גאדג’טי מסקר: Skyworth SUE9600 – מסך Google TV בטכנולוגיית מיני-לד

Skyworth SUE9600 (צילום: רונן מנדזיצקי) Skyworth SUE9600 (צילום: רונן מנדזיצקי)

בגאדג’טי אנחנו מתעסקים המון בטלפונים וקל היה לראות את השינוי שהתחולל בתחום, כשעוד ועוד יצרניות נכנסו למשוואה, המערכות הפכו יציבות יותר, התכונות שפעם מצאנו רק בטלפונים הכי יקרים כבר זמינות לא רק בהם וקיים מנעד גדול מאוד של מחירים שאנחנו יכולים לבחור מתוכו.

בשוק הטלוויזיות זה טיפה פחות ברור. כן, יש הרבה יצרניות, יש תחרות, אבל במקרים רבים היינו יכולים למצוא מערכות הפעלה שלא היו הכי בשלות, אפליקציות סטרימינג שהיו חסרות לנו ושימוש בטכנולוגיות ישנות יותר בדגמים שהוצעו במחירים נמוכים יותר.

בתהליך ארוך ומייגע זה השתנה והנה טכנולוגיות מסכים כמו OLED ומיני-לד כבר הפכו שכיחות יותר בשוק הטלוויזיות (גם בישראל) וגם מערכות ההפעלה התקדמו והשתפרו וכמות האפליקציות הזמינות לנו גדלה עימן.

הטלוויזיה של Skyworth שבדקנו בחודשיים האחרונים היא דוגמה מצוינת לאותו טרנד שראינו בשוק הטלפונים. המסכים המוצעים במחירים הנמוכים יותר משלבים את מערכות ההפעלה הבשלות יותר וגם את טכנולוגיות התצוגה החדשות יותר. זה עדיין לא אומר שתקבלו מסך OLED 8K מטורף ב-2,000 ש”ח, אבל המסכים הזולים יותר כן פותחים לנו עוד אפשרויות, והיי – הם גם הובילו לירידה מסוימת במחירים של המסכים היקרים יותר (כי תחרות זה תמיד טוב!)

Skyworth SUE9600 – עיצוב וחיבורים

העיצוב של מסך ה-Skyworth SUE9600 אינו מהמרשימים שראינו. החברה מנסה לשמור על מבנה דקיק מלפנים, עם שוליים דקים סביב פאנל המסך, אך הפאנל עצמו יושב בתוך מבנה פלסטי נוסף שמגדיל את השוליים, כשמאחור ניתן למצוא בליטה המיועדת לשילוב הרכיבים שמפעילים את המסך, בנוסף לחיבור החשמל (מאחור, מצד ימין) והחיבורים החיצוניים (מאחור, מצד שמאל).

בדומה למסך ה-TCL שבדקנו לאחרונה, גם כאן ניתן למצוא כיסויי פלסטיק שניתן לחבר לגב הטלוויזיה כדי להסתיר את החיבורים השונים אליה במידה מסוימת. הרגלית המחזיקה את המסך על השולחן מציעה עומק של כ-30 ס”מ (שוב, בדומה למסך ה-TCL C935).

החיבורים הזמינים בגב הטלוויזיה כוללים: 3 חיבור HDMI 2.1 (אחד מהם תומך גם ב-ARC), כניסה לכבלים, כניסת AV, חיבור אופטי, חיבור רשת קווי (LAN) וזוג חיבורי USB-A 2.0. בנוסף, תוכלו למצוא בטלוויזיה תמיכה בקישוריות בלוטות’ 5.0 וב-WiFi 2.4/5.0 GHz.

חיבורים במסך ה-Skyworth SUE9600 (צילום: רונן מנדזיצקי)
חיבורים במסך ה-Skyworth SUE9600 (צילום: רונן מנדזיצקי)

השלט רחוק שמגיע יחד עם הטלוויזיה מציע את המבנה הענק שאני פחות. מתחבר אליו (אולי פעם, כשחגגתי את שלטי ה-Harmony של לוג’יטק עוד הייתה לזה הצדקה, היום כבר פחות).

השלט כולל כמה כפתורי פעולה מהירים עבור נטפליקס, יוטיוב ופריים וידאו של אמזון, ומלבד זאת תוכלו למצוא כפתור מהיר להפעלת הגוגל אסיסטנט, כפתורים לשליטה על ווליום, מעבר למסך הבית ופאנל מרכזי דרכו תוכלו לנוע בקלות בין התפריטים המופיעים על המסך.

שלט רחוק למסך Skyworth SUE9600 (צילום: רונן מנדזיצקי)
שלט רחוק למסך Skyworth SUE9600 (צילום: רונן מנדזיצקי)

ממשק משתמש ומערכת הפעלה

מערכת ההפעלה עליה נשענת הטלוויזיה היא Google TV בגרסה 11, בדומה למסך ה-TCL שבדקנו לפני הדגם של Skyworth, כך שגם כאן ניתן למצוא שלל רחב של אפליקציות סטרימינג, ובהן: נטפליקס, יוטיוב, דיסני+, פרטנר TV, סלקום TV, פריים וידאו, סטינג, NEXT וגם +yes.

זה כנראה היתרון הגדול ביותר של מערכת ההפעלה מבית גוגל, שזוכה לאכלוס טוב של אפליקציות בחנות, אבל כפי שהזכרתי בהקדמה, נראה שהפערים בין המערכות מצטמצמים ויותר ויותר שחקני תוכן מעוניינים להשיק אפליקציות לשלל טלוויזיות, ולא רק למובילות השוק.

בניגוד לחווית הביצועים של מערכת ההפעלה שקיבלתי במסך ה-TCL היקר יותר, כאן כבר הרגשתי קצת לאגים מעת לעת. לא מדובר במשהו שיהרוס את החוויה לחלוטין או יגרום לכם לזרוק את השלט על הטלוויזיה, אבל רמת הביצועים במערכת ההפעלה מעט נמוכה יותר, דבר מובן בהתחשב בכך שמדובר בדגם זול יותר.

למרות שאני משתמש בממשק של Google TV כבר מספר חודשים, אודה שאני פחות מתחבר אליו וחושב שלגוגל יש עוד עבודה לעשות בתחום, מדובר בממשק נוח וברור למדי, שמציג לכם את האפליקציות שהתקנתם בראש התצוגה לגישה נוחה ומהירה, קיצורי דרך להמשך צפייה בתכנים ביוטיוב, אפל TV פלוס (אבל לא נטפליקס או סלקום TV ואחרים).

Google TV, מסך Skyworth SUE9600 (צילום: רונן מנדזיצקי)
Google TV, מסך Skyworth SUE9600 (צילום: רונן מנדזיצקי)

כמות התפריטים וההגדרות בטלוויזיה גדולה למידי וניתן להתבלבל בהם בקלות בגלל הכמות, אך הכל מופיע בעברית (אם זו השפה שבחרתם), השמות ברורים ובסוף תמצאו מה שתחפשו.

דבר אחד שמעט הפריע לי היה בחיבור אוזניות בלוטות’ לטלוויזיה. החיבור עצמו היה פשוט, אך לאחר החיבור הראשוני, בכל הפעלה של הטלוויזיה קיבלתי התראה על כך שחיבור האוזניות כשל כי הן לא זמינות למרות שהגדרת השמע הייתה לרמקולים המובנים, זאת עד שביקשתי מהטלוויזיה לשכוח את האוזניות לחלוטין דרך תפריט הבלוטות’.

תמונה וצליל

טלוויזיית ה-Skyworth SUE9600 שהגיעה לסקירה בגאדג’טי מציעה מסך 65 אינץ’ ברזולוציית 4K עם תמיכה בקצב רענון משתנה של עד 120 הרץ, מנגנון החלקת תמונה MEMC ותמיכה ב-Dolby Vision, כאשר קיים גם דגם נוסף בסדרה הזמין בגודל של 75 אינץ’.

התמונה שמספקת הטלוויזיה טובה, עם בהירות גבוהה, אך מצאתי בהרבה מקרים שהצבע השחור אינו מיוצג היטב על המסך ופונה יותר לכיוון האפרפר, כאשר בזמן צפייה בסרטים בהם מוצגים שוליים מעל ומתחת לסרט ניתן לראות זליגה של אור בשוליים, זאת בעוד שייצוג הצבע השחור בתמונה הכללית של הסרט נראה טוב יותר בהשוואה למה שרואים בשוליים.

מסך Skyworth SUE9600 (צילום: רונן מנדזיצקי)
מסך Skyworth SUE9600 (צילום: רונן מנדזיצקי)

מקורות תאורה חזקים כמו אור שמש ניתן לראות כהשתקפות על גבי המסך, אך רק כשהם בזווית צפייה ישירה. בתמונה מטה תוכלו לראות צילום של אור שחודר מבעד לתריסים בצפייה בזווית רחבה, אז ניתן לראות את האור משתקף על הטלוויזה, אך בצפייה בזווית ישרה על המסך ההפרעה לא הייתה משמעותית עבורי.

מסך Skyworth SUE9600 (צילום: רונן מנדזיצקי)
מסך Skyworth SUE9600 (צילום: רונן מנדזיצקי)

בכל הנוגע לשמע, הטלוויזיה של Skyworth מספקת צלילים חזקים למדי, כך שהסתפקתי בעוצמת שמע של כ-25% לרוב, אך בעוד שהצלילים חזקים, הם הרגישו עבורי מעט עמומים מעט בזמן שדמויות דיברו, מה שלעיתים דרש להגביר את עוצמת הווליום כדי להבין מה הדמויות בסדרות אומרות.

בעוד שהטלוויזיה מציעה תמיכה בצליל ההיקפי עם מצב ה-Dolby Atmos, חווית השמע המרחבי לא הייתה משמעותית עבורי כלל והצלילים הרגישו מאוד ממורכזים סביב המסך עצמו.

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Skyworth SUE9600

טכנולוגיית המיני-לד היא יחסית חדשה בשוק הטלוויזיות, כך שלמצוא מסכים גדולים (65 אינץ’ ומעלה) גם במחירים מעט נמוכים יותר הוא דבר שאנו רואים בו כחיובי מאוד.

הטלוויזיה של Skyworth אולי לא בעלת שם מוכר, אך ניכר שבחברה השקיעו לא מעט כדי לנסות ולהביא למשתמשים בה כמה שיותר תוך שמירה על המחיר הנמוך.

היא מציעה שילוב טוב של יתרונות כמו תמונה איכותית, עוצמות שמע גבוהות ומערכת הפעלה עם שלל גדול של אפליקציות, לצד כמה ויתורים כמו ייצוג לא מושלם של הצבע השחור וצלילים שנשמעים לעיתים מעט עמומים בזמן שיח בין דמויות.

מחיר: 4,990 ש”ח לדגם 65 אינץ’, 6,990 ל-75 אינץ’ (אחריות: SG אלקטרוניקה)

מה אהבנו?

  • עוצמת שמע גבוהה
  • המון אפליקציות במערכת ההפעלה
  • מחיר

ומה פחות?

  • עיצוב
  • ייצוג צבעים
  • צלילים עמומים
  • תפריטי הגדרות מסורבלים


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים