בין שלל המוצרים אותם מציעה כיום שיאומי (Xiaomi) אפשר למצוא אוסף גדול של שעונים חכמים, בהם ה-Redmi Watch 5 מסדרת מוצרי הרדמי (Redmi) המוזלים של החברה, שעון בעל מסך AMOLED בגודל 2.07 אינץ' המציע אפשרות מעקב אחרי למעלה מ-150 פעילויות כושר שונות וזמן סוללה ארוך של עד 24 ימים.
שעון ה-Redmi Watch 5 שהוכרז בסוף 2024 הגיע כמחליף הרשמי לשעון ה-Redmi Watch 4 של החברה וכדגם הבכיר ביותר במשפחת ה-Redmi Watch 5 לצד דגמי ה-Lite ו-Active הזולים יותר. האם מדובר על שעון חכם טוב למשתמשים בתקציב נמוך? גלו זאת איתנו בסקירה.

מבט מקרוב – Redmi Watch 5
שעונים חכמים מגיעים כיום בעיצוב עגול או מרובע, כאשר ה-Redmi Watch 5 שומר על העיצוב המרובע של הדור הקודם אך משדרג אותו עם מסך AMOLED גדול יותר בגודל של 2.07 אינץ' עם שולי מסך דקים ורזולוציית 432×512, המסוגל להגיע לבהירות של 1500 ניט לנראות טובה גם בשמש ישירה.
השעון מגיע עם חיישן תאורה מובנה שמתאים את בהירות המסך לסביבה, אם כי לפעמים לוקח לו מספר שניות להתאים את הבהירות לרמה הרצויה.
השעון תומך בנוסף גם ב"מסך דולק תמיד" (Always On Display), המשאיר תצוגה מינמלית של השעה גם כאשר הוא כבוי. התצוגה משתנה בהתאם לתצוגת השעון ולמרות שהיא נראית חלשה בצילום, היא עדיין ברורה מספיק בזמן שימוש.
אחרי שימוש ממושך יחסית של מספר שבועות, צריך לציין כי הזכוכית של ה-Redmi Watch 5 צברה מספר "מיקרו שריטות", שלא פוגעות בחווית השימוש במצב אך ניתן להבחין בהן בזוויות צפיה מסויימות.
שעון ה-Redmi Watch 5 מגיע עם גוף פלסטיק בעובי 11.3 מ"מ ומשקל של 33.5 גרם (ללא הרצועה), ההופכים אותו נוח למדי לשימוש על היד, כאשר החברה שילבה בו מסגרת מסך עשויה אלומיניום למראה יוקרתי ונקי יותר וכתר שעון מפלדה מסתובב בחלקו הימני, המשמש גם ככפתור היחיד בשעון.
בחלק האחורי של השעון ניתן למצוא את חיישן הבריאות (AFE) המשופר של שיאומי, שנועד לעקוב אחר המדדים השונים של המשתמש כמו דופק ורווית החמצן בדם, לצד חיבור טעינה מגנטי יעודי ופתחים לרמקול ולמיקרופונים המשמשים לביצוע שיחות.
מפרט טכני: Redmi Watch 5
- מערכת הפעלה – Xiaomi HyperOS.
- אחסון – 164MB.
- מסך – AMOLED בגודל 2.07 אינץ’ ורזולוציית 432×514.
- חיבור – Bluetooth 5.3
- רצועה – יעודית.
- חיישנים – חיישן דופק ורווית חמצן, מצפן, תאורת סביבה.
- מיקום – BeiDou / GPS / GLONASS / Galileo / QZSS.
- מעקב ספורט – מעקב אחרי 150+ סוגי פעילויות כושר שונות.
- סוללה – 550mAh לעד 24 ימי שימוש במצב רגיל.
- עמידות – עמידות למים 5ATM (עומק 50 מטר).
- גודל – 47.5×41.1×11.3 מ”מ.
- משקל – 33.5 גרם (ללא רצועה).
- עברית – מלאה.
השעון מגיע בעיצוב סולידי ויפה למדי לדעתי האישית, כאשר החלק שאני פחות אוהב בשעונים חכמים הוא שימוש בחיבור רצועה יעודי שמגביל את אפשרות החלפת הרצועות על ידי המשתמש.
ממשק ה-Xiaomi HyperOS 2 על Redmi Watch 5
אחד מהשינויים הגדולים ביותר אותם עשתה שיאומי במהלך השנים האחרונות הוא הצגת ממשק ה-Xiaomi HyperOS 2 כממשק האחיד של החברה בכלל המוצרים שלה, דבר שמתבטא יותר בסגנון הויזואלי במקרה של ה-Redmi Watch 5 יותר מאשר הוספת פיצ'רים מתקדמים יותר כמו אפשרות התקנת אפליקציות חיצוניות.
השימוש בשעון נוח ומשלב בין האפשרות לשימוש במגע או באמצעות כתר השעון המשמש לגלילת המסך וככפתור "תפריט" לפתיחת תפריט הפיצ'רים של השעון או ככפתור "חזור" מכל מסך אחר לתצוגת השעון הראשית.
מתצוגת השעון הראשית ניתן לבצע מספר פעולות:
- גלילה/החלקה מטה פותחת את רשימת ההתראות מהמכשיר הסלולרי.
- גלילה/החלקה מעלה פותחת את רשימת הוויד'גטים השונים כמו מעקב פעילות, דופק, מזג אוויר ועוד, כאשר לחיצה על כל אחד מהם תפתח תצוגה מוגדלת עם פרטים נוספים.
- החלקה ימינה פותחת את חלון ההגדרות המהירות של השעון.
- החלקה שמאלה משמשת כמחוות חזור כאשר השעון בעברית, הכיוון מתחלף באנגלית.
בתוך התפריט ניתן להפעיל את הפיצ'רים השונים של השעון, בהם אפשרות למעקב אחרי פעילויות ספורט, מעקב שינה ודופק, לוח שנה ועוד פיצ'רים, בהם חייגן מובנה המאפשר להתחיל שיחות מהשעון כאשר הוא מחובר למכשיר הסלולרי, שיחות שמציעות איכות שמע סבירה.
השעון מגיע בנוסף עם זיכרון מובנה קטן למדי של 168MB המיועדים לאחסון מוזיקה אותה ניתן לשמוע ללא המכשיר הסלולרי על ידי צימוד השעון לאוזניות דרך ההגדרות, המשמש גם לאחסון הקלטות קוליות אותן ניתן לבצע עם פיצ'ר הרשמקול המובנה בשעון.
חיי סוללה – Redmi Watch 5
אחד החלקים המרשימים ביותר בשעון ה-Redmi Watch 5 הוא זמן הסוללה הרשמי שלו, העומד על עד 24 ימי שימוש במצב רגיל או עד 12 ימים במצב מסך פועל תמיד (AOD) באמצעות סוללת ה-550mAh המובנה.
אחרי שימוש של מספר שבועות אני יכול לומר שהמספרים של שיאומי מדוייקים למדי, כאשר במצב רגיל הסוללה ירדה ב-30% בלבד לאחר שבוע ימים, מה שאומר שהוא יחזיק למעלה מ-3 שבועות במצב שימוש רגיל.
במצב מסך פועל תמיד, השעון הגיע ל-11% אחרי שימוש של 10 ימים – לא רחוק מהמספר הרשמי של החברה. בשני המקרים מדובר על זמני סוללה מרשימים במיוחד בהשוואה ללא מעט שעונים חכמים אותם סקרתי בעבר.
אפליקציית Mi Fitness
השליטה בשעון ה-Redmi Watch 5 מבוצעת באמצעות אפליקציית ה-Mi Fitness של שיאומי (iOS/אנדרואיד) המגיעה בשפה העברית, אפליקציה שהשתדרגה והפכה להיות הרבה יותר נוחה לשימוש במהלך במהלך השנים האחרונות.
השימוש באפליקציה מתחלק בין שלושה מסכים עיקריים:
- מסך בריאות – המסך הראשי של האפליקציה המאפשר לראות את כמות הצעדים היומית, שינה ודופק, כאשר ממנו ניתן להגיע למידע מורחב הכולל גם תצוגת היסטוריה.
- מסך אימון – מסך להפעלת מעקב אחר אימוני כושר ישירות מהסלולר וצפיה בהיסטוריית האימונים.
- מסך מכשיר – מסך ההגדרות של שעון ה-Redmi Watch 5 במקרה שלנו.
בין שלל ההגדרות השונות שניתן למצוא באפליקציית ה-Mi Fitness ישנה חנות תצוגות השעון, שמציעה מגוון רחב של תצוגות מהן יכול המשתמש לבחור, לצד האפשרות ליצור תצוגות שעון בהתאמה אישית בהתבסס על תמונות של המשתמש.
דרך האפליקציה ניתן להשנות הגדרות כמו פריסת הישומים לתצוגת רשימה או רשת עם טקסט או פשוט אוסף אייקונים, לצד אפשרות לסנכרן קבצי מוזיקה לשעון לשמיעה ללא המכשיר הסלולרי של המשתמש.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Redmi Watch 5
שעון ה-Redmi Watch 5 מגיע כגרסה מעודכנת לשעון ה-Redmi Watch 4 הקודם של שיאומי. הוא מציע עיצוב מרובע אלגנטי ונקי למדי עם מסגרת אלומיניום, מסך AMOLED גדול ובהיר שנראה היטב גם בשמש וכתר שעון שימושי ונוח.
אפשר למצוא בשעון ה-Redmi את כל הפיצ'רים אותם אנו רגילים למצוא בשעונים חכמים כמו מעקב אחר מספר רב של פעילויות כושר עם שבב מיקום מובנה, שמאפשר מעקב טוב יותר אחרי פעילויות חוץ, מעקב אחרי מדדי בריאות שונים כמו שינה, דופק ועוד לצד כמה פיצ'רים פחות נפוצים.
היכולת להשתמש בשעון לביצוע או מענה של שיחות טלפון שימושית למדי, אם כי הייתי משתמש בפיצ'ר רק לשיחות קצרות עם מעבר לטלפון עצמו בשיחות ארוכות יותר או פשוט כפתרון לסינון שיחות מבלי שצריך להוציא את המכשיר מהכיס.
נגן המוזיקה המובנה הוא פתרון שימושי למשתמשים המחפשים לנגן מוזיקה בזמן ספורט מבלי להיות צמודים למכשיר הסלולרי, כאשר הזיכרון המובנה בשעון משמש גם את פיצ'ר הרשמקול.
עם תג מחיר של כ~600 ש"ח, ה-Redmi Watch 5 פחות יקר משעוני הפרימיום של חברות כמו אפל וסמסונג, אך עדיין רחוק מלהיות השעון החכם הזול ביותר בשוק. שיאומי מתחרה בעצמה במקרה הזה עם שעוני Smart Band 9 Pro וה-Redmi Watch 4 הקודמים שמגיעים במחיר של כ~400 ש"ח, וזה עוד לפני שאנחנו מדברים על המתחרים.
בסופו של דבר, מדובר על שעון חכם איכותי וסולידי למדי המגיע עם מסך AMOLED גדול ונוח, כאשר היתרון הגדול ביותר ב-Redmi Watch 5 הוא זמני הסוללה הארוכים שלו גם עם מצב AOD פעיל.
שעון ה-Redmi Watch 5 של שיאומי זמין למכירה בארץ במחיר של 599 ש”ח.
מה אהבנו?
- מסך AMOLED גדול ובהיר.
- עיצוב יפה.
- זמן סוללה ארוך במיוחד.
- שבב מעקב מיקום מובנה.
- עברית מלאה.
ומה לא?
- איכות שיחה.
- רצועת שעון יעודית.
- מטען יעודי.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.