שנתיים עברו מאז בחנו מקרוב את סדרת הפיקסל של גוגל, אך השנה מרגישה סדרת ה-Pixel 9 מעט יותר רלוונטית לשוק הישראלי. עם יבוא מקביל שנמצא כאן כבר מספר שנים ותמיכה חדשה מצד פרטנר, שהחלה ביבוא לישראל עם "תמיכה מלאה" לדבריה לסדרת מכשירי ה-Pixel של Google, הכוללת "שירותי דור 5, e-SIM, שיחות Volte בארץ ובחו"ל, WiFi Calling ועוד", הגיע הזמן לבחון זו פעם נוספת את מכשירי האנדרואיד של החברה שאמונה על מערכת ההפעלה אנדרואיד.
מה בקופסה?
בתוך קופסת קרטון שניכר ממנה כי גוגל חושבת על מחזור (בדומה לקופסאות של מכשירי Nothing) לא תמצאו הרבה, רק את מכשיר ה-Pixel 9 Pro XL בגרסת 256GB, סיכה לשליפת מגירת הסים וכבל טעינה.
ובעוד שאני בעד מיחזור, בתמורה למחיר שעולה על 4,500 ש"ח אני מצפה ליותר (וזה נוגע לכל טלפון ברמת המחיר הזו), אך משום מה דווקא המכשירים היקרים בשוק הם אלו שמפחיתים ומפחיתים את התמורה מסביב למכשיר בשנים האחרונות.
מפרט טכני: Pixel 9 Pro XL
- מסך: OLED LTPO בגודל 6.8 אינץ', רזולוציית 1344×2992 פיקסלים, קצב רענון דינמי 1-120 הרץ, בהירות שיא של 3000nits (2000nits במצב HDR), מוגן בזכוכית Gorilla Glass Victus 2
- מערכת שבבים: Tensor G4 עם שבב אבטחה Titan M2
- זיכרון: 16GB RAM
- אחסון: עד 1TB
- סוללה: 5060mAh, טעינה מהירה בהספק 45 וואט (USB-C), תמיכה בטעינה אלחוטית (Qi)
- מערכת הפעלה: אנדרואיד 15
- קישוריות: 5G, בלוטות' 5.3, WiFi 7, NFC
- מצלמות:
- ראשית: 50MP, חיישן 1/1.31 אינץ', f/1.68, OIS+EIS, LDAF
- רחבה: 48MP, חיישן 1/2.55 אינץ', f/1.7, 123°
- טלפוטו: 48MP, חיישן 1/2.55 אינץ', f/2.8, זום אופטי x5, סופר זום x30, OIS+EIS
- סלפי: 42MP, f/2.2, 103°
- מידות: 162.8×76.6×8.5 מ"מ, משקל 221 גרם
- אחר: עמידות במים ואבק בתקן IP68, גב זכוכית Gorilla Glass Victus 2
עיצוב
גוגל משתמשת בעיצוב כללי די אחיד בדורות האחרונים של מכשירי הפיקסל, כשהדגש הוא על הפרדה ברורה של מערך הצילום מיתר גב המכשיר, כאשר מידי שנה משחקת החברה בעיצוב בעיקר סביב המצלמות.
השנה בחרה החברה בהבלטה גדולה יותר של מערך הצילום, בעוד שהגב של המכשיר נותר שטוח, כמו גם המסך, והמסגרות עגלגלות.
המכשיר גדול מאוד, אך למרות משקלו הגבוה פיזור המשקל שלו טוב, כך שמלבד היות גבו חלק מאוד לא מצאתי חסרונות רבים בו. הוא מרגיש פרימיום כמו שאפשר לקוות ממכשיר במחיר גבוה ושני החסרונות העיקריים שמצאתי נבעו האחד מגודלו – שהופך את ההגעה לכפתור הנעילה למסורבלת, והבליטה של המצלמות, שגוררת אבק ללא סוף סביבה.
למרות גודלו הוא הצליח להתאים ברוב כיסי המכנסיים הקדמיים שלי, אם כי לא בכולם, כאשר לכיסים אחוריים הוא התאים פחות ובלט החוצה.
לצד כל זאת ישנו יתרון בכך שגופו של הפיקסל 9 פרו XL עמיד בפני מים ואבק בתקן IP68, מה שאומר שנוכל להיכנס איתו למים עד לעומק של 1.5 מטרים למשך עד 30 דקות.
תצוגה, סוללה וביצועים
הפיקסל 9 פרו XL מציע מסך בגודל 6.8 אינץ' במבנה שטוח, עם פאנל מסוג LTPO OLED, ברזולוציית Quad HD ובפריסה של 2992 על 1344 פיקסלים, כאשר קצב הרענון נע בין 1 ל-120 הרץ.
על הנייר, הבהירות יכולה להגיע עד ל-3000 ניטים (Nits), ובפועל יכולתי להשתמש במכשיר בנוחות גם מחוץ לבית תחת תאורה חזקה.
ייצוג הצבעים על המסך הרגיש עבורי טבעי עם נטיה קלה להדגשת צבעים, וכמובן שניתן לשנות את הגדרות התצוגה להתאמה על פי ההעדפות שלכם, כפי שניתן לעשות במכשירי אנדרואיד אחרים.
סורק טביעות האצבע המופעל בנגיעה במסך עבד מצויין, עם דיוק גבוה ותגובתיות מאוד מהירה, ולא חוויתי כלל תקלות בתחום במהלך השבועיים+ בהם השתמשתי במכשיר.
חיסרון בולט אחד בצד המסך נוגע יותר לסוללה, וכאשר אופציית המסך הפועל תמיד (AOD) פעילה, הבחנתי בצניחה שהגיעה פעמים רבות גם אל מעבר ל-20% מהסוללה ביום עבודה בודד. כמובן שניתן לבטל את האופציה.
אל מסך הענק מצטרפים גם זוג רמקולים הפועלים יחדיו בסטריאו. עוצמתם גבוהה למדי, אם כי הרמקול התחתון חזק משמעותית. בדיקה נוספת אותה אני אוהב לערוך היא בחיבור המכשיר בבלוטות' למערכת השמע ברכב, כאן צלח הפיקסל 9 פרו XL את המבחן בהצלחה, עם רמת ווליום מאוד גבוהה, ללא ספק אחת הגבוהות שחוויתי בבדיקה זו.
על צד הביצועים אמון הדור הרביעי של מערכת השבבים Tensor מתוצרת גוגל, (Tensor G4), המיוצרת בתהליך 4 ננו-מטר וכוללת ליבת פריים אחת הפועלת בתדר 3.1 גיגה-הרץ (Cortex-X4), לצד 3 ליבות ביצועים נוספות (Cortex-A720) הפועלות בתדר מירבי של 2.6 גיגה-הרץ ועוד 4 ליבות חסכוניות בחשמל מסוג Cortex-A520 בתדר מירבי של 1.8 גיגה-הרץ.
סליחה מראש שאני מזכיר את אפל בכתבה על הגוגל פיקסל, אך ההשוואה מתבקשת. אפל תמיד הייתה ידועה כמי שיכולה לשלב באופן טוב יותר בין החומרה והתוכנה מאחר שהיא מפתחת את מכשיריה בשני האספקטים האלה. נכנס הפיקסל 9 פרו XL לתמונה, והנה גם לגוגל יש הזדמנות דומה.
איך זה מתבטא בפועל? בדברים הקטנים שתורמים לחווית השימוש במכשיר, כמו תנועה חלקה מאוד במעבר בין מסכי הבית ובית אפליקציות, עליה מהירה של המכשיר לאחר אתחול ואפשרויות לניהול של הסוללה, לצד ניהול חלקי תוכנה שונים, כאלה שיאפשרו לנו לבצע קסטומיזציה די עמוקה במכשיר שלנו, עם דגש על צד עיצוב המסכים השונים במכשיר בדגמים שהוצגו בשנים האחרונות, אבל לא רק.
בצד הסוללה אין זה מפתיע שקיבלתי תוצאות מרשימות למדי, עם יום עבודה מלא למכשיר בכל יום גם כשניצלתי אפשרויות שסוחטות לא מעט מהסוללה כמו המסך הפועל תמיד ואפשרות זיהוי השירים האוטומטית, שפועלת ברקע כל הזמן וזיהתה עבורי עשרות רבות של שירים מסרטים, סדרות וסרטונים מיוטיוב בזמן השימוש במכשיר. זה מגניב מצד אחר, אך גם יכול לפגוע בחיי הסוללה וגם קצת מטריד שיש מישהו שמאזין כל הזמן ברקע… לשירים.
הטעינה במכשיר אינה מהמהירות בשוק עם תמיכה בקצב של 45W באמצעות כבל USB-C ומטען תואם (שלא זמין באריזה). בגוגל מצהירים על טעינה של 70% מהסוללה תוך כחצי שעה, ובפועל קיבלתי כ-60% טעינה לאחר חצי שעה מ-1% ל-60%, כאשר טעינה מלאה ארכה כשעה וחצי.
מעבר לכך, קיימת גם תמיכה בטעינה אלחוטית אך ללא תמיכה ב-Qi2, מה שאומר שלא ניתן לנצל את האפשרות להצמדת המכשיר למטען באמצעות מגנט, אם כי ברכב שלי המגנט היה מספיק חזק כדי להחזיק את המכשיר הגדול גם ללא התמיכה ב-Qi2.
מערכת ההפעלה וממשק המשתמש
מערכת ההפעלה ברוב מכשירי הטלפון בעולם כיום היא אנדרואיד, אך יצרניות שונות בוחרות לבדל את עצמן זו מזו על ידי שילוב ממשק משתמש עצמאי, כזה שמספק למשתמשים יכולות שונות, סידור נוח של הממשק ועוד מעבר למה שאנדרואיד יכולה להציע בבסיסה.
במכשירי הפיקסל של גוגל אנו מוצאים את הגרסה הנקייה של אנדרואיד (ובמקרה של הפיקסל 9 פרו XL מדובר באנדרואיד 15), זו תספק לכם את כל הכלים הדרושים לתפעול המכשיר, אך בגוגל כמו בגוגל תתבקשו לבצע את השינויים בעצמכם כדי להתאים את החוויה לפי הצרכים הפרטיים שלכם. אין זה אומר שהבסיס שתקבלו לא מספק, אלא פשוט שאפשר לעשות די הרבה אם רק תתחילו לשוטט בין התפריטים השונים במכשיר.
אחד הדברים העיקריים עליהם עבדה גוגל בשנים האחרונות עבור אנדרואיד (כל מכשיר אנדרואיד, לא רק הפיקסלים) היה צד העיצוב האישי של המכשיר, כך שעם ה-Pixel 9 Pro XL תוכלו להגדיר לא מעט כשזה נוגע לצד העיצוב של מסכי הבית ומסכי הנעילה. מעבר לרקעים, תוכלו לבחור את עיצוב השעון, צבעים שונים למערכת, קיצור דרך שיופיעו במסך הנעילה ועוד.
אנדרואיד 15 מגיעה גם עם כמה עדכונים על פני קודמותיה, בהם "חלל פרטי" (Private space), שנועד לשמור על אפליקציות רגישות כמו רשתות חברתיות או אפליקציות בנק ותשלומים על ידי הסתרה שלהן עם צורך באימות זהות על מנת לגשת אליהן, ו-Theft Detection Lock ("נעילת בזיהוי גניבה"), שנועד לשמור על המידע של המשתמש על ידי זיהוי מבוסס AI עם נעילה אוטומטית של המכשיר במידה שהוא מזהה גניבה אפשרית של המכשיר.
שילוב עמוק נוסף אפשר למצוא גם ב-Google Assistant, כאשר אנדרואיד מאפשרת לנו לבחור לעבור לשימוש בעוזרת אישית מבוססת AI לביצוע פעולות שונות וכדי לספק מענה על שאלות או ליצור שיח מלא עם Gemini. בדומה למכשירים אחרים בשוק, יכולות ה-AI כאן עדיין לא מרגישות חלק טבעי ובלתי נפרד מחווית השימוש במכשיר, אך המצב הולך ומשתפר דרך יכולות מובנות באפליקציית המצלמה, התמונות ואפליקציות נוספות. ועדיין התחושה היא שאם אתם לא מודעים למה אפשר לעשות עם AI במכשיר, כנראה שלא תשתמשו באפשרויות הזמינות יותר מידי.
אינטגרציה אמיתי עבורי תהיה משהו כמו יכולת לדעת כל מה שקורה במכשיר, החל מלוח השנה, החיפושים בגוגל, המיילים ומידע מאפליקציות שונות (בתקווה שהכל יהיה תחת מעטה פרטיות נאות), הכל כדי לספק לי במהירות תשובות על דברים ולסדר את החיים בצורה נוחה הרבה יותר.
החלק האופטימי הוא שאנחנו מתקדמים לכיוונים טובים יותר בתחומי ה-AI ושבמקרה של הפיקסל 9 פרו XL תקבלו 7 שנות עדכונים לאנדרואיד, כך שהמכשיר הזה ככל הנראה יהנה מלא מעט עדכונים מאוד משמעותיים בשנים הקרובות, וללא הכרח בשדרוג למכשיר חדש, אם כי ייתכן שחלק מתכונות ה-AI יוגבלו מצד חברות כמו גוגל, סמסונג, אפל ואחרות ככל שזה נוגע לשימוש בהן עם מעבדים מסוימים.
מערך הצילום – המפרט הטכני
מערך הצילום של הפיקסל 9 פרו XL מורכב מ:
חיישן ראשי ברזולוציית 50 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם f/1.68, ייצוב אופטי ואלקטרוני מובנה (OIS+EIS), פוקוס לייזר מהיר (LDAF), גודל חיישן של 1/1.31 אינץ' וזווית צילום של 82 מעלות. תומך בצילום וידאו ברזולוציה של 8K@30fps או 4K@24/30/60fps.
חיישן משני לצילום בזווית רחבה ברזולוציית 48 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם f/1.7, זווית צילום של 123 מעלות וגודל חיישן של 1/2.55 אינץ'.
חיישן שלישי – טלפוטו ברזולוציית 48 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם f/2.8, ייצוב אופטי ואלקטרוני מובנה (OIS+EIS), גודל חיישן של 1/2.55 אינץ', זווית צילום של 22 מעלות. תומך בזום אופטי עד פי 5 וסופר זום עד פי 30.
מצלמת סלפי ברזולוציית 42 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם f/2.2, זווית צילום רחבה של 103 מעלות. תומכת בצילום וידאו ברזולוציה של 4K@30/60fps.
מערך הצילום – ביצועים בפועל
אחד היתרונות הגדולים של גוגל בתחום הצילום הוא בצד התוכנה. החברה מנצלת את זו היטב כדי לשפר את התמונות בזמן הצילום או לאחר מכן דרך אפליקציית התמונות שלה "Photos", שמאפשרת לבצע עריכות מרשימות למדי.
החיישן הראשי מוביל בצד התוצאות בתנאי תאורה ברמת אור יום, עם חדות טובה, פוקוס מדויק וטווח דינמי רחב, אם כי מצאתי שבחלקים הרחוקים יותר מהפוקוס המרכזי כמות הפרטים יורדת, בעיקר כשמדובר בצמחייה (עצים, עלים, דשא וכד').
בזמן צילום בתנאי תאורה נמוכים ניתן להבחין ב-Lens Flare משמעותי סביב מקורות תאורה חזקים גם כאשר מצב הלילה הייעודי פעיל.
כאשר מצב זה פעיל, ניתן גם למצוא הבדלים משמעותיים כאשר נצלם תמונות באיזורים חשוכים יותר, עד כדי שהתמונה הופכת די מעוותת, עם חלקים כמו שמיים שהופכים לבהירים כאילו צולמו במהלך היום וחלקים אחרים חשוכים יותר.
עם זאת, כאשר קיימת תאורה מספקת, צילומים בלילה נראים טוב למדי על גבי מסך הסמארטפון הגדול, גם אם הם לא כוללים כמות גדולה של פרטים.
החיישן המשני מספק גם כן תוצאות מרשימות בכל הנוגע לרמת התאורה בתמונה, החדות והטווח הדינמי, אך בהשוואה ראש בראש מול המצלמה הראשית ניתן להבחין בשינויים על אף ששתי המצלמות נשענות על חיישנים עתירי פיקסלים (50MP לראשית ו-48MP למשנית).
כמות הפרטים נמוכה יותר והצבעים מעט פחות טבעיים בהשוואה לתוצאות במצלמה הראשית, אך בגדול מדובר במצלמת זווית רחבה שמספקת את הסחורה וכי הבעיה המרכזית ייתכן שנעוצה בעיבוד שמבצעת בה גוגל.
החיישן השלישי והאחרון במערך שבגב המכשיר מיועד לביצוע זום אופטי עד פי 5 וזום היברידי עד פי 30. התוצאות בצילום פי 5 דרך המצלמה מגיעות עם כמות גדולה מאוד של פרטים וחדות גבוהה, תוצאות מרשימות למדי מול המתחרות הקיימות בשוק כיום.
מצלמת הסלפי הקדמית מספקת תוצאות מרשימות למדי באור יום, עם הפרדה טובה לצילומים במצב פורטרט עם אפקט הבוקה, אם כי עדיין הצלחתי להבחין בזיהוי לא מדויק של שערות מורדות שהתבדרו ברוח בזמן הצילום.
השורה התחתונה: מה חשבנו על ה-Pixel 9 Pro XL
בלי ממשקים יעודיים שמוסיפים אפליקציות נוספות שאנחנו לא בהכרח מבקשים ועם אפשרויות גבוהות של התאמה אישית, הפיקסל 9 פרו XL הוא ללא ספק המכשיר שמייצג את אנדרואיד בצורה הנאמנה ביותר, כשהוא מאפשר מצד אחד להתחיל בעבודה הרגילה בטלפון מן הצד השני להתעמק במערכת ההפעלה כדי לקבל הרבה יותר מרק את הבסיס.
האפשרות של גוגל לשלב בין חומרה לתוכנה, בנוסף לתמיכה עתידית רחבה בעדכוני מערכת 7 שנים קדימה, ללא ספק מוסיפה פן נוסף לחבילה, עם עדכונים שימשיכו להגיע למערכת ההפעלה החל מהיום הראשון בו היא זמינה וללא זמן המתנה עד שיותאם ממשק כלשהו למכשיר כדי לקבל את העדכון המיוחל.
השילוב עם ה-AI מתקדם אט אט ומספק עוד ועוד כלים ואני מאמין שכך גם ימשיך, אך בשלב זה קשה לומר שה-AI הוא קילר-פיצ'ר במכשיר הזה, אם כי בהחלט ניתן למצוא כלים שימושיים בתחומי החיפוש, כתיבה וסיכום טקסטים ועריכת תמונות.
בתחום הצילום מוכיחה גוגל שאפשר להפיק תמונות מוצלחות למדי עם המצלמה הראשית, כאשר גם מצלמת הטלפוטו מפתיעה לטובה ומצלמת הזווית הרחבה מספקת תוצאות טובות גם היא, אך בתנאי תאורה נמוכים לוקות המצלמות בחסר, דבר אותו גוגל מנסה לתקן עם עיבוד מבוסס תוכנה, שנוטה להגזים בכמות התיקונים אותם הוא מבצע, עד כדי עיוות המציאות בשביל לקבל תמונה "סבירה".
חיי הסוללה טובים, אך במכשיר כה גדול עם סוללה כה גדולה הייתי מצפה להרבה יותר מיום עבודה בודד, כאשר פיצ'רים שונים שנפעיל במכשיר, כמו מסך הפועל תמיד, תורמים לריקון מהיר מזה לו ציפיתי.
הפיקסל 9 פרו XL מציע חבילה טובה למדי, אך במחיר לא נמוך, מה שמוריד מהאטרקטיביות שלו.
- רמקולים
- מערך צילום
- תצוגה
- ביצועים
- 7 שנות עדכוני מערכת
- חיי סוללה
- מחיר
- מחיר פרטנר: 4,599 ש"ח
- שוק פתוח: החל מכ-3800 ש"ח
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.