וואטסאפ תסתיר את הסטטוס שלכם מאנשים זרים

אפליקציית וואטסאפ באנדרואיד (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי) אפליקציית וואטסאפ באנדרואיד (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)

חברת וואטסאפ (Whatsapp) עדכנה את אפליקציית המסרים הפופולרית עם פיצ’ר לשיפור הפרטיות של המשתמשים, כך שאנשים שאינם נמצאים ברשימת אנשי הקשר של בעל החשבון או לא שוחחו עימו בעבר לא יוכלו לראות את סטטוס ה”נראה לאחרונה” של המשתמש או האם הוא במצב מקוון או לא.

השינוי החדש, שנועד לשפר את הפרטיות, לא הוכרז רשמית על ידי וואטסאפ, אלא אותר לאחר שמספר משתמשים פנו לחברה בדבר “תקלה” שגרמה לכך שהם לא היו מסוגלים לראות את הסטטוס של משתמשים אחרים, דבר שהתברר כפיצ’ר פרטיות חדש שהחברה החליטה להפעיל בתור ברירת מחדל.

אפשר להתייחס לשינוי החדש כהמשך לבחירה אותה הוסיפה לאחרונה, המאפשרת לקבוע מי יראה פרטים על המשתמש עם אפשרות בחירה בין ”כל המשתמשים”, “אנשי הקשר” או ל”אף אחד”, כאשר בהמשך תגיע גם הגדרה של “אנשי הקשר מלבד…”. כפי שנראה כרגע, השינוי החדש לא ידרוש התערבות מצד המשתמש, כאשר מצב ה”נראה לאחרונה” והסטטוס שמעיד האם המשתמש מקוון יוסתרו באופן אוטומטי ממשתמשים זרים.

תגובת התמיכה של וואטסאפ (מקור wabetainfo)

השינוי החדש של וואטסאפ יהפוך זמין בהדרגה בעבור כלל המשתמשים לאחר עדכון האפליקציה לגרסה האחרונה שלה.

בעוד שהעובדה כי אנשים זרים לא יוכלו לראות מתי התחברנו לאחרונה או האם אנו מחוברים כלל, חייבים להודות כי העובדה שוואטסאפ ביצעה את השינוי ללא עדכון של המשתמשים היא מעט מוזרה.

הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג’טי לעדכונים שוטפים בנושאים טכנולוגים ולערוץ גאדג’טי דיל למבצעים. תוכלו גם להירשם לעדכונים מאיתנו דרך ערוץ האינסטגרם הרשמי, עמוד החדשות של גוגל או בעמוד הפייסבוק.


*קישורים בחלק מהפוסטים באתר קשורים בתכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

השוואת מפרטים