סמסונג (Samsung) הציגה לפני כחודש את ה-Galaxy Watch Ultra, שעון ספורטיבי וחכם המגיע בעיצוב “כרית” מרובע ולא שגרתי, עם גוף עשוי טיטניום עמיד במיוחד שנועד להפוך אותו לפתרון מתאים לספורטאים, מסך AMOLED עגול, גדול ובהיר במיוחד המתאים לצפיה בשמש ישירה, מערכת שבבים מעודכנת ומהירה וזמן סוללה ארוך.
סמסונג ממשיכה לנסות ולחדש את עיצוב שעוני ה-Galaxy Watch, ואחרי שהציגה את ה-Watch 5 Pro (סקירה) לפני שני דורות כדגם הספורטיבי והעמיד שלה, דגם שלא חזר בדור השישי, היא מנסה לעשות זאת שוב עם דגם ה-Watch Ultra, שהוכרז לצד סדרת ה-Watch 7 הסטנדרטית החולקת איתו את רוב המפרט הטכני, מלבד העמידות הגבוהה יותר וגוף הטיטניום.
לפני שניגש לביקורת עצמה צריך לדבר בקצרה על “הפיל שבחדר”, הוא ה-Apple Watch Ultra, שכן עושה רושם כי סמסונג קיבלה לא מעט “השראה” ממנו בדגם ה-Ultra.
אבל… עיצוב ה”כרית” הוא ותיק בתחום השעונים וסמסונג השתמשה בו כבר עם ה-S3 frontier, גם הוא הגיע עם רצועה כתומה, וסוני הקדימה את סמסונג ואפל בשימוש בשם Ultra בעולם הסלולר, כך שעושה רושם שבעוד שביקורת על אותה “השראה” שמקבלות חברות עשויה להיות במקום, נדמה כי חברות רבות חולקות אלמנטים שונים במוצרים שלהן. ועכשיו נעבור לביקורת.
מסך ה-Galaxy Watch Ultra
סמסונג ידועה כיצרנית מסכי AMOLED מעולה, ומסך ה-Watch Ultra לא מאכזב בלשון המעטה. ואני יכול לומר כי מסך ה-1.47 אינץ’ העגול של ה-Ultra, המגיע ברזולוציית 480×480, הוא המסך הטוב ביותר אותו יצא לי לפגוש עד היום בשעון חכם.
המסך מגיע עם ציפוי זכוכית ספיר עמידה ו”חוגת שעון” סביבה, המגיעה כפיצ’ר עיצובי, כך שלא מדובר בחוגה המסתובבת אותה מצאנו בדגמי ה-Galaxy Watch Classic בעבר. הוא מציע בהירות מירבית של 3000 ניט, המאפשרת לראות את המסך בבירור גם בשמש ישירה ואיכות צבעים המזכירה לי יותר את מכשיר ה-Galaxy S24 Ultra האישי שלי.
בדומה לשעונים חכמים אחרים, שעון ה”גלקסי אולטרה” תומך בתצוגת מסך קבועה AOD (ר”ת Always On Display) המשנה את תצוגת השעון הרגילה לתצוגה מעט יותר בסיסית בשחור/לבן על מנת לחסוך בסוללה, אך עדיין להציג מידע, כאשר הדגם החדש גם מוסיף אפשרות “מצב לילה” בחלק מתצוגות השעון, מה שהופך את התצוגה לאדומה, פיצ’ר שימושי בלילה שעוזר במניעת סינוור מהמסך הבהיר (אתם תתפלאו כמה פעמים זה קורה).
מבט מקרוב על ה-Galaxy Watch Ultra
בניגוד לעיצוב העגול והמוכר של שעוני ה-Galaxy Watch בדורות האחרונים, ה-Watch Ultra מגיע בעיצוב הרבה יותר מסיבי, עם גוף עשוי טיטניום (במשקל 60.5 גרם ללא רצועה) בעיצוב “כרית” מרובע יחסית בגודל של 47.4 מ”מ ובעובי של 12.1 מ”מ, עם פינות מעוגלות ומסך עגול המוקף ב”חוגה”, שאולי לא מסתובבת אך גבוהה מעט יותר מהמסך עצמו לתוספת הגנה קלה וגם כפתרון נוח להחליק עליו את האצבע לניווט בשעון.
בחלקו הימני ניתן למצוא את צמד הכפתורים הסטנדרטי – כפתור “בית” עליון וכפתור “חזור” תחתון, בתוספת “לחצן מהיר” עגול וחדש בעל מסגרת כתומה היושב ביניהם ומשמש להפעלה של אימוני כושר. הכפתור מוגבל בעיקר לשימוש ב-Samsung Health למעקב אחר אימוני כושר שונים.
בצד השני ניתן למצוא את פתח הרמקול המובנה, המאפשר לבצע שיחות ברורות למדי דרך השעון יחד עם המיקרופון המובנה, עם אפשרות להפעלת סירנה חזקה בעוצמה של 86 דציבל בלחיצה ארוכה על הלחצן המהיר. מניסיון אישי, הימנעו מלהפעיל אותה בטעות ללא התראה מספקת לאנשים בסביבה.
בחלק האחורי ניתן למצוא את מנגנון חיבור הרצועה היעודי והחדש של סמסונג ואת חיישן ה-BioActive המעודכן, המציע לפי החברה מעקב מדדים מדויק יותר, מדדים כמו דופק, רווית החמצן בדם ובנוסף גם למדוד לחץ דם ו-ECG לצד פיצ’ר “אינדקס גלוקוז” AGE (ר”ת Advanced Glycation Endproducts) חדש וחיישן למדידת טמפרטורת העור של המשתמש.
מפרט טכני מלא – Galaxy Watch Ultra
- מערכת שבבים – Exynos W1000.
- מערכת הפעלה – Wear OS 3.5 עם ממשק One UI Watch 4.5.
- זיכרון/אחסון – 2/32GB.
- מסך – AMOLED עגול בגודל 1.47 אינץ’ ברזולוציית 480×480 וזכוכית ספיר.
- רצועה – יעודית.
- חיישנים – BioActive משופר של סמסונג למדידת דופק (PPG), אק”ג (ECG) ו-BIA (ר”ת Bio-Electrical Impedance Analysis) וחיישן טמפ’ עור.
- NFC – כן, תשלומים עם Google Pay.
- קישורית סלולרית – כן,LTE.
- מיקום – GPS (L1+L5), Glonass, Beidou, Galileo.
- סוללה – 590mAh.
- עמידות – עמידות למים ואבק IP68, מים בעומק 100 מטר (10ATM) עם תאימות לשחיה באוקיאנוס ו-MIL-STD-810H של צבא ארה”ב.
- גודל – 47.1×47.4×12.1 מ”מ.
- משקל – 60.5 גרם (ללא רצועה).
בניגוד לשעוני ה-Galaxy Watch 7 הרגילים, ה-Watch Ultra זמין בגרסת LTE בלבד, המאפשרת להשיג עזרה במקרי חירום לצד זיהוי נפילות ואפשרות הפעלת סירנה שתעזור לסיוע למצוא את המשתמש במידת הצורך.
מיקום, והבעיות שלו
בתור שעון המיועד לעיקר למשתמשים ספורטיביים, ובדומה לדגם ה-Pro הקודם, ה-Galaxy Watch Ultra מגיע עם פיצ’רי ניווט מתקדמים כמו ניווט באמצעות מפות GPX אותן ניתן לטעון לשעון, תצוגת מסלול ואפשרות “מסלול חזרה”, המאפשר למשתמש לחזור על עקבותיו.
כאן נכנס לשימוש ה-GPS בעל תדר ה-L1+L5 הכפול, שנועד לספק מיקום מדוייק יותר מהדור הקודם, שהגיע עם L1 בלבד. עם זאת, לא מדובר על פיצ’ר שאני יכול באמת לבדוק במצב הנוכחי בארץ, לאור העובדה הפשוטה כי רוב הזמן השעון והסלולרי שלי חושבים שאני נמצא בנמל התעופה של ביירות. אך אציין כי בפעמים בהן השעון הצליח לאתר את המיקום הנכון שלי, הוא עשה זאת ברמת דיוק גבוהה.
מערכת וממשק – Wear OS 5 ו-One UI 6
בדומה לכלל דגמי ה-Galaxy Watch בשנים האחרונות, ה-Watch Ultra מגיע עם מערכת ה-Wear OS 5 המעודכנת של גוגל וממשק ה-One UI 6 של סמסונג, שירגיש נוח יותר למשתמשים בעלי מכשיר סמסונג, אך השעון יעבוד למעשה עם כל מכשיר אנדרואיד סטנדרטי, מלבד מספר פיצ’רים יעודיים יותר של סמסונג בעבור מכשירי החברה כמו מדידת אק”ג ולחץ דם.
בעוד שהמערכת עברה עדכון משמעותי מתחת למכסה, הממשק והשימוש זהים לגרסאות Wear OS קודמות, כאשר מלבד השימוש במגע בלבד, בשעוני ה-Galaxy Watch יש גם ממשק “חוגה וירטואלית”, המאפשר לעבור במהירות על התפריטים השונים על ידי סיבוב האצבע על החלק החיצוני של המסך, דבר די נוח עם מסגרת המסך.
מהמסך הראשי, בו אנו מוצאים את תצוגת השעון והמידע השונה, ניתן להסיט את המסך ימינה או שמאלה או לחילופין להשתמש בחוגה, כאשר עם הסטה שמאלה אנו עוברים על הווידג’טים השונים של השעון כמו מזג אוויר, מדידת אק”ג, פעילות ועוד ובהסטה ימינה יוצגו ההתראות מהמכשיר הסלולרי.
הסטה מטה מהתצוגה הראשית פותחת את חלון ההגדרות המהירות, עם מגוון אפשרויות שאפשר להתאים באפליקציה של סמסונג, והסטה מעלה מציגה את מגוון האפליקציות המותקנות על השעון, הפיצ’ר המרכזי בשעונים חכמים מהסוג של ה-Ultra עם מגוון רחב יותר של אפליקציות בהשוואה לשעונים חכמים פשוטים יותר.
יש לציין כי מלבד ממשק המגע הרגיל, החברה הוסיפה תמיכה במחוות כמו “צביטה כפולה” של האצבע והאגודל לאישור פעולות, ניעור של היד כדי להתעלם משיחות ועוד.
חיי סוללה – Galaxy Watch Ultra
לפי סמסונג, סוללת ה-590mA הגדולה של ה-Ultra אמורה להספיק לעד 100 שעות שימוש במצב חיסכון, עד 80 שעות שימוש ללא מסך פועל תמיד (AOD) או עד 60 שעות כאשר פיצ’ר ה-AOD מופעל.
במקרה שלי, בזמן שימוש רגיל ללא מסך פועל תמיד הגעתי לזמן סוללה של 3 ימים ו-6 שעות (בתוספת ה-4% סוללה הנותרים) או כ~78 שעות, קרוב בהחלט להבטחות של סמסונג. הנתון כמובן משתנה בהתאם לשימוש בשעון, כאשר מעקב אחר פעילויות ספורט יקצר באופן ניכר את חיי הסוללה, אך משתמש סביר יצטרך להטעין את השעון שלו בערך כל יומיים, יומיים וחצי, זמן טוב מאוד בעבור שעון Wear OS, כשרובם צריכים טעינה על בסיס יומי.
עם הפעלת ה-AOD, זמן השימוש יורד ליומיים ו-4 שעות (בתוספת 2% הסוללה הנותרים) או כ~52 שעות, פער ניכר יותר מול הנתון הרשמי של סמסונג, כאשר פיצ’ר ה-AOD עצמו לוקח כ~55% מהשימוש בסוללה. עם זאת, אסייג ואומר כי במהלך הבדיקה ובמספר מקרים בודדים בהם ה-AOD היה פעיל, המסך עדיין כיבה את עצמו למרות שלא מוגדר לו מצב חיסכון, דבר שמרגיש כמו באג וסביר להניח שזמן הסוללה האמיתי אמור להיות באזור היומיים.
אפליקציות השליטה ב-Galaxy Watch Ultra
בדומה לכלל שעוני ה-Galaxy Watch האחרונים, השליטה על ה-Watch Ultra מבוצעת באמצעות אפליקציית אפליקציית ה-Galaxy Wearable (הורדה) לשליטה על השעון עצמו ו-Samsung Health (הורדה) המרכזת בתוכה את נתוני הבריאות שנאספים מהשעון.
מאחר שאין שינוי מעשי בין האפליקציות והשליטה על השעון בין השעון הקודם לדגם החדש, נעבור בקצרה על המסכים השונים, כאשר ב-Galaxy Wearable ניתן למצוא מסך ראשי ונוח לגישה להגדרת תצוגות השעון, מסך היישומים, ווידג’טים ומסך ההגדרות המהירות, וב-Samsung Health מסך ראשי הכולל ציון אנרגיה, סיכום פעילות, צעדים ועוד עם האפשרות לקבל פירוט מלא יותר עם היסטוריה על כלל המדדים ופעילויות הספורט.
סמסונג מספקת מגוון גדול למדי של תצוגות שעון, רובן מאפשרות התאמה אישית מבחינת צבעים ותצוגות מידע, כאשר בנוסף ניתן להוריד מגוון גדול עוד יותר של תצוגות שעון ישירות מחנות האפליקציות של גוגל מאחר שמדובר על שעון Wear OS.
חווית השימוש ב-Galaxy Watch Ultra
כמי שעדיין משתמש ב-Galaxy Watch 4 44 (בקרוב Watch 7 44), המעבר והשימוש ב-Watch Ultra היו פשוטים למדי, כאשר יש הבדל מורגש בין השימוש ב-Wear OS על שבב ה-W1000 החדש של סמסונג וה-W920 הישן שלי, עליו התבסס גם ה-W930 הנמצא בדורות הקודמים, המערכת פשוט רצה באופן חלק יותר.
קשה להתעלם מגודלו של ה-Watch Ultra. מדובר על שעון מסיבי ו”צועק” בעין, במיוחד בגרסה האפורה שקיבלתי לסקירה המגיעה עם הרצועה הכתומה. הייתי שמח אם סמסונג הייתה נשארת עם חיבור הרצועה הסטנדרטי ולא היעודי, אך אני מבין שבשביל שעון ספורט המיועד גם לאקסטרים צריך מנגנון חזק יותר לחיבור הרצועה.
בעוד שאני לא הספורטאי אליו השעון מכוון, עדיין מדובר על כלי שימושי למעקב אחר הבריאות והכושר, עם יכולת לזהות פעילויות כושר שונות באופן אוטומטי, אם כי לא יכולתי לבדוק את הדיוק המשופר של ה-GPS לאור המצב בארץ. באופן מפתיע למדי, השעון מצליח לעמוד באופן יחסי בהבטחות של החברה על חיי הסוללה שלו.
View this post on Instagram
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Galaxy Watch Ultra
שעון ה-Galaxy Watch Ultra מגיע כאחד השינויים הגדולים ביותר בסדרת ה-Galaxy Watch של סמסונג בשנים האחרונות, פשוט כי מדובר על דגם פרימיום המתמקד בספורטאים עם פיצ’ר “אימוני כושר מרובים” המתאים לטריאתלון ועוד לצד העמידות לטמפרטורות קיצון, גובה של עד 9000 מטר וצלילה לעומק של עד 100 מטר, דברים אותם אנו רגילים למצוא בשעוני ספורט יעודיים.
השינוי הגדול באמת בהשוואה לדגמי Galaxy Watch קודמים הוא שבב ה-Exynos W1000 העדכני של סמסונג, שמגיע בייצור 3nm, שבב חזק ומהיר יותר שמריץ את ה-Wear OS בצורה חלקה יותר אך גם חוסך בסוללה, מערכת שמאפשרת למשתמש להתקין עליו מגוון אפליקציות שונות מהחנות של גוגל.
נהניתי להשתמש ב-Galaxy Watch Ultra ועל אף שאני מבין שהעיצוב שלו לא מתאים לכל אחד, הייתי שוקל לרכוש אותו גם בתור משתמש רגיל ולא הספורטאי אליו החברה מכוונת, בזכות זמן הסוללה הארוך שלו העומד על כ-3 ימים ומעלה ללא AOD, קצר בהשוואה לשעון חכם פשוט יותר, אך טוב יותר משעוני Wear OS אחרים.
עם זאת, קשה להתעלם מהחיסרון הגדול ביותר של ה-Ultra, תג המחיר הגבוה כמעט פי שתיים בהשוואה ל-Galaxy Watch 7, מה שמקשה עלי להמליץ עליו למשתמש הממוצע, אלא אם הוא מחפש שעון חכם שיהיה מסיבי, עמיד במיוחד ובעל זמן סוללה ארוך.
שעון ה-Galaxy Watch Ultra של סמסונג זמין למכירה בארץ במחיר של 2599 ש”ח.
מה אהבנו?
- מסך AMOLED איכותי מאוד עם זכוכית ספיר.
- בהירות של 3000 ניט! שמש ישירה זה לא בעיה.
- עיצוב (למי שאוהב).
- גוף טיטניום עמיד.
- ערכת שבבים חדשה ומהירה יותר.
- מערכת Wear OS עדכנית.
- זמן סוללה טוב.
- שליטה עם מחוות.
מה לא אהבנו?
- עיצוב (למי שפחות אוהב).
- פיצ’רי בריאות כמו אק”ג ולחץ דם עובדים עם רק מכשיר סמסונג.
- חוגה לא מסתובבת.
- אפשרות מוגבלת להגדרת הלחצן המהיר.
- מחיר.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.