אני רוצה שהוא ירים את השטיח וישאב מתחתיו, רוצה שיעלה על המדפים ויעשה אבק, ולא יזיק אם יתייחס גם לתריסים מפעם לפעם, אבל עד שיגיעו הרובוטים שמסוגלים לעשות עבורנו כל עבודת בית שהיא, כנראה שהדור החדש של שואבי האבק הרובוטיים עושה כל מה שרק אפשר לצפות ממנו שיעשה.
בשבועות האחרונים נכח אצלי בבית השואב הרובוט של Ecovacs מדגם Deebot X1 Omni. מדובר בשואב רובוטי המגיע כחלק מדור חדש של שואבים, שמבקשים לעשות עבורנו כמה שיותר, ובאופן אוטומטי, כך שכל שנידרש לעשות זה ללחוץ על כפתור אחד, והרובוט יעשה את כל השאר.
מדובר בשואבים יקרים יותר ממה שראינו עד כה בשוק, אז האם ה-Deebot X1 Omni באמת מצליח להציע את כל מה שצריך לניקוי הרצפות והשטיחים בבית? בדקנו.
מפרט טכני Deebot X1 Omni
- עוצמת שאיבה של 5000Pa
- מערכת מיפוי TrueMapping 2.0 עם חיישני AIVI 3D
- מיכל פסולת של 400 מ”ל (לאבק)
- סוללת 5200mAh – עד 140 דקות במצב משולב שאיבה+שטיפה במצב סטנדרטי
- מיכלים למילוי וריקון מים
- מצלמת אבטחה (וידאו, אודיו דו-כיווני)
עובד על אוטומט
חודש לאחר שהגיע אליי ה-Deebot X1 Omni הוא סיכם מעל 35 ריצות של ניקוי ושטיפת הרצפה, עבר מעל 563 מטרים רבועים וסיכם זאת ב-13 שעות עבודה, אבל יותר מכך שהרצפה, הפרקט והשטיחים אצלי בבית נותרו נקיים כל הזמן, מה שקסם לי היא העובדה כי לא נדרשתי לרוקן את סל האשפה שלו אפילו פעם אחת*.
עמדות ריקון הן אמנם לא דבר כה חדש, אבל הן כנראה החלק שהופך את השימוש בשואב הרובוטי לנעים מכל, פשוט כי אין עוד צורך לפתוח את הרובוט כדי לרוקן את הלכלוך, ואז להתלכלך בעצמנו, כשההתעסקות היחידה בצד האבק תהא בעת החלפת השקית החד פעמית שממוקמת בתוך עמדת הריקון והטעינה.
במשך חודש של שימוש לא נדרשתי לרוקן את השקית, והאמת היא שהיא עדיין כמעט ריקה לחלוטין, למרות שהעבדתי את השואב-שוטף הרבה יותר ממה שנחשב לשימוש נורמלי (בכל זאת, סקירה).
אבל הסיבה לכך שהשקית כמעט ריקה היא לא בגלל שאין לי אבק בבית (כי יש המון), אלא בגלל שאת מרבית ה"שאיבות" של ה-Deebot X1 Omni הרצתי על מצב "שטיפה", אשר מבצע את שתי הפעולות – שאיבה ושטיפה, כך שהאבק מוצא את מקומו במיכל נפרד, *ואת זה דווקא כן תתבקשו לרוקן כל מספר שימושים.
עמדת הריקון והטעינה של השואב הרובוטי החדש מבית Ecovacs מורכבת מ-4 חלקים:
- למעלה: מיכל מים שיוזן לשואב לשם שטיפת הרצפה, יחד עם מיכל לריקון מים מלוכלכים.
- באמצע: תא נסתר בו מאוחסנת שקית האבק החד פעמית, הניתנת להחלפה.
- למטה: מקום לשואב, בו הוא מבצע את הטעינה, הריקון וניקוי של זוג המטליות.
לאחר כל ניקוי, בין אם על רטוב או על יבש, הרובוט חוזר לעמדה שלו, מרוקן את האבק ו\או המים המלוכלכים, מנקה את המטליות המשמשות לניקוי על רטוב, ואז גם נטען. את פעולות הריקון והניקוי מבצע השואב גם במהלך העבודה שלו במידת הצורך, כך שאם המטליות התלכלכו, הוא יחזור לעמדה כדי לנקות אותן, מה שנועד למנוע ממנו לרוץ על הרצפה וללכלך אותה.
במהלך השימוש ברובוט השואב נדרשתי לטפל בבעיית ריקון של המים המלוכלכים רק פעמיים, בשתי הפעמים נדרשתי לבדוק כי מיכל ריקון המים המלוכלכים יושב היטב במקומו, ולאחר סידור קל חזר הרובוט לפעול. אף הדרישה לטיפול ידני, ב-Ecovacs כן חשבו על הכל וידעו להגיד לי דרך האפליקציה בדיוק מה הבעיה, וגם הציגו פירוט (כולל תמונות) כדי להמחיש לי איך לטפל בה.
השימוש השוטף ברובוט הוכיח כי הוא מסוגלך לנקות את הבית בצורה אפקטיבית מאוד באמצעות עוצמת שאיבה חזקה מאוד גם במצב הרגיל וגם במצבים חזקים ממנו, כשהחיסרון העיקרי שמצאתי כאן הוא במבנה המברשת שלו, העשוי למשוך שערות שיסתבכו על המברשת וידרשו ניקוי מעת לעת, בעיקר לאחר ניקוי שטיחים, ובטח אם יש לכם בעלי חיים. המברשת בנויה בחלקה מפסי גומי, כאלה שתמצאו בשואבים אחרים גם כן, אם כי ב-Ecovacs החליטו לשלב את זו יחד עם מברשת "שיער" רגילה, אשר עדיין חשופה להסתבכויות של שיער.
הניקוי הרטוב גם הוא הוכיח עצמו אפקטיבי, כשבמקום מטלית לחה הזמינה במרבית השואבים שמנקים על רטוב, ישנן כאן זוג מטליות המסתובבות במהירות ומאפשרות לנקות את הלכלוך על הרצפה טוב יותר. לכלוכים קלים מנקה השואב במהירות ובקלות, אך עבור לכלוכים מעט עקשניים יותר מצאתי כי נדרשה הגדרה של כמות גדולה יותר של מים או מעבר נוסף על אותו איזור, שתי הגדרות שקיימות באפליקציה להפעלה בקלות.
אציין כי במסגרת הסקירה לא ניתן לי חומר הניקוי הייעודי של השואב והשאיבה בוצעה עם מים בלבד.
הימנעות ממכשולים בדרך היא תכונה חשובה גם כן, בעיקר כי לא נרצה לסדר את כל הבית כל עת בה נרצה שהשואב יבצע את פעולתו. ה-Deebot X1 Omni מבצע את הזיהוי של עצמים בדרך בצורה מצוינת וזה בין השואבים היחידים עד כה שהצליחו להימנע מכל המכשולים הקיימים אצלי בבית, בהם חוטי חשמל ורגליות דקות של שידות, עליהן בדרך כלל מנסים השואבים הרובוטיים לטפס כל פעם מחדש, במשך הרבה מאוד זמן.
זיהוי השטיחים הוכיח כמצויין, כאשר בזמן ניקוי על רטוב השואב זיהה את קצוות השטיח ונמנע ממנו לחלוטין, אפילו במקרה של שטיח דקיק במיוחד. החיסרון כאן הוא שכדי לנקות את האבק מהשטיחים, יהיה עליכם להסיר את זוג המטליות הרטובות למעבר למצב שאיבה בלבד, פעולה פשוטה שכן המטליות נשלפות בקלות, אך עדיין דרישה לשליפתן בכל פעם שתרצו לשאוב את השטיחים.
מיפוי מהיר, מפה בתלת ממד ועוזרת קולית
חוויית השימוש בכל שואב רובוטי כיום מתחילה במיפוי הבית, ובעוד שרובוטים רבים כבר עושים עבודה טובה למדי במיפוי, מציעים אפשרויות חלוקה לפי חדרים ואפילו מספר מפות למי שיש להם יותר מקומה אחת בבית, עדיין הצליח ה-Deebot X1 להפתיע, כשבמעבר מהיר של מספר דקות הוא לא רק מיפה את כל הבית (פרט לחדרי שירותים ומקלחת אליהם אני לא נותן לרובוטים להיכנס), אלא גם ידע לבצע הפרדה מלאה בין כל החדרים בבית בעצמו, כך שלא נדרשתי למתוח קווים להגדרת חדרים מסוימים כפי שעשיתי עד כה עם רבים מהשואבים הרובוטים שניסיתי.
לאחר המיפוי הראשוני תוכלו גם לשלוח את הרובוט לעבודות ניקוי על פי איזורים שתגדירו בבית, בין אם מדובר בחדרים או באיזורים ספציפיים אותם ניתן להגדיר במפה שנוצרה.
כמו ברובוטים אחרים בשוק, גם כאן תוכלו למצוא יכולת הגדרה של מספר מפות, כך שאם יש לכם יותר מקומה או מפלס אחד בבית, תוכלו לבחור למפות אותם בנפרד, ולהחליף בין המפות לפי מיקום השואב באותו רגע.
ב-Ecovacs מוסיפים גם יכולת מיפוי של הבית בתלת ממד, כך שניתן לצפות באופן ויזואלי יותר איך נראה הבית שלכם, למקם רהיטים במקומים ואף להגיד לשואב שישאב רק מתחת לספה או לשולחן שהגדרתם, מבלי לשרטט לו איזור ספציפי במפה.
אל כל אלה נוספת העוזרת הקולית YIKO, שהופכת את העבודה עם השואב למהנה במקרים מסוימים. לאחר הפעלתה עם צמד המילים "אוקיי איקו" (Ok Yiko), תוכלו לתת לה מגוון פקודות במספר שפות (אנגלית, סינית, צרפתית, גרמנית ואיטלקית), בעזרת אלה תוכלו להגיד לה לנקות את כל הבית או איזורים שונים בבית, לבדוק את מצב הרובוט (סוללה, עוצמת שאיבה, זמינות מים במיכל) ופעולות רבות נוספות.
העוזרת הקולית רגישה מאוד לקול, כך שתוכלו לשבת על הספה ולהגיד לה מה לעשות גם בלי לצעוק, אם כי קרו כמה פעמים שהקול הבוקע מהטלוויזיה הפעיל את Yiko (רק הפעיל, ללא ביצוע פעולות).
Yiko תומכת במגוון עשיר של פקודות, אבל לפני השימוש בה לא טרחתי לקרוא מה הן, פשוט כי רציתי לדעת כמה היא אינטואיטבית מבחינת הבנת השפה. ואכן כשאמרתי לה ללכת לנקות במטבח או מתחת לשולחן (או שניהם), היא ידעה ללכת לנקות את המטבח או מתחת לשולחן שהגדרתי במפה התלת ממדית בסלון, וכשקראתי לה בפקודה "Get Over Here", היא ידעה להביא את השואב עד אליי כדי לנקות בסביבה בה אני נמצא (הפקודה הרשמית היא Ok Yiko, Come clean here).
האפליקציה
האפליקציה של Ecovacs היא אחת מהנוחות שיצא לי להשתמש בהן עבור שואב אבק רובוטי, כאשר כל הפעולות העיקריות של השואב נמצאות היישר במסך הבית לגישה ובחירה נוחות.
מסך הבית הראשי באפליקציה מאפשר לבחור בין גישה לפעולות השואב ובין גישה להקלטות ממערכת הוידאו המשולבת בשואב, וכאן אולי המטרד היחיד באפליקציה, שדורש מכם לעבור תפריט נוסף לפני שתגיעו לתפריט הניקוי הראש של השואב כל פעם מחדש. יחד עם זאת, אם אתם לא בררנים במיוחד ורק רוצים לשלוח את השואב לפעולה מהירה לניקוי כל הבית, תוכלו לעשות זאת גם מתפריט הבית הראשי בלחיצה אחת.
בתוך תפריט הניקוי הראשי באפליקציה תוצג בפניכם מפת הבית בראש, עם אפשרות גישה לתצוגה תלת-ממדית, תצוגת מפות נוספות למי שהגדיר מפות לקומות או מפלסים שונים בבית וגישה לשימוש במצלמת האבטחה הזמינה בשואב.
בחלק התחתון ממוקם תפריט נשלף המאפשר גישה מהירה לכל הגדרות השאיבה, כולל בחירה באיזורים ספציפיים לניקוי, בחירה בעוצמת שאיבה, כמות מים, מספר חזרות במהלך הניקוי, בחירה של סדר ניקוי החדרים בבית ועוד.
מלבד זאת, תוכלו להיכנס לתפריט הגדרות נוסף, בו ניתן להגדיר אפשרויות נוספות כמו הקצבת זמן לניקוי המטליות הרטובות של השואב וייבוש שלהן, מה שיעזור לשמור על המטליות נקיות לכל משך הניקיון, בחירה האם לרוקן את מיכלי השואב באופן אוטומטי או ידני, זיהוי והימנעות מאובייקטים בזמן פעולה, מצב מיוחד לזיהוי בעלי חיים, לוגים למעקב אחרי פעולות הניקוי שבוצעו, חיווי לגבי ניקיון המברשות והפילטרים ועוד.
התצוגה התלת-ממדית, בעוד שהיא מציעה תצוגה נוחה מאוד לצפייה בבית, לא נראית כמו שימושית במיוחד ביום-יום. כדי לראות אותה יהיה עליכם להיכנס לדף התצוגה באופן ידני בכל פעם, ופרט לתרומה של ניקיון סביב רהיטים ספציפיים (ספה, מיטה) בזמן נתון, לא מצאתי בה ערך רב. כן תוכלו להיכנס להגדרת התצוגה התלת-ממדית ולהזין פנימה ריהוט עם הכלים המובנים באפליקציה, תוספת נחמדה אך לא נחוצה.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Deebot X1 Omni?
ב-Ecovacs דאגו לכך ששואב ה-Deebot X1 Omni יספק חווית שימוש ולא רק רמה גבוהה של ניקיון. עם עיצוב נאה ונקי של הרובוט ועמדת העגינה, גישה מהירה ונוחה לאפשרויות ניקוי מגוונות דרך האפליקציה, מיפוי מהמהירים והמדויקים בשוק ועוזרת קולית שימושית שלא מגיעה כגימיק בלבד, מדובר באחד מהשואבים המרשימים כיום בשוק.
במחיר הגבוה שתשלמו על השואב-שוטף החדש, תקבלו מכשיר שיכול לבצע את רוב פעולות ניקוי הבית מבלי שתתבקשו להתערב, בין אם מדובר בפינוי אוטומטי של השואב ממים מלוכלכים ואבק ובין אם באפשרויות זיהוי החפצים המתקדמות שלו, שאינן דורשות לסדר את הבית כדי לנקות אותו.
עוצמת השואב יותר ממספקת בעבודה השוטפת עימו, אך הייתי שמח למצוא מברשות ניקוי אבק שבנויות מגומי בלבד, אם רק כדי להימנע מהצורך בניקוי המברשת משיער מעת לעת.
מחיר: 5,290 ש"ח (אחריות לשנתיים, יבואן אלקטרו-גל)
מה אהבנו?
- עיצוב נקי
- עוצמת שאיבה חזקה
- ניקוי אפקטיבי על רטוב
- אוטומציה: ניקוי וריקון אוטומטי \ זיהוי עצמים \ מיפוי מהיר
- העוזרת הקולית Yiko
- מצלמת אבטחה בוידאו
- נוחות שימוש באפליקציה
ומה פחות?
- עמדת עגינה וטעינה ענקית
- מחיר גבוה
- יש להסיר מטליות ניגוב כדי לשאוב שטיחים
- מברשת ניקוי היברידית
- אפליקציה מעט איטית בעליה ראשונה
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.