גאדג'טי מסקר: Xbox Series X – קונסולת הדור הבא במשפחת אקס בוקס

Xbox Series X (צילום: רפאל בן-ארי) Xbox Series X (צילום: רפאל בן-ארי)

קשה שלא להתלהב כשמקבלים לסיקור קונסולה של "הדור הבא". ההתקדמות בטכנולוגיה אמורה לאפשר לנו ליהנות ממשחקים שלא ניתן היה ליצור עבור הדורות הקודמים: עולמות גדולים יותר, גרפיקה מרשימה יותר, משחקיות חדשה ופורצת דרך. ה-Xbox Series X מגיעה עם חומרה חזקה ומתקדמת, ולצדה ישנו גם מנוי ה-Game Pass, שלא ניתן להתעלם ממנו.

האם באמת מדובר בפתרון האולטימטיבי לשחקני הדור הבא? קיבלנו בהשאלה את ה-Xbox Series X לסקירה מוקדמת מטעם מיקרוסופט ישראל והיבואן בנדא מגנטיק, ובדקנו.

הכירו את ה-Xbox Series X

במארז תמצאו את הקונסולה עצמה, כבל חשמל וכבל HDMI למקרה וחסר לכם. ישנו גם בקר שליטה אחד, סוללות, וכמובן כל המסמכים הקשורים להפעלת המכשיר, הוראות ואחריות. חברת בנדא מגנטיק שסיפקה את המכשיר לסיקור מציעה גם שלושה חודשי אחריות נוספים ללא תשלום (מעבר לשנת האחריות הרגילה של המכשיר) – תוספת נחמדה עבור הצרכן הישראלי. ה-Series X הוא המכשיר החזק מבין מכשירי ה-Xbox החדשים שיושקו השנה (Series S ו-Series X).

ה-Xbox Series X נראית קטנה למדי, אך כשמרימים אותה מבינים מיד שהקונסולה דחוסה לעייפה בטכנולוגיה. המכשיר שוקל לא מעט, וזה משהו שכדאי לקחת בחשבון כאשר תמקמו אותו, היות וריהוט עדין יותר עלול להתעקם ולקבל "בטן" תחת העומס. מעבר לכך, אם תנסו להכניס את ה-Xbox Series X אל פתח צר תגלו כי המכשיר הקובייתי לא בהכרח ייכנס, גם במצב שכיבה, שכן מדובר במכשיר עבה יותר מכל הצדדים. זו הפעם הראשונה שקונסולה ממשפחת Xbox לא נכנסת למדף הקונסולות במזנון שלי בסלון.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי

מידות הקונסולה לא הותירו לי ברירה אלא למקם אותה מעל המזנון, ולמען האמת, זו לא היתה החלטה גרועה – המכשיר עצמו יפה ומרשים, עם עיצוב מינימליסטי מסוגנן שמתאים מאוד למרכז הבמה במזנון. בהחלט מדובר על שיפור מהדור הקודם של ה-Xbox בכל הקשור לנראות המכשיר, וכפי שנראה מיד, גם בנוחות החיבורים ואפילו בכפתורים על פני המכשיר עצמו.

Xbox Series X
Xbox Series X (תמונה: Microsoft)

בחלק הקדמי של ה-Xbox Series X ניתן למצוא את הפתח להכנסת הדיסקים (פתח זה לא קיים בגרסת ה-S, שמגיעה ללא כונן אופטי) ולצידו כפתור Eject להוצאת הדיסק. עבור כפתור ההדלקה, מיקרוסופט זנחה את כפתור הטאץ' של הדור הקודם וכעת קיבלנו כפתור אמיתי – שיפור מבורך. אפשר למצוא בחזית גם כניסה אחת של USB לחיבור אביזרים או הטענה, ואת הכפתור לצימוד בקרי השליטה.

בחלק האחורי של המכשיר ניתן למצוא את הפתח לכבל החשמל, אליו ניתן לחבר כבל "שמיניה" סטנדרטי. כניסה לכבל רשת, יציאת HDMI לטלוויזיה, כניסה להרחבת אחסון ושתי כניסות USB נוספות סוגרות את סך החיבורים בגב הקונסולה. לא תמצאו פה מעקפים ותוספות כמו HDMI IN או את חיבור ה-Kinect זכרונו לברכה, שכבר לא נתמך בדור החדש. חיבור המכשיר קל מאי פעם – תוך כמה רגעים תהיו מוכנים להפעלה.

הבקר החדש של ה-Xbox Series X נראה ומרגיש דומה מאוד לבקר המצוין של ה-Xbox One. ההבדל המשמעותי ביותר הוא כפתור חדש שהתווסף לצילום ושיתוף תכנים תוך כדי משחק, ועדכון כניסת ה-USB של הבקר ל-Type C. התחושה בידיים מעט שונה עקב טקסטורה מחוספסת מעט בידיות הבקר, ומדובר בשיפור חביב, אם כי תוך מספר רגעים תשכחו שמדובר בבקר שונה ממה שהכרתם.

ממשק המשתמש

אם ציפיתם לחוויית שימוש חדשה בדור הבא, היכונו להתאכזב: בהדלקת המכשיר תגלו ממשק דומה מאוד לזה שהכרנו ב-Xbox One. אם כבר, הרעה קלה בהשוואה לדור הקודם נרשמה במסך המפציר בכם להוריד את אפליקציית Xbox לטלפון (לידיעתכם – אפשר לדלג על השלב הזה, אין צורך באמת להוריד את האפליקציה).

ממשק הלוחיות של Xbox אינו גרוע, הוא נראה טוב ועושה את העבודה, אבל מדובר בחוויה כמעט זהה למה שהכרנו כבר. תפריטי המדיה השונים עברו רענון קל אבל תפריט הבית, ההגדרות ותפריט ה-Xbox נותרו כמעט ללא שינוי. אומרים "אם זה לא שבור – אל תתקן", ואכן יש אמת באמירה, אבל יש מקום גם להציג חזון חדש לדור הבא של משפחת ה-Xbox, והיעדרו בולט ומורגש.

אפילו הבעיות שהציקו לי ב-Xbox One עברו כמו שהן ל-Xbox Series X. למשל, היעדר האפשרות לסדר את תור ההורדות כרצוני – אפשרות שלא ברור איך ניתן לוותר עליה כיום כשכל משחק מגרד נפח הורדה של 100 גיגה-בייט, ובמיוחד אם יש לכם Game Pass ורציתם להוריד כמה משחקים ברצף. ניתן להכריח את המכשיר להקפיץ פריט לראש התור, אך אם תרצו להוריד כמה דברים בסדר מסוים היכונו לפעילות שמזכירה יותר מבחן באלגוריתמים מאשר שימוש בקונסולה. זו בעיה שקיימת ב-Xbox לפחות שבע שנים, וציפיתי שלפחות בדור הבא נקבל שדרוג משמעותי יותר.

ניתן לרכוש סדרות וסרטים ישירות ממסך הבית. כאן ה-Xbox Series X חושפת את היכולת לשמש כמרכז בידור המאפשר לכם לשלב בין סוגי המדיה השונים בסלון שלכם. תמצאו פה את האפליקציות הרגילות כמו Netflix להזרמה, או לחלופין תוכלו לשלם על סרטים וסדרות ישירות בחנות של מיקרוסופט. מי שזה קוסם לו יכול למצוא פה פתרון נוח לרכישה וניגון של מדיה. חיבור של התקן זכרון חיצוני (כמו דיסק-און-קי) יאפשר לכם לנגן קבצי מדיה מההתקן.

הרבה משחקים נתמכים, אבל איפה כותרי הדור הבא?

אפשר לשחק בהרבה משחקים ב-Xbox Series X, אבל המכשיר עצמו הגיע ללא משחקי השקה. הכותר הבא בסדרת Halo שהיה אמור להיות כותר השקה נדחה לשנה הבאה. כל המשחקים על המכשיר ללא יוצא מהכלל הם משחקי הדור הקודם (או דורות מוקדמים יותר). אם אתם מחפשים את משחקי הדור הבא, עליכם להמשיך לחכות, וייתכן שזה כל מה שאתם צריכים לדעת אם התלבטתם לגבי רכישת המכשיר.

נכון, חלק מהמשחקים כמו Watch Dogs Legion קיבלו גרסה שעברה אופטימיזציה עבור ה-Xbox Series X (וגם S). אבל למעשה אין כאן בשורה משמעותית לגיימרים מכמה סיבות: ראשית, מעט משחקים תומכים בשיפורים האלה. שנית, לא תמיד ברור איזה שיפורים קיבל המשחק. לבסוף, למרות השיפורים אלו עדיין משחקים של הדור הקודם. חשוב להבהיר: משחקים שעברו אופטימיזציה הם לא משחקי הדור הבא. למרות השיפורים, הם לא נבנו מלכתחילה כדי לנצל עד תום את יכולות המכשירים החדשים.

יש לציין לטובה את התמיכה לאחור של מיקרוסופט במשחקי הדורות הקודמים. המשחקים רצים ללא רבב. במקרים רבים משחקים ישנים יותר נהנים מזמני טעינה משופרים וקצב רענון יציב יותר הודות לחומרה החדשה והזריזה. יש לציין גם כי כל המשחקים שניתן לשחק על ה-Xbox Series X, ניתן להריץ גם על ה-Xbox One במחיר זול בהרבה. אם יש לכם את ה-Xbox One X לא תרגישו בהכרח הבדל ניכר בגרפיקה, למרות שהביצועים ב-Series X יכולים להיות יותר טובים, כמו למשל הביצועים שקיבלנו בבדיקת המשחק Gears 5.

זה נחמד להכניס דיסק של ה-Xbox One ולראות שהוא עובד על המכשיר החדש (אם כי במקרה של Titanfall 2, נדרש ממני להוריד עדכון בנפח 27 גיגה). כונן הדיסקים אינו רועש מדי אבל בהחלט אפשר לשמוע אותו פועל. כדאי להבהיר כי התאימות לאחור לא כוללת כל משחק ומשחק: במקרה של Lego Harry Potter למשל (כותר של Xbox 360), קיבלתי שגיאה והודעה כי לא אוכל להפעיל את המשחק. המכשיר הפנה אותי לרשימת המשחקים הנתמכים לאחור.

מערכת ה-Smart Delivery תיתן לכם את הגרסה הטובה ביותר של המשחק שאתם מנסים להתקין. אם קיימת גרסה שעברה אופטימיזציה ל-Xbox Series X, זו הגרסה שתקבלו. אם לא, המערכת תיתן לכם את גרסת ה-Xbox One X, אם קיימת כזו. זו הגרסה שקיבלתי כשהורדתי את The Witcher 3 ואת Monster Hunter World. אם כבר הזכרנו Delivery, זה המקום לציין לטובה את מהירות ההורדה הנהדרת, במיוחד אם יש לכם חיבור טוב. כל זה נפלא ויעיל – אך שוב, לא מדובר במשחקים חדשים. המשחקים שמעניינים אותי לפחות הם אלה שלא צריך בשבילם Smart Delivery, כי ניתן להריץ אותם רק על מכשיר הדור הבא – וכרגע לא מצאתי כותרים כאלה.

גיים פאס ב-Xbox Series X

לא ניתן להתעלם מההצעה המפתה של מיקרוסופט המגולמת בשירות המנויים Game Pass. מדובר במינוי חודשי שנותן לכם גישה לקטלוג מרשים מאוד של משחקים מכל דורות ה-Xbox. תמצאו פה את מותגי הדגל של מיקרוסופט כמו Gears of War, Halo ו-Forza, לצד משחקים גדולים כמו Final Fantasy XV ו-The Witcher. המשחק Doom, שעבר לידיה של מיקרוסופט אחרי רכישת Bethesda, התווסף לאחרונה גם הוא. כל זאת וכ-100 כותרים נוספים זמינים להורדה מיידית במחיר יפה של 37.99 ש"ח לחודש. מינוי ה-Ultimate נותן לכם גישה גם ל-xCloud והזרמת המשחקים לטלפונים.

במסגרת הסיקור קיבלתי גישה ל-Game Pass. יש לציין לטובה את הקטלוג שכולל כמות יפה של משחקים מצוינים, אבל אם חשבתם שהמנוי סוגר לכם את הפינה בכל הקשור למשחקים, חשבו שנית. משחקים חדשים שלא מבית מיקרוסופט לא נמצאים פה. כלומר, בנוסף למינוי ל-Game Pass, שכאמור כולל את משחקי הדור הקודם בלבד כרגע, תצטרכו לשלם מחיר מלא עבור משחקים חדשים כמו Assassin's Creed Valhalla או Watch Dogs Legion.

יש המון משחקים טובים ב-Game Pass, אבל בסופו של דבר המנוי יכול להפוך להוצאה מיותרת, במיוחד אם כבר שיחקתם ברוב הקטלוג או לפחות במשחקים שמעניינים אתכם מההיצע. המנוי נראה הרבה יותר אטרקטיבי כאשר יוצאים כמה משחקי צד א' של מיקרוסופט, שאמורים להיות זמינים כולם ב-Game Pass כבר בהשקה. קחו בחשבון שהמשחקים לא נשמרים בספריה שלכם – אם תפסיקו לשלם על Game Pass, לא תוכלו לגשת למשחקים הללו יותר.

Xbox Series X: לשחק ב-120FPS ב-4K?

מבחינה טכנית, המכשיר חזק פי ארבע מה-Xbox One X, שהיה הדגם המתקדם ביותר בדור הקודם. המכשיר החדש מסוגל להפיק תמונה מרשימה מאוד כאשר היעד הוא לשחק ב-4K בקצב רענון של 60 תמונות בשניה. המכשיר מסוגל להפיק עד 120 תמונות בשניה, ולהוציא וידאו ברזולוציה של עד 8K, אם יש לכם טלוויזיה שתומכת באפשרויות הללו.

לא נגעתי בסיקור באפשרויות הללו יותר מדי, בעיקר כי בקושי מצאתי משחקים שמנצלים אותן. אני יכול לומר בפה מלא ש-Forza Horizon 4 נראה מדהים, זמני הטעינה ב-Witcher 3 קצרים, וההשתקפויות ב-Gears 5 נחמדות אם כי לא מדובר ב-Ray Tracing (אלא ב-Screen Space Reflections). המשחק רץ גם בקצב רענון גבוה יותר ומגיב טוב יותר. אפשר לדלג בזריזות בין משחקים, ואם חפרתם קצת באפשרויות תגלו אופציה לחזור למשחקים מאוד מהר מרגע הדלקת המכשיר.

הפוטנציאל הטכנולוגי פה עצום, אבל זה רק מחדד את האכזבה מכך שכותרים מעטים מנצלים את המכשיר (וגם זה באופן חלקי), ולמעשה אנחנו יודעים רק באופן תיאורטי איך כל זה ייראה בשנים הבאות, כשיגיעו משחקים שבאמת יעירו את המפלצת הזאת. בהחלט יכול להיות שבעוד שנה כולנו נשבח את המשחקים עוצרי הנשימה של ה-Xbox Series X. בינתיים קשה שלא לראות מעט הומור בסלוגן של המכשיר – "Power Your Dreams" – כשאנחנו בעיקר חולמים על עתיד בו יהיו משחקים שיצדיקו את החומרה הזאת.

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Xbox Series X

ה-Xbox Series X הוא מכשיר נהדר, שנראה מצוין ומציע חומרה פנומלית, אבל אין כרגע סיבה משמעותית לקנות אותו. את כל המשחקים אפשר לשחק גם על Xbox One (הדור הקודם) ולשלם פחות, וייתכן כי תעדיפו לקנות את הקונסולה מהדור הנוכחי בשלב זה, ואולי גם לחסוך מעט דרך שוק היד השנייה, ולבצע את השדרוג לדור הבא מאוחר יותר. למעשה, עדיין לא ראינו למה מסוגל המכשיר היות ולא יצאו משחקים שתוכננו במיוחד ליכולות המתקדמות שלו. משחקים שעברו "אופטימיזציה" יכולים ליהנות משיפורים – חלקם בלתי מורגשים וחלקם מרשימים, אבל בכל מקרה הם לא באמת משחקי הדור הבא.

אם התלבטתם בנוגע ל-Xbox Series X, מומלץ להמתין עד שיגיעו משחקים שמצדיקים את הרכישה, ואולי עד אז גם תוכלו למצוא אותו בהנחה. אם אתם מתעקשים לקפוץ על רכבת ה"דור הבא" עכשיו, כדאי לכל הפחות לפזול למה שמציעה ה-PlayStation 5 עם כותרי ההשקה שלה.

Xbox Series X: מחיר ומועד השקה בישראל

ה-Xbox Series X זמינה בהזמנה מוקדמת במחיר מומלץ של 2,200 ש"ח עד ה-10.11, אז תושק באופן רשמי ותעשה דרכה לרוכשים במסגרת ההזמנה המוקדמת ותהיה זמינה לרכישה בחנויות.

למידע נוסף ולרכישה: מחסני חשמל | KSP


*חלק מהקישורים המופיעים בפוסט קשורים בתכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים