כחלק מרענון נייד הגיימינג שלה, אסוס (ASUS) הציגה מוקדם יותר השנה גרסה חדשה ל-ROG Zephyrus G16 מדגם GA605 אותו אנו סוקרים הפעם, נייד בעל מסך OLED 2.5K 240Hz בגודל 16 אינץ’ המיועד לא רק לגיימרים, אלא גם ליוצרים, ומגיע עם מפרט חזק ומעודכן המשלב בין מעבדי ה-Ryzen AI של AMD וכרטיסי ה-GeForce RTX 4000.
דגם ה-GA605 מבוסס על מעבדי ה-Ryzen AI החדשים של AMD והוכרז במהלך Computex 2024, כאשר הוא מתבסס על אותו הגוף של גרסת ה-GU605 מבוססת ה-Core Ultra 100 של אינטל אותה סקרנו בתחילת השנה, כך שבלא מעט מקרים הסקירות יחפפו והדגש יתמקד בהבדל הביצועים בין שתי הפלטפורמות.
מסך OLED לגיימרים
בדומה לרוב ניידי ASUS כיום, ה-Zephyrus G16 כולל מסך OLED 2.5K בגודל 16 אינץ’ ויחס 16:10 שנותן מענה לא רק למשתמשים הזקוקים לאיכות צבעים גבוהה כמו יוצרי תוכן, אלא גם לגיימרים הודות לתדר רענון של 240Hz וזמן תגובה נמוך של 0.2ms.
כפי שאנו רגילים ממסכי OLED אחרים, המסך ב-G16 עומד ב-100% מתקן הצבעים DCI-P3 עם כיול Pantone מהמפעל ותקן ה-DisplayHDR True Black 500. במילים אחרות… המסך נראה מעולה, במיוחד בתנאי תאורה חשוכים יותר, גם לצפיה בתוכן וגם לגיימינג.
בחלק העליון של המסך ניתן למצוא מצלמת רשת ברזולוציית 1080p עם זיהוי פנים ומערך מיקרופונים לסינון רעשים, המספקת איכות תמונה טובה למדי בשיחות וידאו.
מבנה ה-ROG Zephyrus G16
תצורת ה-G16 החדש לא שונה מזו של הדגם הקודם אותו סקרנו, כאשר ASUS בחרה להשתמש במקלדת סטנדרטית ללא פד מספרים ולרווח את המקשים, המגיעים עם מרחק הפעלה גדול יחסית ונוח של 1.7 מ”מ, צמד רמקולים עליונים משני צידי המקלדת עליהם נדבר בהמשך, ולבסוף, בחלק התחתון פד עכבר גדול למדי בממדים של כ~150×99 מ”מ.
בעוד שהנייד מגיע בעיצוב סטנדרטי ונקי יותר מאשר ניידי גיימינג רגילים, הוא עדיין שומר על המאפיינים היחודיים של סדרת ה-Zephyrus עם מקש הפעלה בעיצוב משושה, רביעיית מקשי פונקציה נוספים בחלק העליון ומקשי פונקציה רגילים המגיעים עם פונקציות יעודיות לגיימינג כמו שליטה בתאורה.
במקום תאורת RGB נפרדת לכל מקש כפי שהיה ניתן לצפות מנייד גיימינג פרימיום, ה-G16 מגיע עם תאורת RGB בעלת אזור תאורה בודד בלבד.
נייד ה-Zephyrus G16 מגיע עם גוף אלומיניום הזמין בצבע הלבן (Platinum White) או בצבע אפור (Eclipse Gray) אותו קיבלנו לסקירה, כאשר הנייד עצמו שוקל שוקל קצת פחות מ-2 ק”ג בתצורה שנסקרה. זה לא הנייד הקל ביותר אותו יצא לי לסקור באופן אישי, אך סביר להניח שהוא הקל ביותר מבין ניידי ה-16 אינץ’.
בעוד שניידי ה-Zephyrus הגיעו בשנים האחרונות עם עיצוב נקי למדי מבחינה אסתטית, גרסת 2024 החדשה עושה צעד נוסף ומחליפה את תצוגת ה-AniMe Matrix האחורית והמעניינת למדי ב-Slash Lighting, קו מתכת מלוטשת אלכסוני המשלב אוסף מיני לדים מובנה להצגת אפקטי תאורה שונים.
באופן אישי פחות התחברתי לקונספט לאור הכמות המוגבלת של האפקטים או כמות המידע אותה הפס יכול להציג בהשוואה לתצוגת המטריקס הקודמת של ASUS, במיוחד בהתחשב בכך שיש 68 קפסולות לד בפס וקיימים רק 7 מקבצי לדים כפי שאפשר לראות בתמונה המצורפת.
החלק התחתון של נייד ה-Zephyrus G16 מציג עיצוב נקי למדי עם כמות גדולה של חורים לאיוורור, דבר שלא אמור להפתיע במיוחד לאור המפרט הטכני החזק שלו, המצריך קירור תואם. עם זאת, הקירור חרישי למדי בשימוש רגיל, אלא אם כן מעמיסים על הנייד.
לצד צמד הרמקולים העליונים ב-G16, ניתן למצוא צמד רמקולים נוסף בחלק התחתון. המערך כולל צמד וופרים בהספק של 2W וצמד טוויטרים בהספק 2W, המפיקים שמע באיכות ועוצמה גבוהים במיוחד בהשוואה לניידים אחרים אותם יצא לי לסקור בעבר.
חיבורים
ה-Zephyrus G16 בדומה ללא מעט ניידי ASUS מגיע עם סט חיבורים מרשים הכולל:
- בצד ימין – חיבור USB-C, חיבור USB-A וקורא SD מובנה.
- בצד שמאל – חיבור טעינה יעודי, HDMI, חיבור USB-C, חיבור USB-A וחיבור אודיו 3.5 מ”מ משולב.
ניתן להטעין את הנייד בטעינת 100W דרך חיבור USB-C וגם בטעינת 200W מהירה יותר דרך חיבור הטעינה היעודי, פיצול שיעלם בעתיד עם אימוץ תקן ה-EPR, כאשר באופן מעניין ודי מפתיע הנייד מגיע עם שני מטענים עליהם נרחיב בהמשך.
אביזרים
בדיוק כמו בגרסת ה-GU605, כך גם ה-Zephyrus G16 בגרסת ה-Ryzen AI מגיע עם סט אביזרים שימושי הכולל נרתיק בד מרופד בצבע שחור לאחסון ונשיאה של הנייד עם מוטו ה-For Those Who Dare (“בעבור אלו שמעיזים”) של מותג ה-ROG, מטען USB-C קומפקטי של 100W, מטען 200W יעודי גדול וכבד יותר ועכבר גיימינג חוטי ובסיסי ROG Strix Impact עם חיישן 5000DPI.
מבחני ביצועים – ROG Zephyrus G16
בדומה לגרסת ה-GU605 מבוססת האינטל, דגם ה-GA605 של ה-ROG Zephyrus G16 הוא חיית ביצועים המשלבת בין מעבד ה-Ryzen AI 9 HX 370 החדש של AMD וכרטיס ה-GeForce RTX 4070 אנבידיה, מפרט חזק מאוד לכל הדעות.
המפרט המלא של הנייד בסקירה:
- מעבד – Ryzen AI 9 HX 370.
- זיכרון – 32GB LPDDR5x.
- אחסון – כונן SSD בנפח 2TB מדגם Micron 2400.
- כרטיס מסך – GeForce RTX 4070 8GB יעודי.
- מסך – 16 אינץ’ OLED 2.5K ברזולוציה של 2560×1600 , יחס 16:10 ותדר רענון של 240Hz.
- סוללה – 90WHrs.
- גודל – 35.4×24.6×1.49~1.74 ס”מ.
- משקל – 1.95 ק”ג.
על מנת לקבל מדד לביצועי הנייד ערכנו מספר בדיקות ביצועים, בהם הנייד מחובר לחשמל ומוגדר על מצב טורבו לביצועים מירביים הזמין רק כאשר מחברים את הנייד לחשמל עם מטען ה-200W היעודי בלבד ולא USB-C המוגבל ל-100W, דבר המגיע על חשבון רעש גבוה ומורגש במיוחד, כאשר במצב שימוש רגיל הנייד חרישי למדי.
לצורך מדד הביצועים הכללי הנייד נבדק בתוכנת ה-PCMark 10 בה הוא קיבל ציון כללי של 7633.
בנוסף הורצו מספר בדיקות לקבל הביצועים של חלקיו השונים של הנייד בהם המעבד, כרטיס מסך וכונן ה-SSD המובנה:
- מעבד – בבדיקת מעבד הRyzen AI 9 HX 370 במבחן ה-GeekBench קיבל המעבד ציון של 2518 לביצועי ליבה בודדת ו-14527 לריבוי ליבות.
- כרטיס מסך – בבדיקת כרטיס ה-GeForce RTX 4070 במבחן ה-Time Spy ו-Steel Nomad ב-3Dmark, הכרטיס קיבל ציון של 11777 ו-2604 נקודות בהתאמה.
- כונן SSD – כונן ה-Micron 2400 בנפח 1TB הצליח לקבל ציון כללי של 3755 נקודות עם מהירות קריאה טוב של כ~3.72GB/s אך מהירות כתיבה מעט מאכזבת של כ~1.85GB/s.
מאחר ודגם ה-GA605 הוא התאום של דגם ה-GU605, מתאפשר לנו להשוות בין מעבד ה-Ryzen AI 9 HX 370 ל-Core Ultra 9 185H מבחינת ביצועי המעבד בלבד מאחר שהדגמים מגיעים עם שני כרטיסי מסך שונים.
מעבד ה-Ryzen AI 9 מציג שיפור של כ~10% וכ~3.25% בביצועי ליבה בודדת וריבוי ליבות בהשוואה ל-Core Ultra 9 עם ציון של 2790 ו-15008 נקודות ב-Geekbench בביצועי ליבה בודדת וריבוי ליבות בהתאמה, בהשוואה ל-2518 ו-14527 נקודות.
בעוד שהנייד משלב סוללת 90WH גדולה למדי, השילוב בין חומרה חזקה במיוחד משפיע באופן דרסטי על חיי הסוללה בהתאם לשימוש והגדרות המסך בנושא תדר הרענון.
תחת שימוש כבד כמו גיימינג הסוללה לא מחזיק הרבה יותר משעה~שעתיים בהתאם למשחק עצמו, אך שימוש משרדי קל יותר יעלה את הזמן לכ-6~7 שעות ואף יותר מכך, כאשר במבחן הוידאו של PCmark עם בהירות מסך של 60% הנייד הציע זמן סוללה של כמעט 4 שעות.
בין אם אתם גיימרים, יוצרי תוכן, עורכי וידאו או כל סוג של משתמש אחר, סביר למדי שלא תוכלו למצוא משימה שה-Zephyrus G16 לא יוכל להתמודד איתה, דבר שמשפיע ישירות גם על נושא חיי הסוללה של הנייד.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-ROG Zephyrus G16
באופן לא מפתיע, ובדומה לגרסת ה-GU605 הקודמת, גרסת ה-GA605 של ה-ROG Zephyrus G16 אותה סקרנו הפעם מגיעה כפתרון “הכל באחד” מ-ASUS המתאים מצד אחד לגיימרים עם מסך OLED עם תדר רענון גבוה ומפרט מרשים המתאים גם ליוצרים.
עיצוב הנייד נקי ואסתטי למדי ואיננו “זועק” כמו ניידי גיימינג רגילים מלבד פס ה-Slash Lighting בגב הנייד. הוא משלב מסך OLED גדול כפי שהתרגלנו לראות מהניידים של ASUS ומפרט טכני חזק במיוחד.
כפי ש-ASUS הבטיחה, הנייד מתאים ליוצרי תוכן בזכות המסך האיכותי והמפרט החזק שלו, אך גם לגיימינג כאשר מסך ה-OLED שמגיע לראשונה ל-ROG של החברה לא מגביל את הגיימרים התחרותיים יותר בזכות תדר רענון גבוה של 240Hz, המאפשר ליהנות מאיכות תמונה מעולה גם במשחקים.
מאחר ויצא לנו לבדוק בעבר את גרסת האינטל של ה-G16 יכולנו להשוות בין ביצועי מעבדי ה-Core Ultra 100 מהדור הקודם של אינטל ו-Ryzen AI החדשים של AMD עם יתרון קל ל-AMD, כאשר בסופו של דבר ה-ROG Zephyrus G16 הוא נייד פרימיום שנועד לספק את כל הצרכים של המשתמש, החל מעריכת וידאו, שימוש במחוללי תמונות על המחשב עצמו וכאמור גם לגיימינג, תוך כדי שהוא מגיע עם תג מחיר לא קטן.
מחיר נייד ה-ROG Zephyrus G16 GA605 בתצורה אותה סקרנו עומד על 13,290 ש”ח.
מה אהבנו?
- איכות בניה גבוהה עם עיצוב אסטטי.
- מסך OLED 2.5K מעולה עם 240Hz.
- ביצועים מעולים.
- שקט בשימוש רגיל.
- כמות חיבורים גדולה ואפילו קורא SD.
- איכות ועוצמת שמע גבוהה.
- זמן סוללה טוב (תלוי בשימוש).
- משקל (יחסית למפרט וביצועים).
- שני מטענים בערכה.
- מגיע עם עכבר גיימינג.
ומה לא?
- מחיר.
- רועש תחת עומס כבד.
- עכבר גיימינג חוטי ובסיסי.
- משקל (כמעט 2 ק”ג).
- תאורת ה-Slash Lighting בגב (פחות התחברתי).
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.