פרטנר מסכמת את 2024 עם עלייה של 70% ברווח ודיבידנד ראשון מאז 2013

שלט פרטנר בקניון צילום: רונן מנדזיצקי

פרטנר תקשורת פרסמה אתמול (א', 9.3) את דוחותיה הכספיים לרבעון הרביעי ולשנת 2024 כולה, בהם היא הציגה רווח נקי שנתי של 277 מיליון ש"ח, עלייה של 70% בהשוואה ל-163 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד.

במקביל, הכריזה החברה על חלוקת דיבידנד לראשונה מאז שנת 2013. דירקטוריון פרטנר אישר חלוקת דיבידנד במזומן בסך של כ-268 מיליון ש"ח, המהווים 1.6 ש"ח למניה. החברה הודיעה כי מדיניות חלוקת הדיבידנדים שלה תתבסס על חלוקה של לפחות 50% מהרווח הנקי השנתי, בכפוף לשיקול דעת הדירקטוריון ולתנאי השוק.

עיקר הנתונים

סיכום שנת 2024 כולה:

למרות ירידה קלה בהכנסות, הציגה החברה שיפור משמעותי ברווחיות:

  • הכנסות: 3.32 מיליארד ש"ח, ירידה קלה של כ-1% בהשוואה לתקופה המקבילה
  • רווח תפעולי: 400 מיליון ש"ח, עלייה של 52% בהשוואה לתקופה המקבילה
  • EBITDA: כ-1.19 מיליארד ש"ח, עלייה של 13% בהשוואה לתקופה המקבילה
  • רווח נקי: 277 מיליון ש"ח, עלייה של 70% בהשוואה לתקופה המקבילה
  • תזרים מזומנים: 285 מיליון ש"ח, עלייה של 99% בהשוואה לתקופה המקבילה

סיכום רבעון 4/2024:

  • הכנסות: 862 מיליון ש"ח, עלייה של 2% בהשוואה לרבעון המקביל
  • EBITDA: כ-245 מיליון ש"ח, ירידה של 13% בהשוואה לרבעון המקביל
  • רווח נקי: 28 מיליון ש"ח, ירידה מ-55 מיליון ש"ח ברבעון המקביל

מגזר הסלולר

הכנסות ממגזר הסלולר הסתכמו בכ-2 מיליארד ש"ח, ירידה של 6.5% בהשוואה לשנת 2023. הירידה מיוחסת בעיקר לשינוי במשטר דמי קישור הגומלין (קש"ג) שהחל באופן הדרגתי מחודש יוני 2023. בניכוי השפעת דמי הקש"ג, חלה ירידה מתונה יותר של 2% בהכנסות מסלולר.

מספר מנויי הסלולר של פרטנר בסוף 2024 עמד על כ-2.63 מיליון, המהווים כ-24% מכלל המנויים הסלולריים בישראל. נכון לסוף 2024, מספר המנויים לחבילות דור 5 הסתכם בכ-579 אלף מנויים.

ההכנסה החודשית הממוצעת למנוי סלולר (ARPU) נותרה על 42 ש"ח, בדומה לשנת 2023.

סיבים אופטיים

מספר מנויי האינטרנט בסיבים אופטיים עלה ב-18% והסתכם בכ-435 אלף מנויים בסוף השנה, לעומת 369 אלף מנויים בסוף 2023. מתוכם, 294 אלף מנויים מחוברים דרך תשתית הסיבים העצמאית של החברה, והיתר דרך שירותים סיטונאיים.

ההכנסה החודשית הממוצעת למנוי אינטרנט (ARPU) עלתה ל-90 ש"ח, בהשוואה ל-88 ש"ח בשנת 2023, זאת מייחסת החברה למעבר הצרכנים לחבילות מהירות יותר המבוססות על סיבים אופטיים.

טלוויזיה: Partner TV

פרטנר דיווחה על 203 אלף מנויי טלוויזיה נכון לסוף 2024, ירידה קלה בבסיס המנויים בהשוואה לסוף 2023, אז עמדה כמות המנויים על 207 אלף.

מה קרה בפרטנר במהלך 2024

במהלך השנה קידמה פרטנר מספר מהלכים:

1. שירותי טלוויזיה – ביולי 2024 חתמה על הסכם עם yes, במסגרתו תהיה רשאית פרטנר לשווק למנוייה את אפליקציית +Sting by PartnerTV, המבוססת על שירות +Sting של yes.

2. הרחבת תשתית הסיבים – יכולת ההתחברות לשירותי הסיבים על גבי הרשת העצמאית של החברה גדלה ל-1.066 מיליון משקי בית.

3. שיתוף פעולה עם IBC – החל מהרבעון הרביעי של 2023, החלה פרטנר להציע שירותי אינטרנט על גבי תשתית סיבים של IBC במסגרת השוק הסיטונאי.

4. כניסה לתחום מכירת החשמל – בפברואר 2024 חתמה על הסכם שיאפשר לחברה להציע ללקוחותיה לרכוש חשמל מספק חיצוני.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים