ה-Zenfone 10 הוא מכשיר הדגל השלישי ברצף אותו אסוס (ASUS) משיקה בישראל מאז שובה הרשמי לפעילות בארץ וגם הפעם, כמו בפעמים הקודמות, מדובר במכשיר שמגיע במבנה קומפקטי, עם מסך "קטן" יותר (5.9 אינץ') מזה שניתן למצוא כיום ברוב הטלפונים וביצועים שמצליחים להרשים גם במקומות בהם נדמה כי המפרט לא מפתיע במיוחד.
הדגם החדש שומר על העיצוב שראינו עם מכשיר ה-Zenfone 9 בשנה שעברה עם גב בעל טקסטורה המדמה עור, אך ב-ASUS טוענים כי ביצעו שיפורים שיאפשרו לגב לשמר את הצבע שלו טוב יותר.
הזנפון 10 זמין כעת רק במסגרת המכירה המוקדמת וינחת בישראל רק בתחילת אוגוסט, אך בסמוך להכרזה העולמית עליו נחת המכשיר על השולחן של גאדג'טי ולאחר מספר שבועות יש לנו כבר דעה מגובשת עליו.
מפרט טכני: ASUS Zenfone 10
- מסך: AMOLED בגודל 5.9 אינץ’, ברזולוציית +FHD ותמיכה בקצב רענון 120 הרץ (עד 144 הרץ במשחקים תומכים). בהירות מירבית: 1100nits
- מעבד: Snapdragon 8 Gen 2
- זיכרון: 8 או 16 גיגה בייט (LPDDR5X), 256 או 512 גיגה-בייט (UFS 4.0)
- מצלמות: 50MP עם ייצוב אופטי (OIS), 13MP רחבה (120 מעלות), 32MP סלפי
- קישוריות: 5G, בלוטות’ 5.3, WiFi 7
- סוללה: 4,300mAh, טעינת 30W, טעינה אלחוטית 15W
- מערכת הפעלה: אנדרואיד 13, ממשק ZenUI
- מידות: 146.5×68.1×9.4 מ”מ, משקל – 172 גרם
- אחר: רמקולים סטריאופוניים, הגנה מפני מים ואבק (IP65/IP68)
מבנה קומפקטי ותכונות חכמות
ASUS שומרת על המבנה הכללי של סדרת הדגל שלה גם עבור המכשיר החדש, אם כי יש כמה שינויים במידותיו. הוא כבד יותר בכ-3 גרם, אך עדיין מדובר במכשיר במשקל נמוך מאוד, כזה שגרם לפחות לחלק מהאנשים שאחזו בו לחשוב שמדובר בצעצוע או מכשיר דמה, והוא מעט עבה יותר (0.3 מ"מ), עובדה די חסרת משמעות.
כפתור הנעילה משלב גם הפעם בין סורק טביעות אצבע ובין כלי המאפשר לבצע תכונות חכמות. ניתן להשתמש בו כדי לשלוף במהירות את וילון ההתראות בהחלקת אצבע, אך הדגם החדש מוסיפה לכך ASUS גם אפשרויות רבות נוספות לביצוע בנגיעה ממושכת או בהקשה כפולה על הכפתור.
כמו בפעם הקודמת, גם הפעם ניתן להשתמש בפונקציית ההחלקה על הכפתור כדי לבצע פעולות שונות, כמו רענון דף האינטרנט בדפדפן, חזרה לאחור או מעבר מהיר בזמן ניגון מדיה, אך כעת גם ניתן להגדיר דרכו קיצור דרך להפעלת העוזרת הקולית או לבחור אפליקציה שתושק במהירות מתוך האפליקציות המותקנות על המכשיר.
מסך ומולטימדיה
בעוד שמסך בגודל 6.7 אינץ' הפך להיות די נפוץ בטלפונים כיום, חלק מהחברות עדיין מציעות מכשירים עם מסכים קטנים יותר, אלה מגיעים לרוב סביב גודל של 6 אינץ'.
ב-ASUS בחרו במסך בגודל 5.9 אינץ' עם פאנל AMOLED LTPO שמציע קצב רענון משתנה (בין 1-120 הרץ) ותומך גם באפשרות של 144 הרץ, אם כי זו ניתנת רק במשחקים תומכים ולא בכל רחבי המערכת.
המסך מציע בהירות גבוהה שמאפשרת לעשות בו שימוש נוח גם מחוץ לבית ומפיק צבעים מדויקים, כשניתן לבחור בין מספר מצבי צבע שונים וגם להתאים את טמפרטורת הצבע באופן ידני.
ממשק ה-Zen UI די נקי וברור וב-ASUS אף מאפשרים לבחור מיד עם הגדרת המכשיר כיצד להגדיר אותו, כאשר מצד אחד קיימת התאמה לממשק אנדרואיד נקי ובסיסי יותר ומן הצד השני ממשק עם התאמות שביצעה החברה, גם אלו לא מובילות את המכשיר להיות עמוס ומבלבל.
זוג הרמקולים המשולב בזנפון מפיק צלילים חזקים ואיכותיים למדי ובחרה שומרים גם השנה על חריץ ה-3.5 מ"מ המיועד לחיבור אוזניות חוטיות.
ביצועים וחיי סוללה
במכשירים קטנים קשה לצפות לחיי סוללה מרשימים וברוב המקרים הם מציעים לנו יום עבודה ממוצע.
כך לדוגמה, במכשיר האייפון 14 פרו בו אני משתמש בין סקירה של טלפונים, אני מקבל מספיק מהסוללה כדי להספיק לי ליום עבודה מלא, אבל כשאני מכביד עליו עם יום צילומים, למשל, אני צריך לטעון אותו במהלך היום. חוויה דומה הייתה לי גם עם מכשיר הדגל הקומפקטי של סמסונג, הגלקסי S23.
שני המכשירים הללו מציעים סוללות בעלות קיבולת קטנה מ-4,000mAh, ובמקרה של ה-Zenfone 10 מדובר בסוללה גדולה יותר, שמציעה קיבולת של 4,300mAh.
הזנפון 10 מגיע במבנה בגודל שדי דומה לזה של האייפון 14 פרו והגלקסי S23, אך עם שינוי משמעותי אחד – הוא עבה יותר, מה שמאפשר ל-ASUS לשלב בו סוללה גדולה משמעותית.
ולמרות הסוללה הגדולה יותר בזנפון 10, היא עשויה להישמע כקטנה יותר אל מול סוללות של 5,000mAh ומעלה שמציעים טלפונים רבים בשוק היום.
וכאן נמצא הקסם של המכשיר, כשבמבט על הזנפון 10 ניתן לחשוב שהוא קטן מספיק כדי לא להציע חיי סוללה מרשימים כלל, אך בשימוש שוטף בו הצלחתי לקבל די בקלות יום וחצי של עבודה ואף יותר מכך.
הספק הטעינה לא השתנה בהשוואה למה שקיבלנו בזנפון 8 ובזנפון 9, ועדיין קיימת תמיכה בהספק טעינה של 30 וואט, כך שטעינה מלאה עשויה לארוך יותר זמן בהשוואה לטלפונים אחרים בשוק, אך ניהול המשאבים בטלפון החדש של ASUS מרשים מספיק כדי לא לדרוש מאיתנו טעינה חוזרת באופן תכוף, והשנה נוספת גם תמיכה בטעינה אלחוטית.
בגל הנוגע לביצועים, ה-Snapdragon 8 Gen 2 מספקת את כל מה שצריך, בין אם בשימוש שוטף במכשיר או בזמן צילום או משחקים. לא נתקלתי בלאגים או בבעיות כלשהן בזמן השימוש בזנפון 10.
מצלמות ה-Zenfone 10
לא יותר מידי השתנה בצד הצילום בזנפון 10, אך שני מקומות בהם הבחנתי בשינוי משמעותי אל מול הדגמים הקודמים הוא במצלמת הסלפי, שכעת מציעה חיישן 32 מגה-פיקסל (במקום 12MP בזנפון 9) ובצד ייצוב הוידאו, שמפיק תוצאות מרשימות מאוד (תוכלו לראות בוידאו המצורף בראש הכתבה).
ואמנם, כדי להשיג את תוצאות הייצוב המאוד מרשימות האלה, הבחנתי בחיתוך מסוים בתמונה בצילום עם הפעלת הייצוב ובין צילום כשהוא לא פעיל. לא דבר שמפריע יותר מידי, אך משהו שניתן לשים לב אליו.
מבנה המצלמות
המצלמה הראשית מציעה חיישן Sony IMX766 בגודל 1/1.56 אינץ’, ברזולוציית 50 מגה-פיקסל, עם פיקסלים בגודל 2 מיקרון בחלוקת 4 פיקסלים חופפים ל-1 (Quad Bayer), עם ייצוב אופטי (OIS) מבוסס גימבל היברידי הפועל ב-6 צירים, תמיכה בזיהוי פאזה לפוקוס אוטומטי (PDAF), זום עד פי 2 ללא איבוד איכות, מפתח צמצם f/1.9 ותמיכה בהסרטת וידאו ברזולוציה מירבית של 8K ב-24 פריימים בשנייה ותמיכה בייצוב אופטי ואלקטרוני (EIS).
המצלמה המשנית מציעה חיישן ברזולוציית 13 מגה-פיקסל, המאפשרת לבצע צילום בזווית רחבה בת 120 מעלות.
מצלמת הסלפי הקדמית מציעה חיישן ברזולוציית 32 מגה-פיקסל. היא תומכת בהסרטה עד לרזולוציית 1080P ב-30 פריימים בשנייה.
המצלמות: תוצאות צילום
ב-ASUS משתמשים ביכולות שיפור התמונה, מה שנקרא בטלפונים רבים "AI", באופן מובנה, כך שלא ניתן לעבור בין מצבי צילום כפי שתחפצו.
זה גורם לתמונות להופיע לעיתים בצבעים עזים יותר, החביבים על רבים, אך פחות חביבים עלי (מעדיף צבעים טבעיים יותר), ובכל זאת, בחברה עשו עבודה טובה מספיק כדי להציע תוצאות מרשימות בצילומי אור יום, אך בלילה ניכר כי כמות התאורה נמוכה למדי, מה שמוריד את איכות הצילום בתנאי תאורה שאינם מושלמים וגם באיזורים החשוכים יותר בתמונות באופן כללי.
אציין כי ASUS כן מוסיפה אפשרות "פרו" דרכה ניתן להגדיר באופן ידני את אפשרויות הצילום, עם הגדרת ISO, White Balance ועוד.
צילומי אור יום:









זום פי 2:


צילום לילה (עם ובלי מצב לילה יעודי):


מצלמת הזווית הרחבה די רחוקה בביצועים שלה בהשוואה למצלמה הראשית וניתן להבחין בשינויים ניכרים בצבעים ובתאורה בתמונות המצולמות דרכה.






מצלמת הסלפי זכתה לשיפור מורגש. התוצאות שלה מרשימות מאוד בצילומי אור יום, אך בדומה למצלמה הראשית, גם כאן מצאתי שצילומי לילה מוצגים באיכות שאינה מרשימה. בנוסף, ההפרדה בזמן צילום תמונות פורטרט עם אפקט הבוקה (Bokeh) אינה מושלמת, וניתן להבחין בבעיות זיהוי בשוליים, סביב השיער.






השורה התחתונה: מה חשבנו על ה-ASUS Zenfone 10
עיקר השינויים בזנפון 10 מגיעים עם השדרוג למערכת השבבים המתקדמת ביותר של קוואלקום, קפיצה באפשרויות האחסון המובנה ועדכונים מסוימים במצלמות, אך הדבר המרשים ביותר בו היא הסוללה, ששומרת על הקיבולת שהוצגה בדגם הזנפון 9 בשנה שעברה, אך מצליחה להציע חיי סוללה ארוכים למדי.
הסיבה לכך לטעמי היא גם הדבר שעבורו ASUS לא מקבלת מספיק קרדיט בשוק הטלפונים, וזה השילוב הנכון של התוכנה וניהול המשאבים במכשיריה. דרך אלו היא מצליחה להפיק הרבה מאוד גם במכשיר שאינו בעל ממדים גדולים.
הזנפון 10 מציע לא מעט, עם תמיכה בעמידות במים ואבק, חריץ מובנה לאוזניות וכפתור כיבוי והפעלה חכם שמשמש גם כסורק טביעות אצבע ביומטרי וגם לביצוע מגוון פעולות שונות כמו הפעלה מהירה של וילון ההתראות, גישה מהירה לאפליקציות, הפעלת העוזרת הקולית ועוד.
המסך הוא מבחינתי עדיין אחד החלקים המוצלחים ביותר בו, אך הוא מאבד השנה את המקום הראשון לסוללה. בצד המצלמות הרגשתי שיפור בתוצאות של מצלמת הסלפי. מעבר לכך, תוצאות הצילום באור יום נראות טוב, וניכר כי ASUS שיפרה את תכונת שיפור התמונה שלה בהשוואה לשנה שעברה, אך זו עדיין לא ניתנת לביטול אם לא תרצו בה.
מחירי הדגמים:
- 3,599 ש"ח עבור דגם ה-8GB+256GB
- 3,999 ש"ח עבור דגם ה-16GB+512GB
לחצו כאן להזמנת ה-ASUS Zenfone 10 במסגרת המכירה המוקדמת
- מסך
- חיי סוללה
- תוכנה
- מצלמה ראשית
- חריץ אוזניות
- טעינה אלחוטית
- מצלמת זווית רחבה
- צילום בלילה
- טעינת 30W בלבד
- יבואן רשמי: החל מ-3,599 שקלים
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.