סמארטפון ה-Redmi Note 10 Pro מבית שיאומי (Xiaomi) הינו דגם נוסף שנחת בישראל ומשתייך לסדרת ה-Note הפופולרית של החברה. לאחרונה סקרנו את אחיו הקטן והאטרקטיבי, Redmi Note 10, וגם במקרה של הפרו יש לנו ציפיות למכשיר משתלם במיוחד, המביא עימו לראשונה בסדרה מסך בעל קצב רענון מהיר.
שיאומי ממשיכה בתמחור אגרסיבי במיוחד ומצליחה לשלב במכשיר ה-Redmi Note 10 Pro יכולות שכמעט לא ניתן למצוא בקטגוריית המחיר שלו. עבור כ-1100 ש”ח תקבלו מסך Super AMOLED בהיר במיוחד עם קצב רענון מהיר של 120Hz, מערך צילום מרובע הכולל מצלמת 108 מגה-פיקסל ראשית, רמקולים סטריאופונים, סוללת 5,020mAh עם טעינה מהירה ומטען מהיר שכלול באריזה.
>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי
רבים מהקוראים המתעניינים במכשיר כנראה מתלבטים בינו ובין דגם ה-Redmi Note 10, שזול בכ-200 עד 300 ש”ח. האם תוספת המחיר שווה את השדרוגים אותם מציע ה-Redmi Note 10 Pro? זאת ועוד בסקירה המלאה.
עיצוב ואיכות בנייה
הסקירה של ה-Redmi Note 10 Pro תכלול כמה וכמה השוואות לדגם ה-Redmi Note 10 הרגיל שכבר סקרנו. מבחינת עיצוב ואיכות הבנייה, דגם הפרו גדול וכבד מעט יותר, שכן הוא מגיע עם מסך גדול במעט. מדובר במכשיר גדול, כבד יחסית, ואם אתם שוקלים לרכוש אותו קחו זאת בחשבון – הוא גדול לכולם ומומלץ לחובבי מסכים גדולים במיוחד. מלפנים הוא נראה דומה מאוד למרבית המכשירים שיצאו בשנתיים האחרונות, עם מסך מקצה לקצה בעל שוליים דקים יחסית ומצלמת סלפי הממוקמת בחור בתוכו.
מאחור נראה ה-Redmi Note 10 Pro מרשים יותר, בעיקר בגלל העיצוב של מערך הצילום. בדומה לסמסונג ואפל, שיאומי החליטה להשקיע בעיצוב של המערך שנראה מאוד אסטטי ואני אפילו אוהב את עיצובו. חבל שהוא כל כך בולט וגורם למכשיר לרקוד על השולחן, אבל זה המצב ברוב הסמארטפונים היום. אני מאוד מאוד אוהב את צבע התכלת (Glacier Blue) של המכשיר שהגיע אלינו לסקירה ואת הטקסטורה בגב המכשיר, שמרגישה מצויין ביד. אקסטרה נקודות לכך שהגב לא תופס כמעט טביעות אצבע.
מערכת שבבים, מסך ומצלמה משודרגים
שיאומי משיקה המון מכשירים. זה מרגיש כאילו כל שבוע יש לנו איזה סמארטפון חדש של החברה שמצליח להפתיע בכמה שהיא מצליחה לדחוס בתוכו עבור תג מחיר נוח. ה-Redmi Note 10 הפתיע אותנו במיוחד עם שילוב טוב מאוד של חומרה ביחס למחיר. היה מפתיע אפילו יותר לגלות, שעבור 200-300 ש”ח הקפיצה בינו ובין גרסת ה-Redmi Note 10 Pro תהיה כה משמעותית.
לרוב, עבור הפרש כזה בין מכשירי אותה הסדרה, תקבלו עוד נפח אחסון ואולי גם עוד קצת RAM. הדגם של ה-Redmi Note 10 Pro אותו קיבלנו אנחנו לסקירה, מגיע עם מפרט הכולל את מערכת השבבים Snapdragon 732G מבית קוואלקום, זיכרון פנימי 8GB RAM ונפח אחסון מובנה של 128GB. בנוסף לשדרוג בנפח הזיכרון הפנימי, האחסון ומערכת השבבים, תקבלו על פני הרדמי נוט 10 בגרסתו הרגילה גם מסך טוב יותר ומערך צילום משופר שמגיעים לגרסת הפרו.
Redmi Note 10 Pro: מסך מהיר ואיכותי
המסך היה הרכיב שהכי התרשמנו ממנו אצל אחיו הקטן, ובדגם הפרו הוא זוכה לשיפור משמעותי. מסך הרדמי נוט 10 פרו מעט גדול יותר, בגודל 6.67 אינץ’, ונשען על פאנל מסוג Super AMOLED ברזולוציית +Full HD. הוא מציע בהירות מירבית של עד 1200 ניטים (nits), קצב רענון מהיר של 120Hz וקצב דגימת נגיעה של 240Hz. קצב הרענון הפך לתכונה המתבקשת במכשירי הדגל בשנה האחרונה ועדיין נדיר למצוא אותה במכשירי שוק ביניים – במיוחד בכאלו הנושקים למחיר של 1000 ש”ח.
אחרי שהתרשמנו מהאיכות של מסך ה-Redmi Note 10 אנחנו אמנם פחות מופתעים, ועדיין נדגיש שמדובר בשדרוג משמעותי ממסך ה-LCD של הדגם הקודם. את כל יתרונות מסכי ה-AMOLED תמצאו גם במסכו של ה-Redmi Note 10 Pro, עם דיוק צבעים מצויין, כאשר התוצאות הכי טובות לטעמנו הגיעו ממצב ה”טבעי”. צבעי השחור נראים נפלא ובאמת שיהיה קשה להבדיל בין המסך של הנוט 10 פרו לזה של מכשירי דגל. אפילו יש בדגם זה תמיכה ב-HDR 10, תכונה שנעדרה מדגם הנוט 10 הרגיל ומשדרגת את חוויית הצפיה, שגם ככה נפלאה, במיוחד עם הרמקולים הסטריאופוניים.
בהירות המסך המירבית לפי היצרן היא של 1200 ניטים (nits) והיא בהחלט באה לידי ביטוי. נדגיש כי בהירות מקסימאלית היא כזו אליה המכשיר מגיע רק בסיטואציות מסויימות ולא תוכלו להגדיר זאת ידנית. השימוש במסך באור שמש מלא, היה שמיש לגמרי ואיפשר לעבוד עם בנוחות. מכשירי דגל כמו האייפון 12 או הגלקסי S21 יציעו בהירות גבוהה יותר בחדרים סגורים. ועצם ההשוואה לבדה מעידה על כמה מרשים המסך של שיאומי.
מערכת שבבים עם יתרון לגיימינג
אם אתם נוהגים לשחק לפעמים על גבי הסמארטפון, תשמחו לגלות שה-Redmi Note 10 Pro מגיע עם מערכת שבבים איכותית. בעוד שהדגם הרגיל מגיע עם מערכת השבבים Snapdragon 678, דגם הפרו כולל את Snapdragon 732G מבית קוואלקום. מדובר בשדרוג די משמעותי, הבולט במיוחד בחווית הגיימינג במכשיר.
מערכת השבבים Snapdragon 732G עדיפה בכל היבט ומגיעה עם מאיץ גרפי עוצמתי יותר. החיסרון העיקרי הוא שגם בגרסה זו אין תמיכה ברשתות דור 5, ככה שאם ממש חשוב לכם לגלוש במהירויות הגבוהות ביותר, תאלצו לדלג על ה-Redmi Note 10 Pro. אם זו לא דאגה עבורכם, תשמחו לשמוע שחווית הגיימינג על גבי המכשיר מפתיעה מאוד לטובה. יצא לי לבחון אותו בעיקר במשחקי FPS. רוב הזמן שיחקתי ב-Call of Duty: Mobile. זמני הטעינה לא הכי מהירים שנתקלנו בהם, בכל זאת מדובר במערכת שבבים לשוק הביניים, אמנם ברגע שהמשחק עלה, החווייה הייתה נפלאה.
תוסיפו למערכת השבבים את המסך המהיר, שהגרפיקה עליו נראית מצויין, והסאונד האיכותי שיוצא מהרמקולים הסטריאופונים, וקיבלתם עם ה-Redmi Note 10 Pro את הסמארטפון הטוב ביותר לגיימינג ברמת מחיר זו.
מערך צילום מאוזן יותר
סמארטפון ה-Redmi Note 10 Pro לא חמק מהטרנד המתמשך של מערכי הצילום מרובי המצלמות, אך נראה שהפעם מדובר במכשיר המגיע עם יכולות מאוזנות ושימושיות יותר.
מערך הצילום כולל ארבע מצלמות שונות:
- מצלמה ראשית עם חיישן 108 מגה-פיקסל מסוג HM2 של סמסונג ומפתח צמצם f/1.9.
- מצלמת זווית רחבה עם חיישן 8 מגה-פיקסל מסוג IMX-355 של סוני ומפתח צמצם f/2.2.
- מצלמת מאקרו עם חיישן 5 מגה-פיקסל לצילום תקריבים במרחק של עד 3 ס”מ דרך מפתח צמצם f/2.4.
- מצלמת עומק עם חיישן 2 מגה-פיקסל.
אנחנו נוטים להיות שיפוטיים כלפי סמארטפונים בעלי מערכי צילום מרובי מצלמות. לרוב, במכשירי שוק גבוה, ובמיוחד במכשירי שוק ביניים, עדיף מצלמה אחת או שתיים טובות מאוד מאשר ארבע בינוניות או אפילו לא שמישות. הרדמי נוט 10 פרו של שיאומי הצליח להגיע לאיזון טוב בין המצלמות השונות, כאשר השיפור הגדול ביותר הוא דווקא בצילום וידאו ובמצלמת המאקרו, שני מקומות בהם מכשירי שוק ביניים, ובכלל בתג מחיר זה, מקפידים לפשל.
המצלמה הראשית של ה-Redmi Note 10 Pro מצויידת בחיישן של סמסונג מסוג HM2, שעל הנייר נראה מעניין מאוד. מדובר בחיישן 108 מגה-פיקסל, בעל גודל פיזי גדול יותר מזה שנמצא בדגם הרגיל, המאפשר גם פוקוס מהיר יותר. המצלמה תפיק תמונות 12 מגה-פיקסל, כאשר כל 9 פיקסלים חופפים מהסנסור מאוחדים לפיקסל 1 בתמונה הסופית, טכניקה שראינו בעבר ואמורה לאפשר צילום תמונות חדות ועשירות יותר.
לשמחתנו, לא מדובר בסתם ניפוח של טבלת הנתונים והמצלמה הראשית אכן מציג תוצאות נפלאות, ואנחנו מרגישים בנוח להכתיר אותה כטובה ברמת המחיר של המכשיר, ובכלל כאחת המרשימות בשוק הבינוני-נמוך. מדהים לראות איזה תמונות הצלחנו להפיק ממצלמה במכשיר שעלותו כ-1100 ש”ח, כאלו שאפילו לא נופלות ממכשירים יקרים בהרבה וכמה ממכשירי הדגל.
התמונות באור יום נראות מצויין, כאשר העדות הגדולה ביותר לכך היא “הביטחון” ביכולות הצילום של המכשיר שלא מפעיל כמעט את ה-HDR ובצדק. בנוסף, זה שהוא לא מופעל מקטין את הסיכוי לרעשים בתמונה. ואכן, החלקים הבהירים והכהים בתמונה מאוזנים מאוד ונראה שהטווח הדינמי פשוט נהדר, עם מעט מאוד רעש תוך מתן ניגודיות מצויינת. עוד בזכות החיישן עתיר הפיקסלים, ניתן לצלם תמונות בזום 2X בלי מצלמה יעודית, שיהיו גם כן איכותיות מאוד.
ישנה אפשרות לצלם ברזולוצייה מלאה של 108 מגה-פיקסל, המיועדת לעורכי התמונות המתקדמים יותר. התמונות הנלכדות הרבה פחות מעובדות על ידי התוכנה של שיאומי, אבל ידרשו עריכה לאחת לכידתן. את פעולת חידוד התמונה (שעשויה להיות מעט מוגזמת לעיתים) תאלצו לעשות ידנית, כמו גם את התאמת הצבעים. דרך זו תאפשר לכן גם לבצע זום לחלק בתמונה בלי להחליט על כך מראש בזמן הצילום.
מצלמת הזווית הרחבה דומה בביצועיה לזו של ה-Redmi Note 10 ומצליחה לספק גם כאן תוצאות מרשימות. מנגד, קיבלנו שיפור משמעותי דווקא במצלמת המאקרו, שהמלצנו לוותר עליה בדגם הרגיל. הנוט 10 פרו כולל מצלמת מאקרו שמפיקה תמונות שימושיות בהחלט ואפילו בולטות באיכותן אל מול מצלמות מאקרו אחרות בקטגוריה. היא כוללת פוקוס אוטומטי ממרחקים של 3 – 10 ס”מ, רגישה לתנאי התאורה, אבל מספקת (באור יום) והתמונות יצאו חדות ועם צבעים עשירים.
אם צילום הוידאו חשוב לכם, תשמחו לגלות שהמצלמה הראשית תומכת בהסרטת וידאו באיכות 4K ב-30 פריימים לשניה. אין שום ייצוב תמונה בהסרטת וידאו ברזולוציית 4K, אך האיכות טובה מאוד. עדיין היינו ממליצים להסריט באיכות זו רק כאשר המצלמה כמעט ולא זזה, אחרת כל תנועה תורגש. הסרטת וידאו ברזולוציית 1080P כוללת ייצוב אלקטרוני (EIS) שעושה עבודתו נאמנה.
העובדה שהמצלמה הראשית לא כוללת מייצב תמונה אופטי מביאה אותנו לנקודת החולשה העיקרית במערך הצילום של ה-Redmi Note 10 Pro – צילום בתאורה נמוכה. צילום רגיל במצב זה מביא לרוב תוצאות די בינוניות עם רעש גבוה בתמונה. לא מדובר בתוצאות שפחות טובות ממכשירים אחרים בקטגוריה, אבל זו רק עדות לכמה מערך הצילום איכותי בשאר המצבים. יש למכשיר מצב צילום לילה (Night Mode), אשר לוקח שניה או שתיים ללכידת התמונה, אבל הוא בעיקר עוזר עם שיפור של רעידות בזמן צילום והתאורה לא משתפרת בהרבה.
השורה התחתונה: מה חשבנו על ה-Redmi Note 10 Pro
סמארטפון ה-Redmi Note 10 Pro הצליח להפתיע אותנו עם שיפורים משמעותיים מדגם הבסיס. עבור כ-1100 ש”ח תקבלו חבילה מצויינת שתהיה אטרקטיבית למגוון משתמשים שונים. אם אתם חובבי גיימינג ורוצים מכשיר במחיר נוח, המסך המהיר, מערכת השבבים והרמקולים יעשו את העבודה בצורה מצויינת. מנגד, לחובבי צילום יש למכשיר הרבה מה להציע, שזה אולי המקום הכי מאתגר לרוכשים ממכשירי הקטגוריה.
מחיר: כ-1,100 ש”ח (אחריות לשנתיים, יבואן רשמי המילטון)
- מסך מעולה
- מערך צילום יעיל
- עלות מול תועלת
- הגודל לא לכולם
- מייצב תמונה בולט בהעדרותו
- ללא 5G
- יבואן רשמי: 1099 שקלים
- שוק פתוח: 1075 שקלים
*חלק מהקישורים המופיעים בפוסט קשורים בתכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.