותר מידי חופש יצירתי, כך שהממשק הייחודי שלהם לא יקסום לכל אחד, אבל היכולת לשנות ולסגנן את הדברים בעצמכם קיימת ובגדול ואפשר ליצור דברים יפים במסכי הבית והנעילה בקלות.
לכך נלווית גם כמות די גדולה של עדכונים שוטפים, משהו שראיתי גם בדגמים אחרים של החברה, וזה מעיד על הרצון של Nothing לתקן באגים כמה שיותר מהר. נוכחותה של אנדרואיד 15 בזמן שבו מרבית המכשירים בשוק עדיין אינם מגיעים עימה היא די משמעותית גם כן.
המצלמות שופרו מהדור הקודם, אך לא אוכל לומר שיש פה משהו שיתחרה עם מכשירי הדגל. התוצאות של המצלמה הראשית ומצלמת הסלפי די טובות, אם כי במקומות הנוגעים לשינויי תאורה – צילום HDR או צילום בתנאי תאורה נמוכים, מצאתי שהאיכות יורדת אל מול צילומים באור יום.
פשרות כמו אלו בצד הצילום, הרמקולים הלא מאוזנים והצורמים ברמות השמע הגבוהות ואף הכפתור החדש שלא בהכרח יהיה שימושי עבור כלל המשתמשים, בהחלט קיימות במכשיר זה כדי שניתן יהיה להציע אותו במחיר נמוך מ-1500 ש"ח, אך אני מרגיש שבמחיר שלו הוא עדיין בין המשתלמים בשוק.
מה אהבנו?
- סוללה גדולה וטעינה מהירה
- מסך
- תוכנה: ממשק ועדכונים שוטפים
- רמקולים חזקים
- מחיר
ומה פחות?
- כפתור "יומן"
- רמקולים צורמים בווליום גבוה
- צילום בתנאי תאורה נמוכה, זווית רחבה
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.