סדרת ניידי ה-ThinkPad של לנובו (Lenovo) נחשבת לאחת מסדרות הניידים המוכרות ביותר של החברה. הפעם יצא לנו לבדוק את דגם ה-ThinkPad X9 14 Aura Edition, הנייד הראשון בסדרת ה-X9 החדשה המגיע עם מסך OLED 2.8K בגודל 14 אינץ' ומעבדי ה-Lunar Lake הניידים של אינטל.
סדרת ניידי ה-ThinkPad X9 הוכרזה לצד נייד ה-ThinkBook Plus Gen 6 הייחודי של לנובו עם מסך ה-OLED הנגלל בתערוכת ה-CES 2025. דגם ה-X9 החדש מצטרף לסדרת ה-ThinkPad העסקית המוכרת עם גרסת 15 ו-14 אינץ' אותה נבדוק הפעם, כאשר החברה בחרה להציע רענון לעיצוב המוכר של ניידי הסדרה.

מבט מקרוב על ה-ThinkPad X9 14
כמו בכל נייד אחר, החלק החשוב ביותר לרוב המשתמשים הוא המסך. במקרה של נייד ה-ThinkPad X9 14 מדובר על מסך OLED 2.8K בגודל 14 אינץ' המציע איכות תמונה גבוהה עם עמידה ב-100% מתקן הצבעים DCI-P3 ותקני ה-Dolby Vision ו-DisplayHDR 600 True Black. המסך פשוט נראה מעולה.
המסך מגיע עם ציפוי "נוגד השתקפות ומריחות" ARAS (ר"ת Anti-Reflection/Anti-Smudge) של לנובו. הציפוי אמנם לא נוגד לגמרי, אך מפחית באופן מורגש את הבעיות המוכרות של מסכים חלקים ומסכי מגע. עדיין ניתן לראות במסך השתקפויות וכמו בכל מסך מגע, עדיין אפשר לראות עליו מריחות אצבע.
בראש המסך ניתן לראות "בליטה" שבה לנובו בחרה לשלב מצלמת רשת 1080p באיכות סבירה בלבד. לצד המצלמה ניתן למצוא מערך חיישנים המשמשים לזיהוי המשתמש בקרבת הנייד ולזיהוי הפנים עם פיצ'ר ה-Windows Hello של מיקרוסופט. לבליטה יש גם שימוש נוסף – נקודת אחיזה נוחה לפתיחת המסך.
מבט מהיר על מקלדת ה-ThinkPad X9 מגלה שלנובו החליפה את עיצוב מקלדות ה-ThinkPad המוכר בכזה הדומה יותר לניידי ה-Yoga של החברה. החיסרון הבולט הוא היעדר ה"מחק האדום" המוכר של סדרת ניידי ה-ThinkPad המשמש כתחליף לעכבר וממוקם לרוב במרכז המקלדת.
מקשי המקלדת נוחים לשימוש עם מרחב הפעלה קצר יחסית. כפתורי המקלדת הרגילים גדולים יחסית, במיוחד עבור נייד 14 אינץ', ואילו כפתורי הפונקציה והחצים קטנים יותר. בנוסף, כפתור ההדלקה והכיבוי משמש גם כחיישן טביעת אצבע מובנה.
מתחת למקלדת אפשר למצוא את משטח המגע המגיע בגודל סביר. גם הוא שונה מדגמי ThinkPad אחרים ולא כולל כפתורים פיזיים. למרות שזה לא מפריע לשימוש במשטח, באופן אישי אני עדיין מעדיף שימוש בעכבר אלחוטי יעודי.
בדומה ללא מעט מניידי לנובו בתקופה האחרונה, ה-ThinkPad X9 מגיע עם כמות מצומצמת של חיבורים. האזור של החיבורים מגיע בעיצוב בולט ושונה משאר הנייד:
- בצד ימין – חיבור USB-C Thunderbolt 4 ויציאת אוזניות משולבת 3.5 מ"מ.
- בצד שמאל – חיבור USB-C Thunderbolt 4 ויציאת HDMI 2.1.
כמות החיבורים אמורה להספיק לרוב המשתמשים כיום, במיוחד עם מתאמי ה-USB-C השונים ותחנות העגינה הזמינות בשוק. עם זאת, באופן אישי אני עדיין חושב שצריך לפחות חיבור USB-A בודד בנייד גם ב-2025.
נייד ה-ThinkPad X9 של לנובו מגיע עם גוף עשוי אלומיניום ממוחזר בצבע אפור (Thunder Grey) המעניק לנייד תחושת פרימיום עם עמידות טובה נגד טביעות אצבע. האלמנט הבולט ביותר בגב הנייד הוא לוגו ה-ThinkPad הכולל נורת לד אדומה באות i בדומה לדגמים נוספים בסדרה.
מבט על החלק התחתון של הנייד מעניק נקודת מבט על העיצוב הלא שגרתי של הדגם. רוב החלק התחתון עשוי אלומיניום אפור עם "צלעות" המעניקות נקודת אחיזה נוחה בנייד. בחלקו העליון ניתן למצוא פס מלבני ושחור הבולט מעל שאר העיצוב ומעניק לנייד מעט גובה מעל המשטח עליו הוא מונח. הפס כולל את פתחי האורר של הנייד ואת החיבורים משני צדי הנייד.
בחלק התחתון אנו מוצאים גם את צמד פתחי הרמקולים התחתונים של הנייד – רמקולי 2W המספקים איכות שמע טובה ואיכותית עם תמיכה ב-Dolby Atmos. שמעתי ניידים עם רמקולים טובים יותר, אך גם הרבה פחות טובים וחזקים מהם.
דבר נוסף שצריך לציין לחיוב הוא מטען ה-65W שלנובו מצרפת ל-ThinkPad X9. מדובר על אחד מהמטענים הקומפקטיים ביותר שפגשתי מהיצרנים השונים – הוא אף יותר קטן ממטעני האסוס הקומפקטיים שבדקתי לא פעם.
מבחני ביצועים – ThinkPad X9
נייד ה-ThinkPad X9 מתבסס על מעבדי ה-Lunar Lake המתקדמים של אינטל. במקרה שלנו מדובר על מעבד ה-Core Ultra 7 258V המגיע בתצורת ליבות של 4P+4E ללא ריבוי נימים, מאיץ NPU 4 ושבב Xe 2 גרפי חדש.
מעבד Lunar Lake (צילום: יאן לנגרמן, גאדג'טי)
מפרט ה-Lenovo ThinkPad X9 14 בסקירה שלנו:
- מעבד – Core Ultra 7 258V (4P+4LPE).
- זיכרון – 32GB LPDDR5x.
- אחסון – 1TB SSD מדגם WD SN740.
- כרטיס מסך – Intel Arc Graphics 140V מובנה.
- מסך – OLED 2.8K בגודל 14 אינץ', רזולוציית 2880×1800 ותדר רענון של 120Hz.
- סוללה – 55Whr.
- משקל – 1.21 ק"ג.
על מנת לקבל מדד לביצועי הנייד ערכנו מספר בדיקות ביצועים, עם הנייד מחובר לחשמל ומוגדר על מצב ביצועים מירבי לקבלת מלוא הביצועים האפשריים.
בזמן שימוש רגיל הנייד שקט בהחלט, אך תחת עומס מקסימלי ניתן לשמוע בקלות את מערכת הקירור שלו. היא לא בדיוק שקטה אך רחוקה מלהיות רועשת לדעתי.
לצורך מדד הביצועים הכללי הנייד נבדק בתוכנת ה-PCMark 10 בה הוא קיבל ציון כללי של 7239 נקודות, רק שבאופן לא מובן התוכנה הציגה שגיאה באימות התוצאה.
בנוסף הורצו מספר בדיקות לקבלת הביצועים של חלקיו השונים של הנייד – המעבד, כרטיס מסך, כונן ה-SSD ויכולות ה-AI:
- מעבד – מעבד ה-Core Ultra 7 258V קיבל ציון של 2736 לביצועי ליבה בודדת ו-10692 נקודות לריבוי ליבות במבחן ה-GeekBench 6.4.0.
- כרטיס מסך – כרטיס ה-Arc Graphics 140V נבדק ב-3DMark עם ציון של 4427 ו-2741 במבחני ה-Time Spy ו-Steel Nomad Light.
- כונן SSD – כונן ה-SN740 הצליח לקבל ציון כללי של 3467 נקודות במבחן ה-AS SSD עם מהירות קריאה של כ~4.16GB/s וכתיבה של כ~2.39GB/s.
- בינה מלאכותית – במבחן ה-Geekbench AI 1.3.0 החדש קיבל המעבד ציון משוקלל של 4824 נקודות על ONNX. מעבר ל-OpenVINO המותאם של אינטל העלה את הציון למעבד ל-7896 נקודות.
מעבדי ה-Lunar Lake של אינטל הם אולי לא המעבדים החזקים ביותר של החברה כיום, אך זה לא צפוי להפריע יותר מדי למשתמשי ה-ThinkPad X9.
המעבד מספק די והותר ביצועים לשימושים להם הוא נועד כנייד עסקי, תוך שכרטיס ה-Xe2 הגרפי המובנה מספק ביצועים מרשימים יחסית עבור כרטיס מובנה.
אחד מהיתרונות הגדולים של מעבדי ה-Lunar Lake של אינטל הוא הצריכה החשמלית הנמוכה, דבר שניתן לראות בצורה ברורה במקרה של ה-ThinkPad X9, המגיע עם סוללת 55Wh צנועה יחסית התומכת בטעינה מהירה שמספקת 80% בתוך כשעה לפי החברה.
הסוללה מצליחה להפתיע ולהציג תוצאה של כמעט 16 שעות (15:56 למדייקים) במבחן הוידאו של PCmark. מבחן שנעשה עם בהירות המסך מוגדרת על 60% והנייד מופעל על הגדרות ביניים בביצועים.
שניה, מה זה Aura Edition?
בטרם נסיים את הסקירה של הנייד עצמו, צריך להתייחס גם ל-Aura Edition בשם הנייד. מדובר על סט כלים ופיצ'רים שהציגה לנובו בשיתוף עם אינטל בשנה הקודמת עם פיצ'רי AI שונים שמנצלים את מאיץ הבינה המלאכותית (NPU) המובנה במעבדי ה-Lunar Lake התומך גם בתקן ה-Copilot+ PC של מיקרוסופט.
הנייד תומך בפיצ'ר Smart Share לשיתוף מהיר של תמונות מהמכשיר הסלולרי למחשב ולהפך, לצד אוסף מצבים חכמים ממוטבי בינה מלאכותית:
- "מגן" שנועד להפעלה אוטומטית של VPN להגנה על חיבור האינטרנט ברשתות ציבוריות וזיהוי של אנשים מאחורי המשתמש המנסים להציץ לו במסך.
- "תשומת לב" שמסייע להפחית הסחות דעת למשך פרק זמן מוגדר על ידי ביטול התראות ואפשרות לגשת לאתרים שהמשתמש מגדיר.
- "שיתוף פעולה" המאפשר למשתמש לשנות הגדרות וידאו לפגישות מקוונות בכל אפליקציה ומשתמש במצלמת הרשת המובנת עם טשטוש רקע, שיפור תאורה ועוד.
- "בריאות" שנועד לעקוב אחר בריאות המשתמש בזמן השימוש במחשב ולהתריע על יציבה לא נכונה, תזכורת לצאת להפסקות ועוד.
המשתמש יכול להפעיל את המצבים השונים דרך ווידג'ט יעודי על שולחן עבודה או דרך כפתור הפונקיה F8 במקלדת.
השורה התחתונה: מה חשבנו על ה-ThinkPad X9 14 Aura Edition
ניידי ה-ThinkPad של לנובו נועדו לתת מענה לאנשי עסקים. דגם ה-ThinkPad X9 14 שבדקנו מגיע כנייד דק וקל עם עיצוב פרימיום שרוב האנשים יתחברו אליו בקלות. מעבד ה-Lunar Lake של אינטל מספק די והותר ביצועים למגוון רחב של שימושים לצד מסך OLED באיכות גבוהה.
אפשר לומר שנייד ה-ThinkPad X9 מגיע כנקודת אמצע מבחינה עיצובית בין ניידי ה-Yoga המיועדים לשוק הבייתי וניידי ה-ThinkPad העסקיים של החברה, עם מראה חדש שאהבתי אישית.
עם משקל של כ~1.2 ק"ג, ה-ThinkPad X9 מגיע כפתרון מעולה למשתמשים בדרכים. המסך וצמד הרמקולים המובנים הופכים אותו לפתרון לא רק לעבודה אלא גם לצפייה בתוכן באיכות גבוהה.
נייד ה-ThinkPad X9 14 Aura Edition מגיע כדגם הראשון בסדרת ה-X9 החדשה של לנובו תוך שהוא מתחרה למעשה בדגמי ה-X1 של החברה כמו ה-ThinkPad X1 Carbon. לא מדובר על הנייד הזול בשוק, אך הוא מגיע עם אוסף מרשים של פיצ'רים בתקציב הזה.
מחיר נייד ה-ThinkPad X9-14 Gen 1 של לנובו בתצורה שסקרנו עומד על כ~10,900 ש"ח, נכון לרגע פרסום הסקירה.
מה אהבנו?
- איכות בניה ועיצוב
- מסך OLED איכותי
- ביצועים טובים
- שקט בשימוש רגיל
- זמן סוללה מעולה
- קל משקל
ומה לא?
- מקלדת בינונית
- מצלמת רשת סבירה
- אין חיבורי USB-A
- רועש קצת תחת עומס
- מחיר
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.