קנוניקל מכריזה על "אובונטו לאנדרואיד" – כי בכל סמארטפון מתחבא PC
נכתב ע"י אלעד ריכרדסון ב-22.02.12, 13:59 | אנדרואיד, מחשבים ניידים, מערכות הפעלה
קנוניקל (Canonical), החברה שעומדת מאחורי הפצת הלינוקס אובונטו, הכריזה היום על פרוייקט חדש – "אובונטו לאנדרואיד" (Ubuntu for Android), פרוייקט שישלב בין מערכת ההפעלה לטלפונים חכמים ולטאבלטים מבית גוגל לבין מערכת ההפעלה למחשבים אישיים. לא מדובר באפליקציה לאנדרואיד שמריצה בתוכה את אובונטו או להפך, מדובר ממש בשתי מערכות הפעלה המותקנות זו לצד זו על אותו המכשיר וחולקות ביניהן את אותם הקבצים והנתונים.
אז מה הרעיון שעומד מאחורי הפרוייקט? כולנו היינו רוצים להסתובב עם המכשיר, אחד כזה שנעשה באמצעותו הכל, שישמש כטלפון חכם, כטאבלט ואפילו כמחשב נייד כך שלא נצטרך להסתובב עם מספר מכשירים לכל מקום, לסנכרן ביניהם ולגבות כל אחד בנפרד. אובונטו לאנדרואיד אמורה להפוך את הטלפון החכם שלנו למכשיר הזה. כל עוד אתם בתנועה המכשיר יפעל כמו כל מכשיר אנדרואיד אחר, אך ברגע שתחברו אותו לתחנת עגינה הכוללת מסך ומקלדת הוא ייהפך למחשב המריץ אובונטו שניתן להשתמש בו כמחשב לכל דבר ועניין.
אחד היתרונות שמקנה אובונטו לאנדרואיד הוא שיתוף ההגדרות והנתונים בין מערכות הפעלה, כך שניתן למשל לראות את אותם אנשי הקשר דרך שני המכשירים ללא צורך בסנכרון, לשלוח ולקרוא הודעות SMS באמצעות אובונטו ואפילו לקבל או לעשות שיחות טלפון בלי צורך לעבור לאנדרואיד.
חלקכם בוודאי נזכר ב-Lapdock שהציגה מוטורולה עם השקת ה-Atrix, תחנת עגינה הכוללת מסך ומקלדת שכאשר מניחים בה את הטלפון החכם הוא נהפך למעין נטבוק שניתן לגלוש בו באינטרנט וכן להשתמש באנדרואיד על המסך הגדול. ובאמת קיימת חפיפה רבה בין שני הפרוייקטים, אולם אובונטו מציעה הרבה יותר מאשר "גלישה באינטרנט על מסך גדול", באמצעות אובונטו יוכלו המשתמשים לעשות כל פעילות שהיו עושים על מחשב ביתי רגיל או על מחשב נייד, כתיבת מסמכים (הכתבה הזאת נכתבה באמצעות אובונטו), עריכת תמונות וסרטים, ואפילו תכנות עם נפשכם חשקה בכך. אם כי יש לציין שמשתמשי אובונטו נאלצים להשתמש לעיתים קרובות בתחליפים לתוכנות פופלריות כגון תוכנות ה-Office של מיקרוסופט או ה-Photoshop של אדובי מכיוון שמעולם לא נכתבו גרסאות של תוכנות אלו לאובונטו. בעיה נוספת, היא מלאי התוכנות המתאים כרגע לגרסת אובונטו למעבדי ARM, הארכיטקטורה הפופולארית בעולם המובייל. לעומת זאת, מכשירים בארכיטקטורת x86 לדוגמא כאלו עם פלטפורמת Medfield של אינטל, יהנו מהיצע עשיר יותר. למרות הבעיות, חשוב להדגיש, כי קנוניקל עשתה כאן דבר מדהים, היא התאימה את מערכת הפעלה שלה אובונטו לגרעין הלינוקס של אנדרואיד. כך למעשה עובדות שתי מערכות ההפעלה באופן מושלם אחת ליד השנייה עם סינכרון של משאבי המערכת, בשונה מביצוע Dual-Boot פשוט.
בתור בונוס או "סתם בשביל הכיף" בלשונו של מארק שאטלוורת', מייסד קנוניקל, בתוך אובונטו לאנדרואיד נכללה גם ה-Ubuntu TV שהציגו לא מזמן, כך שאם תחברו את המכשיר לטלוויזיה הטלפון החכם שלכם יהפוך למרכז מדיה באמצעותו תוכלו לצפות בסרטים, בתוכניות טלוויזיה ועוד. אובונטו לאנדרואיד תוצג כבר בשבוע הבא במהלך תערוכת MWC 2012, אם כי לא ברור מתי נזכה לראות מכשירים שמריצים אותה.
לחצו על "אהבתי" לגאדג'טי ותקבלו את כל העדכון מ-MWC ישירות לפייסבוק
עוד על הכותב:
לומד בישיבה תיכונית במגמת מחשבים ופיזיקה. אוהב לתכנת ולהתנסות בכלים חדשים, מפתח אפליקציות ל-Windows, Android ו-Google Wave (ז"ל). סלולרי: HTC Desire S מחשב: Ubuntu |
כתבות נוספות:
|













לכתבה "קנוניקל מכריזה על "אובונטו לאנדרואיד" – כי בכל סמארטפון מתחבא PC"
יפה מאוד ממשק טוב יש להם
השב
אוף יש לי אובונטו על המחשב הישן שלי ואני מאוד מרוצה (יותר מווינדוס 7) אבל במחשב החדש שלי אין אחריות על לינוקס (יש רק על ווינדוס 7 שגם אותה התקנתי באופן נפרד)
השב
גיורא • גולש בדפדפן
Firefox 10.0.2 דרך
Windows 7 x64 Edition
22 בפברואר 2012, 16:13
מזה השטות הזאת??? להתקין מערכת הפעלה אחרת לא פוגע באחריות יצרן על חומרה.
ואם כן אז זו עילה לתביעה.
גם אם המחשב נדפק אתה יכול להוציא את הדיסק קשיח ולחבר למחשב אחר ולהתקין מחדש ווינדוס ולשים בחזרה.
ואם נדפק לך הארד דיסק אז אין להם אפשרות לדעת מה היה בו חחחח
השב
יהיה צריך פריצה בשביל זה?
השב
אוהד צדוק
22 בפברואר 2012, 16:11
החברה רוצה לשתף פעולה עם יצרניות סלולר, כך שאובונטו
תגיע מובנת במכשיר יחד עם אנדרואיד. כרגע לא דובר על
אפשרות של התקנה עצמאית. הגיוני שאפשרות כזו אכן תדרוש
את פריצת המכשיר, אך על כך אין פרטים כרגע.
השב
כמה עולה?
השב
סוף סוף תיהיה מערכת הפעלה יותר נגישה מקק דרואיד ואז אובונטו וiOS יהיו הכי נפוצים.
אין לי משהו נגד אנדרואיד אבל זה קצת מציק שבשביל לקבל ״פתיחות״ צריך לקבל גם באגים ותקיעות.
השב
איתי
23 בפברואר 2012, 20:56
חכה עוד חודש יצאו כל הפלאפונים של TEGRA 3 עם 4 ליבות (ועוד 1, מה שאומר 5) ואז תראה מה זאת מהירות
השב
תראו איך דברים שעד לפני שנה נראו בדיוניים נראים עכשיו הגיוניים לגמרי
השב
יפה חדשות טובות מערכת הפעלה מצויינת רק חבל שזה לא יהיה בקוד פתוח
השב
אני בספק אם זה באמת יצא לפועל כי גוגל מתכננת להרחיב את ההפצה שלה דרך האנדרואיד גם ללפטופים וגם למחשבים מבוססי אינטל. סביר להניח שהם ירצו את השולחן עבודה של האנדרואיד ולא של האובונטו. האירוניה היא שלאנדרואיד יש הרבה יותר אפליקציות ומשחקים מאובונטו, במיוחד שליברה-אופיס עומדת לצאת לאנדרואיד, לא מוצא שום סיבה למה זה יהיה פרקטי, מה גם שאובונטו על אנדרואיד לא תהיה בקוד פתוח ככה שהלך היתרון היחיד של אובונטו.
השב
הוספת תגובה: