גאדג’טי מסקר: POCO M5 – סוללה מטורפת ומחיר נמוך

POCO M5 (צילום: רונן מנדזיצקי) POCO M5 (צילום: רונן מנדזיצקי)

בנוף הצפוף של מכשירי הטלפון שקיימים כיום בשוק ובצפיפות הגדולה שמייצרת שיאומי לבדה בעולם הזה, קשה למצוא את מה שאנחנו מחפשים. קל לקפוץ ולומר כי אייפון או גלקסי הם מכשירים מצויינים, אך במחירים של 3000, 4000, 5000 ש”ח ויותר, לא קשה במיוחד להבין כי מה שנקבל ככל הנראה יהיה הטוב ביותר.

כשבוחנים את הקטגוריה של הטלפונים הזולים (מתחת ל-1000 ש”ח) התמונה מעט שונה. כאן כבר אפשר לצפות לפשרות מסוימות ודווקא הציפיה לפשרות האלה תדייק אותנו יותר בבחירה שלנו לטלפון החדש. האם אנחנו מחפשים טלפון שיגיע עם הרבה שטח אחסון, האם חשוב לנו חריץ לאוזניות, אולי חיי סוללה ארוכים או מצלמות מרשימות? כמובן שנעדיף שהכל יגיע יחד באריזה מושלמת שגם לא תעלה יותר מידי, אבל ברור לנו שזה לא מה שיקרה.

ה-POCO M5 אותו השיקה אתמול (ג’, 6.9) שיאומי מצטרף לנישה של המכשירים הזולים ומגיע במחיר שמתחיל ב-169 דולר (ואף נמוך מכך במסגרת ההשקה), כשהוא מציע עיצוב מעניין עם גב בטקסטורה של עור, מסך גדול בקצב רענון גבוה, סוללה גדולה וגם חיבור אוזניות ואפשרות להרחבת הזיכרון. וכן – יש בו גם NFC לביצוע תשלומים, משהו שלא תמיד נמצא בטלפונים ברף המחיר הזה.

בשבועות האחרונים, וטרם ההשקה, השתמשתי בפוקו M5 החדש, מעבר לא פשוט ממכשירי הדגל שבדקתי לאחרונה (Galaxy Flip 4, Honor Magic4 Pro), אבל למרות ההבדלים המשמעותיים בין המכשירים, לא אוכל לומר שחוויתי יותר מידי פספוסים בשימוש היומיומי במכשיר, מה שמעיד על כך שגם טלפונים זולים יותר לא בהכרח מחסירים פעימה מאחיהם היקרים באלפי שקלים.

POCO M5 (צילום: רונן מנדזיצקי)
POCO M5 (צילום: רונן מנדזיצקי)

מה בקופסה?

  • מכשיר POCO M5 בצבע שחור בגרסת 4GB RAM ו-64GB אחסון
  • סיכה לשליפת מגירת הסים
  • כיסוי מגן שקוף וגמיש לגב המכשיר
  • מטען מהיר (22.5W)
  • כבל USB-A ל-USB-C

POCO M5: מפרט טכני

  • מסך: פאנל LCD בגודל 6.58 אינץ’, רזולוציית +FHD, קצב רענון עד90 הרץ
  • זיכרון: 4GB RAM / 64GB
  • מעבד: MediaTek Helio G99
  • סוללה: 5,000mAh / 18W
  • מצלמות: 50MP+2MP+2MP (כולל צילום מאקרו)
  • מצלמת סלפי: 5MP
  • מערכת הפעלה: אנדרואיד 12, MIUI 13 for POCO

בואו נדבר על יתרונות

העטיפה של ה-POCO M5 מצויינת בעיני. שיאומי עטפה את המכשיר החדש בעיצוב נאה מאוד, והגב עם טקסטורת העור לא רק נראה טוב (ואני מניח שהיה נראה יותר טוב בצהוב או ירוק על פני הצבע השחור שנחת אצלי על השולחן), אלא גם עוזר לשמור על אחיזה טובה – זה עדיף עשרות מונים בעיני על פני גב מבריק, מחליק וכזה שצובר טביעות אצבע ללא סוף.

בהיקף המסגרת של המכשיר ניתן למצוא את כפתור הנעילה, המשמש גם כחיישן טביעות אצבע, זה עובד מצויין ומזהה את טביעות האצבע היטב בכל פעם מחדש.

בחלק התחתון של המסגרת אפשר למצוא את הרמקול הראשי של המכשיר, אשר מפיק צלילים חזקים מספיק, אם כי הם צורמים כשמגבירים לרמות הגבוהות ביותר. לא קיים כאן רמקול נוסף, כך שיש להסתפק במה שיש, אבל הפוקו M5 כן מציע חריץ 3.5 מ”מ לאוזניות וכמובן גם תמיכה בבלוטות’, כך שתוכלו לחבר אליו אוזניות וליהנות מצלילים טובים יותר.

גם בחיבור למקור חיצוני (ברכב) באמצעות בלוטות’ לא מצאתי את בעיית עוצמת השמע שלעיתים מגיעה במכשיריה של שיאומי, בעיה שכבר די נפתרה בכל הדגמים האחרונים של החברה שניסיתי (וטוב שכך!), וזה נחמד לדעת שהבעיה נפתרה לא רק עבור מכשירים יקרים יותר, אלא גם עבור כאלה כמו הפוקו M5.

המסך של המכשיר גדול מאוד, מה שתורם בצפייה בסרטונים, אך דווקא חיי הסוללה הם כנראה הדבר המרשים ביותר ב-POCO M5. סוללת ה-5000mAh סיפקה לי יום וחצי של עבודה בין טעינה לטעינה די בקלות בשימושים מעורבים רגילים ביום-יום, כאשר בשימושים כבדים (כולל משחקים) היא מציגה ביצועים מרשימים גם כן.

POCO M5 (צילום: רונן מנדזיצקי)
POCO M5 (צילום: רונן מנדזיצקי)

בצד הביצועים הדעה שלי חלוקה, שכן מצד אחד מצאתי שהמכשיר מסוגל להריץ אפליקציות די בקלות וללא תקיעות או קריסות (אציין בכל זאת שבהתחלה כן היו כאלה, אך מדובר במכשיר שהגיע לפני ההכרזה עם גרסה תוכנה לא עדכנית ומאז הבעיה תוקנה), אך מן הצד השני זה לא המכשיר המהיר ביותר בביצוע כל הפעולות.

המצלמות

בחלקו הקדמי של ה-POCO M5, מעל התצוגה ובתוך מגרעת בתצורת האות ‘V’, ניתן למצוא את מצלמת הסלפי הקדמית, המשתמשת בחיישן 5 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם f/2.2 ומאפשרת הסרטה ברזולציית 1080p ב-30 פריימים בשנייה.

במעבר לגב המכשיר ניתן למצוא מערך צילום משולש:

  • מצלמה ראשית: חיישן 50 מגה-פיקסל, תמיכה בזיהוי פאזה לפוקוס אוטומטי (PDAF), מפתח צמצם. f/1.8, הסרטה ב-1080p ב-30 פריימים בשנייה.
  • מצלמה משנית: חיישן 2 מגה-פיקסל לצילום תמונות מאקרו, מפתח צמצם f/2.4.
  • מצלמת עומק: חיישן 2 מגה-פיקסל, מפתח צמצם f/2.4.
POCO M5 (צילום: רונן מנדזיצקי)
POCO M5 (צילום: רונן מנדזיצקי)

מערך הצילום הראשי, או יותר נכון מצלמת ה-50MP הראשית, מפיקה תמונות שנראות די טוב על גבי מסך הטלפון, והצבעים בהן גם נראים נאמנים למדי למציאות. יחד עם זאת, מספיק מבט מעט מקרוב כדי לראות כי לא מדובר ברמת פרטים טובה במיוחד, וניכר כי לא נכנס מספיק אור לעדשה, מה שמבוטא גם בצילומי לילה לא שימושיים במיוחד.

צילומי המאקרו היו עבורי מעניינים, שכן על גבי מסך הטלפון הם נראו לא רע עבור מצלמת 2 מגה-פיקסל. בחינה מקרוב (ראו התמונות המצורפות) מעידה על רמת פרטים ירודה למדי, אבל שוב – זה לא שציפיתי פה למטה קסם שיהפוך מצלמת 2 מגה-פיקסל לאיכותית.

במצלמת הסלפי נמצא סיפור דומה. על גבי מסך הטלפון התוצאות נראות לא רע, אך מדובר בכמות נמוכה מאוד של פרטים המופיעים בתמונות, ביצועי HDR ירודים וכמות תאורה נמוכה הנכנסת לעדשה, מה שהופך כל תמונה שמצולמת ללא תאורה משמעותית ללא טובה במיוחד.

בואו נדבר על פשרות

מערכת השבבים Helio G99 אמנם מיוצרת בתהליך מתקדם יותר בגודל 6 ננו-מטר, אשר מצליחה להריץ אפליקציות היטב על גבי המכשיר, אך אל תצפו פה לביצועי שיא.

טעינה ראשונית של אפליקציות היא איטית יחסית וניהול הזיכרון כאן לא ממש קיים. כלומר, לא תחוו בעיה בהרצה של אפליקציות, אך אפשר להריץ כל אפליקציה בנפרד, כאשר אין ממש יכולת בשמירה של אפליקציות נוספות בזיכרון. כן הצלחתי מפעם לפעם לעבור בין אפליקציות פתוחות, אך לא אוכל לומר שקיבלתי חוויית מולטיטאסקינג אמיתית כאן.

המסך של המכשיר גדול מאוד, אך קצב הרענון הגבוה הולך מעט לאיבוד כאשר מדובר במכשיר שאינו מציע יותר מידי כוח עיבוד עבור חווית גיימינג עשירה. הבהירות שלו טובה, אבל צפייה במשקפי שמש הוכיחה בעייתית, מה שהופך את השימוש בו מחוץ לבית ואפילו ברכב עם משקפי שמש להיות רחוק ממושלם.

אם חיי הסוללה הם הדבר הטוב ביותר במכשיר הזה, הרי שזה מגיע על חשבון זמני הטעינה. המכשיר תומך בטעינת 18W בלבד, מה שאומר זמן טעינה ארוך למדי (קרוב לשעתיים). הייתי שמח לראות כאן טעינת 33W הזמינה בדגם ה-M5s, גם אם זו הייתה מגיעה בעלות מעט גבוהה יותר למכשיר. ה-M5s עולה כ-20 דולר יותר בהשוואה ל-M5, וזה לא הרבה בתמורה לטעינה מהירה יותר לטעמי.

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-POCO M5?

מכשיר הפוקו M5 מציע חבילה אטרקטיבית במיוחד לאור המחיר הנמוך שלו, ואם אתם מחפשים מכשיר בעל מסך גדול עם סוללה שמחזיקה הרבה מאוד זמן, בתוספת תמיכה ב-NFC לתשלומים ואפשרות לשימוש באוזניות חוט והרחבת זיכרון עם כרטיס חיצוני, זה המכשיר עבורכם.

עבור היתרונות הללו מציג הפוקו M5 גם כמה חסרונות, הבולט בהם הוא חוסר היכולת שלו לביצוע מולטיטאסקינג ואיטיות בפתיחה של אפליקציות.

המצלמות שלו לא מציעות את האיכות הגבוהה ביותר, אך התמונות נראות לא רע על גבי מסך הטלפון עצמו, והיינו שמחים לראות גם טעינה מהירה יותר שתשלים את החוויה הטובה שקיבלנו מהסוללה.

מחיר השקה: 149 דולר בעליאקספרס (עד ה-8.9)

האריזה ותכולתה
9/10
עיצוב ואיכות בניה
10/10
חומרה וביצועים
6/10
מסך ותצוגה
8/10
מערכת הפעלה
8/10
מולטימדיה
7/10
סוללה
9/10
מצלמה
6/10
7.9
ציון כללי   ... ולא בהכרח ממוצע

מה אהבנו
  • מחיר
  • מסך גדול
  • רמקול חזק
  • חיי סוללה
  • הרחבת זיכרון
  • חריץ אוזניות
מה פחות אהבנו
  • ביצועים
  • מצלמות
  • טעינה איטית

איפה קונים ומה המחירים?
  • מחיר (עליאקספרס): החל מ-169 דולר (לפני מיסים)


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים