שעונים חכמים ורצועות חכמות הפכו להיות בין האביזרים הנפוצים והפופולריים ביותר לצד המכשיר הסלולרי כיום, כאשר הפעם יצא לנו לבדוק את שעון ה-Amazfit Active 2 ה"אלגנטי" של Amazfit, שעון בעיצוב נקי ודק המגיע עם מסך 1.32 אינץ' בהיר במיוחד, אפשרות למעקב אחרי מעל 160 פעילויות ספורט שונות, הורדת מפות לניווט לא מקוון, עוזר בינה מלאכותית חכם וזמן סוללה ארוך של עד 10 ימים.
בפעם הקודמת סקרנו את שעון ה-Amazfit T-Rex 3 ה"קשוח" יותר של Amazfit, כאשר הפעם אנו בודקים את המקבילה ההפוכה שלו, שעון ה-Amazfit Active 2 ה"אלגנטי" יותר של החברה, דגם אותו יצא לנו להכיר מקרוב בתחילת השנה בתערוכת ה-CES 2025. במקרה שלנו מדובר על הגרסה הסטנדרטית של השעון, כאשר קיימת בנוסף גרסת פרימיום משופרת.
מבט מקרוב – Amazfit Active 2
שעון ה-Active 2 מגיע עם גוף קומפקטי ודק יחסית בקוטר של 43.9 מ"מ ועובי של 9.9 מ"מ, כאשר את רוב השטח תופס מסך ה-AMOLED העגול של השעון המגיע בגודל של 1.32 אינץ' ורזולוציית 466×466.
בדומה ל-T-Rex 3, גם מסך ה-Active 2 מציע בהירות מרשימה של 2,000 ניט המאפשרת לראות את המידע על המסך בבירור גם באור שמש ישיר – יתרון חשוב לשעון המיועד לשימוש חיצוני. השעון תומך במצב AOD ("מסך פועל תמיד") עם עיצוב תואם לתצוגת השעון הרגילה או בעיצוב שניתן לבחור ידנית בהגדרות.
חיסרון קל של הגרסה הרגילה של ה-Active 2 אותה בדקנו הוא השימוש בזכוכית "2.5D עמידה" חסרת שם בניגוד לזכוכית הספיר העמידה יותר בגרסת הפרימיום. אני יכול להגיד שלאחר שימוש ממושך למדי בשעון, ניתן למצוא על הזכוכית מיקרו-שריטות, לא משהו שמפריע ביום יום אך ניתן להבחין בהן.
גוף השעון עשוי פולימר פלסטי עמיד עם מסגרת מסך עשויה מפלדת אל-חלד שעוטפת את הגוף ומסתירה מעט את העובדה שהגוף עצמו עשוי פולימר. מבט קרוב יותר על מסגרת המסך מגלה סימוני "שעות" מסביב לכל השעון במרווחים של שעה וסימוני דקות בין השעה 12 ל-3.
לצד התפעול באמצעות מגע, השעון כולל צמד כפתורים פיזיים בחלקו הימני. הכפתור העליון מגיע עם פס צבע אדום ומשמש גם ככפתור הכיבוי וההדלקה של השעון. בהמשך נרחיב על פעולות הכפתורים.
במבט על החלק האחורי של שעון ה-Active 2 אפשר למצוא את חיישן ה-BioTracker 6 PPG, המשמש למעקב אחרי מדדי הבריאות השונים כמו דופק, רווית החמצן בדם ואף מדידת הטמפרטורה של העור. משני צידי החיישן ניתן למצוא צמד נקודות המשמשות לטעינת השעון באמצעות המטען המגנטי הייעודי של החברה.
מלבד החיישן וחיבור הטעינה, ניתן לראות בגב גם את החריץ לרמקול המובנה המאפשר לבצע שיחות מהשעון או להפעיל את עוזר הבינה המלאכותית המובנה עליו נדבר בהמשך. איכות השיחה בשעון סבירה, ומדובר כתמיד על פתרון למענה מהיר לשיחות טלפון ללא הוצאת המכשיר מהכיס ולא פתרון לניהול שיחות ארוכות.
בתור ברירת מחדל השעון מגיע עם רצועת סיליקון ספורטיבית ונוחה למדי עם עיצוב "מאוורר" שמונע הזעה מיותרת. מדובר על רצועת 20 מ"מ סטנדרטית אותה המשתמש יכול להחליף בצורה פשוטה.
מפרט טכני: Amazfit Active 2
- מסך – AMOLED עגול בגודל 1.32 אינץ', רזולוציית 466×466 וזכוכית "2.5D עמידה".
- רצועה – 20 מ"מ סטנדרטי.
- חיישנים – BioTracker 6 PPG למדידת דופק ורווית חמצן בדם, שינה, צעדים, ברומטר, מצפן, מיקום, מד חום.
- מיקום – 5 מערכות מיקום.
- מעקב ספורט – מעקב אחרי 164 סוגי פעילויות כושר שונות.
- סוללה – 270mAh לעד 10 ימים של שימוש במצב רגיל ועד 21 שעות מעקב GPS.
- עמידות – עמידות למים בתקן 5ATM (עומק 50מטר)
- גודל – 43.9×43.9×9.9 מ"מ.
- משקל – 29.5 גרם (ללא רצועה).
- עברית – ממשק מלא בשעון ואפליקציה.
בהזדמנות זו נדגיש שוב כי השעון בסקירה הוא הגרסה ה"סטנדרטית" של ה-Active 2. קיימת גרסת פרימיום המגיעה עם זכוכית ספיר עמידה יותר עם משקל 31.65 גרם מעט גדול יותר ורצועת עור נוספת בסט.
פיצ'ר נוסף בגרסת הפרימיום הוא רכיב NFC לשירות התשלומים Zepp Pay, שלצערי לא זמין בישראל.
ממשק ה-Zepp OS והשימוש בשעון
שעון ה-Amazfit Active 2 מגיע עם מערכת ה-Zepp OS הייעודית של Amazfit, כאשר במהלך הסקירה השעון הספיק להתעדכן לגרסת ה-Zepp OS 4.5 העדכנית יותר לעומת גרסת 4.0 איתה הוא הגיע במקור.
השימוש בממשק סטנדרטי ונוח גם עבור משתמשים חדשים, כאשר ממסך השעון הראשי משתמשים יכולים לבצע מספר מחוות מגע:
- החלקה מטה – פותחת את חלון ההגדרות המהירות של השעון.
- החלקה מעלה – פותחת את רשימת ההתראות מהמכשיר הסלולרי.
- החלקה ימינה – פותחת רשימת "כרטיסי קיצור דרך" או כרטיסיות מידע קטנות כמו מעקב פעילות, דופק, מזג אוויר ועוד, כאשר לחיצה על כל אחד מהם תפתח תצוגה מוגדלת עם פרטים נוספים.
- החלקה שמאלה – עוברת על רשימת הווידג'טים בתצוגה מלאה לכל ווידג'ט.
מלבד השימוש במגע יש לשעון צמד כפתורים פיזיים:
- כפתור עליון – משמש ככפתור "חזור" מכל מסך לתצוגת המסך הראשית ופתיחת תפריט ישומי השעון כאשר הוא במסך הראשי. בנוסף ניתן להגדיר את הפעולה של לחיצה ארוכה על הכפתור העליון, בתור ברירת מחדל הוא פותח את עוזר הבינה המלאכותית בשעון.
- כפתור תחתון – כפתור שניתן להגדיר לביצוע פעולות שונות, בתור ברירת מחדל פותח את רשימת פעילויות הספורט.
בעוד שהשעון מתהדר במעקב אחרי "164 פעילויות ספורט", בפועל הרבה פעילויות חוזרות על עצמן תחת שמות שונים. פיצ'ר שימושי במיוחד לספורטאי שטח הוא תמיכה בניווט מפות לא מקוון, מפות אותן ניתן להוריד לשעון דרך אפליקציית ה-Zepp.
בעוד שה-Active 2 מגיע עם אפשרות לאחסון מוזיקה לנגינה ללא צורך במכשיר הסלולרי, מדובר על נפח זמין של כ~142MB המספיקים למספר מצומצם של שירים.
שיפור חשוב לעומת ה-T-Rex 3 אותו בדקנו קודם הוא רמקול מובנה המאפשר שימוש עם עוזר ה-Zepp Flow הקולי המבוסס על המודל GPT-4o של OpenAI ואף לענות בצורה סבירה לשיחות מהשעון עצמו.
לבסוף, פיצ'ר שימושי במיוחד לשעונים חכמים הוא האפשרות להגיב להודעות שמתקבלות. במקרה של ה-Active 2 השעון מציע משלוח תגובות אוטומטיות מרשימה, מקלדת (באנגלית בלבד) או הכתבה קולית התומכת בעברית. למרות שקיים באג המציג עברית בצורה הפוכה על השעון, ההודעה נשלחת בצורה תקינה.
טעינה וחיי סוללה
שעון ה-Active 2 מגיע עם סוללת 270mAh קטנה למדי, אך אין זה אומר שזמן הסוללה של השעון קצר. באופן רשמי השעון מציע עד 10 ימים של שימוש במצב רגיל, עד 5 ימים של שימוש במצב כבד ועד 21 שעות מעקב GPS רציף.
באופן אישי תחת עומס בינוני (ממליץ לבטל מעקב ספורט אוטומטי אם אתם הולכים הרבה) השעון שרד 6 ימים עם זמן שימוש של כ~9 ימים בשימוש סטנדרטי יותר, קרוב מאוד לזמן הרשמי של החברה. עבורי, +7 ימי שימוש מוגדרים כזמן שימוש מעולה לשעון חכם.
באופן צפוי למדי, הפעלת מצב AOD בתצוגה או מעקב אחרי אימונים יתרמו לירידה מהירה יותר של הסוללה, אך גם במקרה כזה זמן השימוש צפוי לעמוד על מספר ימים טובים.
אפליקציית Zepp
בדומה לשאר שעוני ה-Amazfit אותם יצא לנו לסקור, השליטה ב-Active 2 נעשית דרך אפליקציית ה-Zepp (אנדרואיד/iOS) הייעודית, המגיעה עם ממשק עברי מלא המתחלק בין 3 מסכים עיקריים:
- דף הבית – המסך הראשי מציג מידע הכולל את כמות הצעדים/מרחק/קלוריות ברמה יומית, תיעוד השינה, דופק אחרון שנמדד, עמידה ביעדים ועוד, כאשר ניתן לפתוח תצוגה מורחבת לכל אחד מהמדדים לפירוט עמוק יותר ותצוגת היסטוריה.
- אימון – דף מעקב פעילויות הספורט של השעון המציג את היסטוריית הפעילות, סטטיסטיקות, אפשרות להתחיל מעקב אחרי פעילויות ספורט חדשות ועוד.
- מכשיר – מסך ההגדרות של השעון עצמו המאפשר לשלוט על כלל הפיצ'רים שלו, החל מתצוגת השעון, קבלת התראות, רשימת ווידג'טים, הגדרות ניטור, ועוד.
לחיצה על כל חלון מידע באפליקציה יאפשר לקבל מידע נוסף על המדדים כמו שינה, דופק או פעילויות ספורט שונות עם מפות לאימוני חוץ.
בין שלל הפיצ'רים המובנים באפליקציה ניתן למצוא את חנות תצוגות השעון ("חיוג לקניון"), המציעה מגוון רחב מאוד של תצוגות שעון אותן המשתמש יכול להוריד. יש לציין כי חלק מהתצוגות צורכות יותר סוללה מאחרות בהתאם לרמת המורכבות שלהן.
מערכת ה-Zepp OS מגיעה בנוסף עם תמיכה בהתקנת אפליקציות, אך לא מדובר על אפליקציות רגילות אלא ייעודיות למערכת. ההיצע מוגבל ודל למדי עם אפליקציות ייעודיות כמו משחקים קטנים שונים, שליטה באפליקציית הספוטיפיי מהשעון ועוד.
דרך האפליקציה ניתן להעביר גם קבצי MP3 לנגנית מוזיקה מהשעון. כאמור, 142MB רחוקים מלהספיק להרבה שירים, במיוחד שהזיכרון נחוץ גם להורדת אפליקציות ומפות לניווט לא מקוון באמצעות ה-Active 2.
השורה התחתונה – מה חשבנו על שעון ה-Amazfit Active 2
שעון ה-Active 2 של Amazfit מציע פתרון מאוזן למשתמשים המחפשים שעון חכם מתקדם עם יכולות מעקב ספורט נרחבות וניווט מפות, תוך שמירה על עיצוב קומפקטי וזמן שימוש מרשים של כשבוע ימים.
במהלך מספר החודשים של השימוש בשעון, המשקל הנמוך והעיצוב הדק הפכו אותו כמעט בלתי מורגש על היד. למרות גודל המסך הקטן יחסית של 1.32 אינץ', קריאת המידע נותרה נוחה וברורה.
הרמקול המובנה מהווה שדרוג משמעותי שמאפשר ניהול שיחות קצרות ושימוש בעוזר הבינה המלאכותית, אף שעוזר זה נותר פחות שימושי מהצפוי. מערכת ה-Zepp OS מציגה ממשק נוח ומתקדם יחסית, אם כי עם מגוון מוגבל של אפליקציות צד שלישי.
התמיכה בעברית כוללת כמה באגים קטנים בתצוגת מפות והכתבה קולית, וחסרה מקלדת עברית – נושאים שצפויים להתייעל בעדכונים עתידיים.
בסך הכל, ה-Amazfit Active 2 מציע חבילה מעולה במחיר סביר, כאשר גרסת הפרימיום עם זכוכית הספיר העמידה יותר מומלצת במיוחד למשתמשים פעילים.
שעון ה-Amazfit Active 2 זמין למכירה בישראל במחיר של 669 ש"ח לגרסה הרגילה ו-745 ש"ח לגרסת הפרימיום.
מה אהבנו?
- עיצוב נקי וקלאסי לשעון
- מסך AMOLED בהיר ונוח לצפייה
- זמן סוללה מרשים
- רמקול מובנה לשיחות ושימוש בבינה מלאכותית
- תמיכה בהורדת מפות וניווט לא מקוון
- זיכרון מובנה לאחסון מוזיקה
- רצועת 20 מ"מ סטנדרטית
- עברית מלאה
- מחיר
מה לא אהבנו?
- זכוכית פחות עמידה במסך
- הבינה המלאכותית לא הכי שימושית
- כמות זיכרון נמוכה למוזיקה
- לא תומך בשירותי מוזיקה
- אין מקלדת בעברית
- באגים קלים בממשק ה-ZeppOS 4.5
- חנות אפליקציות דלה
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.