הצצה ראשונה: ASUS ROG Phone 3 – סמארטפון גיימינג עוצמתי

ROG Phone 3 (צילום: אוהד צדוק, גאדג'טי)

חברת אסוס (ASUS) הכריזה השבוע על סמארטפון הגיימינג החדש שלה, ASUS ROG Phone 3, שבדומה לדורות קודמים לוקח את המפרט הטכני שלו גם הפעם עד הקצה. ASUS שילבה בסמארטפון את כל הרכיבים המהירים והעוצמתיים ביותר שניתן למצוא בשוק ושלבה אותם באריזה יחסית אלגנטית. אף אחד לא יתבלבל כשמדובר בסמארטפון גיימינג הודות לאורות ה-RGB והצבעים בגבו, אך זהו עדיין סמארטפון שיקרוץ גם לאלו שרוצים את הטוב והמהיר ביותר.

את המכשיר קיבלנו לידינו מספר ימים לפני ההכרזה הרשמית, כך שלא מדובר בגרסת התוכנה הסופית ויתכנו הבדלים בביצועים. למרות זאת, סמארטפון הגיימינג הצליח להרשים מאוד ולא נתקלנו בבעיות מיוחדות. כן קיבלנו מספר שדרוגי תוכנה שהוסיפו יכולות, אם כי משניות לרוב, כמו הוספת מצבי תאורה ללוגו בגב המכשיר.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי

סמארטפון גיימינג שנעשה נכון

ה-ROG Phone 3 הוא דוגמה מצויינת לאיך עושים סמארטפון גיימינג נכון עם דגש על חווית משחק מצויינת. על מנת להגיע לכך דרושים כמה דברים מעבר לחומרה עוצמתית. אתם תרצו גם מסך איכותי ומהיר, קירור יעיל, רמקולים מצויינים, סוללה גדולה וארגונומיה מעולה. לשמחתנו, על כל הדברים הללו ASUS שמה דגש רב עם סמארטפון הגיימינג החדש שלה.

ROG Phone 3 (צילום: אוהד צדוק, גאדג'טי)
ROG Phone 3 (צילום: אוהד צדוק, גאדג'טי)

נתחיל מהמפרט העוצמתי, כאן ASUS אספה את כל הטוב שלעולם המובייל יש להציע לגיימרים ובכלל, כשזה כולל: מערכת שבבים Snapdragon 865 Plus עם מעבד 8 ליבות במהירות מקסימלית של 3.1GHz, זיכרון פנימי 16GB RAM ונפח אחסון מובנה 512GB מהיר במיוחד מסוג UFS3.1. חומרה זו בנויה לספק את הביצועים הטובים ביותר לשחקני המובייל. בצד התוכנה תמצאו את מצב ה-X-Mode שמאפשר להגדיר את יכולות המערכת עבור כל משחק באופן פרטני ולספק ביצועים מקסימאליים.

על מנת לקרר את המערכת הוסיפה ASUS ל-ROG Phone 3 את מערכת הקירור GameCool 3 המבוססת תא איוד, זו תאפשר לשמור על רמת ביצועים גבוהה לזמן ממושך וללא פגיעה בחווית המשחק. שיחקתי כחצי שעה ברצף ב-Call Of Duty Mobile, משחק בעל גרפיקה מהשורה הראשונה לסמארטפונים היום, והסמארטפון נשאר נוח למגע. הטמפרטורת שהופיעו במערכת ה-X-Mode עמדו על כ-40 מעלות, שזה פשוט נפלא. ניתן לחבר למכשיר גם תוסף קירור חיצוני אקטיבי המכונה AeroActive Cooler 3. הוא מתחבר לגב המכשיר ומגביר את זרימת האוויר סביבו.

ROG Phone 3 (צילום: אוהד צדוק, גאדג'טי)
ROG Phone 3 (צילום: אוהד צדוק, גאדג'טי)

המסך מגיע בגודל 6.59 אינץ' מסוג OLED ברזולוציית 1080P, אבל לחובבי הגיימינג הנתון הבא יהיה משמעותי יותר – קצב רענון של 144Hz, כלומר שהמסך מסוגל להציג 144 פריימים לשניה. כמו כן, התגובה למגע מגיעה בקצב של 270Hz לפידבק מהיר ביותר בין פעולות המשתמש למסך. ראינו לא מעט מסכים שנותנים צבעים טובים יותר ותמונה חדה יותר, אבל לגיימרים ביננו קצב הרענון יהיה יותר חשוב כנראה. החוויה בהחלט מצויינת, כל מגע במכשיר נראה מידי וחלק בצורה יוצאת דופן.

אני חייב לציין, שההפתעה הגדולה בהפעלה של משחק בפעם הראשונה על ה-ROG Phone 3 הם דווקא הרמקולים. ASUS שילבה בסמארטפון רמקולי סטריאו אמיתיים הנמצאים בחלקו העליון והתחתון של המכשיר ומופנים לכיוון המשתמש. מדובר בקלות ברמקולים האיכותיים ביותר בסמארטפון כיום. הסאונד שהם מצליחים להפיק עוצמתי, מרגיש כמו סטריאו אמיתי עם הפרדה מעולה ופשוט נותנים תחושה שהם עוטפים את המשתמש. זוהי תוספת נפלאה לחווית הגיימינג במכשיר ועוד מקום בו ASUS לא התפשרה בו, אפילו אם זה אומר שהמכשיר גדול יותר ונראה פחות עדכני עם שוליים מעט גדולים.

ROG Phone 3 (צילום: אוהד צדוק, גאדג'טי)
ROG Phone 3 (צילום: אוהד צדוק, גאדג'טי)

סוללת ה-ROG Phone 3 היא גם כן מהגדולות יותר שתמצאו בשוק, בקיבולת של 6000mAh. מכשיר עם חומרה כה תובענית דורש סוללה גדולה, בעיקר בגלל המסך המהיר והמעבד. משחק של חצי שעה במצב ביצועים מירבי הוריד כ-20% מהסוללה, ביצועים לא רעים, אבל גם לא יוצאי דופן.  ASUS יודעת זאת, ולכן עשתה כל שניתן על מנת שיהיה נוח להטעין את המכשיר בזמן משחק. הארגונומיה של המשתמש באחיזת המכשיר חשובה כאן גם כן ו-ASUS עשתה עבודה טובה גם במימוש חלק זה.

לסמארטפון שני חיבורי טעינה מסוג USB-C: האחד בתחתית המכשיר צמוד לדפנה השמאלית והשני בפאה השמאלית של המכשיר, כך שאם את מחזיקים את המכשיר אנכית או אופקית תמיד תהיה גישה נוחה לחיבור טעינה גם כאשר אתם משחקים.

ROG Phone 3 (צילום: אוהד צדוק, גאדג'טי)
ROG Phone 3 (צילום: אוהד צדוק, גאדג'טי)

יכולת מיוחדת לגיימרים ש-ASUS שילבה ב-ROG Phone 3 היא מערכת ה-AirTrigger 3. מדובר בכפתורים קפסיטיביים הנמצאים על גבי הדפנה הימנית של המכשיר, המשמשים ככפתורי משחק נוספים כפי שאנו רגילים משלטי הקונסולות. הגרסה החדשה של ה-AirTrigger תאפשר רגישות מדוייקת יותר, עם תוספת של תמיכה במחוות החלקה והדמיית כפתורים להמחשת שליטה במשחק ברמת קונסולה, עם עד 6 איזורים לכפתורי מגע לשליטה טובה יותר במשחקים ואפשרות הגדרה ידנית של הכפתורים הרלוונטים.

ההגדרה של הכפתורים פשוטה מאוד וניתן לבחור כל כפתור של המשחק על גבי המסך שיופעל באמצעותם. חווית המשחק הייתה נוחה ומהנה מאוד, לא הרגשתי צורך לחבר שלט חיצוני כמו שאני עושה לרוב עם ה-iPad. כן היה מעולה אם ASUS הייתה מצליחה לשלב איזשהו פידבק בעת לחיצה.

רק לגיימרים? ASUS מנסה שלא

סמארטפון ה-ASUS ROG Phone 3 הוא מכשיר המיועד קודם כל לגיימרים, אבל זה לא אומר ש-ASUS לא מנסה לפנות לקהלים נוספים. למעשה, כל מי שחובב טכנולוגיה ורוצה את המהיר והעוצמתי ביותר אצלו בכיס יכול למצוא את הסמארטפון אטרקטיבי. עיצוב המכשיר עבר דילול מסויים, אם כי קל למדי, של "הגיימריות" שלו. הוא כולל פחות צבעים, פחות אלמנטים ובכלל מראה חלק יותר וסטנדרטי. אורות ה-RGB המאירים את לוגו ה-ROG של ASUS עדיין בולטים מאוד, אך ניתן לווסט אותם לפי רצון המשתמש ואפילו לכבותם לגמרי, כך שמבחינת נראות המכשיר יכול להתאים גם למי שאינם מחפשים את טאץ' העיצוב הפונה לגיימרים.

ROG Phone 3 (צילום: אוהד צדוק, גאדג'טי)
ROG Phone 3 (צילום: אוהד צדוק, גאדג'טי)

הבעיה האמיתית היא כנראה הגודל, מדובר במכשיר ענק! הוא כל כך גדול שהייתי מתקשה להסתובב איתו ביום יום ואני דווקא אוהב מכשירים גדולים. הרמקולים המצויינים דורשים את הגודל הזה, כמו גם הסוללה העצומה, ו-ASUS בחרה במודע שכך יהיה המכשיר. מבחינתנו זה החסם רכישה העיקרי למי שאינו בהכרח גיימר.

מנגד, ASUS כן דאגה לשלב ב-ROG Phone 3 את האפשרות לממשק משתמש סולידי בהרבה, הדומה לזה של גוגל. זהו ממשק ה-Zen UI שראינו במכשירים אחרים של החברה, שידבר להרבה יותר אנשים. הוא פחות צועק גיימינג ויותר מוכר ונוח לשימוש. אתם גם לא תאבדו שום יכולת אם תעברו אליו, הוא רק יותר נורמטיבי ו-ASUS עשתה איתו עבודה טובה מאוד.

אחד הדברים החשובים ביותר למשתמש שרוצה מכשיר דגל איכותי, זהו מערך הצילום. אחד הרכיבים שמכשירי גיימינג לרוב נופלים בו.

ASUS שילבה בסמארטפון מערך הכולל 3 מצלמות:

  • מצלמה ראשית בעלת חיישן 64 מגה-פיקסל של סוני (IMX686).
  • מצלמת 13 מגה-פיקסל לצילום תמונות בזווית רחבה במיוחד של 125 מעלות.
  • מצלמת מאקרו בעלת חיישן 5 מגה-פיקסל.

בנוסף, בקדמת המכשיר נוכל למצוא מצלמת סלפי בעלת חיישן 24 מגה-פיקסל. לא מדובר במערך הצילום האיכותי ביותר שראינו, אבל גם לא מדובר בזבל לו ציפינו ממכשירים דומים בקטגוריה, אשר שמים דגש גדול יותר על גיימינג ופחות על צילום. המצלמה הראשית עושה עבודה טובה מאוד עם תמונות מפורטות וצבעים מדוייקים. יתר המצלמות היו פחות מוצלחות, אבל כן סיפקו את הגמישות הנדרשת לצלם המובייל החובב. אם המפרט העוצמתי קורץ לכם, מערך הצילום בהחלט יעשה את העבודה ולא יהיו לכם סיבות להתלונן עליו יותר מידי.

ROG Phone 3 (צילום: אוהד צדוק, גאדג'טי)
ROG Phone 3 (צילום: אוהד צדוק, גאדג'טי)

השורה התחתונה

סמארטפון הגיימינג ASUS ROG Phone 3 מצטיין במה שהוא אמור לעשות, לספק חוויית גיימינג מעולה במובייל. הביצועים מדהימים, המכשיר מצליח להישאר נוח למגע וכל המחשבה על יכולות הגיימיג השונות בוגרת ובשלה מאוד. אם אתם גיימרים ומשחק בסמארטפון חשוב לכם, זהו המכשיר בשבילכם. המחיר שלו עומד על 1,099 אירו (כ-4390 ש"ח) עבור הדגם היקר ביותר, כאשר דגם הכניסה לסדרה מתחיל נמוך בהרבה ב-799 אירו (כ-3190 ש"ח). לצערינו, הוא לא צפוי להגיע לארץ.

אם אתם משתמשים שגיימינג פחות מדבר אליהם, אבל כן אוהבים את החזק ביותר אצלכם בכיס, תחשבו קודם כל על הגודל. מדובר במכשיר עבה וכבד, דבר הנדרש כדי לספק מפרט ללא פשרות. יכול להיות שמכשירי דגל אחרים יתאימו לכם יותר.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים