חברת WD מציגה מגוון פתרונות אחסון חדשים בהם אב-טיפוס לכונן SSD חיצוני בנפח 8TB

כונן “דיסק און קי” 1TB SanDisk Ultra Dual Drive Luxe USB Type-C (מקור WD)

חברת Western Digital הציגה במהלך תערוכת CES 2020 מגוון פתרונות אחסון חדשים, בהם כונן ה-SanDisk 8TB SSD, אב-טיפוס לכונן 8TB חיצוני שיהיה הראשון להגיע עם חיבור SuperSpeed USB, “דיסק און קי” Ultra Dual Drive Luxe בנפח של 1TB המגיע עם חיבור USB ו-USB-C, ולבסוף, התקן אחסון מדיה חיצוני בשם ibi שנועד לשמש לאחסון תמונות וסרטונים מכלל המכשירים, שירותי הענן והחשבונות החברתיים של המשתמשים בו.

התקן האחסון החדשני ביותר אותו הציגה WD ב-CES 2020 הוא אב-טיפוס לכונן SSD חיצוני בנפח 8TB שיגיע ממותג ה-SanDisk של החברה. מדובר בכונן הראשון שיציע את ממשק העברת הנתונים SuperSpeed USB 20Gbps הידוע גם כ-USB 3.2 Gen 2×2.

בעוד שלא מדובר על התקן אחסון שיהיה זמין בזמן הקרוב, אפשר להניח מבחינת העיצוב החיצוני שלו כי הוא ישתייך  לסדרת ה-SanDisk Extreme Portable SSD, אשר נועדה למשתמשים הזקוקים להתקני אחסון עמידים ומהירים במיוחד בדרכים.

אב-טיפוס כונן SSD חיצוני בנפח 8TB (מקור WD)

שנה לאחר שהוצג האב-טיפוס הראשון של “דיסק און קי” בנפח 1TB ב-CES 2018, החברה הציגה את התקן האחסון בעל השם הארוך במיוחד 1TB SanDisk Ultra Dual Drive Luxe USB Type-C (להלן Luxe), אשר מגיע עם גוף עשוי מתכת לעמידות מוגברת ומציע למשתמשים בו חיבור כפול של USB רגיל ו-USB-C לצורך חיבור קל למחשבים ומכשירי סלולר להעברה מהירה של תמונות וסרטונים. חיבור ה-USB 3.1 Gen 1 יאפשר להגיע למהירות קריאה של עד 150MB/s.

כונן ה-Luxe החדש בנפח 1TV צפוי להיות זמין למכירה בהמשך הרבעון במחיר של 250 דולר.

כונן “דיסק און קי” 1TB SanDisk Ultra Dual Drive Luxe USB Type-C (מקור WD)

בתחום אחסון התמונות והוידאו הביתי, WD הציגה את מכשיר ה-ibi שמגיע תחת מותג SanDisk. מדובר על התקן אחסון חיצוני חכם בנפח 1TB שנועד לרכז את כלל התמונות והסרטונים של המשתמש למקום אחד, כשהוא יכול לאחסן עד רבע מיליון תמונות או 100 שעות וידאו.

בנוסף לאפשרות לשמש כהתקן אחסון רגיל למחשב, ה-ibi יוכל לגבות כונני USB בצורה אוטומטית לאחר חיבור אליו. בנוסף, ה-ibi יוכל להתחבר לרשתות החברתיות ואחסון הענן של המשתמש ולמכשירים הסלולריים באמצעות אפליקציה, כשהוא מאפשר למעשה גיבוי אוטומטי וריכוז כלל המדיה של המשתמש לאחסון המקומי, עם אפשרויות ניהול ושיתוף נרחבות ונוחות יותר.

ה-ibi יהיה זמין למכירה בארה"ב בלבד (נכון לרגע זה) במחיר של 130 דולר.

התקן אחסון ibi (מקור WD)

לדברי דייוויד אליס, סגן נשיא לשיווק מוצרים ב- Western Digital:

צרכנים מייצרים כיום יותר תוכן מאי-פעם, ונדרשים לפתרונות מתקדמים שיאפשרו להם לאגור חומר, לגשת אליו ולשתף אותו עם אחרים. בראש סדר העדיפות שלנו, עומדת העצמת יכולותיהם של האנשים האלה, באמצעות מתן שליטה מלאה בתוכן שלהם – על מנת שיוכלו להיות בטוחים באמינות האחסון ובזמינות התכנים כאשר הם זקוקים להם, ובכל מקום.

שלושת התקני האחסון החדשים של WD נועדו לתת מענה רחב למשתמשים, כאשר חבל שאחסון ה-ibi, שנועד לשמש כאחסון מקומי בעבור המדיה של המשתמש מכמות מקורות מרובה, יהיה זמין בשלב הראשון רק בארה"ב ולא בשווקים נוספים.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים