סדרת הרדמי נוט היא אחת הוותיקות והמוצלחות של שיאומי. היא משלבת בין מחיר נמוך לתמורה גבוהה והייתה אלטרנטיבה טובה למדי עבור מי שלא מעוניינים להשקיע סכומי עתק בטלפונים שלהם ומסתפקים במה שהם באמת צריכים, ועל כן אין זה מפתיע כי הדגש כאן תמיד היה לכיוון חיי סוללה ארוכים, משהו שכולנו רוצים.
ה-Redmi Note 14 Pro 5G לא שונה באספקט הזה. המכשיר שם דגש על החלקים שיהיו חשובים לרובנו בסמארטפון – סוללה גדולה עם טעינה מהירה, מסך גדול, בהיר ובעל תמיכה בקצב רענון גבוה ומערכת שבבים חזקה שתספק לנו ביצועים טובים, לזה מצטרפת גם מצלמת 200 מגה-פיקסל ראשית.
את המכשיר מציעה החברה בישראל ביבוא רשמי במחיר שנע סביב החל מ-1,500 ש"ח, מה ששם אותו גם כמתחרה של דגם אחר שבדקתי לאחרונה – POCO X7 Pro, גם הוא מוצע במחיר נמוך מ-2,000 ש"ח.
מפרט טכני
- מסך: AMOLED קמור בגודל 6.67 אינץ’, רזולוציית 1.5K, קצב רענון עד 120 הרץ, בהירות עד 3,000nits.
- מערכת שבבים: MediaTek Dimensity 7300-Ultra
- זיכרון ואחסון: 8+256GB, 12+256GB, 12+512GB
- סוללה וטעינה: 5,110mAh, טעינת 45 וואט דרך חיבור USB-C
- אחר: 5G, בלוטות’ 5.4, NFC, אינפרה אדום, עמידות במים ואבק בתקן IP68
דברים שאהבתי ב-Redmi Note 14 Pro 5G
המחיר הוא חלק מהותי כאן. אני אוהב שיש היום עוד ועוד מכשירים שמספקים מעל ומעבר למה שאנחנו צריכים גם במחירים של 1500 ועד 2000 ש"ח בלי להתפשר על יותר מידי.
הסוללה היא כנראה החלק הטוב ביותר במכשיר הזה. חיי הסוללה מרשימים במיוחד ומגיעים עד ליומיים בשימושים קלים יותר, כאשר בשימוש משולב (שכולל גם צילום תמונות ווידאו) הצלחתי להגיע לסוף היום עם כ-20% בסוללה ברוב הימים.
למרות שלא מדובר בטעינה הכי מהירה שמציעה כיום שיאומי, היא בהחלט משלימה את החוויה, ורק כדי לסבר את האוזן – הגלקסי S25 אולטרה של סמסונג מציע קצב טעינה דומה (ועולה יותר מפי 3).
המסך הוא החלק השני במשוואה. הוא מספק בהירות גבוהה מאוד שמאפשרת להשתמש בו מחוץ לבית בנוחות, תומך בקצב רענון גבוה (120Hz) והוא גם גדול מספיק כדי שניתן יהיה ליהנות ממנו בזמן צפייה בסרטים, כל זה תוך שמירה על איכות טובה למדי.
המצלמה הראשית מגיעה עם חיישן של 200 מגה-פיקסל, ולמרות שרוב הזמן תצלמו בה תמונות שאינן בגודל הזה (וזה עדיף לדעתי), קיימת גם האפשרות להשתמש בכל הפיקסלים האלה אם זה משהו שאתם באמת רוצים.
התוצאות שמפיקה המצלמה הראשית טובות עבור צילומים באור יום והיא מספקת רמה די טובה של פרטים וביצועי HDR לא רעים, אך ניכר שבתאורה פחות מיטבית הפרטים בתמונה נפגעים.
והדברים שלא..
המסך הקעור מעיב עבורי על החוויה כמעט בכל פעם שאני נתקל בו, אך הפעם זה היה יותר מתמיד, שכן הוא ממש הפריע לי בפעולה השוטפת במכשיר, עם לחיצות לא רצויות שלעיתים גם הובילו לשיחות שלא ביקשתי לבצע.
אך בולט מכל הוא ממשק המשתמש שבחרה שיאומי לשלב ברדמי נוט 14 פרו 5G, וכאן הופתעתי בענק, שכן רק לפני זמן לא רב סיימתי לבחון את מכשיר ה-POCO האחרון של החברה, שהממשק שלו היה נהדר – אז מה קרה פה?
תחילה, גרסת מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 14 (ובפוקו זה היה אנדרואיד 15), וכמובן שאני מאמין שעדכון יגיע למכשיר, אם עדיין לא הגיע עד שסיימתי לכתוב את הביקורת הזו למכשיר, אך מפתיע למדי לקבל ב-2025 מכשיר חדש עם מערכת הפעלה שיצאה לפני כשנה וחצי. אציין ששיאומי אינה היחידה בעניין הזה, וגם כמעט כל מכשיריה של סמסונג טרם קיבלו את העדכון לאנדרואיד 15.
החיסרון הגדול ביותר בכך מבחינתי הוא בשל שגרסת מערכת ההפעלה המגיעה עם המכשיר עשויה להשפיע על כמות העדכונים העתידיים עבורו, אבל גרסת מערכת ההפעלה היא לא הדבר היחיד שמשפיע על החוויה במכשיר, כשהממשק שלו הוא הגורם המפריע העיקרי.
עם כמות גדולה מאוד של אפליקציות מיותרות, שגם שולחות התראות מיותרות, עליה איטית מאוד של אפליקציות ומעבר איטי ביניהן, ניכר שמשהו לא בסדר בממשק של שיאומי, ואת זה אני מופתע לומר לאחר שסקרתי מכשירים נוספים של שיאומי לאחרונה שהממשק שלהם היה נהדר.
אני לא יודע אם זו העובדה שמדובר במכשיר זול יותר היא מה שגרם לחברה לביצועים כה ירודים כאן, שכן במכשיר ה-POCO X7 Pro לא חוויתי זאת, אבל מה שבטוח – זה דרוש תיקון מיידי, כי זה מאוד מפריע לחווית השימוש במכשיר.
ויתור נוסף שביצעה שיאומי במכשיר זה נוגע למצלמות, שכן מלבד המצלמה הראשית, שעובדת היטב, לא ראיתי כאן מאמצים רבים לספק לנו יכולות צילום נוספות ונדמה כי יתר המצלמות כאן מיותרות לחלוטין. מצלמת מאקרו ברזולוציית 2MP לא תורמת לנו כלום שיאומי, שחררו!
דוגמאות צילום
הרכב המצלמות ברדמי נוט 14 פרו 5G:
- מצלמה ראשית: חיישן ברזולוציית 200MP עם מפתח צמצם f/1.65 וייצוב אופטי (OIS), המאפשר צילום וידאו ברזולוציית 4K ב-30fps.
- מצלמה רחבה: חייישן ברזולוציית 8MP עם מפתח צמצם f/2.2.
- מצלמת מאקרו: חיישן ברזולוציית 2MP עם מפתח צמצם f/2.4.
- מצלמת סלפי: חיישן ברזולוציית 20MP עם מפתח צמצם f/2.2 המאפשר צילום וידאו ברזולוציית 1080P ב-60fps.
דוגמאות מהמצלמה הראשית:







בשיאומי משתמשים גם במצב "AI" ייעודי ל"שיפור" התמונות, מה שלדעתי דווקא גורע עם הוספה של יותר מידי צבע והרחקה מהטבעיות של התמונה:


דוגמאות ממצלמת הזווית הרחבה:
דוגמאות ממצלמת המאקרו:
דוגמאות ממצלמת הסלפי:




השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Redmi Note 14 Pro 5G?
אין לי שום ספק שגם ב-2025 סדרת ה-Redmi Note היא בין המשתלמות שקיימות בשוק הישראלי, הודות לשילוב נכון בין מה שאנחנו באמת זקוקים לו בצד המפרט הטכני ובין המחיר, אבל קשה מאוד להמליץ על מכשיר שתקוע מאחור בכל הנוגע לצד התוכנה, בין אם כשמדובר בגרסה ישנה יותר של אנדרואיד ובין אם בממשק שהופך את חווית השימוש לטובה הרבה פחות.
- מצלמה ראשית
- מסך
- מחיר
- סוללה וטעינה
- יתר המצלמות
- תוכנה וממשק
- יבואן רשמי: החל מ-1529 שקלים
- שוק פתוח: החל מ-1350 שקלים
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.