בחודש מאי 2020 הציגה לראשונה חברת סונוס (Sonos) רמקול פרימיום חדש המיועד לטלוויזיות תחת השם Sonos Arc, זה מגיע כממשיך דרכו של ה-Playbar המזדקן שהושק אי שם ב-2013. עם ה-Arc מבקשת Sonos להציג שיפורים משמעותיים, כאלה המתייחסים לטכנולוגיות חדשות הזמינות בטלוויזיות של היום, ויחד עם מערך גדול של רמקולים היא מקווה ליצור חווית סאונד היקפית ועוטפת ברמה גבוהה. את ה-Arc של Sonos קיבלנו לידנו בסמוך למועד ההשקה של החברה, וזוהי הסקירה המלאה שלנו למקרן הקול החדש שלה.
Sonos Arc – עיצוב
ה-Arc הוא מקרן קול גדול מאוד, מה שעשוי להסביר את שמו (הקבלה לתיבת נח), אך גודלו מגיע על מנת לאחסן כמות מרשימה של רמקולים הפונים לכל הכיוונים ומספקים את חווית האודיו העשירה אותה מבטיחה החברה. המבנה שלו אליפטי, עם שני פתחים לרמקולים משני הצדדים, כאשר בחלקו העליון ניתן למצוא כפתורים דיגיטליים להפעלה ועצירה (Play/Pause) וכן לשליטה בעוצמת הווליום ומעבר בין שירים במחוות החלקה, כפתור להשתקת המיקרופון שאחראי על קבלת קלט להוראות עבור העוזרות הקוליות (פונקציה שעדיין לא זמינה בישראל), ובחלק האחורי נמצא כפתור קישוריות\הפעלה וכן את החיבורים הדרושים למסך החיצוני, אלו כוללים חיבור HDMI וחיבור לרשת אלחוטית קווית, במידה ולא תרצו להשתמש בקישוריות Wi-Fi בלבד.
>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי
את מקרן הקול החדש של Sonos ניתן להניח על השידה או לתלות על הקיר (המתלה נמכר בנפרד). בסקירה זו בדקנו את המקרן כשהוא מונח על גבי שידת הטלוויזיה בלבד, מה שנתן דגש משמעותי יותר לגודלו. בגובה של כ-8.5 ס”מ, מדובר במקרן קול די גבוה, כזה שעשוי להסתיר את החלק התחתון של מסך הטלוויזיה במקרים מסוימים. בזמן שביצענו סקירה במקביל למסך ה-OLED החדש של LG, למשל, זה מגיע עם רגליות נמוכות, מקרן הקול הסתיר את החלק התחתון של הטלוויזיה, מה שהפריע לעיתים לראות את התרגום המופיע על המסך. עם זאת, טלוויזיות אחרות, דוגמת ה-Nano95 שנמצאת אצלנו כעת בסקירה, מגיעות עם רגליות גבוהות יותר, מה שמונע את בעיית הגובה של מקרן הקול. אם אתם מתכננים לרכוש מקרן קול כזה לעצמכם, תכנון מוקדם נדרש.
הפעלה ראשונית ושימוש שוטף
כמו כל מוצר אחר של Sonos, גם ה-Arc נבנה כך שהשליטה בו תתבצע באופן כמעט גורף דרך האפליקציה בטלפון או בטאבלט. ישנה כמובן אפשרות לחיבור מקרן הקול בחיבור HDMI ARC, זה יאפשר לכם לשלוט בווליום של הרמקול באמצעות השלט של הטלוויזיה (דרך מנגנון ה-SIMPLINK).
ההגדרה הראשונית פשוטה למדי ועם האפליקציה החדשה של Sonos S2 ניתן להגדיר בקלות את ה-Arc תוך זיהוי אוטומטי מהיר שלו, עם סיום פעולת החיבור הראשונית לרשת ה-WiFi הביתית. לאחר החיבור לרמקול הראשי בסלון, ניתן לצמד אליו גם רמקולים נוספים של החברה דרך האפליקציה באופן דומה, אך רק עבור רמקולים חדשים יותר התומכים באפליקציה החדשה – נבדק עם ה-Sonos One SL. ניתן לנצל גם את פונקציית ה-Trueplay, זו מאפשרת התאמה טובה יותר של הרמקולים לסביבה בה הם נמצאים. לשם כך, תתבקשו לנוע עם מכשיר iOS (לא עובד באנדרואיד) בחדר כדי לדגום את השמע הבוקע מהרמקול.
תוכלו לקרוא בהרחבה על האקוסיסטם של Sonos כחלק מהסקירה שפרסנו בגאדג’טי – לחצו כאן למעבר.
דרך האפליקציה ניתן לחבר לרמקול גם מגוון רחב של שירותי רדיו ומוסיקה, בין החדשים בהם ישנו הרדיו שבנתה Sonos במיוחד לתוך האפליקציה, זה מציע מגוון גדול מאוד של תכני מוסיקה בחינם, אך תוכלו להתחבר גם לשירות הזרמת המוסיקה המוכרים כמו ספוטיפיי, אפל מיוזיק, יוטיוב מיוזיק ואחרים.
מבנה ואיכות שמע
מקרן הקול Sonos Arc מחביא בגופו הגדול 11 רמקולים ו-11 דרייברים המופנים לכיוונים שונים:
- ערוץ קדמי עם 3 טוויטרים לצלילים גבוהים מכוון את הרמקולים באופן ישיר לצופה להדגשת קולות דיאלוגים
- שני ערוצים משמאל ומימין מכוונים את הרמקולים לכיוון הקירות מהצדדים להגברת תחושת המרחב
- ערוצי השמע ההיקפי והערוצים העליונים (שני רמקולים) פונים עוד יותר החוצה להגברה טובה אף יותר של תחושת המרחב
- וגם – 8 ערוצים לטווח נמוך (וופרים).
ה-ARC מנצל את הערוצים המרובים שלו על מנת ליצור צלילים מרחביים טובים יותר, ויחד עם ההתאמה של הצליל לחדר באמצאות Trueplay מקבלים שמע היקפי שנשמע מדוייק בכל מקום בחדר. ב-Sonos מוסיפים גם תמיכה רשמית ב-Dolby Atmos, טכנולוגיה שמאפשרת לצלילים להקיף אתכם לחלוטין מהצדדים, וגם מלמעלה, ואם יש לכם טלוויזיה תומכת תוכלו לנצל את הצלילים המרחביים שמספקת הטכנולוגיה דרך ה-Arc, שמשתמש בריבוי הערוצים שלו כדי לשלוח צלילים לכל הכיוונים במבנה מעגלי שיקיף אתכם. כאן ישנו יתרון לחדרים סגורים יותר, שמאפשרים לצלילים להחזיר עצמם דרך פגיעה בקירות ובתקרה.
חשוב לציין כי בהפעלה הראשונית של פונקציית ה-Dolby Atmos דרך רמקול ה-Arc נתקלתי בבעיות זיהוי של הפונקציה. הרמקול תומך ב-Dolby Atmos, אך ככל הנראה כתוצאה משימוש בגרסת בטא של אפליקציית ה-Sonos S2, או מסיבה לא מובנת כלשהי, נדרשתי לבצע אתחול להגדרות בטלוויזיה כדי שזו תופעל. מהבנתי מסוקרים אחרים בישראל, כמה מהם נתקלו בבעיה גם כן, אך היא ברת פתרון, או דרך אתחול ההגדרות בטלוויזיה (במקרה שלי דגם CX של LG שסקרתי במקביל), או דרך שחרור הנעילה מההגדרה בטלוויזיה בעת שהרמקול מחובר על ידי הפעלת קובץ תומך Atmos דרך Disk On Key.
תכנים שתומכים ב-Dolby Atmos תוכלו למצוא בעיקר בפלטפורמות של שירותי התוכן כמו אמזון פריים וידאו, אפל tv פלוס ונטפליקס, וכשאלו מופעלים ניתן ליהנות מהצליל המרחבי של הטכנולוגיה יחד עם התוספת של פונקציית ה-Trueplay המובנית ב-Arc – במידה ואין לכם מכשיר iOS (אייפון או אייפד), זהו לא סוף העולם, אך בעיקר עבור חדרים גדולים מאוד, מומלץ לנצל את הטכנולוגיה, שתאפשר לצלילים להגיע באופן מדוייק יותר לאיזורים שונים בחלל לאחר שדגמתם אותו.
בבחינה של ה-Arc עם ובלי Trueplay וגם עם ובלי הפעלה של תכני Dolby Atmos, עושה מקרן הקול עבודה מצויינת בפיזור נכון של הצלילים ובהדגשה טובה שלהם, אך ישנו שינוי מורגש בעת שימוש בטכנולוגיות אלו באופן פעיל. ה-Arc מספק צלילים נמוכים (בסים) טובים מאוד, אך לא מוגזמים, כך שאין צורך אמיתי להוסיף גם סאב לחבילה, זה מגיע בעלות גבוהה למדי כחלק מהפלטפורמה של Sonos. רמקולים היקפיים הם סיפור אחר (נבחן עם שני רמקולי Sonos One SL), שכן הם ממקדים את הצלילים ההיקפיים בסרטים שמנוגנים בטלוויזיה, ומאפשרים ל-Arc להדגיש צלילים אחרים.
בולט במיוחד עבורי היה הדגש המצויין על דיבור בסרטים וסדרות כאחד, בעיקר בתכנים ממוקדי אקשן. לשם השוואה, במעבר משימוש במקרן הקול SJ8 של LG, מקרן קול פרימיום בפני עצמו, שמגיע עם סאב וופר נפרד ופועל ב-4.1 ערוצים, הבחנתי כי הדיבור של הדמויות ברור באופן משמעותי בשימוש ב-Arc, ומרגיש מעט עמום לעומתו במקרן הקול של LG.
השורה התחתונה
ה-Sonos Arc הוא רמקול המוגדר בקטגוריית הפרימיום, ועל כן הוא לא רמקול זול במיוחד, כשהוא מגיע במחיר של 3,399 ש”ח דרך היבואן הרשמי, באג. הוא גדול מאוד במימדיו ומתאים לטלוויזיות גדולות, כשהוא משלב כמות גדולה של רמקולים בערוצים מרובים שמאפשרים ליצור צליל שמקיף את המשתמש, כשבנוסף הוא תומך בטכנולוגיית ה-Dolby Atmos ומוסיף לה גם עבור תכנים שאינם תומכים בה את טכנולוגיית ה-Trueplay ליצירת צלילים היקפים המתאימים עצמם לחדר בו אתם נמצאים.
ההפעלה של ה-Sonos Arc, כמו מוצריה האחרים של החברה, פשוטה למדי ומאפשרת להוסיף מוצרים נוספים מהאקוסיסטם של החברה בקלות, הן כדי ליצור סראונד בצורה טובה יותר עם זוג רמקולים נוספים או בהצבה של רמקולים של החברה בחדרים שונים בבית, כולם נשלטים ממקום אחד באפליקציה של סונוס. יש לקחת בחשבון – כל רמקול היקפי, לדוגמה ה-One SL, יעלה לכם 750 ש”ח נוספים, ואם תרצו גם סאב-וופר נפרד, למרות שלא ממש צריך אחד כשמדובר ב-Arc, זה יעלה לכם עוד 3,000 ש”ח.
אם אתם מחפשים מערכת רמקולים לטלוויזיה שתאפשר לכם להוסיף לה עדכונים גם בהמשך הדרך, עם יכולת הוספת רמקולים נוספים, ועדכון לטכנולוגיות חדשות שיתמכו רק בעתיד בישראל – כמו העוזרת הקולית של גוגל, ויש לכם תקציב גבוה, ה-Sonos Arc ככל הנראה יתאים לכם.
מה אהבנו?
- צלילים נקיים ומדוייקים
- תמיכה ב-Dolby Atmos ו-Trueplay
- ניתן לתלייה על הקיר
- הגדרה ראשונית פשוטה
- אפליקציה ותמיכה בשירותי מוסיקה רבים ורדיו
- יכולת שדרוג מערכת השמע הביתית באופן מדורג
ומה לא?
- הגדרה ראשונית של Dolby Atmos
- Trueplay לא ניתנת להגדרה עם מכשירי אנדרואיד, רק iOS
- רמקול במימדים גדולים מסתיר את התרגום בטלוויזיות מסוימות
- חוסר תמיכה בישראל בשלב זה בהפעלה דרך העוזרות הקוליות
- מחיר
*חלק מהקישורים המופיעים בפוסט קשורים בתכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.