גאדג'טי מסקר: JBL Tour Pro 3 – אוזניות פרימיום ומסך מגע

אוזניות JBL Tour Pro 3 (צילום: רונן מנדזיצקי) אוזניות JBL Tour Pro 3 (צילום: רונן מנדזיצקי)

ב-JBL הציגו בשנה שעברה חידוש בתחום אוזניות ה-TWS עם השקת ה-Tour Pro 2 (סקירה לזה פה), שהגיעו עם מארז הכולל מסך מגע המאפשר לבצע דרכו מגוון פעולות באוזניות.

השנה הגיע הדור השלישי של אוזניות הפרימיום, JBL Tour Pro 3, שממשיך להציע את מסך המגע, כשבחברה אף בחרו להגדיל אותו. אז האם אוזניות פרימיום עם מארז ענק שכולל מסך במחיר של כ-1,200 ש"ח זה מה שאתם צריכים היום? בדקנו.

מה בקופסה?

הקופסה של האוזניות מפתיעה בכמות הגדולה של הדברים שמצאתי בפנים:

  • אוזניות TWS מדגם JBL Tour Pro 3
  • מארז טעינה חכם עם מסך מגע בגודל 1.57 אינץ', תמיכה בטעינה אלחוטית וחיבור USB-C
  • כבל USB-C ל-USB-C לטעינה
  • כבל USB-A ל-USB-C לטעינה
  • 5 מתאמים, בנוסף לאלו המגיעים באופן מובנה על האוזניות (סה"כ 6!)
  • חוברות הדרכה
  • כבל שמע USB-C ל-3.5 מ"מ למארז הטעינה

שימוש שוטף

את חיבור האוזניות הראשוני ניתן לבצע באמצעות בלוטות' 5.3, כאשר קיימת תמיכה גם ב-Fast Pair של גוגל. האוזניות תומכות בתקן IPX5 לעמידות בפני השפרצות מים.

ההפעלה באמצעות משטחי המגע הזמינים על גבי האוזניות מבוצעת על ידי נגיעות (בודדת, כפולה וארוכה), כשהבסיס הוא אפשרות לשליטה על ניגון והעברת שירים (וגם מענה לשיחות) באוזניה אחת ושליטה על סינון הרעשים באוזניה השניה, אך ניתן לשנות את ההגדרות לביצוע פעולות שונות לפי הצורך דרך האפליקציה.

כל נגיעה לוותה עבורי בצפצוף קטן שעוזר להבין שנגעתי במקום הנכון, וזה עוזר להבין את דרך ההפעלה של האוזניות כשרק מתחילים להשתמש בהן.

מארז חכם עם מסך

מארז הטעינה של ה-Tour Pro 3 הוא גדול משמעותית מרוב המארזים שתמצאו בשוק כיום, אך בתמורה לגודל הוא מציע גם מעבר לרק אחסון וטעינה.

המסך המורחב מאפשר שליטה מלאה באוזניות, עם אפשרויות כמו:

  • שליטה בניגון מוזיקה והתאמת עוצמת השמע
  • ניהול הגדרות סינון רעשים
  • קבלת התראות מהטלפון
  • שימוש כמשדר אודיו למכשירים ללא בלוטות'
  • אקוולייזר
  • פנס
מארז לאוזניות JBL Tour Pro 3 (צילום: רונן מנדזיצקי)
מארז לאוזניות JBL Tour Pro 3 (צילום: רונן מנדזיצקי)

המסך במארז הטעינה מאפשר נעילה שלו, את זו ניתן לפתוח בהחלקה של האצבע, כך שלו תחוו נגיעות בטעות כשהוא נמצא בכיס או בתיק.

הוא כולל מגוון רחב מאוד של אפשרויות, אפילו יותר מידי ברמה שזה כבר מעצבן לגלול כדי להגיע למה שמחפשים, אך למזלנו ב-JBL חשבו על זה וסיפקו גישה להצגה או הסתרה של כל אחת מקרוב ל-20 האפשרויות אותן ניתן לבצע.

מעבר לכך, ניתן לבחור באפליקציה גם רקעים שונים למסך הנעילה של מארז הטעינה ואת הבהירות שלו, כולל גם מצב "פנס" שמאפשר להיעזר בתאורה של המסך לצורך זה.

הגדרות למארז האוזניות (צילומסך)
הגדרות למארז האוזניות (צילומסך)

אפליקציה עשירה באפשרויות

כעת כשג'אברה הוציאו את עצמם משוק האוזניות הצרכני, נותרת האפליקציה של JBL לאוזניות כאחת הבודדות שממשיכות להציג את המגוון העשיר ביותר של האפשרויות אותן היא מציעה, זאת מעבר לשלל האפשרויות הזמינות בה להגדרות הנוגעות ספציפית למארז הטעינה.

דרך האפליקציה של JBL (אנדרואיד \ iOS) תוכלו להגדיר את סוג המתאמים לאוזניות (Silicon / Foam), זאת כדי "להתאים את סינון הרעשים בדרך הטובה ביותר", לדבריה של החברה.

מעבר לכך תוכלו לעקוב אחר חיי הסוללה של מארז הטעינה ושל שתי האוזניות בנפרד, לבצע מעבר בין מצבי שמע (סינון רעשים \ האזנה לסביבה), לבצע בדיקת התאמת מתאמי האוזניות לאוזניים ולהגדיר את אפשרויות השליטה דרך משטחי המגע באוזניות עבור כל אוזניה בנפרד (ימין ושמאל), זאת לצד מגוון אפשרויות נוספות.

הגדרות לאוזניות (צילומסך)
הגדרות לאוזניות (צילומסך)

דרך קטגוריה נפרדת לחלוטין מציעה JBL את "הגדרות האודיו", שיאפשרו לכם להיכנס פנימה לתוך הצלילים ולהתאים את אלו לטעם שלכם אם תרצו. האפליקציה כוללת אקוולייזר (EQ) מלא הניתן לשליטה ידנית וגם מאפשר בחירה בין מצבי EQ קיימים (באס, ג'אז, Vocal וכד') וגם להגדיר מצבי EQ בהגדרה אישית.

ישנן גם הגדרות ייעודיות למצב ההאזנה המרחבי (לזה ישנה התייחסות רחבה יותר בחלק על "איכות השמע" בהמשך הסקירה), תהליך ייעודי להתאמה אישית של האודיו אליכם ומגוון הגדרות ייעודיות לביצוע שיחות טלפון.

הגדרות שמע לאוזניות (צילומסך)
הגדרות שמע לאוזניות (צילומסך)

חייב לומר. אני מאוד אוהב לשחק בהגדרות, אבל אפילו לי זה כבר היה יותר מידי, ובכלל לא הזכרתי את האפשרות להשמיע קולות מרגיעים לשעת שינה, אם כי לא הבנתי את הצורך מאחר שממש לא יהיה נוח להירדם עם האוזניות באוזניים.

סוללה וטעינה

חיי הסוללה השתפרו במעט ביחס לדור הקודם, כשהחברה מצהירה על עד 11 שעות שימוש ללא סינון רעשים (במקום 10 שעות בדור הקודם) ו-8 שעות עם סינון פעיל (ללא שינוי מהדור הקודם). המארז מוסיף עד 33 שעות נוספות עם ANC (במקום 24 שעות), או 44 שעות ללא סינון פעיל (במקום 30 שעות), וכאן השיפור המשמעותי יותר. לצד זאת, קיימת טעינה מהירה של 10 דקות המספקת 3 שעות האזנה.

במבחן השטח התוצאות די דומות עבור האוזניות עצמן והצלחתי לקבל בין 7 ל-7 וחצי שעות שימוש עם סינון רעשים פעיל, כאשר הערך הגבוה יותר מגיע דרך מארז הטעינה, שמספק יותר סוללה לאוזניות מבעבר.

איכות שמע וסינון רעשים

אוזניות ה-JBL Tour Pro 3 מגיעות עם תמיכה בקישוריות בלוטות' 5.3 LE ובקודק LDAC לשמע באיכות גבוהה ו-Auracast. הן משלבות מערך דרייברים הכפול, עם דרייבר דינמי בגודל 10.2 מ"מ יחד עם דרייבר Balanced Armature בגודל של 5.1×2.8 מ"מ, שילוב שמטרתו ליצור טווח תדרים רחב יותר והפקת צליל מדויקת יותר בהשוואה לדור הקודם.

ובאספקט הזה JBL בהחלט מספקת את הסחורה, עם רמת ווליום גבוהה שסיפקה עבורי את הצרכים סביב רמה של 80% (מעט גבוה מהרגיל עבורי שעומד סביב 70%, אך בהחלט מספק), אליה מצטרפים באסים עמוקים וחובטים (ככה אומרים "פאנצ'י"? אין לי ממש תרגום לזה, אולי "נותנים בראש"), שעדיין מצליחים לשמור על דיוק טוב, כשאת אלו ניתן כמובן לכוונן דרך האקוולייזר באפליקציה, עם מצבים מוגדרים מראש ובאופן ידני גם כן.

איכות השמע הכללית השתפרה בדגם החדש, כשהדגש מבחינתי היה על איזון טוב יותר בין הבאסים לתדרים הגבוהים, מה שמאפשר מצד אחד ליהנות מבאסים חזקים, ומן הצד השני לשמור על המוסיקה בפוקוס בלי לקלקל אותה ולהפוך אותה ל"בום בום בום" בלבד, וזה דבר חיובי עבור מי שלא רוצים להתחיל לכוון באופן ידני את הצלילים להתאמה לטעם האישי שלהם ומעדיפים פשוט לתחוב את האוזניות לאוזניים ולהתחיל לשמוע מוסיקה.

מערכת סינון הרעשים החדשה (True Adaptive 2.0) עושה את העבודה היטב בכל הנוגע לסינון רעשים ואף מציעה מצב דינמי שמסוגל לשלב בין סינון הרעשים וההאזנה לסביבה, כך שבדומה לאוזניות אחרות המציעות את הפונקציה הזו, ניתן ליצור את האיזון הדרוש בין שתי הפונקציות.

ההאזנה לסביבה עובדת מצוין ולא ניתן למצוא יותר מידי הבדלים בין השמע הסביבתי כשהאוזניות באוזניים ובין כשהן לא, שזה פחות או יותר מה שאנחנו מצפים למצוא במצב ההאזנה לסביבה, כאשר גם כשאני מנהל שיחה ניתן לשמוע את הצד השני היטב.

לצערי, JBL עדיין לא ב-100% שם ככל שהדבר נוגע למצב ההאזנה לסביבה וניתן לשמוע את עצמי במהלך דיבור, מה שמפריע כאשר משאירים את האוזניות באזניים בזמן שיחה קצרה. אמנם אין הרבה אוזניות שמטפלות בנושא בצורה טובה, וב-JBL עושים זאת יותר טוב בהשוואה לרבות מהאוזניות שבחנתי בעבר, אך בשלב זה ציפיתי דווקא מ-JBL לראות פתרון הולם.

מצב האזנה נוסף באוזניות הוא השמע ההיקפי, וב-JBL מספקים שני מצבים אקטיביים שמסוגלים לנתב את השמע סביבנו, כך שזה יישמע מכיוונים שונים. מצב אחד מקבע את המאזין במקום ומשגר חוויה וירטואלית היוצרת צלילים ממספר מקורות סביבנו, כך שנחוש שאנו במרכז גם אם נפנה לכיוונים שונים.

המצב השני הוא מצב שמע היקפי קלאסי (ונכון יותר לטעמי) שמקבע את המיקום ממנו מגיעים הצלילים (נניח הטלפון), כך שאם אנו מסתובבים בכסא (שזה מה שעשיתי) נוכל לשמוע את הצליל נע בין האוזניים. ה-Tour Pro 3 עושות את זה היטב. המעברים חלקים מאוד, ועדיין – שמע מרחבי באוזניות עבורי הוא עדיין גימיק. נחמד שיש, נחמד עוד יותר כשזה מבוצע היטב, אבל עדיין לא הרגשתי בכך צורך אמיתי. (טיפ למעמיקים בתחום: JBL מספקת גם אפשרות לבחור בין מצב "משחק", "מוסיקה" או "סרט" לשמע המרחבי).

מארז לאוזניות JBL Tour Pro 3 (צילום: רונן מנדזיצקי)
מארז לאוזניות JBL Tour Pro 3 (צילום: רונן מנדזיצקי)

השורה התחתונה

במחיר של 1,190 ש"ח (יבואן באג, אחריות לשנה), ה-Tour Pro 3 מספקות ערך גבוה דרך מסך מגע המשולב במארז הנשיאה והטעינה שלהן. הוא מאפשר שליטה כמעט בכל אספקט באוזניות ומשמש כמעין שלט רחוק שאפשר לשים בכיס כדי לשלוט באוזניות, בנוסף ליכולת שלו לשידור אודיו גם דרך מכשירים שאינם תומכים בבלוטות'.

יחד עם זאת, השאלה הגדולה כאן, שרלוונטית בעיקר בגלל המחיר הגבוה של האוזניות, היא האם יש לכם צורך במארז כה עשיר בפונקציות?

במידה שלא, יש ל-Tour Pro 3 לא מעט יתרונות אחרים. הן מציעות איכות גבוהה של אודיו, באסים עמוקים וחזקים, סינון רעשים מצוין ואת האפליקציה מבין העשירות ביותר באפשרויות, כולל כמובן אקולייזר מובנה. בנוסף, ישנה גם תמיכה רחבה למדי בשמע מרחבי, זו עובדת יפה מאוד גם עבור שירים שלא הותאמו לכך מראש ומייצרת את האפקט הדרוש.

הייתי שמח להמשך שיפורים בנושא ההאזנה לסביבה, שכן עבור אוזניות במחיר פרימיום ניתן לצפות לפעולה מושלמת בתחום זה גם כן.

מה אהבנו?

  • איכות שמע ועומק באסים
  • סינון רעשים
  • חיי סוללה
  • אפליקציה
  • מסך מגע גדול במארז
  • תמיכה בקודק LDAC
  • יכולת שידור אודיו מהמארז

ומה פחות?

  • מחיר גבוה
  • מארז גדול במיוחד
  • מורכבות גבוהה בממשק המסך במארז
  • מצב האזנה לסביבה דרוש שיפור


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים