אסוס (ASUS) רעננה לפני כחודשיים את סדרת ניידי הזנבוק עם ה-Zenbook S 16 מדגם UM5606 אותו בדקנו הפעם, נייד פרימיום בעל מסך OLED 3K בגודל של 16 אינץ’, המגיע בעובי 1.1 ס”מ ובמשקל של 1.5 ק”ג בלבד, עם גב קרמי ייחודי ומעבדי ה-Ryzen AI 300 חדשים של AMD. שילוב מנצח? בדקנו מקרוב.
את נייד ה-Zenbook S 16 הכרתי מקרוב עוד בתערוכת Computex 2024 שנערכה מוקדם יותר השנה. הוא שייך ל”דור ניידי ה-AI” הכולל מאיץ NPU יעודי, עם מעבדי Ryzen AI החדשים של AMD, המצטרפים לניידי ה-Snapdragon X Elite של קוואלקום, המפעילה ניידים דוגמת ה-Vivobook S 15 (סקירה) וניידי ה-Lunar Lake של אינטל, שיושקו רשמית בתערוכת IFA 2024 הקרובה בספטבמר.
מסך OLED כמו שאנחנו אוהבים
בדומה ללא מעט ניידים אותם סקרתי לאחרונה, ה-Zenbook S 16 מגיע עם מסך OLED המציע איכות תמונה גבוהה, עם פאנל Lumina OLED של ASUS המגיע בגודל של 16 אינץ’ ביחס עדכני של 16:10, רזולוציית 3K בפריסה של 2880×1800 פיקסלים, תדר רענון של 120Hz ותמיכה במגע ובעט הסטיילוס היעודי של החברה.
למרות שמדובר על מסך חלק שמחזיר לא מעט אור כפי שאפשר לראות בתמונות, ניתן להתרגל לכך בקלות, כאשר המסך מפצה על חיסרון זה באיכות תמונה מרהיבה עם עמידה ב-100% מתקן הצבעים DCI-P3 וגם בתקן ה-Display HDR True Black 500.
בחלק העליון של המסך ניתן למצוא מצלמת רשת ברזולוציית 1080p, המספקת איכות תמונה סבירה לשיחות וידאו, לצד חיישן IR מובנה לזיהוי הפנים Windows Hello של מיקרוסופט.
מבנה ה-Zenbook S 16
למרות שמדובר על נייד 16 אינץ’ המגיע עם גוף מתכתי מלא, ה-Zenbook S 16 מפתיע מאוד בזכות המשקל הנמוך (1.5 ק”ג) והמבנה הדק (1.1 ס”מ) שלו, כאשר באופן פחות מובן הוא מרגיש הרבה יותר קל ביד מאשר מה שאפשר להניח יחסית לגודל שלו ושל ניידי 16 אינץ’ אחרים אותם יצא לי לסקר, נייד שאפשר “לזרוק” לתיק לשימוש יומיומי מבלי שהוא יכביד יותר מדי.
בחלקו העליון ניתן למצוא את המקלדת, כאשר ASUS בחרה שלא לשלב בנייד פד מספרים יעודי והסתפקה במקלדת קטנה עם תאורה אחורית לבנה, דבר שבולט במיוחד במקשי החיצים, אליהם ניתן להתרגל בקלות אחרי שימוש של מספר ימים, כאשר לצידם ניתן לראות את כפתור ה-Copilot החדש והיעודי של מיקרוסופט.
בניגוד למקלדת, פד העכבר די עצום (לפי החברה גדול ב-40% ממה שהיה קודם). הוא תומך במחוות חכמות לשליטה בבהירות, בעוצמת השמע ודילוג בזמן הפעלת קבצי מדיה עם החלקה על החלק הימני, השמאלי או העליון של פד העכבר. באופן אישי הייתי שמח לראות את ASUS משלבת בפד גם את פיצ’ר ה-NumberPad לשימוש כפד מספרים.
כפי שהזכרתי בהתרשמות הראשונית, אחת הסיבות בגינן אני מחבב את ASUS היא כמות החיבורים הגדולה שהחברה ממשיכה לשלב בדגמים השונים שלה, זאת בניגוד לחברות המעדיפות להציע חיבורי USB-C בלבד.
החיבורים ב-Zenbook S 16:
- צד ימין – כולל חיבור USB-A וקורא SD יעודי.
- צד שמאל – כולל חיבור HDMI, צמד חיבורי USB-C וחיבור אוזניות 3.5 מ”מ משולב.
מדובר על כמות ומגוון גדולים למדי שיתנו מענה בעבור רוב המשתמשים, זאת לצד האפשרות לחיבור כבל רשת קווי באמצעות מתאם המצורף בסט הנייד.
גב ה-Zenbook S 16 מעניין לא פחות. הוא עשוי Ceraluminum, חומר יעודי חדש שפותח על ידי ASUS ומשלב בין קרמיקה ואלומיניום, הזמין בצבע אפור (Zumaia Gray) או בצבע הלבן (Scandinavian White) אותו קיבלו לסקירה. הגב כולל את הלוגו העדכני של ASUS בצורה חתוכה, המייצרת פסים בתבנית נעימה למדי לעין ולוגו החברה בחלק השמאלי העליון.
מבט מהיר על החלק התחתון מגלה עיצוב נקי ולמדי על פתח איוורור גדול בחלק העליון ופתחי רמקול צדדים המכילים מערך של שישה רמקולי Harman Kardon, המספקים איכות שמע טובה וחזקה למדי, אם כי סביר למדי שהעובי הנמוך של הנייד מפחית מהיכולת שלהם לאור התהודה הנמוכה.
אביזרים
לצד הנייד ניתן למצוא בערכה מספר אביזרים, בהם מטען 65W קומפקטי במיוחד בעל תקע מתחלף (אם כי אין ראשים נוספים בסט), עט ASUS Pen 2.0 יעודי לכתיבה ורישום על מסך המגע של הנייד, ולבסוף, מתאם USB-A לחיבור רשת RJ45 בעבור משתמשים שצריכים חיבור רשת קווי.
מבחני ביצועים – Zenbook S 16
אחד החלקים המעניינים ביותר ב-Zenbook S 16 הוא המעבד שלו, ה-Ryzen AI 9 HX370, המעבד היעודי של AMD בעבור “עידן ה-AI” במחשבים הניידים, בדומה ל-Snapdragon X של קוואלקום ומעבדי ה-Lunar Lake החדשים של אינטל, מעבדים הכוללים מאיץ AI מובנה של מעל 40TOPS המיועד להריץ באופן מקומי יישומי בינה מלאכותיים שונים.
בניגוד למעבדי אינטל המשתמשים בעיצוב היברידי בעל ליבות שונות, מעבדי ה-Ryzen AI מגיעים עם שני סוגי ליבות Zen 5, כאשר במקרה של ה-Ryzen AI 9 HX 370 המעבד מגיע עם 4 ליבות Zen 5 רגילות ו-8 ליבות Zen 5c קטנות יותר עם זיכרון קאש L3 נמוך יותר.
מפרט ה-Zenbook S 16 (UM5606) בסקירה שלנו:
- מעבד – Ryzen AI 9 HX370.
- זיכרון – 32GB LPDDR5x.
- אחסון – 2TB SSD מדגם Micron 2400.
- כרטיס מסך – Radeon 890M מובנה.
- מסך – OLED 3K בגודל 16 אינץ’ ברזולוציית 2880×1800, יחס 16:10, תדר רענון של 120Hz וטאץ’.
- סוללה – 78Wh.
- משקל – 1.5 ק”ג.
על מנת לקבל מידע על ביצועי הנייד ערכנו מספר בדיקות ביצועים כאשר הנייד מחובר לחשמל ומוגדר על מצב ביצועים מירבי. בעוד שבמצב שימוש סטנדרטי הנייד שקט למדי, תחת עומס כבד ניתן לשמוע את מערכת הקירור המובנית, אם כי מדובר על רעש נסבל ונמוך בהרבה ממספר ניידים אותם בדקתי בעבר.
לצורך מדידת הביצועים ה”כלליים”, הנייד נבדק במבחן הביצועים PCMark 10 בו קיבל ציון כללי של 7501.
מאחר שמדובר על מעבד ה-Ryzen AI הראשון שיצא לנו לסקור, ערכנו מספר גבוה יותר של בדיקות ביצועים מהרגיל:
- מעבד – ה-Ryzen AI 9 HX370 קיבל במבחן ה-Geekbnech 6.3.0 ציון של 2848 ו-13610 נקודות ואילו במבחן ה-Cinebench 2024 קיבל ציון של 114 ו-920 נקודות, נתונים המתייחסים לביצועי ליבה בודדת וריבוי ליבות, בהתאמה.
- כרטיס מסך – כרטיס ה-Radeon 890M הגרפי המובנה קיבל 3702 נקודות במבחן ה-Time Spy ו-3164 במבחן ה-Nomad, ציון מרשים למדי בעבור כרטיס מובנה הדומה לכרטיס ה-GeForce GTX 1650 היעודי של אנבידיה.
- אחסון – כונן ה-SSD מדגם Micron 2400 הצליח לקבל ציון כללי של 3689 נקודות עם מהירות קריאה של כ~3.9GB/s וכתיבה של כ~2.75GB/s, ביצועים סבירים אך נמוכים למדי בהשוואה לניידי פרימיום אחרים.
לבסוף, בדקנו אילו זמני סוללה ניתן לקבל מהשילוב בין סוללת 78Wh למעבד ה-Ryzen AI החדש של AMD, ובעוד שבשימוש יומיומי רגיל הגעתי לזמן סוללה של כ-10~12 שעות בממוצע עם הנייד, במבחן הצפיה בוידאו של PCmark הנייד הציג מעל ל-16 שעות שימוש (ב-4 דקות) עם בהירות מסך של 60% והגדרות ביניים בביצועים.
איפה ה-Copilot+ PC ומה עם ה-AI?
בעוד שמעבד ה-Ryzen AI מגיע עם מאיץ בינה מלאכותית (NPU) יעודי מבוסס XDNA 2 של 50TOPS, יותר מה-40TOPS שמיקרוסופט דורשת מחברות על מנת לכלול את הניידים שלהן בתוכנית ה-Copilot+ PC, בשלב הנוכחי מדובר על תוכנית הזמינה לניידי Snapdragon X Elite בלבד, כאשר ה-Zenbook יכלל בה בעדכון עתידי.
עם זאת, אין זה אומר שאין פיצ’רי AI לנייד, בהם ה-StoryCube, המיועד לעשות סדר אוטומטי בתמונות והסרטונים של המשתמש עם זיהוי חכם של אנשים, סצינות, מקומות ועוד, עם האפשרות לייצר סרטוני “זכרונות” בהתאם לתמונות השונות. תוכנה המזכירה חלק מהיכולות של Google Photos, רק באופן מקומי.
מהצד של AMD, החברה מציעה את ה-Amuse 2.0 בגרסת בטא, מחולל תמונות פשוט וקל לשימוש המבוסס על מודל ה-Stable Diffusion, עם האפשרות להשתמש בעט המגע על מנת לחולל באמצעות הציור תמונה יחד עם קלט טקסטואלי.
לבדיקת ביצועי AI כלליים הרצנו על הנייד בדיקות יעודיות במבחן ה-Procyon AI של UL, המפתחת גם את מבחני ה-PCmark ו-3Dmark בהם אנו משתמשים באופן קבוע, עם ציון של 189 במחולל Stable Diffusion 1.5 וזמן יצירה של כ~3.4 שניות לתמונה וציון של ו-112 בראיית מכונה.
עד כמה הציון הזה טוב? זו שאלה שקשה לענות עליה בשלב זה לאור העבודה כי ניידי AI הם דבר חדש יחסית בשוק וכי במקרה של AI הרבה מהביצועים יכולים להשתנות בהתאם למודל וההתאמה שלו לחומרה הרלוונטית.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Zenbook S 16
סדרת הזנבוק של ASUS נחשבת לסדרת הפרימיום העיקרית של החברה, כאשר דגמי ה-S, בהם ה-Zenbook S 16 אותו סקרנו הפעם, נמצאים בקצה הגבוה של הסדרה, וניתן לראות זאת בצורה פשוטה ברגע שרואים ומוציאים את הנייד בפעם הראשונה מהקופסה.
מדובר בנייד דק וקל במיוחד לגודל של 16 אינץ’, המציע גימור פרימיום ברמה גבוהה וגב “קרמי” יפה וייחודי.
עם זאת, נייד הוא לא רק העיצוב שלו, וב-ASUS משלבים בין מסך OLED 3K המציע איכות תמונה גבוהה, מפרט טכני חזק המתבסס על סדרת מעבדי ה-Ryzen AI החדשה של AMD עם כרטיס מסך מובנה המציע ביצועים של כרטיס גרפי יעודי בסיסי, שאף יכול לאפשר גיימינג בסיסי.
בעוד שהנייד לא נכלל בשלב הנוכחי בתוכנית ה-Copilot+ PC של מיקרוסופט, ה-NPU המובנה עדיין מאפשר להשתמש בו למגוון שימושי AI שונים, בהם מחולל התמונות היעודי שהציגה AMD וכלים נוספים, ביניהם ה-StoryCube של ASUS.
בסופו של דבר מדובר על נייד פרימיום המגיע עם תג מחיר לא נמוך, אך במידה ותקציב הוא לא בעיה עבורכם או שאתם מחפשים נייד פרימיום שמתאים למגוון רחב של שימושים, כולל שימושי AI שונים, ה-Zenbook S 16 החדש של ASUS נותן מענה לדרישות עם מסך OLED איכותי וגדול, זמן סוללה מעולה ומשקל נמוך במיוחד לגודל שלו.
נייד ה-Zenbook S 16 החדש מדגם UM5606 זמין למכירה בארץ במחיר של החל מ-9600 ש”ח, כאשר מחיר הנייד בתצורה שסקרנו עומד על 10270 ש”ח.
מה אהבנו?
- עיצוב פרימיום דק וקל.
- מסך OLED 3K מעולה.
- טאץ’ ועט מגע מצורף.
- ביצועים מעולים.
- שקט בשימוש רגיל.
- זמן סוללה מעולה.
- משקל.
- מבחר גדול של חיבורים.
ומה לא?
- לא נכלל ב-Copilot+ PC (כרגע).
- ביצועי SSD בינוניים.
- מחיר.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.