חברת אינטל (intel) הציגה במהלך תערוכת הצרכנות CES 2020 חלק מהפיתוחים עליהם עובדת החברה, ואשר צפויים להגיע בקרוב לשוק. בין המוצרים החדשים נמצא הדור הבא של מעבדי הניידים, ה-Tiger Lake, שיגיעו בייצור +10nm והדור הבא של כרטיס המסך מבית אינטל, ה-Xe, שישולב במעבדי ה-Tiger Lake ואף יגיע בצורת כרטיס מסך יעודי ועצמאי.
במהלך האירוע חשף גרגורי ברייאנט (Gregory Bryant), סגן נשיא בכיר באינטל, חלק מטכנולוגיות הדור הבא שיגיעו בזמן הקרוב מאינטל:
- הצצה והדגמה של הדור הבא של המעבדים הניידים מאינטל, ה-Tiger Lake בייצור +10nm, שיגיעו מאוחר יותר השנה ויציעו שיפור דו ספרתי בביצועים, שיפור עצום בביצועי ה-AI, קפיצה ענקית בביצועים הגרפיים ותפוקה גבוהה פי 4 של חיבור ה-USB 3, כאשר החברה תשלב בנוסף תמיכה ב-Thunderbolt 4.
- הצצה ראשונה לכרטיסי ה-Xe, כרטיסי המסך היעודיים של אינטל שיעניקו שיפור ביצועים גרפי עצום במעבדי ה-Tiger Lake, וכאשר הטכנולוגיה תשולב בנוסף בכרטיס מסך יעודי שמגיע תחת שם הקוד DG1.
- בנוסף הציגה אינטל התקדמות משמעותית ב-Project Athena, כאשר לראשונה נכנסו לרשימת ניידי הפרויקט צמד ניידי כרומבוק (Chromebook) כתוצאה משיתוף פעולה נרחב עם גוגל. שני הניידים הראשונים שיגיעו עם אישור Project Athena הם ה-Chromebook Flip מדגם C436 של ASUS ו-Samsung Galaxy Chromebook החדש של סמסונג.
- בצד החידושים בתצורת החדשות למחשבים החברה הגדילה את שיתוף הפעולה עם היצרנים השונים על מנת להגדיל את השימוש במעבדי אינטל במוצרים חדשניים דוגמת ה-ThinkPad X1 Fold, אשר משתמש במעבד ההיברידי Lakefield של אינטל. הודגם האב טיפוס חדש בעל מסך OLED מתקפל שמגיע תחת שם הקוד Horseshoe Bend המשתמש במעבד ה-Tiger Lake החדש של החברה ומגיע בגודל דומה לנייד 12 אינץ’, כאשר הוא נפתח לגודל של יותר מ-17 אינץ’.
בדגש על בינה מלאכותית (AI)
אחד הדגשים העיקריים של אינטל באירוע היה על תחום הבינה המלאכותית, והדרכים בהן משתמשת החברה ב-AI על מנת להעצים את חווית השימוש במעבדיה גם בביצוע פעולות עבור משתמשי קצה, ולא רק עבור התחום הארגוני.
שתי דוגמאות שהציגה החברה התייחסו לפיתוחים שבוצעו על ידי חברת התוכנה אדובי (Adobe), אשר נוגעים לביצוע פעולות באמצעות בינה מלאכותית בלחיצת כפתור, פעולות שמחליפות סט רחב של צעדים שהיו דרושים בעבר לשם השלמת המשימה, ולא תמיד התאימו גם למשתמשים מתחילים.
ההדגמה הראשונה הציגה כלי שפיתחה החברה, המאפשר לצבוע תמונה שהמקור שלה בשחור לבן. יחד עם אמצעי התוכנה והחומרה החדשים של אינטל, הצליחה התוכנה של Adobe להשלים את פעולת צביעת התמונה מהר יותר, תוך כ-4 שניות עבור מעבד ה-Core-i7 1065G7 של אינטל, לעומת כ-8 שניות שנדרשו לביצוע הפעולה עם מעבד ה-R7 3700U של AMD.
ההדגמה השנייה נגעה לביצוע פעולות AI בתחום הוידאו והודגמה על גבי תוכנת הפרמייר (Premiere) של חברת Adobe. התוכנה השתמשה במעבד אינטל לשם חיתוך חכם של קטע וידאו בו מוצגת גולשת בשלג. כדי להציג את הוידאו בתצורה נוחה לצפייה בטלפון (תצורה אנכית), נדרשה התוכנה לבחון את החלקים השונים בוידאו כדי לברור את הדרך בה יתבצע החיתוך בכל רגע ורגע, זאת על מנת שניתן יהיה למנוע מצבים בהם דמות הגולשת יוצאת מהפריים לאחר החיתוך לתצורת התצוגה האנכית.
צפו:
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.