חברת דיינבוק (Dynabook), טושיבה לשעבר, מציעה מגוון רחב של ניידים והפעם יצא לנו לבדוק את נייד הפרמיום העסקי העדכני שלה, ה-Portégé X40-K, שמגיע עם מסך 14 אינץ' ומתבסס על סדרת מעבדי ה-Alder Lake P ההיברידיים של אינטל.
משתמשים רבים עדיין אינם מכירים את חברת דיינבוק, מה שדורש מאיתנו להזכיר כל פעם גם "טושיבה לשעבר", אך המותג צבר לא מעט ניסיון תחת השם החדש בשנים האחרונות, כאשר אף סקרנו בעבר את דגם ה-Portégé X30L-G השייך לאותה הסדרה כמו נייד ה-Portégé X40-K העסקי אותו אנו בודקים הפעם.
מבט מקרוב על ה-Portégé X40-K
נייד ה-X40-K מגיע עם מסך מט בגודל 14 אינץ', ביחס של 16:9 וברזולוציית FHD, בחירה שימושית למדי במיוחד כאשר חושבים על הקהל היעודי של הדגם, אנשי עסקים, כאשר באופן די מפתיע החברה החליטה לשלב גם תמיכה במגע במסך.
פאנל ה-IPS בו בחרה להשתמש דיינבוק מרגיש לפחות עבורי כפחות "פרימיום" בהשוואה למסכים אחרים אותם בדקתי בעבר. החברה לא ציינה את רמת דיוק הצבעים של הפאנל ואני לא מחזיק את הציוד הדרוש כדי לבדוק אותו כראוי, אך אפשר לומר כי הצבעים נראים יחסית דהויים, לא באופן שפוגע לגמרי בחווית הצפיה, אך לא הייתי בוחר להשתמש במסך בעבור עבודות גרפיות.
לא מדובר על מסך "רע", אך כאשר אני חושב על המושג נייד פרימיום, גם אם מדובר על פרימיום לשוק העסקי, הייתי מצפה לראות שימוש בפאנל מסך יותר איכותי מבחינת דיוק הצבעים שלו. עם זאת, בסופו של דבר המסך יעשה את העבודה למשתמש הממוצע, במיוחד בסביבה משרדית.
בחלק העליון של המסך ניתן למצוא מצלמת רשת ברזולוציית 720p באיכות בינונית למדי לשימוש בזמן שיחות וידאו, המגיעה עם תריס פרטיות פיזי אותו ניתן לסגור וחיישן אינפרה אדום (IR) מובנה המיועד בעבור פיצ'ר זיהוי הפנים.
המקלדת ב-X40-K מציעה חווית שימוש נוחה בזמן כתיבה, אך החברה בחרה להשתמש במקשים קטנים יותר בשורת כפתורי הפונקציה (F) העליונה, יחד עם כפתורים קטנים יותר מהממוצע גם למקשי החצים ומעברי העמודים בחלקה הימני תחתון של המקלדת. היה עדיף לו החברה הייתה משתמשת במקשים קצת גדולים יותר.
בניגוד לחברות אחרות, דיינבוק בחרה שלא לשלב בכפתור ההדלקה של הנייד חיישן טביעת אצבע, אלא למקום אותו באופן "נפרד" בחלק העליון של המקלדת על גבי שולי הנייד, דבר שמונע לחיצה מקרית על כפתור ההדלקה.
את חיישן טביעת האצבע ניתן למצוא בחלק השמאלי העליון של משטח העכבר, המגיע בגודל סביר ונוח למדי לשימוש.
בתור נייד עסקי, ה-X40-K מציע מבחר גדול למדי של חיבורים:
- צד ימין – מנעול קנסינגטון, חיבור רשת קווי RJ45, חיבור USB-A 3.2 וקורא מיקרו SD.
- צד שמאל – חיבור טעינה יעודי, צמד חיבורי USB-C Thunderbolt 4, יציאת HDMI 2.0, חיבור USB-A 3.2, חיבור אוזניות משולב 3.5 מ"מ ונוריות לד לפעילות.
בתור נייד שמגיע לשוק ב-2022, בה רוב החברות מעדיפות לשלב חיבורי USB-C בלבד, נייד ה-X40-K מציע מבחר רחב של חיבורים, בהם גם חיבור טעינה יעודי עליו הייתי מעדיף לוותר וחיבור רשת קווי שמצביע באופן די חד משמעי כי מדובר על נייד לשוק העסקי יותר.
עם זאת, קיים עוד דבר נוסף בנייד שמצביע יותר מכל כי מדובר על פתרון למשתמשים עסקיים, קורא כרטיסים חכם המובנה בצד הימני של הנייד ומאפשר להכניס אליו כרטיסים חכמים המשמשים לאימות זהות המשתמש בסביבה עסקית.
נייד ה-X40-K מגיע עם גוף עשוי סגסוגת אלומיניום בצבע כחול כהה (Dark Tech Blue), המעניק לו מראה יחודי ויוקרתי יחסית בהשוואה לצבע השחור השולט ברוב הניידים, כאשר הנייד אף עומד בתקן העמידות MIL-STD-810H של צבא ארה"ב.
למרות שבגודל 14 אינץ' מדובר על נייד קומפקטי למדי, עם משקל של כ~1.4 ק"ג לא מדובר על הנייד הקל ביותר לנשיאה, דבר השמור לגרסת ה-X40L-K הקלה יותר של החברה, אך עדיין מדובר על משקל סביר יחסית.
עם זאת, לגוף האלומיניום של הנייד יש חיסרון משמעותי אחד, הוא מגנט לטביעות אצבע וסימנים אחרים כפי שאפשר לראות בתמונות.
בחלק התחתון של הנייד אפשר לראות מספר מצומצם יחסית של פתחי איוורור ואת צמד הרמקולים המובנה בחלק הקדמי, המספקים אודיו סביר, אך בינוני בהשוואה לניידים אחרים אותם בדקנו בעבר.
מבחינת זמן השימוש בו, סוללת ה-53Whr מספקת זמן שימוש טוב למדי שנע בין 7~8.5 שעות בהתאם לשימוש, קרוב למדי ל-9.5 שעות עליהן מצהירה החברה באופן רשמי, אך כרגיל מדובר על נתון שתלוי בעיקר בשימוש הספציפי בו.
בעוד שהנייד מגיע עם חיבור טעינה יעודי, הוא נטען גם באמצעות חיבור ה-USB-C המובנה עם המטען המצורף.
מבחני ביצועים – Portégé X40-K
נייד ה-Portégé X40-K מיועד להיות דגם פרימיום למשתמשים עסקיים והוא מגיע עם מפרט עדכני וחזק יחסית המבוסס על סדרת מעבדי ה-Alder Lake P של אינטל, יותר עוצמה מדגמי ה-Alder Lake U הרגילים אך גם צריכה חשמלית נמוכה יותר מדגמי ה-Alder Lake H החזקים יותר.
המפרט של הנייד אותו סקרנו כלל:
- מעבד – Core i7-1260P.
- זיכרון – 32GB DDR4 .
- אחסון – 1TB SSD מדגם PM9A1 של סמסונג.
- כרטיס מסך – Intel Iris Xe מובנה.
- מסך – 14 אינץ’ ביחס 16:9, רזולוציית 1920×1080 עם טאץ'.
- גודל – 323.6×220.6×17.9 מ”מ.
- סוללה – 53Whr.
- משקל – 1.4 ק”ג.
על מנת לקבל מדד לביצועי הנייד ערכנו מספר בדיקות ביצועים, כאשר הנייד מחובר לחשמל ומוגדר על מצב טורבו לביצועים מקסימליים על חשבון רעש חזק בהחלט.
הבדיקות מתחלקות לביצועים כלליים, ביצועי מעבד, ביצועי כרטיס מסך וביצועי אחסון מובנה, כאשר לצורך מדד הביצועים הכללי הנייד נבדק בתוכנת ה-PCMark 10 עם ציון כללי של 5677.
לבדיקת מעבד ה-Core i7-1260P הורצו תוכנת ה-GeekBench 5.4.5, בה המעבד קיבל ניקוד של 1641 לביצועי ליבה בודדת ו-7961 לריבוי ליבות וכן תוכנת ה-Cinebench בגרסת R23.2, בה קיבל 1758 נקודות לביצועי ליבה בודדת ו-9020 נקודות לביצועי ריבוי ליבות.
לשם בדיקת כרטיס ה-Intel Iris Xe הורצו תוכנות ה-3DMark עם מבחן Time Spy, בה הנייד קיבל ניקוד של 1869 נקודות, ומבחן ה-Superposition בו הנייד קיבל ציון של 2816 נקודות.
כונן הסמסונג PM9A1 הציג מהירות קריאה של עד 6.13GB/s וכתיבה של עד 4.56GB/s בבדיקת ה-ATTO, כשבתוכנת ה-AS SSD הכונן מקבל ציון כללי של 4950 נקודות עם מהירות קריאה של כ~4.41GB/s וכתיבה של כ~2.33GB/s.
בסופו של דבר, מדובר בביצועים טובים למדי בהתחשב כי המשימה העיקרית של ה-X40-K היא לשמש כנייד עסקי.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Portégé X40-K
נייד ה-Portégé X40-K של דיינבוק נועד להיות דגם הפרימיום העסקי החדש והיוקרתי של החברה והוא אכן מצליח להיות כזה, אך באופן חלקי למדי.
בעוד שהבחירה בגוף אלומיניום כחול מעניקה לו מראה יוקרתי, פאנל המסך בו החברה בחרה שייך סביר להניח יותר לדגמי ביניים מאשר דגם פרימיום. לא מדובר על מסך "רע", אך כאשר אנו מדברים על דגמי פרימיום רמת הצפיה גבוהה יותר.
מלבד זאת, הנייד עונה כמעט על כך הדרישות שיכולות להיות למשתמש רגיל ועסקי, עם מפרט טוב ועדכני למדי המבוסס על מעבדי ה-Alder Lake P ההיברידיים של אינטל, יחד עם כמות חיבורים גדולה ואף קורא כרטיסים חכם לאנשי העסקים וזמן שימוש ארוך .
חווית השימוש הייתה יכולה להיות טובה יותר אם החברה הייתה משתמשת במקלדת בתצורת מקשים סטנדרטית יותר ולא בוחרת להשתמש במקשים זעירים בחלק מהמקרים, אך מדובר בעניין של הרגל.
בסופו של יום, אם אתם מחפשים נייד עסקי טוב ועמיד, ה-Portégé X40-K של דיינבוק הוא פתרון טוב בעבור מרבית המשתמשים. הוא מעניק תמורה טובה למחיר שלו יחד עם בונוס נכבד למשתמשים עסקיים בדמות אחריות ארוכה למשך 3 שנים, יחד עם אחריות Reliability Guarantee שמעניקה החזר מלא על הנייד במקרה של תקלת חומרה בשנה הראשונה.
נייד ה-Portégé X40-K של דיינבוק זמין למכירה בארץ בטווח מחירים שנע בין 5000 עד 6500 ש"ח, כאשר מחיר תצורת הנייד אותה סקרנו עומד על 5500 ש"ח.
מה אהבנו?
- מסך מט
- איכות בניה ועיצוב
- כמות חיבורים
- שקט בשימוש רגיל
- אחריות ארוכה
- מחיר
ומה פחות?
- מקלדת לא סטנדרטית
- איכות צבעים בינונית
- איכות שמע בינונית
- משקל
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.