בין הניידים הרבים של אסוס (ASUS) ניתן למצוא את סדרת ניידי ה-ProArt המיועדת ליוצרי תוכן, סדרה הכוללת את נייד ה-ProArt P16 החדש מדגם H7606 שהגיע אלינו כעת לסקירה. זהו נייד בעל מסך OLED 4K בגודל 16 אינץ’, המשלב בין מעבדי ה-Ryzen AI 300 החדשים של AMD וכרטיסי ה-GeForce RTX היעודיים של אנבידיה.
אחרי שבדקנו מוקדם יותר החודש את נייד ה-Zenbook S 16 (סקירה) שהגיע בתור נייד פרימיום קל ודק המבוסס Ryzen AI, הפעם אנחנו סוקרים את האח הגדול והחזק יותר, שנועד לתת מענה יעודי ליוצרי תוכן עם סט פיצ’רים יעודי של ASUS כמו ה-DialPad ומפרט טכני חזק לביצוע משימות כבדות כמו רנדור ועריכה וידאו.
הנייד הגיע אלינו לסקירה ועליו החלטנו לכתוב התרשמות קצרה וראשונית ולתת לכם, הקוראים, הזדמנות לשאול אותנו שאלות עליהן נוכל לענות בסקירה שתגיע בהמשך.
מבט מהיר על הנייד
באופן שלא יפתיע אף אחד, נייד ה-ProArt P16 מגיע עם מסך ה-Lumina OLED של החברה, בדומה לניידים אחרים בתקופה האחרונה, כאשר המסך מגיע ברזולוציית 4K גבוהה יותר, בהשוואה ל-3K “בלבד” של ה-Zenbook S 16 אותו סקרנו, אך עם תדר רענון של 60Hz בלבד ולא 120Hz.
אני מוכרח לציין שבאופן אישי אני מתקשה לראות הבדל גדול בין שני הפאנלים למרות שאולי הייתי שם לב להבדל כלשהו אם שני המסכים היו מולי, אך בסופו של דבר המסך נועד לספק איכות תמונה גבוהה ליוצרים עם עמידה ב-100% מתקן הצבעים DCI-P3, כיול צבעים של PANTONE ועמידה בתקן ה-Display HDR True Black 500.
המסך מגיע עם גימור חלק המחזיר לא מעט אור, אך סביר למדי שבשימוש בסביבה רגילה עם תמיכה במגע, פיצ’ר אותו אני פחות מחבב לאור העובדה כי מסכים חלקים כמו ה-OLED נוטים לתפוס הרבה טביעות אצבע. המסך תומך בנוסף בעט המגע היעודי של ASUS, אך הוא אינו כלול בערכה אותה קיבלנו.
ה-ProArt מגיע עם גוף מתכתי בצבע שחור (Nano Black) שנראה טוב ואסתטי למדי לדעתי האישית, כאשר הוא עומד בתקן העמידות MIL-STD 810H של צבא ארה”ב בעבור משתמשים בדרכים, ולא רק.
גב הנייד מגיע בעיצוב נקי לגמרי מלבד לוגו ASUS ProArt בחלקו השמאלי התחתון. עובי הנייד נע בין 1.49~1.73 ס”מ עם משקל של 1.85 ק”ג, סביר למדי יחסית לגודלו, אך גם מורגש יותר מה-Zenbook הקודם אותו סקרנו.
למרות שמדובר על נייד 16 אינץ’, ASUS בחרה להשתמש במקלדת קומפקטית יותר, הכוללת את כפתור ה-Copilot החדש והיעודי של מיקרוסופט, ולא לנצל את השטח הנוסף להוספת פד מספרים יעודי.
במקום, ASUS השתמשה בו לטובת שיפור השמע עם רמקולים עליונים משני צידי המקלדת, המצטרפים למערך שמע איכותי למדי, עליו נרחיב בסקירה המלאה.
מלבד המקלדת והרמקולים העליונים ניתן למצוא פד עכבר עצום למדי, שמגיע ללא מחוות חכמות, אך כולל את חוגת ה-ASUS DialPad בחלקו השמאלי העליון, חוגה אותה יצא לנו להכיר בניידי ProArt קודמים שסקרנו ומשמשת להפעלה והתאמה מהירה של פיצ’רים וביצוע פעולות שונות.
בדומה לנייד ה-Zenbook S16 וניידי ASUS אחרים אותם סקרנו בעבר, החברה ממשיכה לספק מבחר גדול של חיבורים, בהשוואה ליצרנים המעדיפים להשתמש בחיבורי USB-C בלבד כיום:
- צד ימין – חיבור USB 3.2-C, חיבור USB-A וקורא כרטיסי SD Express 7.0.
- צד שמאל – חיבור אוזניות משולב 3.5 מ”מ, חיבור USB-A, חיבור USB 4-C, חיבור HDMI 2.1 FRL ומחבר טעינה יעודי.
מבחר טוב למדי של חיבורים עם קורא SD, שיהיה שימושי במיוחד לצלמים ויוצרים, כאשר בנוסף יש בערכה מתאם רשת קווי ל-USB-A.
אביזרים
בתוך האריזה של נייד ה-ProArt P16 מצאנו שני אביזרים:
- מתאם USB לחיבור רשת קווי (אותו שכחתי לצלם) בעבור משתמשים הזקוקים לחיבור קווי מהיר.
- תיק גב נחמד ושימושי למדי בעבור הנייד עצמו.
אביזר אחד שהיה חסר לי הוא עט ה-ASUS Pen לכתיבה וציור על המסך, עט שהגיע עם נייד ה-Zenbook S 16 אותו סקרנו לפני כן.
מפרט ה-ProArt P16 (H7606) בסקירה שלנו:
- מעבד – Ryzen AI 9 HX370.
- זיכרון – 64GB LPDDR5x.
- אחסון – 2TB SSD.
- כרטיס מסך – GeForce RTX 4070 יעודי.
- מסך – OLED 4K בגודל 16 אינץ’ ברזולוציית 3840×2400, יחס 16:10.
- סוללה – 90Wh.
- משקל – 1.85 ק”ג.
מחיר נייד ה-ProArt P16 עומד בארץ על החל מ-9,900 ש”ח, כאשר סקירה מפורטת עליו תעלה בשלב מאוחר יותר.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.