גאדג'טי מסקר: B&O Beoplay Eleven – שמע מדויק, עיצוב נאה ומחיר מוגזם

B&O Beoplay Eleven (צילום: רונן מנדזיצקי) B&O Beoplay Eleven (צילום: רונן מנדזיצקי)

כשלוש שנים עברו מאז בחנו את אוזניות ה-TWS האחרונות של חברת Bang & Olufsen. מדובר בחברה שמשווקת מוצרי פרימיום בשוק האודיו, וכאלה שהם לרוב יקרים בהשוואה למתחרים בשוק.

החברה נוהגת לשים דגש על שני צדדים עיקריים – עיצוב ואיכות שמע, אז האם דגם ה-Beoplay Eleven החדש שהוצג לראשונה בסוף 2024 מצליח לספק את הסחורה, האם קיימת הצדקה לעלייה במחיר מול הדגם הקודם שבדקנו והאם הוא מספק יתרון על פני המתחרים בשוק ה-TWS? בדקנו.

מפרט טכני – B&O Beoplay Eleven

  • רמקולים: דרייברים בגודל 9.2 מ”מ.
  • סינון רעשים: ANC + שלושה מיקרופונים בכל אוזניה + האזנה לסביבה
  • חיי סוללה: עד 6 שעות באוזניות ועד 20 שעות עם מארז הטעינה (עם סינון רעשים פעיל), עד 8 ו-28 שעות ללא סינון פעיל.
  • טעינה: שעה וחצי של שימוש בטעינה של 20 דקות, תמיכה ב-Qi לטעינה אלחוטית.
  • קישוריות: בלוטות’ 5.2, תמיכה ב-aptX Adaptive, AAC, SBC.
  • מידות אוזניה: 22.5×34.8×22.7 מ”מ, משקל 6 גרם כל אוזניה, משקל קייס 53 גרם.
  • עמידות במים: תקן IP57 (אוזניות בלבד).
B&O Beoplay Eleven (צילום: רונן מנדזיצקי)
B&O Beoplay Eleven (צילום: רונן מנדזיצקי)

מה חדש ב-Beoplay Eleven

אם כבר השתמשתם בדגם ה-Beoplay EX הקודם של החברה מ-2022, השאלה העיקרית היא כנראה "מה השתנה", והתשובה לכך היא לא יותר מידי.

הדרייברים נותרו כשהיו, העיצוב דומה, המידות זהות והעמידות גם היא, כאשר אפילו את גרסת הבלוטות' הנתמכת לא עדכנה החברה מדור לדור.

מה שכן חדש הוא השיפור בסינון הרעשים. בחברה מציינים כי הסינון שופר באופן משמעותי אל מול הדור הקודם, ובדיקה בסקירה שלנו לדגם ה-EX אכן מצאתי התייחסות לביצועים ירודים בכל הנוגע לסינון רעשים.

לצד זאת, מציינת החברה גם שיפור במצב ההאזנה לסביבה ובסינון הפרעות מהרוח עבור שיחות.

שימוש שוטף ב-Beoplay Eleven

לאחר חיבור ראשוני של ה-Beoplay Eleven לטלפון ניתן לבצע מגוון פעולות באמצעות האפליקציה של החברה (אנדרואיד\iOS) ובעזרת משטחי המגע הממוקמים על האוזניות עצמן.

משטחי המגע באוזניות מספקים תגובתיות טובה מאוד להפעלה ועצירה של שירים ומעבר ביניהם וגם למעבר בין מצבי סינון הרעשים וההאזנה לסביבה בנגיעה ארוכה, אך מצאתי שויסות הווליום על ידי "לחיצה כפולה ואז ארוכה" מסורבל יותר ולא תמיד עבד עבורי כמו שצריך, כך שבחרתי שוב ושוב לחזור למכשיר כדי לווסת את הווליום מאחר ששינוי הגדרות התפעול של משטחי המגע אינה קיימת.

ראוי לציין כי עיקר הבעיה בתפעול סדרת אוזניות זו בעבר הייתה התגובתיות, זו שופרה פלאים כבר בדור הקודם וכעת היא כמעט מושלמת לטעמי.

בצד הנוחות החוויה עבורי הייתה טובה פחות. האטימה של האוזניות היא טובה וקיימים גם מתאמים שונים (כולל מתאם ספוג זיכרון), אך לא הצלחתי למצוא מידה שהייתה נוחה עבורי בשימוש קצר או ממושך. לרוב אני משתמש במתאמים בגודל הרגיל, אלו כעת לחצו לי בזמן השימוש, אך מתאמים קטנים יותר כבר הובילו לאטימה לא טובה ונפילה מהאוזניים. מתאמי הספוג הם פתרון ביניים טוב לכך, אבל גם אלו לא היו נוחים לי במיוחד והציקו באוזניים, מה שמעיק עבור זמני שימוש ממושכים באוזניות.

אפליקציית B&O (צילומסך)
אפליקציית B&O (צילומסך)

האפליקציה של B&O דלה יותר בהשוואה לאפליקציות של חברות אחרות בשוק, אך מספקת את הצרכים הבסיסיים:

  • הצגת חיי הסוללה לכל אוזניה בנפרד
  • גישה לסינון רעשים ומצב האזנה לסביבה
  • בחירת פרופיל שמע מובנה
  • הגדרת פרופיל שמע ידנית – לא הייתי קורא לזה אקולייזר, אולי רבע אקולייזר.
  • הפעלת הגנה מפני רעשי רוח
  • הגדרות שיחה אוטומטיות – כלומר ניתן להגדיר מעבר אוטומטי למצב האזנה לסביבה או סינון רעשים לבחירתכם בזמן שיחה.

באפליקציה ניתן למצוא גם חיבור מובנה לשירות המוסיקה דיזר (Deezer) או Tidal, למי שמנוי, וקיימת גם אפשרות לרדיו וחיבור לספוטיפיי לשליטה דרך האפליקציה שתשמש כשלט, וחיבור לשרת מדיה בייתי.

אפליקציית B&O (צילומסך)
אפליקציית B&O (צילומסך)

חיי סוללה

חיי הסוללה עליהם מצהירה B&O עבור אוזניות ה-Beoplay Eleven עומדים על עד 6 שעות עם סינון רעשים פעיל ועד 8 שעות ללא, כאשר מארז הטעינה מספק עד 20 ו-28 שעות, בהתאמה, בדיוק כמו בדור הקודם.

כפי שהיה בעבר, גם במקרה זה הצליחה החברה לעמוד בהצהרות שלה והאוזניות סיפקו לי קרוב ל-6 שעות שימוש כאשר סינון הרעשים היה פעיל.

בנוסף, קיימת תמיכה לטעינה מהירה של 20 דקות, זו תספק כשעה וחצי של שימוש, וישנה גם תמיכה בטעינה אלחוטית של מארז הטעינה.

B&O Beoplay Eleven (צילום: רונן מנדזיצקי)
B&O Beoplay Eleven (צילום: רונן מנדזיצקי)

איכות שמע וסינון רעשים

ב-B&O שומרים על צלילים נקיים ומדוייקים מאוד ומספקים דגש פחות גבוה על לפוצץ לכם את האוזניים. הווליום מספק רמה טובה, כזו שאיפשרה לי להאזין למוסיקה גם ברמת הווליום הגבוהה ביותר בלי שאיכות הצליל ירדה, ואם באוזניות רבות אני מוצא עצמי נע סביב 70% כי מעבר לכך זה לא תמיד נעים לאוזן, כאן עליתי גם ל-80-90 אחוזים מבלי להפריע להנאה מהמוסיקה.

הבאסים מדויקים ועמוקים, אבל גם כאן אין את פיצוץ האוזניים בו ניחנות לא מעט מהאוזניות בשוק. אפשר כמובן להגביר אותם בעזרת מצב ייעודי באפליקציה, אך אני לא מצאתי בכך צורך. אם מה שאתם אוהבים זה בעיקר שירים ששמים דגש על באסים חזקים מאוד ולא בהכרח מדויקים, אולי אלו פחות האוזניות עבורכם.

סינון הרעשים עדיין לא מספק את הרמה שהייתי מצפה לה מאוזניות במחיר כה גבוה, כאשר גם בבית הצלחתי לשמוע את הטלוויזיה מנגנת בווליום לא מטורף כשהאזנתי לשירים באוזניות וגם בחוץ שמעתי רעשי רקע שדרשו הגברת הווליום באוזניות לרמה הגבוהה ביותר כדי שלא יפריעו.

מצב ההאזנה לסביבה גם הוא רק סביר מבחינתי. ישנו הבדל בינוני במעבר בין סינון הרעשים למצב ההאזנה לסביבה, במקום שבו ניתן לצפות להבדלים משמעותיים. דיבור בזמן השימוש באוזניות גם כן לא נוח במיוחד. אני מרגיש שיש שיפור מול הדור הקודם, אך אני עדיין שומע את עצמי כשאני מדבר עם האוזניות באוזניים, וזה מפריע לחוויה בשיחות טלפון ובשיחות עם אנשים באופן כללי כשהאוזניות באוזניים.

מקום שמצאתי בו שיפור גדול יותר הוא סינון רעשי הרוח, כאן עשתה B&O עבודה לא רעה עם ה-Beoplay Eleven.

B&O Beoplay Eleven (צילום: רונן מנדזיצקי)
B&O Beoplay Eleven (צילום: רונן מנדזיצקי)

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-B&O Beoplay Eleven?

במחיר של כ-2000 שקלים (יבואן רשמי ביקונקט) קשה להצדיק את הרכישה של ה-Beoplay Eleven אל מול הכמות הגדולה של המתחרות בשוק ה-TWS ונדמה כי החברה מכוונת לשוק ספציפי למדי, שאולי שם דגש גבוה על הדיוק בצלילים על פני תכונות אחרות שנותרות מאחור אל מול התחרות.

ה-Beoplay Eleven מציעות איכות שמע טובה, עם דיוק גבוה במגוון רחב של צלילים ובאסים מדויקים, אך לוקות בחסר בהרבה דברים מסביב, כמו סינון הרעשים ומצב ההאזנה לסביבה שאינם מספקים. רמת הווליום המקסימלית מספקת, אך לא גבוהה במיוחד (בעיקר בחיבור לאייפון), האפליקציה לא מציעה אקולייזר מלא ורמת הנוחות שלהן באוזניים לא גבוהה.

מה אהבנו?

  • איכות שמע טובה – דיוק בצלילים ובבאסים
  • בחירת מצבי שמע דרך האפליקציה
  • טעינה אלחוטית לקופסת הטעינה
  • משטחי מגע תגובתיים
  • חיי סוללה
  • שיפור בסינון רעשי רוח לעומת הדור הקודם

ומה לא?

  • מחיר גבוה
  • לא נוחות לשימוש ממושך או בפעילות ספורט
  • סינון רעשים (ANC) ומצב האזנה לסביבה דרושים בשיפור
  • ללא אקולייזר מלא


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים