הוכרז: Galaxy Z Fold 4 – התאמות חדשות לנוסחה מוכרת

Samsung Galaxy Z Fold 4 (תמונה: סמסונג) Samsung Galaxy Z Fold 4 (תמונה: סמסונג)

באירוע הכרזה אותו סמסונג ערכה היום (ד', 10.8) בניו-יורק, הכריזה החברה על הגרסה החדשה למכשיר המתקפל הגדול מתוצרתה תחת השם Galaxy Z Fold 4.

לעומת גרסתו הקודמת, שהביאה איתה לראשונה עמידות במים, תמיכה בעט סטיילוס, עיצוב שונה ומצלמת סלפי מתחת לפני התצוגה, השנה סמסונג מבצעת פחות שינויים משמעותיים ויותר התאמות לתוכנה והתאמות למכשיר כדי שיתאים ל-2022.

תצוגה

על הנייר, מפרטו של הפולד 4 כמעט זהה לחלוטין למפרטו של הפולד 3 מלבד מערך הצילום ומערכת השבבים. עם זאת, השינויים נעשו היכן שאנחנו בדרך כלל לא מסתכלים במבט מהיר.

ראשית, עדיין מדובר כאן במסך פנימי בגודל 7.6 אינץ', עם פאנל מסוג Dynamic AMOLED 2X, ברזולוציית +QXGA ובפריסה של 2176 על 1812 פיקסלים.

יחס התצוגה נפרס ל-21.6 על 18, כשקצב הרענון מסוגל לנוע בין 1 ל-120 הרץ תודות לשימוש בטכנולוגיית LTPO. סמסונג מציינת שהמסך הזה בהיר יותר מקודמו, אך לא מספקת את הנתון המדויק לכמות ה-Nits המקסימלית לפחות בשלב זה.

מצלמת הסלפי שמתחת לפני התצוגה כאן אמורה להיות פחות נראית לעין, ולכך החברה הגיעה תודות לצורת פיזור חדשה של הסאב-פיקסלים שבאיזור.

עמידות התצוגה הפנימית גם היא אמורה להיות חזקה יותר בהשוואה לדור הקודם, כשסמסונג טוענת שהדבר מבוצע על ידי התאמה של השכבות המרכיבות את המסך, מה שאמור להפחית נזק מזעזועים חיצוניים.

המסך החיצוני של המכשיר גם הוא ממשיך להגיע בגודל 6.2 אינץ', עם פאנל מסוג Dynamic AMOLED 2X, ברזולוציית +HD ובפריסה של 2316 על 904 פיקסלים. יחס התצוגה שכאן נפרס ל-23.1 על 9, בשעה שקצב הרענון מסוגל לנוע בין 48 ל-120 הרץ בהתאם לתוכן המוצג.

את התצוגה הזו כמו גם את גב המכשיר סמסונג מכסה בזכוכית חדשה ובלעדית לה מסוג +Corning Gorilla Glass Victus, מה שכמובן אמור לשפר את עמידות הזכוכית מלפנים ומאחור.

Samsung Galaxy Z Fold 4 (תמונה: סמסונג)
Samsung Galaxy Z Fold 4 (תמונה: סמסונג)

מבנה

עיצובו של ה-Galaxy Z Fold 4 נותר כמעט זהה ברובו ל-Galaxy Z Fold 3, אך כן בוצעו מעט שינויים במידות המכשיר על מנת להתאים אותו יותר לשימוש יום-יומי המזכיר סמארטפון רגיל.

במסגרת סמסונג ממשיכה למקם את סורק טביעות האצבע, כשהיא גם ממשיכה לייצר אותה מאלומיניום מחוזק בשם Armor Aluminum בדומה לדור הקודם.

עם זאת, היא מצמצת את גודלו של מנגנון הקיפול ומרחיבה את התצוגה החיצונית מיחס של 25 על 9 ל-23.1 על 9, מה שצפוי לאפשר שימוש נוח יותר במסך פחות ארוך ויותר רחב.

Samsung Galaxy Z Fold 4 (תמונה: סמסונג)
Samsung Galaxy Z Fold 4 (תמונה: סמסונג)

בין מידותיהם של המכשירים ניתן להשוות להלן:

דגםGalaxy Z Fold 3Galaxy Z Fold 4
אורך158.2 מ"מ155.1 מ"מ
רוחב (במצב סגור)67.1 מ"מ67.1 מ"מ
רוחב (במצב פתוח)128.1 מ"מ130.1 מ"מ
עובי (במצב סגור)14.4-16.0 מ"מ14.2-15.8 מ"מ
עובי (במצב פתוח)6.4 מ"מ6.3 מ"מ
משקל271 גרם263 גרם

עוד בדומה לדור הקודם, אנחנו ממשיכים למצוא כאן עמידות בפני מים בלבד בתקן IPX8, כך שהמכשיר אינו עמיד לאבק ועדיין אין בו מקום ייעודי לשמירת עט הסטיילוס (S-Pen), מה שמביא למסקנה שאם תרצו לשמור את העט, תצטרכו לרכוש כיסוי מיוחד למשימה.

בצד הטוב יותר של הדברים, סמסונג משחררת את העט השנה בצבעים תואמים למכשיר לעומת ה-Galaxy Z Fold 3 שהגיע עם עט שחור בכל הגרסאות.

צילום

מערך הצילום האחורי זכה השנה לשדרוג לעומת קודמו, והשנה אנחנו מקבלים כאן את החיישנים שלהלן:

חיישן ראשי ברזולוציית 50 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם f/1.8, ייצוב אופטי מובנה (OIS), תמיכה בפוקוס מהיר בטכנולוגיית ה-Dual Pixel AF, גודל פיקסלים טבעי של 1.0 מיקרו-מטר וזווית צילום של 85 מעלות.

חיישן משני ברזולוציית 12 מגה פיקסל לצילום בזווית רחבה של 123 מעלות, כשזה לוכד אור דרך מפתח צמצם f/2.2 וגודל פיקסלים של 1.12 מיקרו-מטר.

Samsung Galaxy Z Fold 4 (תמונה: סמסונג)
Samsung Galaxy Z Fold 4 (תמונה: סמסונג)

חיישן שלישי ברזולוציית 10 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם f/2.4, ייצוב אופטי מובנה (OIS), תמיכה בפוקוס אוטומטי (PDAF), גודל פיקסלים של 1.0 מיקרו-מטר, זווית צילום של 36 מעלות ויכולת ביצוע זום אופטי עד פי 3 וזום היברידי עד פי 30.

את צילומי הסלפי עדיין אפשר לצלם גם דרך מצלמת הסלפי שבמסך החיצוני, וגם דרך מצלמת הסלפי שבמסך הפנימי. המצלמה שבמסך החיצוני מגיעה ברזולוציית 10 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם f/2.2, גודל פיקסלים של 1.22 מיקרו-מטר וזווית צילום של 85 מעלות.

מצלמת הסלפי הפנימית ממשיכה להגיע ברזולוציית 4 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם f/1.8, גודל פיקסלים של 2.0 מיקרו-מטר וזווית צילום של 80 מעלות.

ביצועים וקישוריות

את כל פעולות היום-יום שלנו תניע מערכת השבבים Snapdragon 8+ Gen 1, המיוצרת בתהליך 4 ננו-מטר וכוללת 8 ליבות בתדר מירבי של 3.2 גיגה-הרץ.

יחד איתה, המכשיר יימכר בגרסאות הכוללות 12 גיגה-בייט של זיכרון עבודה מסוג LPDDR5, לצד 256/512 או 1 טרה-בייט של נפח אחסון מהיר מסוג UFS 3.1. את גרסת ה-1 טרה ניתן יהיה לרכוש רק דרך אתר החברה הרשמי ובחנויות סמסונג.

הסוללה המחזיקה את המערך הזה מגיעה בקיבולת 4400 מיליאמפר/שעה, כשהיא נטענת דרך מחבר מסוג USB Type-C בהספק של 25 וואט ותומכת גם בטעינה אלחוטית ובטעינה אלחוטית הפוכה.

כיאה למכשיר דגל, נמצא כאן תמיכה בגלישה ברשת הדור החמישי (5G), בבלוטות' 5.2, ב-Wi-Fi 6E, עם כניסה לזוג כרטיסי Nano SIM ואבטחה על ידי Samsung Knox.

Samsung Galaxy Z Fold 4 (תמונה: סמסונג)
Samsung Galaxy Z Fold 4 (תמונה: סמסונג)

תוכנה ופיצ'רים

בשונה מלא מעט מכשירים כיום, רוב החידושים ב-Galaxy Z Fold 4 הם בגזרת התוכנה ולא בחומרה. ראשית, סמסונג עוברת לשימוש במערכת ההפעלה החדשה Android 12L אשר מותאמת לעבודה על גבי מסכים גדולים יותר (וכמובן שגם מתקפלים כחלק מכך).

הפולד 4 מצויד כעת גם בשורת משימות מרעננת בדומה לממשק של מחשב, כשדרכה ניתן לגשת מהר יותר לכל האפליקציות האחרונות במקום בהחלקה מלמטה בדומה לסמארטפון.

אם כבר מחוות, סמסונג משנה את המחוות למעבר בין מסך מלא אל תוך חלונות צפים, מה שאומר שגם כאן ההתנהגות תהיה דומה יותר למחשב ותרצו למזער או להקטין אפליקציות יותר מאשר לסגור אותן לחלוטין.

אפליקציות כמו Google Chrome ו-Gmail תומכות עכשיו בתפיסה ושחרור של לינקים, תמונות ועוד, כך שתוכלו להעביר את התוכן בין האחת לשנייה ללא בעיה.

Samsung Galaxy Z Fold 4 (תמונה: סמסונג)
Samsung Galaxy Z Fold 4 (תמונה: סמסונג)

אפליקציית Google Meet אשר מתחרה ב-FaceTime של אפל מאפשרת למשתמשים במכשיר לשתף סרטון עם חברים בזמן אמת או לשחק במשחקים משותפים בזמן שיחה.

סמסונג אינה מרחיבה יותר מידי או משתפת בדוגמאות, אך אפליקציות ה-Office Suite של מיקרוסופט ו-Outlook עכשיו מותאמות למסך הגדול של הפולד, כך שאלו ישתמשו בשטח העבודה החדש בצורה אופטימלית יותר ויעניקו יותר אפשרויות למשתמשים.

אפליקציות שאינן מותאמות למסך הגדול של המכשיר עדיין ניתנות לשימוש בו במצב ה-Flex Mode המוכר, וכעת ניתן יהיה גם לשלוט בהן דרך משטח מגע ייעודי שייפתח בחלקו התחתון של המכשיר ויציע עבודה מלאה כמשטח מגע מדויק בחלק השני של המסך ויאפשר ביצוע פעולות ללא הסתרת התוכן.

כמובן שבדומה לקודמו, נמצא כאן גם את הפיצ'ר המוביל בשם Samsung DeX המאפשר לכם להפוך את המכשיר למעין מחשב נייד באופן אלחוטי לגמרי ומאפשר שימוש בפאבלט שלכם גם כמחשב בעת הצורך.

זמינות ומחירים

את ה-Galaxy Z Fold 4 ניתן יהיה להשיג בצבעים ירוק-אפור, בז', בורגונדי (בורדו) ושחור החל מה-10 באוגוסט בהזמנה מוקדמת, כשהוא יושק בארה"ב, קוריאה ומדינות אירופאיות נבחרות (גם בישראל) החל מה-26 באוגוסט.

תג המחיר של המכשיר בישראל יעמוד על 6499 ש"ח לגרסת ה-256 גיגה-בייט, 6849 ש"ח לגרסת ה-512 גיגה-בייט ו-7699 ש"ח לגרסת ה-1 טרה-בייט.

רוכשי ה-Galaxy Z Fold 4 במכירה המוקדמת יקבלו אותו בערכה מיוחדת הכוללת משטח טעינה אלחוטי כפול לסמארטפון ולשעון (Duo Wireless Charger), אוזניות Buds Live, כיסוי הכולל מקום ל-S-Pen יחד עם העט עצמו.

לחצו כאן להזמנה המוקדמת בישראל של ה-Galaxy Fold 4


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים