מיקרוסופט (Microsoft) מנסה למנוע ממשתמשים להתקין את מערכת הווינדוס 11 ללא חיבור מקוון ושימוש בחשבון מיקרוסופט על ידי סגירת "פרצה" פופולרית בה השתמשו משתמשי ווינדוס 11 רבים. שינוי זה התגלה בגרסת הבטא Windows 11 Insider Preview Build 26200.5516 אותה שחררה החברה.
במידה שיצא לכם להתקין את ווינדוס 11 על מחשב בשנים האחרונות, סביר למדי שנתקלתם בדרישה של מיקרוסופט לבצע את ההתקנה במצב מקוון בלבד על מנת להוסיף למערכת חשבון מיקרוסופט, שינוי שהגיע כחלק מעדכון ה-22H2 לווינדוס 11 ב-2022, זאת בניגוד לאפשרות הקודמת ליצור חשבון מקומי על המחשב בלבד ללא צורך בחיבור לאינטרנט או חשבון מיקרוסופט.
במקום לקבל את הדרישה החדשה של מיקרוסופט, משתמשים רבים העדיפו למצוא דרכים לעקוף את המגבלה החדשה והצורך בהגדרת חשבון מיקרוסופט, כאשר בין הדרכים העקיפות והפופולריות הייתה האפשרות להריץ את הסקריפט המובנה במערכת עצמה (OOBE\BYPASSNRO) דרך חלון הפקודה (CMD), שנפתח בלחיצה על השילוב Shift + F10 בזמן ההתקנה, על מנת לאפשר מחדש את האפשרות להתקין את ווינדוס 11 באמצעות חשבון מקומי.
עם זאת, נראה כי מיקרוסופט החליטה לסגור את ה"פרצה" הזו ולחייב את המשתמשים להשתמש בחשבון מיקרוסופט, כאשר בין ההערות של עדכון 26200.5516 של ווינדוס 11 למשתמשי הבטא (Insider Preview Build) ניתן למצוא התייחסות להסרת אפשרות ה-BYPASSNRO על מנת "לשפר את האבטחה ואת חווית המשתמש של ווינדוס 11".
בעוד שמדובר על שינוי שמגיע כעת למשתמשי הבטא של ווינדוס 11, סביר למדי כי הוא ישולב בגרסאות עתידיות של מערכת ההפעלה.
לאחר השינוי החדש של מיקרוסופט, אותרה פקודה פשוטה יותר להפעלת ווינדוס 11 עם חשבון מקומי.
Improved bypass for Windows 11 OOBE:
1. Shift-F10
2. start ms-cxh:localonlyOnly required on Home and Pro editions. pic.twitter.com/ZUa89ZPBI3
— Wither OrNot (@witherornot1337) March 29, 2025